Téma: 

alobal

Alobal na bolest

Cena a prodej

Zde je vidět kde a za kolik se dá alobal koupit: alobal prodej.

Zdroj: Alobal na bolest
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Alobal na bolest

Účinky

Alobal zmírňuje bolesti kloubů, zad i pooperačních jizev. Jelikož se tato metoda používá k regulaci přirozené energie těla, může být použita i pro znecitlivění při revmatoidní artritidě, ischiasu, bolestech svalů či při vyhřezlé plotýnce. Někteří lékaři v USA naznačují i jisté možnosti léčení dny. Aby bylo možné léčit dnu, je prý třeba zabalit alobal kolem obou palců a nechat působit po dobu 12 hodin. Tento postup by měl být opakován po dobu 12 dnů.

Vzhledem k tomu, že hliníková fólie působí jako protizánětlivý prostředek, můžete být využita i pro zmírnění otoků.

Zdroj: Alobal na bolest
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa v alobalu

Ingredience:

  • 1 větší červená řepa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Řepu neloupejte, důkladně ji omyjte a osušte. Připravte si dostatečně velký alobal, do kterého se řepa celá zabalí a nebude z něho vytékat šťáva. Na alobal nasypte sůl a pepř, přidejte oloupaný a rozpůlený česnek, červenou řepu a zakápněte olejem a octem. Máte-li, můžete přidat čerstvou bylinku. Důkladně alobal utěsněte. Raději dejte do pekáčku nebo zapékací misky, kdyby alobal prokapával, abyste nemuseli čistit celou troubu. Budete-li péct více řep najednou, zabalte každou zvlášť. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte alespoň hodinu. Po upečení vyndejte z alobalu a propíchněte, až řepa trochu zchladne, oloupejte ji a nechte úplně vystydnout.

Ingredience na zálivku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžičky medu
  • sůl
  • pepř

Příprava zálivky:

Smíchejte olej, citronovou šťávu a med, dochuťte solí a pepřem. Vychladlou řepu nakrájejte na plátky, rozprostřete na talíř, zalijte připravenou zálivkou a můžete podávat. Chcete-li, můžete ještě posypat například balkánským sýrem.

Zdroj: Pečená červená řepa
Zveřejněno dne: 16.11.2015

Nejlepší vepřová panenka

Pečená vepřová panenka

Ingredience: 1 200 g vepřové panenky, 1 větší cibule (cca 100 g), 3 stroužky česneku, hrubá sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, 1–2 čajové lžičky hladké mouky, alobal

Postup: Panenku nejprve odblaníme, opláchneme a osušíme. Poté do celého povrchu vetřeme sůl a opepříme. Takto připravenou panenku zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku, tak aby zbělala, ne déle. Na předem připravený alobal nasypeme kolečka cibule a plátky česneku, na které položíme opečenou panenku a posypeme ji tymiánem. Vše důkladně zabalíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 20 až 25 minut při 200 °C. Před krájením porcí necháme maso odpočinout. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno dne: 14.4.2017

Alobal na bolest

Použití

Vezměte kus alobalu a zabalte jím postiženou bolestivou oblast. Takto přiložený alobal zafixujte obinadlem a nechte působit 8–12 hodin v závislosti na intenzitě bolesti. Tuto proceduru je vhodné provádět na noc.

Terapie hliníkovou fólií se doporučuje po dobu 10–12 dnů. Každý den umístěte kus alobalu na postiženou oblast a zajistěte obvazem, a to buď po celou noc, nebo celý den. Po této kůře by měla následovat jednotýdenní přestávka. Ošetření je možné v případě potřeby opakovat.

Vzhledem k tomu, že má alobal dvě strany – jednu matnou a druhou lesklou –, dochází mezi odborníky k rozepřím, kterou stranu otáčet směrem k tělu. Někteří vědci a lékaři obhajují tezi, že by si měl pacient dávat na postiženou oblast přímo lesklou stranu alobalu, zatímco druzí tvrdí, že na vnitřní straně by měla být strana matná. Doposud se bohužel k žádnému jednotnému závěru nedošlo, takže můžete použít libovolnou stranu. Nebojte se, obě jsou stejně účinné.

Zdroj: Alobal na bolest
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Grilovaná zelenina v alobalu

Ingredience: 500 g zeleniny – baby karotka, kukuřice, 250 g hrášku, 4 ks oloupaných brambor; 4 lžíce másla, 1 lžíce koření na grilovanou zeleninu

Postup: Větší nádobu na pečení v troubě vyložte alobalem a naplňte na kostičky nakrájenou zeleninou. Posypte kořením, přidejte máslo a alobal uzavřete. Vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zdroj: Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu
Zveřejněno dne: 11.5.2015

Sekaná

Plněná sekaná

Ingredience: 1 000 g mletého masa, 6 plátků šunky, 5 ks sterilovaných okurek, 6 vajec, 2 párky, 100 g slaniny, pepř, sůl, majoránka, 7 stroužků česneku

Technologický postup: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou a přidáme prolisovaný česnek a vejce (2 ks). Vše pořádně promícháme. Směs rozdělíme na dvě části, z 1 kg mletého masa totiž uděláme dvě sekané. Lepší dvě malé než jedna velká. Nachystáme si alobal, který dostatečně potřeme olejem nebo sádlem, aby se nám na něj sekaná nepřipekla. Mleté maso vyjmeme na alobal a uděláme z něj menší placku. Na placku poklademe různé přísady podle chuti. Třeba vejce, slaninu, okurky, párky. Záleží čistě na vaší chuti. Klidně sekanou můžeme naplnit vaječinou s hřiby. Z masa vytvarujeme malý bochníček tak, abychom zakryli celou náplň. A celou šišku zabalíme do alobalu. Sekanou pečeme v troubě při 170 °C na horký vzduch asi 90 minut. Hodinu pečeme v alobalu a poslední půlhodinu odkryjeme horní alobal. Ten nesundáváme, jen nahoře rozevřeme a necháme dopéct do zlatova. Plněnou sekanou z mletého masa nakrájíme a můžeme podávat.

Zdroj: Sekaná
Zveřejněno dne: 18.6.2016

Alobal na bolest

Zkušenosti

Při léčbě otoků zabalte postiženou oblast 4 až 8 vrstvami alobalu a mezi každou vrstvu vložte hadřík nebo kus papíru. Udržujte bolestivou oblast zabalenou po dobu nejméně jedné hodiny a pak ji odkryjte. Po dvou až třech hodinách postup opakujte, a to po dobu 3 – 7 dnů, v závislosti na intenzitě otoku.

Lékaři v USA používají alobal i při léčení dny. Nemocné palce se zabalí hliníkovou fólií a nechají takto po dobu 12 hodin. Tento postup by se měl opakovat cca 12 dnů.

Tato metoda může být použita i při nachlazení a kašli. Je nutné zabalit nohy 5 až 7 vrstvami alobalu a mezi každou vrstvu vložit kus papíru nebo bavlněné tkaniny. Nechte působit asi 1 hodinu, alobal vyjměte, po 2 hodinách postup opakujte. Opět alobal sundejte, udělejte si 2 hodinovou pauzu a postup opakujte po třetí. Tuto metodu byste měli praktikovat asi 1 týden.

Alobal je také velmi dobrý pomocník při popáleninách. Nejprve je třeba vyčistit spálenou oblast studenou tekoucí vodou a vysušit. Je-li kůže poškozena více, lze použít sterilní gázu a absorbovat z rány tekutinu. Když je rána dokonale suchá, nanese se tenká vrstva masti používané běžně na popáleniny a na ni se položí alobal. Poté se zakryje rána obvazem a nechá v klidu, dokud bolest neodezní.

Chcete-li projasnit svou kůži a oči po probdělé noci, je třeba hliníkovou fólii roztrhat na malé kousky a dát je na několik hodin do mrazáku. Takto namražené kousky alobalu přiložte na obličej a na oční víčka a nechte působit 15–30 minut. Budete překvapeni, jak stopy únavy, nespavosti a stresu zmizí z vaší pokožky.

Zdroj: Alobal na bolest
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa podle Jamieho Olivera

Ingredience:

  • 1 vetší červená řepa
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce octa
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Řepu omyjte a oloupejte, rozkrájejte na osminky, máte-li menší, postačí čtvrtiny či poloviny. Vezměte si větší díl alobalu, řepu na něj rozprostřete, přidejte neoloupané stroužky česneku, okořeňte majoránkou, solí a pepřem, z jedné strany alobal důkladně uzavřete, z druhé nechte ještě otevřený pro dodání zbylých tekutých ingrediencí. Přilijte ocet a olej a uzavřete alobal i z druhé strany, kousky řepy nechte pořád rozprostřené do jedné vrstvy. Přendejte do zapékací mísy nebo do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi hodinu, máte-li větší kousky řepy, klidně o něco déle, aby byla řepa měkká. Upečené rozbalte, přendejte na talíř, můžete posypat ještě čerstvými bylinkami, a podávejte.

Zdroj: Pečená červená řepa
Zveřejněno dne: 16.11.2015

Značka Ceriotti

Ceriotti barvicí vozík Service PLUS

Ceriotti barvicí vozík Service PLUS je vyrobený z plastu a opatřen kolečky. Obsahuje 4x držák na barvicí misku, 4x barvicí misku, prostor pro štětce a hřebeny. Dále má řezačku na alobal, která v okamžiku bouchnutí dlaní odřeže požadovanou délku alobalu (vozík včetně vylisovaného metru) a zároveň jej zahne. Výrobek obsahuje i odpadkový koš pro použitý alobal. Servisní plocha je připevněna na kovovém stativu uchyceném v tvrzeném plastovém pětiramenném kříži na kolečkách. Nový stolek Service PLUS tak dovoluje mít všechny potřebné pomůcky blízko sebe. Díky designu a různým módním barvám je vhodný do všech interiérů salónů. Důraz je kladen na praktičnost, pohodlné zacházení a stabilitu. Je vyroben z polypropylenu, což je plast s uzavřenými póry, tudíž odolný vůči skvrnám.

Technická charakteristika

  • šířka: 53 cm (maximum včetně úchytu na pomůcky)
  • výška: 81 cm
  • hloubka: 38 cm

Zde můžete vidět produkt Ceriotti barvicí vozík Service PLUS.

Zdroj: Značka Ceriotti
Zveřejněno dne: 2.8.2016

Zapečené brambory v troubě

Zapečené brambory s kuřecím masem

Ingredience: 900 g brambor, 200 g strouhaného tvrdého sýra, 150 g anglické slaniny, 250 ml smetany ke šlehání, 4 ks kuřecích prsíček, 4–6 ks stroužků česneku, mletý černý pepř, máslo, olej, sůl, alobal

Postup: Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a na pánvi zprudka opečeme po obou stranách. Oloupané, oprané a důkladně okapané brambory nakrájíme na tenké plátky. Středně velký pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme asi 2 cm vysokou vrstvou brambor, na ně poklademe opečená kuřecí prsa zabalená do plátků anglické slaniny a zakryjeme zbytkem brambor. Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem, touto zálivkou přelijeme směs v pekáči, pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210–220 °C asi 20 minut, než brambory změknou. Poté alobal sundáme, brambory posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme je, již nezakryté, dozlatova. Chutnají opravdu výtečně.

Zdroj: Zapečené brambory v troubě
Zveřejněno dne: 25.9.2015

Alobal na bolest

Princip účinku

Alobal neboli hliníková fólie je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením chemické značky hliníku „Al“ a slova „obal“.

Bioproudy vysílané naším tělem na biologicky aktivní body se odrazí od přiložené fólie a vrátí se zpět do meridiánu, odkud vyšly, tok energie je regulován a zmírní se bolest. Jede o příznivý vliv na postižený orgán, se kterým je spojen meridián. Při uzavření alobalem u postiženého místa dojde k prokrvení a k pocení, kam nemá přístup vzduch. Takovým snadným způsobem lze odstranit bolesti, které se vám objevily, ale také keloidní jizvy, které zůstanou po operacích v místě chirurgického řezu.

Tato metoda byla praktikována čínskými a ruskými léčiteli a je také popsána v odborné literatuře psychoterapeuta Wilhelma Reicha, člena druhé generace psychoanalýzy po Sigmundu Freudovi.

Zdroj: Alobal na bolest
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Hubnutí pro lidi s krevní skupinou AB

Jídelníček pro hubnutí

Snídaně

Po probuzení sklenka vlažné vody s citronem, 2 dl šťávy z grapefruitu, sójový rohlík s džemem

Oběd

Kotleta z lososa na pórku, káva bez kofeinu

Kotleta z lososa na pórku: 4 kotlety z lososa 200 g, šťáva z jednoho citronu, mořská sůl, 2 pórky, alobal, 4 čajové lžičky másla, 0,5 skleničky bílého vína, dílky citronu.

Postup: Kotlety z lososa omyjeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na jemné kroužky a přeložíme na 4 velké kousky alobalu. Na něj položíme jednotlivé kousky lososa, boční strany alobalu přitiskneme k sobě a přidáme máslo a víno. Alobal smotáme do pevných balíčků. Pečeme 8 až 10 minut na grilu, nebo 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Svačina

BIO jogurt s vločkami, sušenými fíky, hrozinkami a medem

Večeře

Bazalkové lívance, zelený čaj

Bazalkové lívance: 250 g celozrnné pšeničné mouky, mořská sůl, 0,25 l vody, 1 čajová lžička libečku, 2 polévkové lžíce bazalkových lístků, 6 polévkových lžic olivového oleje.

Postup: Z mouky, vody a koření vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout. Poté vytvoříme koule o průměru 5 cm a vytvoříme z nich ploché lívance. V pánvi rozpálíme trochu oleje a lívance po obou stranách opečeme do zlatova.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou AB
Zveřejněno dne: 5.1.2014

Pečené brambory

Pečené brambory v alobalu

Ingredience: 4 středně velké brambory, alobal

Smetanový dresink: Lučina, 150 ml zakysané smetany, 150 ml bílého jogurtu, česnek, křen, pažitka, petrželka, sůl a pepř

Postup: Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Naskládáme na mřížku trouby a pečeme 45 minut. Do upečeného bramboru lehce bouchneme pěstí, potom ho vyjmeme z alobalu a na talíři vidličkou rozevřeme. Osolíme, zalijeme dresinkem, posypeme nasekanými bylinkami a podáváme se zeleninovým salátem. Dresink si připravíme tak, že Lučinu smícháme se smetanou a bílým jogurtem a rozdělíme na dvě části. Jednu část ochutíme rozetřeným česnekem, pepřem a solí, druhou dochutíme nastrouhaným křenem, solí a pepřem.

Zdroj: Pečené brambory
Zveřejněno dne: 15.8.2015


SiteMAP