Téma: 

dip

Studené omáčky k masům

Dip s křenem

Ingredience: 400 g bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, červený mletý pepř, svazek pažitky, 2 lžíce strouhaného křenu

Technologický postup: Do misky dáme jogurt. Vmícháme do něj sekanou pažitku, sůl, pepř a křen. Nakonec dip s křenem zjemníme olivovým olejem. Tento dip je vhodný ke grilovanému masu.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Broskvový dip

Ingredience: 6 lžic broskvové marmelády, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička jablečného octa, 1 chilli paprička

Technologický postup: Broskvovou marmeládu mírně zahřejeme a promícháme s dijonskou hořčicí a jablečným octem. Nakonec do dipu přimícháme jednu očištěnou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Dip necháme vychladnout, podáváme ho nejlépe ke grilovaným masům.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Recepty s česnekem

Česnekový dip

Suroviny:

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 Lučinu
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

Všechny uvedené ingredience smíchejte dohromady a podávejte k masu. Uvidíte, jak tento snadno a rychle připravený dip dokáže pozvednout chuť vašeho pokrmu. Je to úplně jednoduché, ale opravdu moc dobré.

Zdroj: Recepty s česnekem
Zveřejněno dne: 13.10.2014

Studené omáčky k masům

Arašídový dip

Ingredience: 3 lžíce arašídového másla, 2 lžíce tamari, 2 lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 stroužek česneku, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ limetky

Technologický postup: Arašídové máslo, tamari, med, vodu, utřený česnek, zázvor a šťávu z limetky dáme do misky a vše důkladně promícháme a necháme vychladit. Připravený dip servírujeme v mističkách jako přílohu, která slouží k namáčení různých pokrmů.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Grilovaná zelenina jako příloha

Tip na dip

Česnekový dip

Ingredience: 500 g bílého jogurtu, 3 stroužky česneku (může být i víc, záleží na chuti), 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 1 hrst oregana, sůl, pepř

Postup: Česnek oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme, smícháme ho s jogurtem a zakysanou smetanou. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekané oregano. Vše pořádně zamícháme a máme hotovo.

Zdroj: Grilovaná zelenina jako příloha
Zveřejněno dne: 20.6.2017

Studené omáčky k masům

Dip z nivy a česneku

Ingredience: 400 g zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 g nivy, ½ cibule, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Vyzrálou nivu rozmačkáme vidličkou v misce, přidáme špetku soli, jemně nakrájenou cibuli a 3 utřené stroužky česneku. Pořádně promícháme a ke směsi přidáme zakysanou smetanu. Opět důkladně promícháme. Podle chuti přidáme do dipu z nivy ještě sůl nebo černý pepř. Dip podáváme vychlazený. Hodí se ke grilovanému masu, zelenině a k dochucení burgerů.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka se sýrem

Ingredience: 1/2 bulvy celeru, 5 dkg nivy nebo francouzského plísňového sýra, 5 dkg eidamu nebo goudy, hrst sekaných vlašských ořechů, 1/2 až 1 oloupané jablko, citronová šťáva

Dip: 5 lžic dobrého panenského oleje, 4 lžíce bílého selského jogurtu, 2 stroužky česneku, mořská sůl, bílý pepř, 1 lžička moučkového cukru, zelená část pórku (cca 3 cm)

Postup: Nejprve umícháme dip ze všech uvedených ingrediencí. Potom najemno nastrouháme celer a jablíčko, smícháme s citronovou šťávou, aby nám nezhnědly. Přidáme dip, najemno nastrouhané sýry, nasekané ořechy a pokrájený pórek. Vše promícháme a ještě popřípadě dochutíme. Celerová pomazánka je výborná na rozpečené bagetky a ozdobená uvařeným vajíčkem. Bez použití majonézy vytvoříte výborný salát.

Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno dne: 21.9.2015

Studené omáčky k masům

Avokádový dip

Ingredience: 1 zralé avokádo, 1 malá cibule, 1 středně velké rajče, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pálivé sladké thajské omáčky, šťáva z půlky limety, čerstvě drcený pepř, špetka soli, snítka čerstvého koriandru

Technologický postup: Cibulku nakrájíme najemno, rajče nakrájíme na kostky o délce hrany cca 1 cm. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou nahrubo. Přidáme majonézu, sladko-pálivou omáčku, cibulku, nakrájené rajče, šťávu z limetky a nakonec dip dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Špenát

Špenát se smetanou

Ingredience: 1 balíček listového špenátu, 1 cibule, 0,3 l drůbežího vývaru, chilli, 2 stroužky česneku, tymián, sůl, mletý pepř, 1 smetana ke šlehání

Technologický postup: Necháme lehce osmažit cibulku na půlkolečka, přidáme nakrájený česnek. Zalijeme smetanou, provaříme a přidáme drůbeží vývar. Přidáme tymián, pepř, sůl, chilli, prohřejeme. Nakonec dáme listový špenát a necháme, aby se pořádně prohřál, zmenšil svou velikost. Takto připravený špenát se hodí jako dip ke špízům, ke kuřecímu masu, ke steakům.

Zdroj: Špenát
Zveřejněno dne: 8.5.2016

Grilovaná zelenina jako příloha

Grilovaná zelenina s kuřecím masem

Ingredience na zeleninu: 2 papriky, 2 červené cibule, 1 svazek jarní cibulky, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Ingredience na kuřecí prsa: 1 nasekaná šalotka, 1 nasekaný stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí prsa bez kůže (cca 600 g)

Ingredience na dip: 5 rajčat, 2 limetky, 1 paprička jalapeño, čerstvý koriandr, olivový olej, 1 červená cibule, sůl, pepř

Postup: Nasekanou šalotku a česnek dobře promícháme s olivovým olejem. Směsí potřeme maso a při pokojové teplotě je marinujeme cca 30 minut. Mezitím připravíme dip. Rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Jalapeño, koriandr a cibuli nasekáme najemno a přidáme k rajčatům. Dochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do grilovací misky, pokapeme olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a najemno nakrájeným česnekem. Misku vložíme mezi zásobníky na brikety nebo přímo na gril a přiklopíme. Grilujeme cca 20–25 minut. V průběhu grilování zeleniny přidáme kuřecí prsa. Kuřecí prsa necháme okapat a při středním žáru grilujeme 10–12 minut. Jednou obrátíme. Kuřecí prsa napříč nakrájíme a podáváme s dipem, grilovanou zeleninou a případně tortillami.

Zdroj: Grilovaná zelenina jako příloha
Zveřejněno dne: 20.6.2017


SiteMAP