Domácí majonéza II.
Suroviny:
- 2 žloutky
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- olivový olej
Postup:
Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.
Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.
V diskuzi PŘENOS SVRABU Z ČLOVEKA NA KOČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anděla.
no a co domácí kočky při zasažení domácnosti svrabem? A podle mého názoru jsem ho chytla na pohotovosti největší brněnské nemocnice. To je vrchol, aby se člověk bál dostat infarkt, protože když ho zachrání, tak si odnese brouky v kůži. To je hnus. Takže k mé otázce, co mám proboha udělat ještě k tomu mazání celého těla, mražení a pečení matrací, žehlení všeho a vyvařování, co mám udělat s kočičkami? To je moc pěkná dovolená...
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Přenos svrabu z človeka na kočku
Základem tatarské omáčky je majonéza (o její domácí výrobě níže), která se dochucuje zeleninou a kořením. Každá národní kuchyně má pro tatarku obvykle vlastní soubor přísad. Zatímco u nás si vystačíme s kyselými okurkami, cibulí, hořčicí, pepřem a solí, ve Francii v ní nesmí chybět ani šalotka, kapary, petržel nebo estragon, jinde například přidávají kousky vařených vajec a dochucují octem, citronem či vínem.
V diskuzi JAK UDĚLAT DOMÁCÍ AVIVÁŽ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dandyk.
parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Ponorným mixérem vyšlehejte ve vyšší nádobě vejce, postupně vmíchejte také ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidávejte po větších kapkách do té doby, dokud nebude směs rozmixovaná a dokud vše nezhoustne tak, jak máte tatarku rádi. Nakonec můžete vmíchat i jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.
Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.
Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…
Zdroj: diskuze Domácí vodárna
Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zachařová.
Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.
Nejčastěji se u těchto vodáren rozbíjí náhon tlakového spínače. Je to taková tenká kovová trubička, která když se zanese usazeninou, tak přestane zprostředkovávat tlak v zásobní nádobě a spínač pak nevypne motor. Vzhledem k tomu, že tato trubička je součástí elektrického stykače, který je pod napětím 380 voltů, je nezbytné, aby opravu provedl elektrikář s certifikací vyhláškou č. 50.
Zdroj: diskuze Domácí vodárna návod
Cibuli a okurky nakrájejte na kostičky. Přidejte trochu majonézy, osolte a opepřete dle chuti. Množství surovin je závislé na množství strávníků. Pokud bude tatarka příliš hustá, můžete přidat trošku vody.
V diskuzi DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.
Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.
Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.
Zdroj: diskuze Domaci vodarna
Majonézu smíchejte s hořčicí a nastrouhanou nakládanou okurkou, osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat i česnek. Nechte asi 10 minut odležet a můžete podávat ke svému oblíbenému pokrmu.
V diskuzi HORTENZIE SPALENA MRAZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Lachmanova.
Dobrý den Prosím co mam udělat s květy hortenzie slehl ji jarní mraz vypadá to že jenom květy mám je ostříhat nebo nechat spamatuje se nebo už ne co mam stim.udelat děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růži.
Dobrý den,
Mám stejný problém. Zapomněla jsem hortenzii schovat na noc, a díky mírnému mrazíku, který v noci úřadoval, jsem ráno našla na hortenzii seschlé hnědé květy ošlehané mrazem. Rostlina zasažena nebyla, ani většina listů. Ale ty nádherné květy to bohužel schytaly..
Existuje nějaká rada jak postupovat? Nechat květy tak, nebo ostříhat?
Ven již přemístím rozhodně až po zmrzlých ..
Zdroj: diskuze Hortenzie spalena mrazem
Kyselé okurky nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do jogurtu. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a dobře promíchejte.
V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.
Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.
čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C
Zdroj: diskuze Domácí šunka
Okurku a cibuli nakrájejte najemno a nasypte do vysoké nádoby. Přidejte sůl, pepř, ocet a hořčici a nakonec do mísy vyklepněte vajíčko a zalijte olejem. Tyčovým mixérem vyšlehejte do potřebné konzistence. Pokud je tatarka příliš hustá, můžete přidat trochu oleje.
V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.
Jak co nejrychleji zbavit vacku
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.
Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.
Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba
Jogurt, olej, hořčici, cukr a sůl smíchejte, nejlépe pomocí mixéru nebo šlehače. Přidejte nasekané bylinky a dochuťte citronovou šťávou.
V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.
Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Domácí šunka
Vyrobit domácí majonézu je tak snadné, rychlé a levné, že není jediný důvod, proč byste ji měli nadále kupovat. Připravuje se ze žloutků a stolního oleje. Suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto si vajíčka a olej vyndejte alespoň hodinu před přípravou z ledničky. Žloutky šlehejte ručním šlehačem nebo ve stolním mixeru. Po kapkách za stálého šlehání přilévejte olej. Když hmota začne houstnout, můžete olej přilévat pramínkem, dokud nebude majonéza hustá (až tuhá). Výroba majonézy netrvá ani dvě minuty.
V diskuzi ZA JAK DLOUHO LZE KONZUMOVAT DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.
za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí
Úplně nadrobno nakrájejte malou cibulku. Přidejte strouhanou sterilovanou okurku a trošku láku (dle chuti). Dosolte a můžete zjemnit troškou mléka (1 až 2 lžíce dle požadované konzistence). Pokud chcete, můžete dochutit svými oblíbenými bylinkami.
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, pepře a metličkou pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání jej přidávejte ke žloutkům. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvou citronovou šťávu, dle chuti přidejte pepř a sůl. Do takto připravené majonézy nasypte nakrájenou šalotku, okurky, kapary a petrželku. Nakonec vše důkladně promíchejte.
Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.
Při zapojení domácí vodárny je nutné vždy postupovat podle schématu přiloženého u vodárny. Schéma zapojení domácí vodárny by u přístroje nemělo chybět. Schéma zapojení domácí vodárny celý proces velmi zjednoduší. Abyste domácí vodárnu zapojili správně, musíte myslet na několik faktorů. V balení domácí vodárny (nebo její součástí) by mělo být čerpadlo na vodu, ovladač regulace tlaku vody (ten ovládá elektromotor), zpětná klapka a tlaková expanzní nádoba.
Při zapojení domácí vodárny, ať už ho budete dělat sami nebo s pomocí, vždy dbejte na pokyny v návodu.
Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.
Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.
Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.