Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JAK UDELAT UMELOU KREV

OBSAH

Na co se používá umělá krev

Umělou krev lze použít na vytváření efektu otevřených jizev a ran. Pokud chcete docílit přesného efektu, můžete pro aplikaci použít štětec. Nikdy nepoužívejte umělou krev kolem očí a vyvarujte se přímému kontaktu s očima. Jak jsme již zmínili, umělá krev vytváří efekt otevřené rány, takže nikdy úplně nezaschne. Pozor tedy: pokud si ušpiníte oblečení touto krví je možné, že z některých druhů textilií nepůjde úplně odstranit. Umělá krev je dostupná v obchodech ve světlé i tmavé variantě a v několika velikostech balení.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Diskuze

V diskuzi HUSTÁ KREV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lumír.

Jednoduše jsem se dozvěděl, co potřebuji. Děkuji za to.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hustá krev

Ingredience: světlý kukuřičný sirup, červené a zelené potravinářské barvivo, voda

Postup: Smícháte sirup s barvami. Záleží na vlastním vkusu, jaké barvy chcete docílit. Můžete do červené přidat zelenou a vytvořit tak tmavou krev, nebo třeba jen trošku hnědé. Po smíchání vznikne hustá červená hmota, kterou je potřeba naředit vodou na požadovanou hustotu a máte připravenu umělou krev. Světlý kukuřičný sirup zakoupíte v prodejnách zdravé výživy za cenu cca 30 korun. Sypké potravinářské barvy stojí mnohem méně, dá se říct pár korun. Můžete ale použít i gelové, ty už budou trošku dražší. Práškové prodávají téměř v každé „staromódnější“ drogerii či zásobenějším obchodě.

Další možností je použití medu, červeného barviva a kakaa, to vše se smíchá do hladka. Kakaem ovšem směs zhořkne, takže pokud se použije v okolí úst, vyvolává nepříjemné pocity.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Diskuze

V diskuzi HORTENZIE SPALENA MRAZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Lachmanova.

Dobrý den Prosím co mam udělat s květy hortenzie slehl ji jarní mraz vypadá to že jenom květy mám je ostříhat nebo nechat spamatuje se nebo už ne co mam stim.udelat děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růži.

Dobrý den,
Mám stejný problém. Zapomněla jsem hortenzii schovat na noc, a díky mírnému mrazíku, který v noci úřadoval, jsem ráno našla na hortenzii seschlé hnědé květy ošlehané mrazem. Rostlina zasažena nebyla, ani většina listů. Ale ty nádherné květy to bohužel schytaly..
Existuje nějaká rada jak postupovat? Nechat květy tak, nebo ostříhat?
Ven již přemístím rozhodně až po zmrzlých ..

Zdroj: diskuze Hortenzie spalena mrazem

Umělá krev ze Solamylu

Na výrobu umělé krve se dá použít i bramborový škrob, který se jmenuje Solamyl. Není však na výrobu umělé krve tak vhodný jako kukuřičný sirup. U směsi se Solamylem krev drží lépe na kůži, nestéká, ale jde po manipulaci velmi špatně smýt z rukou.

Ingredience: Na přípravu 250 ml umělé krve budeme potřebovat 250 ml vody (pokud chcete hodně realistickou krev, použijte vlažnou nebo 36 až 37 °C teplou vodu), 1 pytlík potravinářského barviva, stačí i půl (jahodově červené, ne malinově červenou, ta je spíš růžová), a Solamyl.

Postup: Do nádoby, v níž budeme připravovat umělou krev, nalejeme vodu. Přidáme škrob a barvivo. Škrobu dejte maximálně 2 lžičky nebo se vám nerozpustí a zůstane na dně bílá sedlina. Pozor si dejte i při vsypávání barviva. Bude stačit maximálně půl sáčku na 250 ml vody. Uvědomte si, že sáček jahodově červené obarví až 6 kg materiálu. Vše je potřeba důkladně rozmíchat, aby nevznikly hrudky. Umělá krev se nesráží jako lidská nebo zvířecí, proto ji můžete mít v láhvi klidně celý den (noc) a nic se s ní nestane. Pozor, umělá krev sice vypadá lépe než pravá, ale barví mnohem více než originál. Pokud tedy budete chtít cákat krev, buďte opatrní, protože se poměrně špatně pere, barví i kůži a zuby, při styku s kontaktní čočkou může dojít k jejímu zbarvení do růžova.

Kde se dá umělá krev koupit.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Diskuze

V diskuzi RECEPTY Z VAŘENÝCH VAJEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL.

NEJDE MI VYKLOPIT UVAŘENE VEJCE ZE SILIKONOVE FORMIČKY CO MAM UDĚLAT ZA NAPRAVU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PAVEL ŠINDLER.

nejde mi vyklopit uvařene vojičko ze silikonove formičky

Zdroj: diskuze Recepty z vařených vajec

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBY OLEANDRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Kutálková.

Jeden z 6ti oleandrů má světle šedé kropenaté skvrny na všech listech, je to asi 2 letá, zatím nekvetoucí rostlina. Nechci uložit na zimu spolu se zdravými oleandry. Poradíte, prosím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Namnožte se nový oleandr ze zdravé rostliny a netrapte se léčbou. To je nejjednodušší, co můžete udělat.

Zdroj: diskuze Choroby oleandru

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PŘENOS SVRABU Z ČLOVEKA NA KOČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anděla.

no a co domácí kočky při zasažení domácnosti svrabem? A podle mého názoru jsem ho chytla na pohotovosti největší brněnské nemocnice. To je vrchol, aby se člověk bál dostat infarkt, protože když ho zachrání, tak si odnese brouky v kůži. To je hnus. Takže k mé otázce, co mám proboha udělat ještě k tomu mazání celého těla, mražení a pečení matrací, žehlení všeho a vyvařování, co mám udělat s kočičkami? To je moc pěkná dovolená...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přenos svrabu z človeka na kočku

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem VINNÁ RÉVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Bernatíková.

Prosím o radu.
Vloni jsem natočila na video vinnou révu,která se plazila ze dvou stran,kolem hospodářské budovy.Vypadalo to na min.100kg hroznů.To byla fantazie.
Pak nastala pohroma,vše chytilo plíseň.Nejsem milovník chemie,nepoužíváme ani postřiky na ovocné stromy a ovoce je super,ale na hroznech se to vymstilo.
Co mám udělat letos?
Děkuji za info-radu.Bernatíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pročtěte si náš kalendář pro vinaře, kde je po měsících popsáno, co je třeba udělat, aby byly hrozny krásné a zdravé: www.vinna-reva-pesto…

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Potraviny, které zahušťují krev

Mezi potraviny, které takzvaně zahušťují krev, patří brokolice, květák, špenát, kořenová zelenina. Dále je nutná střídmost u těchto potravin: cukr, brambory, banány, sladké nápoje, tučná jídla, sladké, slané, uzeniny, káva, alkohol.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi CO JE HUSTA KREV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Psenica.

Mam az 900+... krevnich desticek.Co s tim jak je stlacit k normalu?
Dekuji za komentar i radu.Jp

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co je husta krev?

Barvy menstruační krve

Zářivě červená: jasně červená menstruační krev znamená, že krev tělo opustila velice rychle. Tento typ výtoku krve je v pořádku a bývá většinou lehký a rychlý.

Tmavě červená: tmavě červená krev je obvykle "starší krev". Ta může být uložena v děloze delší dobu a chvilku trvalo, než se z těla dostala. Mnoho žen mívá takovouto tmavě červenou krev ráno po probuzení.

Hnědá/černá: tato krev je také starší, stejně jako předchozí. Většina žen může mít tmavě hnědou až černou krev ke konci menstruace. Může to být také krev, která v děložním záhybu zůstala z minulého období menstruace. Vyskytuje se také u žen, které menstruují častěji (mají kratší menstruační cyklus, například 21 dní).

Oranžová: jasně červená menstruační krev, která se mísí s kapalinami z děložního čípku může mít oranžový nádech s červenými proužky.

Zářivě oranžová: krev může být spojena s infekcí, takže pokud máte podezření, je nejlepší poradit se s gynekologem.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi JÍŠKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Pavle, nemáš zač
Ja tu jisku používám už několik let a absolutní spokojenost do omáčky.
Jinak jak jsi vzpomněl ten chleba, tak ususit,udělat strouhanku a do guláše nic lepšího neznám.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Jíška

Jak poznat hustou krev

Pokud pijete denně jen jednu či dvě sklenice vody (mnozí ani tolik) a na to pijete dehydratující nápoje, jako jsou káva, Coca-Cola, pivo, limonády, černý čaj a podobně, nemyslete si, že je vaše tělo adekvátně hydratované. Právě naopak. Trpíte chronickou dehydratací, a tedy hustou krví, plnou toxinů, která navíc trpí akutním nedostatkem kyslíku.

Příznaky: únava, slabost, zhoršení paměti

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PREZIMOVANI PREVISLYCH JAHOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Prosím o radu co udělat se šlahouny u př evislých jahod na zimu! nechat nebo ostříhat ?Děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod

Nemoc hustá krev

Hustota krve závisí na kvalitě práce všech lidských orgánů. Příčiny mohou být různé, ale jedna věc je jistá, hustá krev není schopna plnohodnotně vykonávat svou primární funkci - dodávku živin. Krevní buňky přidávají na hustotě krve, zatímco plazma má kapalnější konzistenci. Pokud tedy počet krvinek převýší hustotu plazmy, zvýší se i viskozita a hustota krve. Vzhledem ke zvýšené viskozitě pak nejsou všechny krvinky schopné plně vykonávat svou funkci. To znamená, že orgány nedostanou vyživující látky a ty odpadní se zase z orgánů nedostanou pryč. K tomu, aby se odčerpávala hustá krev, potřebuje srdce pracovat nad své síly, nemluvě o trombóze, křečových žilách, ateroskleróze či poruše prokrvení orgánů včetně mozku.

Aby se zabránilo stagnaci v cévách a zlepšila se průchodnost, je nutné ředění krve. Po absolvování krevního obrazu a určení závažnosti hyperviskózního syndromu určí lékař nezbytná opatření k normalizování stavu. Mějte na paměti, že krev je životodárnou mízou organismu, pohonem srdce a elektrárnou života.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ VENKOVNÍHO IBIŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Taborska.

Co udělat s loňskými květy, které zůstávají ptes zimu na vetvickach Ibisku?
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Vůbec si nemusíte lámat hlavu, co se suchými květy, protože je jednoduše odstraníte společně s větvemi. Na konci zimy venkovní ibišek zkraťte tak, že ostříháte všechny větve 5 až 10 cm nad zemí. V nové sezóně pak ibišek bude vyrůstat znovu ze své základny a mladé výhony ponesou krásné obrovské květy, které vám budou dělat radost až do podzimu.

Zdroj: diskuze Stříhání venkovního ibišku


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP