Téma: 

křenová omáčka kluci v akci

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka Kluci v akci

Ingredience: 150 g másla, 3 střední cibule, 80 g hladké mouky, 800 ml masového vývaru, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 100 g čerstvého křenu, 600 g šunky od kosti vcelku

Postup: Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme dosklovata, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Do hotového bešamelu přidáme nastrouhaný křen a přelijeme přes plátky teplé šunky.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Diskuze: pepřová omáčka

Dobrou chuť !

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka
Odesláno dne: 1.2.2017 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 0

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci

Ingredience: 50 g másla, 3 dl vývaru, 1 dl smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 špetky provensálské koření

Technologický postup: Zasmažíme máslo, mouku a pepř, přidáme smetanu, provensálské koření, vývar a vše důkladně provaříme.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno dne: 17.3.2016

Diskuze: maxivita zkušenosti

Zdravím, křečemi trpím už od puberty a nikdy nic nezabíralo, až do té doby, co jsem začala užívat rozpustný hořčík od maxivita. Křeče se teď objeví jen zřídka. Obvykle jej kupuji v akci na slevys.cz/, doporučuji

Zdroj: diskuze Maxivita zkušenosti
Odesláno dne: 1.10.2016 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno dne: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Verze kulajdy s klasickou jíškou

Pokud nemáme tu možnost, případně nechceme použít instantní jíšku, připravíme si vlastní ze 100 g másla a 50 g hladké mouky: máslo rozpustíme, zasypeme za stálého míchání moukou a zalijeme studenou vodou. Poté přidáme pokrájené brambory, houby a pokračujeme dále dle výše uvedeného receptu.

A jaké jsou vaše zaručeně nejlepší recepty na kulajdu? Podělte se o ně!

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno dne: 1.8.2017

Diskuze: peeling

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Zdroj: diskuze Peeling
Odesláno dne: 25.11.2011 uživatelem krasavka
Počet odpovědí: 0

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Jak dělají pomazánku z avokáda Kluci v akci

Ingredience: 3 avokáda, 1 citron, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, kousek čerstvého zázvoru, 100 g vařené červené čočky, snítka máty, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme na malé kousky a zastříkneme citronovou šťávou. Šalotku nakrájíme, česnek utřeme se solí, zázvor nastrouháme a vše smícháme a rozmačkáme s avokádem. Vmícháme čočku, nasekanou mátu, ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.

Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno dne: 23.2.2017

Diskuze: Re: Rust vlasu

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu
Odesláno dne: 11.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Jak dělají kulajdu Kluci v akci

Tradiční domácí kulajda patří do skupiny klasických českých jídel. Receptů, názvů a modifikací je celá řada. Taková kulajda se zakysanou smetanou, se žampiony, nebo z čerstvých hub potěší vaše chuťové pohárky. No, a jak kulajdu dělají Kluci v akci, se můžete dočíst níže. Jsou zde uvedeny dvě varianty: jedna s použitím instantní jíšky a druhá z klasické domácí jíšky.

Ingredience

800 ml vody, 300 g brambor, 30 g sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 1 snítka čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného, 5–7 lžic instantní jíšky, 50 g másla na zjemnění, 4 vejce, kmín, sůl, bílý pepř, ocet

Recept

Nejdříve kluci namočí sušené houby minimálně na 1 hodinu, nejlepší je to podle nich přes noc. Dále kluci očistí brambory a nakrájí je na hrubé kostky, zalijí vodou, a přidají namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, osolí, opepří, přidají kmín a vaří, dokud nejsou houby a brambory měkké, tedy cca 15–20 minut. Pak to kluci zalijí smetanou, zahustí instantní jíškou, ochutí octem, zjemní máslem a přidají pokrájený kopr. Do mírně osolené a octem okyselené vroucí vody vloží v naběračce rozklepnuté vejce a zavaří ho tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 3 minutách varu vejce vyjmou a vloží je do studené vody, aby se zatáhla. Při podávání vkládali do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno dne: 1.8.2017

Diskuze: zlute nehty

Dobrý den, mam problém s nehty již několik let. Po absolvování všech lékařských vyšetření a neúspěšných akcí jako antibiotika, laboratorních vyšetření nehtů, odběrů vzorků atd. jsem došel až jsem. Jedni tvrdí že je to lupenka druzí neví. Máte prosím nějak radu jak dál a co vyzkoušet ? Děkuji David

Zdroj: diskuze Zlute nehty
Odesláno dne: 7.5.2011 uživatelem david
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA SÝROVOU OMÁČKU

Jak dělají sýrovou omáčku na těstoviny Kluci v akci

Suroviny:

  • 70 g parmezánu
  • 70 g gorgonzoly
  • 50 g másla
  • 1 šalotka
  • 20 g hladké mouky
  • ½ l mléka
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

V kastrůlku na rozehřátém másle opečte najemno nakrájenou šalotku, vmíchejte do ní mouku a orestujte ji na světlou jíšku. Za stálého míchání vlijte mléko, přiveďte je k varu a ochuťte uvedeným kořením. Provařte ještě asi 15 minut, poté odstavte a dochuťte strouhaným parmezánem a gorgonzolou. Sýrovou omáčku přelévejte přes pečené maso.

Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku
Zveřejněno dne: 26.4.2015

Diskuze: zelená káva na hubnutí diskuze

zelená káva mi velmi chutná, střídám prášek s pilulkami, podle toho co si koupím v akci nebo na co mám chuť. Obojí si objednávám z awashopbrno.cz, vyhovuje mi dodání i cena. Za mě jsou zelené potraviny skvělé, vřele doporučuji :)

Zdroj: diskuze Zelená káva na hubnutí diskuze
Odesláno dne: 18.12.2013 uživatelem Simona Tichá
Počet odpovědí: 0

HAMBURGER

Jak dělají hamburger Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa (15 % tuku), 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Technologický postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Zdroj: Hamburger
Zveřejněno dne: 13.10.2016

BUŘTY NA PIVU

Jak dělají buřty na pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 lahev piva

Technologický postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme ji do omáčky. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno dne: 6.10.2016

Diskuze: akné

AHoj, já jsem již delší dobu ve Francii, měla jsem vždy problémy s pletí a musím se zastat Vichy Normaderm! Koupila jsem si tu od nich 400 ml čistící pěnivý gel v akci asi za 8 eur a než pojedu domů z důvodu konce stáže, nakoupím si ho ještě do zásoby! V ČR jsem zkoušela co se dalo, ale až Normaderm mi pomohl..umývám sitím obličej každý večer asi měsíc a půl a problémy jsou pryč!
Takže u mě Vichy za 1*!

Zdroj: diskuze Akné
Odesláno dne: 1.3.2011 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci

Ingredience: 800 g hovězího vysokého roštěnce, 4 stroužky česneku, 1/2 cibule, 50 ml oleje 50 + 50 g másla, sůl

Postup: Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a první část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Na závěr opět zjemníme máslem. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem.

Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno dne: 16.5.2015

Diskuze: Re: Re: kava na zhubnuti

Ahoj, zelenou kávu zakoupíte téměř ve všech NC i menších obchodech. Cena v akci + - 100,- jinak kolem 169,- Ovšem není 100 % ze zelené kávy, je to směs zelené a pražené. Já ji kupuji již dlouho, je poměrně silná, ale chutná. Výrobce je Nescafé GREEN blend, instantní káva ve sklenici a zeleným víčkem. Jezdím hodně do Francie a Německa, ale myslím, že na trhu je puze tato jediná. Elena

Zdroj: diskuze Kava na zhubnuti
Odesláno dne: 29.6.2013 uživatelem Elena Hromasová
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ KLUCI V AKCI

Hovězí líčka na červeném víně, jak to dělají Kluci v akci

Kluci v akci je zábavný seriál o vaření, který se vysílal od září 2005 a vůbec se za tu dobu neokoukal. Mezi televizními diváky byl velmi populární, a to hlavně díky jeho protagonistům, zručným kuchařům Filipu Sajlerovi a Ondřeji Slaninovi. Za těch 10 let jsme díky nim mohli u televizní obrazovky vidět spoustu zajímavostí, a nešlo vždy jen o kulinářské zážitky. Třeba při cestování po krásných místech naší země nebo při návštěvách mnoha exotických zemí. Tam všude vařili, předávali nám své kuchařské zkušenosti, nechali nás nahlédnout do chutí a vůní exotických jídel. Nebo jsme se mohli inspirovat monotematickými cykly z české kuchyně, například Domácí pečení, Česká klasika, Úsporné vaření, Vánoční sladkosti a mnoha dalšími.

Filip Sajler má za sebou kromě jiného praxi ve špičkových restauracích v České republice, USA, Německu a Singapuru. Získal řadu ocenění z mezinárodních kuchařských soutěží, v průběhu českého předsednictví EU v Bruselu vařil pro významné evropské politiky, evropské premiéry a v neposlední řadě vařil nebo připravoval catering pro známé hvězdy showbusinessu a sportu, jako je třeba Madonna, John Malkovich, Tiger Woods, David Copperfield a další.

Ondřej Slanina vystudoval Školu hotelnictví a gastronomie hotelu International, pracoval v prestižních restauracích jako šéfkuchař a od roku 2003 sbírá medaile a kuchařská ocenění u nás i ve světě. Oba jsou i přes své mládí v kulinářském světě velmi úspěšní. V soukromí jsou dnes již oba otcové rodin, ve volném čase sportují, věnují se golfu, automobilům.

I když „kluci v akci“ v televizních pořadech navařili spoustu zajímavých jídel, recept na hovězí líčka v originální podobě na internetu nenajdete, je zde jen množství modifikací. Tak pojďme zkusit originál Romana Pauluse. Kdo to je?

Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci
Zveřejněno dne: 27.4.2017

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ KLUCI V AKCI

Hovězí líčka

Hovězí líčka jsou recept na nedělní oběd, který je nejen chutný, ale má i punc něčeho výjimečného. Většina lidí možná zná tento pokrm jen z televizních pořadů. Nyní si můžete pochutnat na tomto výborném jídle i v domácím prostředí a nemusíte vyrážet do drahých restaurací. Doba přípravy je zhruba 2–3 hodiny. Čas strávený chystáním tohoto lahodného pokrmu vám dostatečně vynahradí následný kulinářský zážitek. Zkuste to a uvidíte sami. Nebojte se, že to nezvládnete. Důležité je dodržet pracovní postup a použít ty správné suroviny. Vyberte si dobrého řezníka, u nějž maso koupíte. Na podlévání pak použijte kvalitní stolní víno, které vám nezkazí chuť. Tak pojďme na to, zde je super recept!

Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci
Zveřejněno dne: 27.4.2017

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci

Ingredience: 1 kg hovězí kližky, 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 cibule, divoké koření vcelku (nové koření, pepř, bobkový list), tymián, voda nebo hovězí vývar na zalití, 0,75 l červeného vína, olej, mletý pepř, sůl

Postup: Očištěnou hovězí kližku prošpikujeme částí kořenové zeleniny – silnějšími proužky mrkve, celeru a petržele. Takto připravené maso svážeme motouzem, osolíme a na oleji jej opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme zbytek nahrubo nakrájené zeleniny včetně cibule, přidáme koření a tymián. Zeleninu restujeme tak dlouho, dokud nezíská zlatohnědou barvu, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vínem, zaklopíme a dusíme doměkka. Z kližky odstraníme provázek, nakrájíme ji na porce a podáváme lehce přelité redukovaným vývarem. Doplníme tatarskou omáčkou a vařenými brambory s máslem a pažitkou.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno dne: 11.5.2015

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka z krenexu

Ingredience: 2 lžíce krenexu, 1x smetana, hrnek mléka, hladká mouka, ocet, sůl, cukr

Postup: Do vroucího osoleného mléka vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Povaříme, dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Nakonec vmícháme buď nastrouhaný křen nebo právě krenex. Podáváme s knedlíkem a vařeným nebo uzeným masem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka z vývaru

Ingredience: 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, ¼ l zakysané smetany, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce nastrouhaného křenu, sůl, cukr

Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka s uzeným

Ingredience: 500 g uzeného masa, 1 ks smetanového křenu, 200 ml smetany ke šlehání, 30 g másla, ½ l mléka

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso. Z másla, mouky a mléka si připravíme bešamel. Osolíme lžičkou soli, přidáme půl skleničky naloženého křenu (smetanový křen, krenex, pálivý křen), povaříme asi deset minut a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

Jak dělají ptáčka Kluci v akci

Ingredience: 800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžičky plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párku v jedlém střívku, 2 vejce, 1 velká sterilovaná okurka, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška na zahuštění šťávy

Technologický postup: Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150 °C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou. Když jsou závitky upečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, orestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice. Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.

Zdroj: Španělský ptáček
Zveřejněno dne: 12.10.2016

DÝŇOVÁ POLÉVKA Z DÝNĚ HOKAIDO

Jak dělají dýňovou polévku Hokaido Kluci v akci

Ingredience na polévku: 1 malá dýně Hokaido, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, svazek koriandru, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, 30 g medu, citronová šťáva, sůl

Ingredience na podávání: řeřicha, vyloupané dýňové semínko

Postup polévka: Dýni a cibuli nakrájíme na menší kousky, rozprostřeme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme polovinou sekaného koriandru. Promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut. Poté vyjmeme z trouby, přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme šťávu z citronu, med a rozmixujeme, podle chuti dosolíme. Těsně před podáváním vmícháme druhou část nasekaného koriandru. Polévku na talíři doplníme zakysanou smetanou, řeřichou i dýňovými semínky a chipsy.

Ingredience na chipsy: 1 plát listového těsta, 1 vejce na potření, maldonská mořská sůl, 2 lžíce dýňových semínek

Postup chipsy: Plát těsta potřeme vajíčkem, posypeme mořskou solí (nejlépe maldonskou, ale není nutné) a sekaným dýňovým semínkem. Rozkrájíme na čtverečky cca 3 × 3 cm a přendáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.

Zdroj: Dýňová polévka z dýně Hokaido
Zveřejněno dne: 6.12.2016

PLNĚNÉ PAPRIKY

Jak je dělají „kluci v akci

Ingredience: 6 velkých paprikových lusků, 250 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1 žemle, 100 ml mléka, hrst rýže, lžíce mleté sladké papriky, hrst majoránky, mletý pepř, sůl.

Ingredience na omáčku: olej, 2 cibule, divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list), 1 rajský protlak, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 čerstvá rajčata, sůl, trocha cukru, chléb (na podávání).

Postup: Paprikám odřízneme konce se stopkou, odstraníme semínka a odřízneme i malé kousky špiček (papriky se tak lépe plní, protože v nich nezůstává vzduch), které přidáme do základu. Mleté maso smícháme s houskou namočenou v mléce, propláchnutou rýží a ochutíme kořením (paprikou, majoránkou, solí, mletým pepřem) a touto směsí papriky naplníme. V kastrolu nebo kotlíku orestujeme na oleji cibuli dozlatova, přidáme odkrojené špičky, plněné papriky, které opečeme ze všech stran, pak „zarestujeme‟ rajský protlak, přidáme koření, nakrájená čerstvá rajčata a plechovku loupaných rajčat. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu, dokud není maso v paprikách provařené a rýže měkká. Podáváme s chlebem.

Zdroj: Plněné papriky
Zveřejněno dne: 1.5.2015

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka bez smetany

Ingredience: jemně nastrouhaný čerstvý křen, silný hovězí nebo drůbeží vývar, tuk na jíšku, hladká mouka na jíšku, sůl

Postup: Z tuku a hladké mouky uděláme velmi světlou jíšku, zalejeme ji studeným silným vývarem (může být i z kostky nebo z masa, drobů a kostí), chvíli provaříme, přidáme strouhaný křen, sundáme ze sporáku a osolíme podle chuti. Nepřidáváme ani cukr ani ocet ani žádné jiné koření.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka s těstovinami

Ingredience: 1 hrnek vařených sójových bobů, ½ hrnku křenu, sůl, 2 lžíce sójového oleje, 1 hrnek vody, 1 hrnek bílého jogurtu, 1 hrnek cibule

Postup: Cibuli očistíme a nasekáme. Sójové boby umeleme. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme mleté sójové boby a dusíme asi 5 minut. Omáčku podlijeme vodou, osolíme a okořeníme. Uvedeme do varu, přidáme křen a za stálého míchání vaříme 5 minut. Nakonec vmícháme jogurt. Křenovou omáčku s jogurtem podáváme s těstovinami.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015


SiteMAP