Téma: 

křenová omáčka z vývaru

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka z vývaru

Ingredience: 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, ¼ l zakysané smetany, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce nastrouhaného křenu, sůl, cukr

Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Diskuze: pepřová omáčka

Dobrou chuť !

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka
Odesláno dne: 1.2.2017 uživatelem Milada

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka Kluci v akci

Ingredience: 150 g másla, 3 střední cibule, 80 g hladké mouky, 800 ml masového vývaru, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 100 g čerstvého křenu, 600 g šunky od kosti vcelku

Postup: Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme dosklovata, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Do hotového bešamelu přidáme nastrouhaný křen a přelijeme přes plátky teplé šunky.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka podle Pohlreicha

Ingredience: 1 lžička mletého pepře, 200 ml smetany, 150 g másla, 120–200 g křenu, 2 ks cibule, 1 kostka vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička soli

Postup: Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme tak kolem 15 minut, aby cibulka změkla. Pokud by někomu vadila, lze použít ponorný mixér. Nakonec křenovou omáčku zalijeme smetanou na vaření, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti. Lze použít i ze sklenice, ten je nutno předem vymačkat. Křenovou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem a uzeným masem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka z krenexu

Ingredience: 2 lžíce krenexu, 1x smetana, hrnek mléka, hladká mouka, ocet, sůl, cukr

Postup: Do vroucího osoleného mléka vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Povaříme, dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Nakonec vmícháme buď nastrouhaný křen nebo právě krenex. Podáváme s knedlíkem a vařeným nebo uzeným masem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka s uzeným

Ingredience: 500 g uzeného masa, 1 ks smetanového křenu, 200 ml smetany ke šlehání, 30 g másla, ½ l mléka

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso. Z másla, mouky a mléka si připravíme bešamel. Osolíme lžičkou soli, přidáme půl skleničky naloženého křenu (smetanový křen, krenex, pálivý křen), povaříme asi deset minut a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Játrová omáčka

Játrová omáčka s knedlíkem

Ingredience: 500 g vepřových jater, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 l hovězího vývaru, sůl, kmín celý, pepř mletý, hladká mouka

Technologický postup: Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme tak, aby byla sklovitá. Poté vložíme játra nakrájená na kostičky. Játra lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru, opepříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky a půlku z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vaříme na mírném ohni za častého míchání po dobu minimálně 10 minut. Nakonec vložíme do omáčky zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála. Pravou játrovou omáčku můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zdroj: Játrová omáčka
Zveřejněno dne: 16.10.2016

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka s těstovinami

Ingredience: 1 hrnek vařených sójových bobů, ½ hrnku křenu, sůl, 2 lžíce sójového oleje, 1 hrnek vody, 1 hrnek bílého jogurtu, 1 hrnek cibule

Postup: Cibuli očistíme a nasekáme. Sójové boby umeleme. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme mleté sójové boby a dusíme asi 5 minut. Omáčku podlijeme vodou, osolíme a okořeníme. Uvedeme do varu, přidáme křen a za stálého míchání vaříme 5 minut. Nakonec vmícháme jogurt. Křenovou omáčku s jogurtem podáváme s těstovinami.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Recepty na křenovou omáčku

Křenová omáčka bez smetany

Ingredience: jemně nastrouhaný čerstvý křen, silný hovězí nebo drůbeží vývar, tuk na jíšku, hladká mouka na jíšku, sůl

Postup: Z tuku a hladké mouky uděláme velmi světlou jíšku, zalejeme ji studeným silným vývarem (může být i z kostky nebo z masa, drobů a kostí), chvíli provaříme, přidáme strouhaný křen, sundáme ze sporáku a osolíme podle chuti. Nepřidáváme ani cukr ani ocet ani žádné jiné koření.

Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno dne: 5.5.2015

Recepty na smetanovou omáčku

Smetanová omáčka s kuřecím masem

Suroviny:

  • 300 g kuřecích prsou
  • 250 ml smetany
  • orientální koření
  • sůl, pepř
  • asi 2 lžíce másla
  • 1 dcl kuřecího vývaru
  • 1 dcl mléka
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce griotky

Postup:

Na pánvičce si rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolené a okořeněné pepřem a orientální směsí. Asi 5 minut smažíme pouze na másle na slabším ohni. Poté podlijeme kuřecím vývarem a dusíme dalších cca 5 minut. Přidáme 3 lžíce griotky. Poté přilijeme smetanu, smícháme mouku a mléko a také je vlijeme k masu. V případě potřeby můžeme přidat více mouky, aby omáčka nebyla moc řídká. Po smíchání směsi se smetanou už vaříme nejdéle 5 minut, protože by nám směs postupně řídla. Jako přílohu doporučujeme špagety.

Zdroj: Recepty na smetanovou omáčku
Zveřejněno dne: 13.5.2014

Pepřová omáčka - recepty

Pepřová omáčka na vepřovou panenku

Ingredience: 500 g vepřové panenky, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mletého pepře, 200 ml vepřového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g anglické slaniny, olej

Technologický postup: Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů je lehce naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak plátky vyndáme, obalíme je slaninou a dáme stranou. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme lžíci pepře, zasypeme moukou, poté přidáme vývar a nakonec smetanu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté maso se slaninou, které jsme dali stranou, vložíme do zapékací mísy a přelijeme ho omáčkou. Dáme péci do trouby předehřáté na 210 °C a pečeme asi 30 minut. Jako přílohu můžeme použít hranolky, krokety nebo americké brambory.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno dne: 17.3.2016

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223327

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje tým webu ČeskéNápady.cz.


SiteMAP