Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

LÉČEBNÉ ÚČINKY

OBSAH

Jedná se o produkt rostlinného původu. Propolis je látka pryskyřičné povahy, kterou včely sbírají z rostlinných zdrojů (z květních a listových pupenů topolů, bříz, jív, olší, jehličnatých stromů a dalších rostlin) a v úle ji používají k dezinfekčním a jiným účelům. Propolis je označován jako včelí tmel a má žlutohnědou, zelenožlutou až černou barvu. Je to směs vosku, ale především pryskyřičných látek.

Zdroj: Propolis

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Nežádoucí účinky

Nejzávažnějším nežádoucím účinkem Warfarinu je krvácení. Riziko krvácení se zvyšuje se zvyšující se hodnotou INR. Pokud se u vás objeví jakýkoli z následujících příznaků, kontaktujte neprodleně lékaře.

Varovné příznaky:

  • krvácení z nosu (delší než 10 minut);
  • krev v moči, stolici nebo černá stolice;
  • nadměrná tvorba modřin bez zjevné příčiny;
  • zvracení s příměsí krve;
  • neobvyklé bolesti hlavy;
  • abnormálně silné menstruační krvácení nebo vaginální krvácení mimo cyklus.

Léčba Warfarinem může být ovlivněna aktuálním zdravotním stavem, současně užívanými léky, složením stravy a řadou dalších faktorů. Proto jsou nutné pravidelné laboratorní kontroly krevní srážlivosti (takzvaný Quickův test). Výsledky tohoto testu jsou vyjadřovány hodnotou INR (International Normalized Ratio). Čím vyšší je hodnota INR, tím vyšší je účinnost léčby. Pro většinu pacientů je optimální rozmezí INR mezi 2–3, ale v některých indikacích může být i mezi 3–4. Pokud se vaše hodnoty INR budou nacházet mimo léčebné rozmezí, lékař vám dávku Warfarinu upraví.

Zdroj: Warfarin a jeho nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Irlbeková.

mám užívat lék Condrosulf 800 mg prosím jaké jsou vedlejší účinky a jak je snášen. Bojím se vedlejších účinků.Děkuji za odpovědi.Irlbeková M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je obvykle dobře snášen, protože obsahuje pouze přírodní látku, která pomáhá udržovat kloubní chrupavky v dobré kondici. Zde jsou možné nežádoucí účinky:
Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných): Velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (např. kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Předávkování

Ideální množství, které by měl člověk za den zkonzumovat, je maximálně 1,5 dl šťávy denně. Při vyšší konzumaci hrozí předávkování vitamíny, což může mít nežádoucí účinky na lidský organismus.

Zdroj: Červená řepa a její nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Je sterilovaná červená řepa zdravá?

Sterilovaná červená řepa se konzumuje hlavně v období, kdy není k dostání syrová. Nejlepší účinky na zdraví má syrová červená řepa, ze které se připraví salát nebo šťáva. Sterilovaná řepa má také příznivé účinky na lidský organismus, ale jejich hodnoty nejsou již tak vysoké jako u syrové.

Zdroj: Červená řepa a její nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP