Téma: 

masové kuličky

RAJSKÁ OMÁČKA

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Ingredience:

  • 1 kg mletého hovězího masa nebo míchaného mletého masa
  • 100 g vařené rýže
  • 2 cibule
  • 1 rajský protlak
  • 100 g kečupu
  • 2 perníky se švestkovou marmeládou
  • 100 ml smetany na vaření
  • 3 kusy bobkového listu
  • 5 kusů nového koření
  • 5 kusů celého černého pepře
  • 5 kusů hřebíčku
  • olej na smažení cibulky
  • cukr
  • sůl

Postup:

Mleté maso osolte a smíchejte s trochou uvařené rýže (maso potom nebude tak tuhé, ale rýže nesmíte použít příliš, aby se kuličky nerozpadaly). Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci nechte zpěnit cibuli na oleji, na cibuli dejte osmahnout připravené koule, které postupně otočte, aby se opekly se všech stran. Poté přidejte asi 1 litr vody, rajský protlak, kečup, koření a perník nalámaný na kousky (použijte ho i s čokoládou a marmeládou). Perník se rozvaří a omáčku jednak zahustí, jednak jí dodá chuť a barvu. Omáčku nechte za občasného míchání pomalu vařit asi 1 hodinu, masové kuličky jsou totiž hotové mnohem dříve než plátky hovězího masa. Kuličky vyjměte a omáčku přeceďte. Poté do omáčky přimíchejte smetanu, dochuťte solí a cukrem a krátce povařte.

Zdroj: Rajská omáčka
Zveřejněno dne: 3.2.2016

Diskuze: dělá mi dobře slinivkářova dieta

Dělá mi dobře rostlinná strava na slinivkar cz. Má tam i masové recepty, ale jím je jenom když na mě přijde masová chuť. Myslíte, že maso zatěžuje trávením slinivku hodně? Děkuji Sládková (po akutním zánětu, 2 měsíce)

Zdroj: diskuze Dieta pri podrážděně slinivce
Odesláno dne: 9.5.2017 uživatelem Jana Sládková
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

NEPEČENÉ CUKROVÍ

Kokosové kuličky nepečené

Suroviny:

  • 12 dkg mletých piškotů
  • 3 dkg moučkového cukru
  • 5 dkg tuku Hera
  • 5 dkg kokosové moučky
  • trocha rumu
  • kokos na obalení

Postup:

Na vál si dáme mleté piškoty, moučkový cukr, tuk, kokosovou moučku, rum a vypracujeme těsto. Z hotové hmoty vytvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu.

Zdroj: Nepečené cukroví
Zveřejněno dne: 30.11.2014

Diskuze: Kteatinin cez 500

Prosim vas,viete aj mne poradit ako znizit kreatinin ktory uz prevysuje 500. Uzivam aloe v kapsuliach a vypijem asi 2 litre vody, alkohol ani kavu ani maso a masove vyrobky nejem.dakujem vam vopred za odpoved.

Zdroj: diskuze Kteatinin cez 500
Odesláno dne: 24.4.2016 uživatelem Josephine
Počet odpovědí: 0

NÁVOD NA BEZINKOVÝ LIKÉR

Bezinkové víno

Ingredience: 2 litry bezinek, 4 litry vody, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kg cukru, 5 dkg droždí

Postup: Bezové kuličky (otrhané vidličkou) dáme na 15 minut vařit do vody. Jakmile voda začne vřít, přidáme koření a vaříme dalších 15 min. Pak scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme a do vlažné tekutiny přidáme droždí a necháme 24 hodin stát. Druhý den zamícháme a necháme dalších 24 hodin kvasit. Třetí den scedíme do 5litrové lahve, převážeme plátýnkem a v teple necháme stát, poté stáčíme do lahví.

Zdroj: Návod na bezinkový likér
Zveřejněno dne: 27.11.2014

Diskuze: žluté kuličky ve stolici

prosím vás, můj imobilní otec má asi 14 dní žluté kuličky ve stolici. vypadají jako polystyrenové, stolici má kašovitou.
co je to za onemocnění??
děkuji moc a mějte se hezky.
s pozdravem!!!

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici
Odesláno dne: 22.4.2013 uživatelem zuzu
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MÍLIE, TVRDÉ KULIČKY POD KŮŽÍ

Mílie

Maličké podkožní kuličky, které nejdou vymáčknout, to jsou mílie. Mílie je zrohovatělé zrnko rohoviny, které se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie nejsou klasické akné a potřebují jinou péči než akné. Někdy jsou mílie označovány jako nějaká forma podkožního akné.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží
Zveřejněno dne: 9.1.2012

Diskuze: kuličky

dobrý den,chci se zeptat mam občas nějaké kuličky ve stolici a zárověn průjem,ale netrvá to dlouho cca 2-4 dny a pak už né tolik řidká stolice,tak se chci zeptat mam s tim zajít k doktorovi nebo si mam něco koupit v lékarně.díky moc

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici
Odesláno dne: 15.3.2017 uživatelem stanislav krůza
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY

Seznam nevhodných potravin

Velké množství purinů se nachází v kofeinu, omezte proto konzumaci černé kávy, kakaa, čaje a Coca-Coly, tyto tekutiny obsahují vysoké množství purinů. Například krůtí maso bez kůže a tuků má obsah purinů kolem 40 mg na 100 gramů, takže v malém množství je vhodné. Pivo obsahuje sice 30 mg purinů na 100 ml, ale vzhledem k množství, které se obvykle u piva spotřebuje, je dietně absolutně nevhodné. Červené víno neobsahuje žádné puriny, ale díky obsahu alkoholu je ve větší míře nevhodné, protože odvodňuje a zvyšuje koncentrace kyseliny močové. Měli byste se vyvarovat rovněž konzumaci hrášku, špenátu a růžičkové kapusty, jelikož tyto potraviny obsahují velké množství purinu.

Zakázané potraviny: vnitřnosti, játrové výrobky (například paštiky), sardinky, masové vývary, masové extrakty a ančovičky, veškerý alkohol, tučné a plísňové sýry, koření, větší množství kakaového prášku, tedy i čokoláda, celozrnné produkty.

Omezované potraviny: veškeré maso, zejména červené, mořské a sladkovodní ryby, luštěniny.

Zdroj: Nemoc dna a zakázané potraviny
Zveřejněno dne: 25.4.2016

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno dne: 6.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NEJLEPŠÍ RECEPTY NA MLETÉ MASO

Mleté maso na grilu

Suroviny: 400 g mletého masa, vejce, strouhanka, 4 lžičky sezamových semínek, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, mletá červená paprika, 1 lžička oregana

Technologický postup: Do mletého masa přidáme vejce, přisypeme strouhanku a dvě lžičky sezamových semínek, přilijeme mléko, směs ochutíme solí, oreganem, pepřem i mletou červenou paprikou a dobře promícháme. Z připravené masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama menší šišky, posypeme je zbylými sezamovými semínky a grilujeme na rozžhaveném grilu ze všech stran asi 10 až 15 minut. Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, pečivem a sladkokyselým dresinkem.

Zdroj: Nejlepší recepty na mleté maso
Zveřejněno dne: 14.11.2015

Diskuze: Re: Beta bojovnice nemoc

Vaše bety mají zácpu a proto se jim zvětšilo břicho. Příznakem bývá nechuť při krmení a minimální výkaly. Nadmutá střeva tlačí na okolní orgány i na vzduchový měch, díky čemuž pak rybka plave ke straně a nebo břichem vzhůru. Co s tím? Přestat ryby krmit běžným krmivem a začít léčit pomocí zeleného hrášku. Ten lze koupit zmrazený. Vezměte jednu nebo dvě kuličky, rozmrazte je krátce v horké vodě a zbavte je svrchní kůžičky. Vnitřek hrášku pak použijte na krmení bety. Vždy jen v množství o velikosti jejího oka dvakrát denně. Takto postupujte, než ryba splaskne. V době léčení je třeba častěji měnit vodu v akváriu. Kdyby hrášek nepomohl, tak rybě podejte dafnie. Ty působí jako lehké projímadlo.
Nejčastější příčinou zácpy je překrmování. Ryba Beta bojovnice má žaludek velký asi jako je její oční bulva a najednou pozře jen malé množství potravy. Proto je lepší krmit méně a dvakrát denně. Krmení by mělo být založeno jen na mase, masové granule z rybí nebo krevetové moučky, popřípadě používat červy. Granule se musí nechat asi 10 minut nabobtnat ve vodě, aby k nabobtnání nedošlo až v rybce a neucpalo ji. Aby se zácpa neopakovala, tak svojí betě zařaďte pravidelně každý týden na jeden den půst - každý sedmý den ji vůbec nekrmit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Beta bojovnice nemoci
Odesláno dne: 4.6.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

NEPEČENÉ CUKROVÍ

Nepečené cukroví – kuličky

Suroviny:

  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • trochu kakaa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • kakao na obalení

Postup:

Do mísy si dáme cukr s máslem a společně utřeme. Přidáme mleté ořechy, trochu citronové šťávy, kakaa a rumu. Vše vypracujeme v těsto, z kterého pak tvoříme malé kuličky. Ty nakonec obalíme v kakaovém prášku.

Zdroj: Nepečené cukroví
Zveřejněno dne: 30.11.2014

Diskuze: Re: malá tvorba hroznů

Mám dotaz: Víno kvete nasadí hrozny a kuličky začnou opadávat děkuji.

Zdroj: diskuze Malá tvorba hroznů
Odesláno dne: 23.6.2016 uživatelem Josef
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NEJLEPŠÍ RECEPTY NA MLETÉ MASO

Mleté maso na špejli

Suroviny: 600 g mletého masa, 2 stroužky českého česneku, svazek jarní cibulky, 1 vejce, sůl, pepř, lžička mleté pálivé papriky, olej

Technologický postup: Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Jarní cibulku omyjeme a nasekáme na drobno. Do mísy dáme mleté maso, přidáme česnek a cibulku, přidáme vejce, směs osolíme, opepříme a dochutíme pálivou paprikou. Masovou směs dobře promícháme a na špejli vytvoříme váleček. Masové tyčinky grilujeme na předehřátém grilu nebo pánvi ze všech stran dozlatova. Můžeme zdobit kolečky cibule. Můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem a pikantním dresinkem.

Zdroj: Nejlepší recepty na mleté maso
Zveřejněno dne: 14.11.2015

MASÁŽNÍ POMŮCKY

Masážní kuličky

Akupresurní kuličky s magnety 4,5 cm

Akupresurní masážní magnetoterapeutické kuličky SJH 203 mají biokeramický obal, který vyzařuje hojivé infračervené paprsky, jež hrají velmi pozitivní roli v aktivaci organismu. Infrapaprsky pomohou rozproudit životní energii, navíc stimulací akupresurních bodů těla akupresurními kuličkami dosáhnete velmi účinné reflexní masáže, která má vliv na příznivou funkci všech životních orgánů. Magnety zase pozitivně ovlivní proudění energie tělem, takže zmírníte otoky a bolest!

Lidská dlaň čítá kolem dvacet tisíc reflexních bodů a chodidlo nohy třikrát tolik. Na dlaních a chodidlech se projektují všechny důležité orgány těla a právě stimulací akupresurních bodů podpoříte dobrou funkci a aktivitu všech orgánů. Posílíte imunitní systém!

Parametry výrobku:

  • materiál: biokeramika
  • rozměr: průměr 4,5 cm
  • hmotnost: 50 g

Výhodou tohoto výrobku je, že jej můžete mít kdykoli při sobě.

Zde můžete vidět cenu výrobku Akupresurní kuličky s magnety 4,5 cm.

Zdroj: Masážní pomůcky
Zveřejněno dne: 26.6.2017

Diskuze: hroznové víno ve skleníku

Dobrý den,
prosím o radu : mám skleníkové víno a letos s mimořádně velkou úrodou hroznů, ale nevím čím ho ošetřit, když v hroznech začaly některé kuličky jako hnít a plesnivět.
Děkuji za radu.
Helena Kubíková

Zdroj: diskuze Hroznové víno ve skleníku
Odesláno dne: 12.8.2016 uživatelem Kubíková Helena
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

HOUBY PROTI RAKOVINĚ

Shiitake (houževnatec jedlý, Lentinula edodes)

Jedná se o jedlou hnědou houbu, které se daří v lesích východní Asie. V Japonsku je považována za symbol dlouhověkosti. Je totiž velmi bohatá na stopové prvky, jako je měď, hořčík, selen, vitamíny skupiny B a mnoho antioxidantů. Shiitake posiluje imunitní systém a tím aktivuje určité proteiny a buňky, které bojují s rakovinou.

Zde můžete vidět, jak vypadá houba shiitake (Lentinula edodes).

Recepty na použití

Shiitake v pivním těstíčku

Ingredience: 400 g shiitake, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 1 dl piva (Budvar), olej na smažení, mletý černý pepř, sůl

Postup: Z vajec oddělíme žloutky a rozmícháme je s pivem a moukou na husté těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech ho vmícháme do těstíčka, osolíme ho a lehce opepříme. Houby omyjeme, osušíme a větší nakrájíme na čtvrtiny. Obalíme je v připraveném těstíčku, vložíme do většího množství rozehřátého oleje (nejlépe do fritovacího hrnce) a usmažíme dozlatova. Usmažené houby necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme je s vařenými či opečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Pikantní polévka

Ingredience: 1 l kuřecího vývaru, 200 g shiitake, 1 balení čínských nudlí, 1 svazek jarní cibulky, 4 červené chilli papričky, 4 stroužky česneku, 5 lžic sójové omáčky, 3 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce oleje, citrónová kůra, sůl

Postup: Houby shiitake omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Chilli papričky omyjeme, překrájíme (pokud nechceme mít polévku příliš pálivou, zbavíme je nejprve semínek) a zprudka je opečeme spolu s houbami na rozehřátém oleji. Po chvilce přidáme nakrájený česnek, očištěné cibulky nakrájené na větší kousky a krátce opečeme. Pak vše zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme sójovou a rybí omáčku, citrónovou kůru, polévku osolíme (měla by být ostřejší i slanější, protože nudle do sebe vtáhnou část chuti) a vaříme ještě 5 minut. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, ale asi o třetinu času méně, aby zůstaly pevnější, vmícháme je do polévky a ještě krátce povaříme.

Masové kuličky s houbovou omáčkou

Ingredience na kuličky: 5 plátků toustového chleba, 1 dl drůbežího vývaru, 200 g kuřecího masa, 150 g libového vepřového masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, koření do mletého masa, sůl

Ingredience na asijskou houbovou omáčku: 1 lžíce másla, 100 g shiitake, 100 g žampionů, 2 lžíce bílého vína, 2/3 silného masového vývaru, 1/8 dl smetany, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladkolisté nasekané petržele, pepř, sůl, olej na pečení

Postup: Plátky toastového chleba rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a opečeme je dozlatova a dokřupava. Necháme je vychladnout, pak je rozdrtíme, nasypeme do misky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Oba druhy masa nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme namočený chléb, vejce, oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a česnek, směs ochutíme kořením na mleté maso, osolíme a důkladně promícháme. Zakryjeme ji mikrotenovou fólií a necháme hodinu rozležet v chladničce. Mezitím připravíme omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na plátky nakrájené houby a necháme je změknout. Přilijeme víno a mícháme, dokud se všechna tekutina skoro nevypaří. Pak přilijeme vývar rozmíchaný se smetanou a hořčicí, prošleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme plamen, omáčku povaříme do zhoustnutí asi 5 minut a dochutíme ji pepřem a případně solí. Z masové směsi vytvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě menší kuličky, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a opečeme je ze všech stran dozlatova. Kuličky poléváme připravenou omáčkou. Podáváme s pečivem nebo rýží.

Zdroj: Houby proti rakovině
Zveřejněno dne: 22.9.2016

Diskuze: Prosba o radu vinné révy

Prosím o radu.
Co mám udělat s vinnou révou,která by měla pěkný výnos,ale na hroznu mezi dobrými kuličkami jsou kuličky špatné-hnědé do šeda(viz foto) .Hlavy jsou 2 u zdi k jižní straně.Myslím si,že je to asi nějaká plíseň.......

Děkuji za radu
Eva
Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Prosba o radu vinné révy
Odesláno dne: 10.9.2015 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 0

GRANULE PRO PSY

Co sledovat na etiketě?

Pokud jdete do obchodu a vybíráte si dobrou a poctivou šunku, sledujete její obsah masa. A stejně tak u granulí – pes sice v některých kritériích spadá mezi všežravce, ale maso je pro něj základ. Samozřejmě není vhodné, jej krmit pouze masem bez příloh zeleniny, ovoce atd., ale maso musí být v čele. Z toho plyne, že u kvalitních granulí na obalu najdete na prvním místě obsah masa (tj. sušeného masa nebo masové moučky). Masové moučky musí být přesně definovány, např. kuřecí, rybí, atd., jejich obsah se u kvalitnějších granulí pohybuje nejméně okolo 30%. Pozor - masokostní moučka není totéž co maso, ač u některých značek zaujímá čelní pozice.

Další diskutovanou komponentou jsou sacharidy. Poslední dobou nabývají na popularitě ve složení granulí brambory, které jsou poměrně dobře přijímány. Pšenice a kukuřice samozřejmě nesmí v krmivu převažovat, v menším množství ale nemusí vadit a mohou být také poměrně vhodným zdrojem energie, samozřejmě vždy je třeba posuzovat granule jako celek. Některé kvalitní řady granulí bývají dnes často zcela bez obilovin, energie je nahrazena ovocnými a zeleninovými komponenty.

V detailnějším složení se zaměřte i na obsah soli, dochucovadel a konzervantů. Kvalitnější značky mají nižší obsah soli, ale zase naopak vyšší obsah nenasycených mastných kyselin Omega 3 a 6. I tyto kyseliny pes ale lépe stráví z živočišných zdrojů (rybí moučka) než z rostlinných (např. lněná semínka), přičemž u levnějších granulí rostlinné převažují. Dále umělá barviva možná nalákají důvěřivé lidské oko, ale pro psy jsou nevhodná a zbytečná, přírodní se hodí mnohem lépe.

Zdroj: Granule pro psy
Zveřejněno dne: 1.6.2016

RAJSKÁ POLÉVKA PODLE ZDEŇKA POHLREICHA

Rajská polévka s masovými knedlíčky

Ingredience: 2 krajíce bílého chleba, 2 lžíce mléka, 400 g míchaného mletého masa, bazalka, sůl, mletý pepř, olej, cibule, 2 stroužky česneku 1,5 l vývaru, 800 g rajčat v plechovce, 270 g makaronů, 50 g parmazánu, voda

Technologický postup: Plátky chleba zbavené kůrky pokapeme mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrháme a smícháme s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujeme menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpálíme v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahneme koule. Dáme je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpálíme v hrnci, přidáme nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékáme tři až čtyři minuty. Zalijeme horkým vývarem a 500 ml vařící vody. Přidáme nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vaříme osm až deset minut, přidáme masové koule a prohřejeme. Podáváme posypané bazalkou s hoblinami parmazánu.

Zdroj: Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Zveřejněno dne: 26.6.2017

MLETÉ MASO NA GRILU

Kuličky z mletého masa na gril

Ingredience: 250 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 1 vejce, 3 velké cibule, paprika, 150 g anglické slaniny, libeček, petržel, pažitka, sůl, koření, vepřová pečeně nebo grilovací strouhanka, olej, grilovací koření na potírání

Postup: Maso smícháme, přidáme vejce, bylinky a koření podle chuti a jednu najemno nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme. Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku. Z hmoty děláme kuličky v průměru cca 4 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na kousky, cibuli na osminky. Napichujeme na jehlu spolu s kuličkami. Grilujeme asi 15–20 minut. Po dobu grilování otáčíme a potíráme směsí oleje s grilovacím kořením. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Zdroj: Mleté maso na grilu
Zveřejněno dne: 21.6.2017

NEJLEPŠÍ RECEPTY NA MLETÉ MASO

Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas

Mleté maso připravujeme ze všech druhů jatečných mas (hovězí, vepřové, kuřecí, skopové), zvěřiny, ryb. Vždy se používá maso horší kvality a ořez. Některá masa můžeme mísit (hovězí a vepřové). Mletím masa narušíme konzistenci, objem a maso se stává stravitelnější. Díky mletí je tepelná úprava rychlejší a hodí se k dietnímu stravování. Umleté maso z hygienických důvodů uchováváme nejdéle tři hodiny.

Maso si připravíme tak, že odstraníme zbytky kostí a šlach, nakrájíme na kousky, které těsně před zpracováním umeleme, zvýrazníme kořením, přidáme ingredience ke zvýraznění chuti (cibule, česnek, kečup). Konzistenci upravíme přidáním vejce, případně žemle, zjemnit můžeme mlékem či smetanou.

Pokrmy lze připravovat ze syrového masa (sekaná pečeně, karbanátky, čevapčiči, holandský řízek) nebo z tepelně zpracovaného masa (masové haše, krokety, paštiky).

Mletá masa můžeme tvarovat na šišky, placky, řízky, kuličky, šištičky či krokety. Některá masa můžeme plnit do forem (paštiky). Mleté maso se velmi dobře doplňuje, k tomu používáme zeleninu, sýr, houby, sóju. Při doplňování nám v mase vznikne mozaika. Při míchání však musíme dbát na zachování, „nerozbití“ vložených surovin.

K dochucování můžeme použít většinu druhů koření, ale většinou se snažíme pouze zachovat původní charakter masa, které jsme na mletí použili. Slaninu používáme hlavně u mas s malým obsahem tuku (kuřecí). Při dochucování je důležité správné promíchání všech surovin, je vhodné si udělat tepelnou zkoušku připraveného masa, někteří kuchaři ochutnávají mletá masa při jeho promíchávání, ale toto se nedoporučuje z hygienických důvodů.

Složení nejčastěji užívaných mas ve 100 g je u hovězího masa (53 kcal, 0,2 g cukrů, 2,4 g tuku, 1,2 g nasycených mastných kyselin a 0,5 g sodíku), vepřové maso (247 kcal, 0 g cukrů, 20 g tuků, 6,8 g nasycených mastných kyselin a 1,18 g sodíku), míchané hovězí a vepřové maso (262 kcal, 0,2 g cukrů, 24 g tuků, 8 g nasycených mastných kyselin a 1,68 g sodíku), skopové maso (192 kcal, 14,6 g tuků, 17,2 g bílkovin a 0 g sacharidů) a kuřecí maso (117 kcal, 1,4 g tuků, 24,3 g bílkovin a 0,5 g sacharidů).

Zdroj: Nejlepší recepty na mleté maso
Zveřejněno dne: 14.11.2015

JAK ZBAVIT VLASY SILIKONU

Aplikace octa

Když už máte dětský olej ve vlasech, tak můžete pokračovat s nanesením octa do vlasů. Můžete použít jakýkoliv druh octa k provedení tohoto kroku. Po octu se silikon srazí na malé kuličky a půjde vyčesat.
 

Zdroj: Jak zbavit vlasy silikonu
Zveřejněno dne: 30.10.2012

BÍLÉ KULIČKY POD KŮŽÍ JSOU MÍLIE

Mílie

Mílie se vyskytují v těch oblastech těla, kde jsou žlázy. Mílie jsou podobné akné. Cysty jsou 1 až 2 milimetry velké a jedná se o výrůstky na keratinu, který způsobuje jejich tvorbu zejména v oblasti očí. Mohou se vyskytovat i v jiných částech těla, například na genitálu.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie
Zveřejněno dne: 17.11.2013

BÍLÉ KULIČKY POD KŮŽÍ JSOU MÍLIE

Proč vznikají

Mílie vznikají díky keratinu, což je protein, který se nachází ve vlasech. Vyskytují se tedy v oblastech s vlasovými folikuly a mazovými (potními) žlázami. Mílie postihují kohokoliv, ale nejčastěji jsou pozorovány u kojenců a nejsou specifické pro druh kůže nebo etnický původ.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie
Zveřejněno dne: 17.11.2013

MÍLIE, TVRDÉ KULIČKY POD KŮŽÍ

Mílie a kosmetické studio

V kosmetickém studiu běžně dokážou pomoci a mílie odborně a pod lupu napíchnou, vymáčknou je a pak místo desinfikují. Vše probíhá naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší, než při domácím preparování milií. Mílie se tak často netvoří, takže než si vytvořit na obličeji nepěkné boláky, tak je lepší jednou za čas si to nechat odborně vyndat v kosmetickém studiu.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží
Zveřejněno dne: 9.1.2012

NEJLEPŠÍ PLEŤOVÉ KRÉMY

Univerzální pleťové krémy

Univerzální pleťové krémy lze bez problémů používat na obličej. Všechny pečují o pleť dobře, krém z Lidlu dokonce dle dTestu velmi dobře. Pleť dobře hydratují a vydrží účinkovat několik hodin po aplikaci. V tomto není mezi univerzálními a dražšími speciálními krémy na obličej žádný výrazný rozdíl. To, co se u těchto krémů hodnotilo poněkud problematicky, byl individuální pocit po aplikaci na obličej. Některým testujícím vadila lesknoucí se pokožka obličeje, jiným její nižší vláčnost. Péče o ruce byla u všech krémů celkově hodnocena lépe než péče o obličej.

Lidl Cien / pleťový krém soft – hodnocení kvality podle dTestu je velmi dobře, což odpovídá 82 %

Lidl Cien / pleťový krém soft je nejlepším a zároveň nejlevnějším univerzálním pleťovým krémem. Typ emulze je olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť velmi dobře (84 %), aplikuje se dobře (76 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 250 ml.

CD hydratační krém – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 70 %

CD hydratační krém představuje typ emulze olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (68 %), aplikuje se dobře (78 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (60 %). Obsah je 200 ml.

Zde můžete vidět cenu výrobku CD hydratační krém.

Creme 21 – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 70 %

Creme 21 představuje typ emulze olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (70 %), aplikuje se dobře (78 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (64 %). Obsah je 150 ml.

Zde můžete vidět cenu Creme 21.

Dove intenzivní krém – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 68 %

Dove intenzivní krém představuje typ emulze olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (68 %), aplikuje se dobře (68 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 250 ml.

Zde můžete vidět cenu Dove intenzivní krém.

Nivea Soft – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 68 %

Nivea Soft představuje typ emulze olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (64 %), aplikuje se dobře (78 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 200 ml.

Zde můžete vidět cenu Nivea Soft.

Yves Rocher hydratační krém na obličej a tělo – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 68 %

Yves Rocher hydratační krém na obličej má složení olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (66 %), aplikuje se dobře (68 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 125 ml.

Zde můžete vidět cenu Yves Rocher.

Nivea Creme – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 66 %

Nivea Creme je osvědčeným pomocníkem zejména pro zimní období a na suchou pleť. Jde o emulzi vody v oleji. Tento krém se skládá z oleje, v němž jsou rozmíchány drobné kuličky vody. Je to poměrně hutný krém, který je mastnější, pomaleji se vstřebává do pokožky, která se může lesknout. Je vhodný pro suchou pokožku a na zimu jako ochrana proti mrazu. Krém pečuje o pleť dobře (70 %), aplikuje se uspokojivě (54 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 150 ml.

Zde můžete vidět cenu Nivea Creme.

dm Balea / Softpflege Creme – hodnocení kvality podle dTestu je dobře, což odpovídá 64 %

Výrobek dm Balea / Softpflege Creme má složení olej ve vodě. V této lehké variantě krému jsou ve vodě rozmíchány drobné kuličky oleje. Krém tohoto typu se lépe a rychleji vstřebává do pokožky. Je vhodný pro osoby s normální, smíšenou a mastnou pletí. Krém pečuje o pleť dobře (62 %), aplikuje se dobře (74 %), mikrobiologická kvalita je v pořádku a deklarace je hodnocena dobře (70 %). Obsah je 250 ml.

Zdroj: Nejlepší pleťové krémy
Zveřejněno dne: 18.10.2015


SiteMAP