Téma: 

mixovat

Melounové smoothie - recepty

Recept na melounové smoothie

Ingredience: 500 g zralého čerstvého melounu, 2 dl 100% jablečného džusu, šťáva z 1 citrónu, 50 g jahod, 1 banán, 150 g bílého jogurtu, 2 lžíce třtinového cukru, 10 kostek ledu

Technologický postup: Meloun nakrájejte na malé kousky, stejně jako ostatní ovoce. Ovocnou směs promíchejte ve velké míse, přidejte citrónovou šťávu a džus. Přisypejte také cukr a přidejte jogurt. Nyní si připravte mixér, možná bude třeba ovocnou směs rozdělit na dvě části. Do mixéru nasypejte tolik ovoce, kolik je jen možné, přidejte led a začněte mixovat. Když je směs dokonale hladká, můžete ji nalít do skleniček a ihned podávat.

Zdroj: Melounové smoothie - recepty
Zveřejněno dne: 24.9.2016

Diskuze: smoothie recepty komentář

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno dne: 29.12.2016 uživatelem Skokova

Salsa verde

Recept na salsa verde

Jak jsem již uvedla, bylinková omáčka salsa verde, někdy také nazývaná zelená omáčka, má velice jednoduchý recept. K její přípravě budete potřebovat tyto ingredience:

  • 120 g plocholisté petržele
  • 10 g pažitky, bazalky nebo máty
  • 100 g olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kaparů
  • 3 ks ančovičkových filátek
  • šťáva z polovičky citronu nebo 50 g vinného octa

Pro dochucení:

  • mořskou sůl
  • pepř

Možno přidat dle vlastní chuti a fantazie některou z těchto surovin:

  • 1 kus nakládané okurky
  • 2 na tvrdo uvařené žloutky
  • 10 ks vypeckovaných oliv
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice kremžské nebo francouzské
  • případně pro zahuštění střída z housky
  • feferonky
  • rajský protlak

Postup:

Dávku surovin nemusíte 100% dodržovat, řiďte se především vlastními chuťovými buňkami. Ingredience očistěte, poté je buď najemno nasekejte, nebo pokrájejte a pak rozmačkejte v hmoždíři, či rozsekejte pomoci kuchyňského robotu, ale pozor, abyste to nepřehnali, konzistence musí být hladká, ale ne kašovitá. Vždy začněte nejprve mixovat základní suroviny jako petržel, bylinky, olivový olej, česnek a citronovou šťáva či ocet, kapary a ančovičky, teprve poté dochucujte. Hotovou salsu verde nechte před použitím několik hodin rozležet v ledničce. Pokud ji nespotřebujete, zalijte ji olejem a můžete ji nějakou dobu skladovat v ledničce v uzavřené nádobě.

Zdroj: Salsa verde
Zveřejněno dne: 30.10.2015


Sitemap | RSS