Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

PEČENÁ ZELENINA POHLREICH

OBSAH

Pečené vepřové koleno podle Pohlreicha

Ingredience: 2 vepřová kolena, 1 l černého piva, 2 neloupané a přepůlené cibule, 2 mrkve nakrájené na větší kusy, 1 petržel nakrájená na větší kusy, 3 kuličky celého nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 2 bobkové listy, 2 l vody, 1 červená chilli paprička, 100 g medu, sůl

Postup: Zd. Pohlreich vepřová kolena očistí, vloží do kastrolu a zalije pivem. Přidá mrkev, petržel, cibuli, pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Osolí a dolije vodou, aby byla kolena ponořená. Přivede k varu a uvaří doměkka. Trvá to přibližně 1,5–2 hodiny, podle velikosti kolen. Jakmile jsou kolena měkká, vyjme je Zd. Pohlreich z vývaru, nechá vychladnout a vykostí je. Vývar přecedí do hrnce a zredukuje cca na jednu třetinu. Do omáčky přidá nakrájenou chilli papričku a med a promíchá. Vykostěná kolena polije Zd. Pohlreich trochou omáčky a nechá je 20 minut vyudit v udírně. Pokud nemáte udírnu, Zd. Pohlreich doporučuje grilovat je na nepřímém žáru v přikrytém grilu. Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou. Poté již můžete servírovat.

Zdroj: Pečené vepřové koleno

Diskuze

V diskuzi PEPŘOVÁ OMÁČKA POHLREICH RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Rezlová.

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka.

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka pohlreich recept

Obsah kcal v grilované zelenině

Zelenina jako papriky, rajčata, okurky, ředkvičky, brokolice, cibule, cuketa, česnek, tudíž v podstatě skoro veškerá naše zelenina, má nízkou energetickou hodnotu, a proto ji směle zařaďte při redukci do svého jídelníčku. Například paprika a okurka mají jen minimum kalorií.

Například:

  • 100 g květáku obsahuje 29 kcal
  • 100 g zelených fazolí obsahuje 33 kcal
  • 100 g zeleného hrášku obsahuje 87 kcal
  • 100 g špenátu obsahuje 26 kcal
  • 100 g kedlubny obsahuje 26 kcal
  • 100 g pórku obsahuje 38 kcal

Zdroj: Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Diskuze

V diskuzi LZE KOUPIT CAROVENIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Pohlreich.

rád bych si koupil čarověník na pěstování doma,poradte kde,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Jeziorek.

Doporučuji nákup u Jana Slámy, wbgarden@seznam.cz

Zdroj: diskuze Lze koupit carovenik

Postup

Pohlreich doporučuje předehřát troubu na 180 °C. Řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nepůjde řepa nožem lehce rozkrojit. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

Jednotlivé bulvy řepy poté rozkrojte na poloviny (záleží na vás, jestli je oloupete nebo necháte se slupkou) a každou pokapejte olivovým olejem a lžící červeného vinného octa.

Zálivku na salát připravíte jednoduše, uvádí Pohlreich. V misce, nebo ještě lépe v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny suroviny.

Radicchio salát natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Naservírujte salát na talíře, na něj rozložte plátky upečené řepy a navrch dejte vlašské ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte, upozorňuje Zdeněk Pohlreich.

A jako bonus přikládáme ještě jeden recept z červené řepy.

Zdroj: Pečená červená řepa podle Pohlreicha

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Grilovaná zelenina v alobalu

Ingredience: 500 g zeleniny – baby karotka, kukuřice, 250 g hrášku, 4 ks oloupaných brambor; 4 lžíce másla, 1 lžíce koření na grilovanou zeleninu

Postup: Větší nádobu na pečení v troubě vyložte alobalem a naplňte na kostičky nakrájenou zeleninou. Posypte kořením, přidejte máslo a alobal uzavřete. Vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zdroj: Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Pečená červená řepa s balkánským sýrem

Ingredience:

  • 1 vetší červená řepa
  • 50 g balkánského sýra
  • 10 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Červenou řepu omyjte a oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a vložte do zapékací misky. Přidejte nadrobený, pokrájený nebo nastrouhaný balkánský sýr, nasekané ořechy, zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Dejte do předehřáté trouby a pečte asi půl hodiny.

Zdroj: Pečená červená řepa

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Pečená zelenina na plechu

Ingredience: 1 červená paprika, 2–3 rajčata nebo pořádná hrst třešňových rajčátek, 3 brambory (nemusíte je loupat), 5 neoloupaných stroužků česneku, 2 cibule, 1 cuketa, 3 mrkve, špetka římského kmínu, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, šalvěj), sůl, čerstvě mletý pepř, olivový́ olej na pokapání

Postup: Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 °C. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut. Po dvaceti minutách pečení alobal sundejte a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký́ oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.

Tip: Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypat sýrem.

Zdroj: Grilovaná zelenina jako příloha

Diskuze

V diskuzi BRAMBORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den, prosím o odpověď na otázku, která zelenina se nesmí pěstovat po bramborách, která naopak ano.
Děkuji VS

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brambory

Pečená červená řepa s bramborem

Ingredience:

  • 1 větší červená řepa
  • 2 brambory
  • balkánský sýr
  • chilli koření
  • sůl
  • pepř

Postup:

Řepu i brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte na stejně velké kostky a přesypte do zapékací mísy, zasypte nadrobeným, nastrouhaným nebo pokrájeným balkánským sýrem a dochuťte chilli kořením, solí a pepřem. Zaklopte a dejte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi jeden a půl hodiny. Chcete-li mít kůrčičku, na posledních 15 až 20 minut odklopte.

Zdroj: Pečená červená řepa

Diskuze

V diskuzi MILÁNSKÉ ŠPAGETY ORIGINÁLNÍ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivka.

Za našich dětských let (tj. v 80. letech minulého století) nám dělali ve školní jídelně milánské špagety, jaké jsem nikde jinde nejedla. Bohužel mě jako dítě nikdy nenapadlo zeptat se na recept... Do dnes cítím v puse tu báječnou chuť. Pokud si ale vzpomínám, tak kečup, sojová omáčka či parmazán u nás snad nebylo možné ani koupit a na ovoce a zeleninu se stály fronty, takže předpokládám, že naše kuchařky ve škole používaly rajčatový protlak. Špagety ale nebyly zalévané omáčkou až na talíři - byly promíchány s omáčkou již v hrnci, takže byly hezky růžové a byly na nich kousky mletého masa, nedorozvařené cibule a mám dojem, že i nějakého rozpuštěného sýra (byly to takové bílé měkké krupičky). Takto byly nandavány na talíř a posypány strouhaným "červeným" (tj. dnešním 30%) eidamem. O boloňských špagetách jsme tenkrát nic neslyšely, ale předpokládám, že rozdíl mezi nimi je hlavně v tom, že do boloňských se dává různá zelenina. Nepamatuji si ani to, že by se špagety dělaly doma. U nás tedy určitě nikdy nebyly a nevybavuji si ani to, jestli se daly v obchodě běžně koupit - těstoviny se dělaly většinou doma a kupovala se jen kolínka (jiný druh tenkrát také snad ani nebyl). A kdo neuměl (nebo nechtěl) dělat domácí nudle, strouhání do polévky a fleky, tak se daly také koupit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Milánské špagety originální recept

Pečená krůtí stehna

Ingredience: 1 200 g krůtího stehna, 300 g cibule, 1,5 lžičky soli, 50 g másla, 1 lžička koření na kuře, 100 ml vody

Postup: Pekáč vymažeme máslem a nasypeme do něj cibuli nakrájenou na nudličky. Vložíme maso nasolené ze všech stran, kůží nahoru. Potřeme částí rozpuštěného másla, podlijeme vodou a přikryté pečeme do měkka (asi hodinu) při 170 °C. Poté potřeme zbylým máslem promíchaným s kořením a odkryté dopečeme při 200 °C do červena. Tento recept je jednoduchý a rychlý a takto připravený pokrm můžeme podávat se zelím a bramborovým knedlíkem nebo jen s bramborovou kaší.

Zdroj: Pečená krůta – recepty

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ KAPUSTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Keilová.

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nechte kapustu zkvasit podobně jako zelí. Výsledný produkt je bezlepkový, paleo a je vhodný pro vegany i vegetariány. Tady je recept na dva litry kysané kapusty:

Suroviny:
1 velká hlava kapusty
4-5 šálků organického kadeřávku - velké stonky jsou odstraněny a listy nazřezány na tenké proužky
1 malá organická červená cibule - nakrájená na kostičky
4 čajové lžičky himalájské růžové soli
1 lžíce loupané organické bílé buničiny z kůry citronu
3 stroužky oloupaného česneku
4½ šálků teplé čisté vody (40° C)
1 čajová lžička organického kokosového cukru nebo Rapadury
1 balíček bakteriální kultury pro mléčné kvašení www.amazon.com/gp/aw…
2 čisté skleněné zavařovací sklenice s víčkem

Postup
1. Odstraňte 4 vnější listy z kapusty, opláchněte, osušte a odložte. Odstraňte košťál a nakrájejte zbývající časti kapusty na tenké plátky nebo použijte kuchyňský robot. Umístěte kapustu a nakrájený kadeřávek do velkého sítka a důkladně opláchněte vodou. Možná to budete muset udělat v několika dávkách v závislosti na velikosti sítka.
2. Do velké mísy dejte omytou kapustu s kadeřávkem, přidejte červenou cibuli, posypte dvěma lžičkami růžové soli a promíchejte čistýma rukama, dokud kapusta a kadeřávek nezačne vadnout a neuvolní kapalinu. Pak to nechte stranou a přejděte k přípravě solanky.
3. Do mixéru dejte zbývající 2 lžičky růžové soli, bílou kůru z citronu, rozmačkaný česnek, vodu, cukr a rozmixujte, dokud to nebude hladké. Nakonec ručné přimíchejte mléčné kultury. Nechejte slanou vodu odležet po dobu 10-15 minut, aby se dobrá bakterie probudila a začala se krmít cukrem. Nalejte slanou vodu na nakrájenou zeleninu a dobře promíchejte rukama, dokud nebude veškerá zelenina pokryta solankou.
4. Směs nandejte do čistých skleněných sklenic a důkladně to rukama nebo velkou lžičkou umačkejte, dokud slanina nezakryje všechnu zeleninu. V horní části každé nádoby ponechte nejméně 6 cm místa na zakrytí.
5. Na začátku odložené 4 okrajové listy z kapusty přeložte a umístěte na vrch fermentované zeleniny, zatlačte dolů na listy, aby se zakryly solankou. Opakujte to i pro druhou sklenici. Tímto dalším krokem pomůžete udržet vaši fermentovanou zeleninu pod solankou. Můžete také použít malou čistou sklenici, která se vejde do nádoby a zeleninu přitlačí ke dnu. Ujistěte se, že máte alespoň 3 nebo 6 cm slaného nálevu nad horní částí fermentované zeleniny a složených listů.
6. Sklenice umístěte do lepenkové krabice, abyste je chránili před světlem. Nechte zeleninu kvasit při pokojové teplotě po dobu 5-7 dnů. Ochutnejte malou část po 4 dnech v letních měsících a 5-6 dnech v chladnějších měsících, abyste zjistili, zda se vám líbí chuť. Pokud se vám líbí chuť, odstraňte horní listy zelí a umístěte fermentovanou zeleninu do ledničky. Čím déle zeleninu kvasíte, tím více bude kyselejší. Poté, co dokončíte fermentaci, umístěte zeleninu do chladničky po dobu až 6-8 měsíců.
7. Pokaždé, když ujíte kysanou zeleninu, ujistěte se, že zbylá zelenina je zatlačena pod solanku, abyste si ji ochránili po dlouhou dobu.

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty

Pečená krůta podle Pohlreicha

Ingredience: 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg másla, 1 snítka čerstvého rozmarýnu, 4 kg krůty, 4 lžíce olivového oleje, drůbky, sůl

Postup: Krůtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme velmi hustě špalíčky slaniny. Celou krůtu potřeme olivovým olejem a osolíme. Vložíme do pekáče, přidáme máslo, rozmarýn a podlijeme trochou vody. Máme-li drůbky, tak je uvaříme předem a vývarem z nich během pečení krůtu podle potřeby podléváme. Když drůbky nemáme, podléváme jen vodou. Krůtu pečeme přiklopenou v pekáči přibližně 2,5–3 hodiny při 180 °C. Pečenou krůtu podáváme podle chuti s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím či špenátem.

Zdroj: Pečená krůta – recepty

Poradna

V naší poradně s názvem DÝNĚ - DRUHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška Vašková.

Nevíte , prosím o jakou dýni( zelená ) se jedná ? Myslím, že takovou jsem ani nesadila. Sadila jsem hokaida a oranžové obří dýně. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Je to zimní dýně. Je to jednoleté ovoce zastupující několik druhů tykví v rámci rodu Cucurbita. Pozdně rostoucí, méně symetrické odrůdy lichého tvaru, drsné nebo bradavičnaté, malé až střední velikosti, ale s dlouhověkostí a tvrdou kůrou, se obvykle nazývají zimní tykve. Od letní tykve se liší tím, že se sklízejí a konzumují ve zralém stadiu, kdy jejich semena uvnitř plně dozrála a jejich slupka ztvrdla do tuhé kůry. V této fázi lze většinu odrůd této zeleniny skladovat pro použití během zimy. Zimní dýně se obvykle před konzumací vaří a slupka nebo kůra se obvykle nejí, jako je tomu u letní dýně.
Přímo ta vaše zelená dýně je karnevalová dýně. Je to kříženec sladké knedlíkové dýně a žaludové dýně. Je to atraktivní americká odrůda s kombinací oranžových, žlutých a zelených (v závislosti na zralosti) pruhů a skvrn na krémově zbarvené slupce. Stejně jako máslová dýně má karnevalová dýně ořechovou a sladkou chuť. Stačí ji jen lehce dochutit solí, pepřem a trochou másla, ale chutná je i posypaná trochou hnědého cukru nebo pokapáním javorovým sirupem před vařením, které lze provádět v troubě nebo v pomalém hrnci. Pečená dýně zabere méně času, ale pomalý hrnec je vhodný, pokud potřebujete troubu na jiná jídla.
Dýni můžete podávat tak, jak je, nebo vydlabejte dužinu a rozmačkejte na kaši. Karnevalová dýně je jednoduchou přílohou k pečenému krůtímu nebo kuřecímu masu, stejně jako k hovězí pečínce nebo vepřovému karé.
Sklízí se teprve až před silnými mrazy. Zralá je tehdy, když se slupka zbarví a stane se matně suchou. Nebudete moci vytvořit důlek, když do ní zatlačíte prstem. Nechte na dýni 6 cm stonku a odřezávejte ho opatrně, aby nedošlo k poškození, které by mohlo zkrátit dobu skladování. Vytvrzujte 7-10 dní na slunci, aby kůra ztvrdla a zvýšila se kvalita pro zimní skladování. Před uložením na chladném tmavém místě s teplotou okolo 10 °C a 50-65% vlhkostí z kůry otřete veškeré nečistoty. Tady se můžete podívat na další obrázky podobných výpěstků: www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Dýně - druhy

Pečená červená řepa se zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 1 větší červená řepa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 zakysaná smetana
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Řepu neloupejte, jen ji důkladně omyjte a osušte. Zabalte do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut, tak aby byla spíše poloměkká. Hned jak řepu vyndáte z trouby, vybalte ji z alobalu a propíchněte, aby z ní vyšla pára, poté oloupejte a nechte úplně vychladnout. Vychladlou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle, zakápněte citronovou šťávou, přidejte utřený česnek, zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem. Podávat můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, ale chutnat vám bude i na čerstvém pečivu.

Zdroj: Pečená červená řepa

Babiččina pečená husa

Ingredience: mladá husa cca 3,5 kg, sůl, domácí majoránka, voda

Technologický postup: Z omyté a očištěné mladé husy vyjmeme vnitřní sádlo a dáme na dno pekáče. Husu uvnitř i na povrchu osolíme. Stonky domácí majoránky položíme na dno pekáče (na vnitřní sádlo) a vložíme i dovnitř husy. Husu do pekáče položíme prsíčky dolů, nahoru položíme majoránku, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200 °C. Po půlhodině husu otočíme, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut (průběžně podléváme, poléváme, propichujeme tukové polštářky a vypečené sádlo odebíráme). Pak husu naporcujeme, dáme zpět do pekáče a další půlhodinu pečeme přikryté. Pekáč odkryjeme a za občasného podlévání a polévání vytvoříme křupavou kůrčičku.

Zdroj: Pečená husa - návod

Nedělní pečená krůta se zelím

Ingredience: 1 celá krůta nebo krůtí stehna, sůl, kmín, červené zelí, cibule, sůl, ocet, cukr, 1 kg uvařených brambor a hrubá mouka, krupice, hladká mouka, vejce

Postup: Na pečenou krůtu nebo stehna nám postačí obyčejná sůl, pepř, kmín a pomalé pečení při 200 °C v troubě cca 4 hodiny. Mezitím se pustíme do přípravy kyselého zelí. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, mouku a zalijeme horkou vodou. Zásmažku smícháme se zelím a dochutíme solí, octem a cukrem. A nakonec si připravíme domácí bramborový knedlík z vařených brambor a hrubé mouky, krupice, vejce a trochy soli. Upečenou krůtu nebo stehna podáváme s předem připraveným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Zdroj: Pečená krůta – recepty

Grilovaná zelenina podle Pohlreicha

Ingredience: červené a žluté papriky, červené cibule, zelený chřest, lilek, žlutá cibule či cuketa

Ingredience na marinádu: 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hnědého třtinového cukru, cca čtvrt lžíce worcestrové omáčky, cca 1 lžíce slunečnicového oleje, půl lžíce čerstvě nasekaného zázvoru, půl stroužku česneku, půl lžíce citronové šťávy a špetky soli, 2 lžíce ústřicové omáčky

Postup: Nakrájenou zeleninu vložte do marinády a nechte uležet, poté vložte na gril a opečte. Servírovanou zeleninu nezapomeňte na talíři posypat čerstvě nasekaným koriandrem, celému jídlu totiž dodá velice příjemný chuťový akcent.

Zdroj: Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Pečená krůtí stehna se slaninou

Ingredience: 2 spodní krůtí stehna, 2–3 větší větvičky cherry rajčátek, 4 snítky rozmarýnu, 500 g brambor, 120 g slaniny nakrájené na plátky, olivový olej, mořská sůl, voda, pepř

Postup: Omytá a osušená krůtí stehna ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, potřeme je olivovým olejem a spolu se snítky rozmarýnu obalíme plátky slaniny. Položíme je do pekáče, poklademe plátky másla, zakápneme olejem, mírně podlijeme vodou a dáme na 90 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C, během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem. Po půlhodině pečení přidáme do pekáče i omyté, podélně přepůlené brambory a větvičky cherry rajčátek. Pečeme vše do měkka. Této recept je vhodný pro nedělní oběd.

Zdroj: Pečená krůta – recepty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP