Téma: 

pizza originál recepty

Pizza recept

Domácí pizza

Pokud pizza patří také mezi vaše milovaná jídla, nemusíte se kvůli ní nutně trmácet do restaurace, bez problémů si ji můžete upéct doma v běžné troubě! Nabízíme vám dnes několik různých receptur na pizzové těsto, takže si vyzkoušejte, které vám bude nejvíce chutnat. Náplň si zvolte dle vlastní chuti a fantazie, nebo se nechte inspirovat našimi návrhy.

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Diskuze: Pizza

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno dne: 2.6.2016 uživatelem Marie

Pizza recept

Domácí pizza

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky (část mouky můžete nahradit celozrnnou moukou, pizza je pak vláčnější)
  • 8 polévkových lžic oleje
  • ¼ l teplé vody
  • ½ kostky droždí
  • sůl

Postup:

Do mouky přidejte všechny ingredience a řádně uhněťte. Vláčné těsto hned rozprostřete na plech. Rozprostřené těsto potřete kečupem, přidejte například sterilované lečo, poklaďte sýrem, salámem, žampiony (prostě podle chuti nebo co dům dá), nakonec posypte strouhaným sýrem a okořeňte oreganem nebo kořením na pizzu. Pečte při 200  C cca 45 min.

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Diskuze: smoothie recepty komentář

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno dne: 29.12.2016 uživatelem Skokova

Pizza recept

Pizza recept original

Suroviny (na 2 velké pizzy):

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 10 g suchého droždí nebo kvasnic
  • 2 špetky soli
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje (panenského Extra Virgin)
  • 3 dl čisté vody

Postup:

Nejprve smíchejte mouku, kvasnice a sůl, poté přidejte olivový olej a následně vodu. Vše lehce zamíchejte vařečkou nebo lžící. Až se těsto začne spojovat, začněte ho velmi lehce hníst a ručně promačkávat (asi 5 minut). Těsto musí být při hnětení stále měkké a vláčné, nesmí se lepit. Pokud se vám bude lepit, přisypte trochu mouky a znovu zlehka prohněťte. Těsto nesmí být v žádném případě tvrdé a nesmí se rozpadat. Jakmile bude hmota spojená a vznikne vláčné těsto, můžete ho trochu poprášit moukou. Nechte takto v míse a přikryjte utěrkou, těsto dejte na 24 hodin zrát do lednice.

Jakmile bude těsto odpočaté, rozdělte je na dva díly a pracujte nejprve s jednou částí. Vytlačte těsto od středu ven pomocí zavřené pěsti a zploštěte do kruhu. Stále pracujte od středu ven. Kruhová placka má být 30 cm velká a její okraje musí být trochu vyvýšené (ale bude-li to pro vás složité, můžete placku vyválet pomocí válečku). Těsto na pizzu jste si tímto připravili k použití pro různé náplně. Pizzu potřete na povrchu olejem a na to klaďte například náplň uvedenou níže. Poté ji rychle a opatrně položte na plech lehce poprášený kukuřičnou krupicí, který nechte předtím v horké troubě rozehřát. Pečte na nejspodnější možné mřížce v rozežhavené troubě. Pravá italská pizza se peče 7–11 minut v kamenné peci nebo horkovzdušné troubě při teplotě 250–300 °C.

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno dne: 28.6.2015 uživatelem Petra

Pizza recept

Pizza z jogurtu

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 jogurtové kelímky polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • ¼ lžičky prášku do pečiva

Postup:

Nejprve ušlehejte jogurt s vejci, olejem a trochu osolte. Poté zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč (formu). Potřete kečupem, posypte kroužky nakrájené cibule, poklaďte kolečka salámu a hustě posypte strouhaným sýrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Pizza recept

Jaké suroviny lze na pizzu použít

Sami Italové tvrdí, že pizzu lze udělat asi na 20 tisíc způsobů, takže lze jen těžko říct, co vše se dá na pizzu použít. Pizza je jeden z nejvšestrannějších pokrmů, protože si na ni může každý dát to, co mu chutná. Pravé italské pizzerie dokonce nabízejí pizzu dle vlastního výběru surovin. Mezi nejčastěji používané suroviny na pizzu patří různé druhy tvrdých, měkkých či plísňových sýrů (mozzarella, parmezán, pecorino, sbrinz, brie, hermelín, camembert, čedar, gouda, ementál, raclette, cantal a další).

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Pizza recept

Pizza ze sušeného droždí

Suroviny:

  • 1 sáček sušeného droždí
  • 120 ml vody
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • sůl

Postup:

Těsto můžete zpracovat ručně nebo v mixéru. Do mixéru nasypte mouku, droždí a krátce společně promixujete. Poté vlijte vodu a olej, jemně osolte. Vše pořádně promixujte a těsto přendejte do mísy. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu. Vykynuté těsto si položte na vál posypaný polohrubou moukou a ještě jednou ručně prohněťte tak, aby se vám těsto nelepilo. Pokud se lepí, přidávejte po troškách polohrubou mouku. Poté zdobte dle své chuti a fantazie, například promíchejte kečup s nastrouhaným česnekem a trochou oleje a touto směsí těsto potřete. Ozdobit můžete salámem, rajčaty, jarní cibulkou, cibulí a nastrouhaným sýrem. Pečte v horkovzdušné troubě na 200 stupňů přibližně 15–20 minut.

S tímto těstem se skvěle pracuje a dá se z něj vytvořit velmi tenká pizza. Z uvedeného množství ingrediencí vytvoříte asi 3–4 pizzy.

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Pizza recept

Pizza recept bez droždí

Suroviny:

  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 1,5 dl vody
  • 250 g hladké mouky

Postup:

Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smíchejte a vypracujte vláčné těsto. S vodou dávejte pozor, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřete olejem a těsto pomalu vymačkejte po celém plechu. Těsto se trošku smršťuje, musí se proto tlačit a zároveň s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pak pokládejte ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!

Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno dne: 6.10.2014

Recepty s rajčaty

Plněná rajčata

Plněná rajčata patří mezi velmi oblíbené předkrmy či lehké večeře. Zvláště v těchto letních dnech jimi nadchnete své hosty více než tradičními chlebíčky. Nasládlou chuť rajčat je vhodné doplnit náplní s výraznější chutí, můžete použít různé ingredience, například tuňáka, sýry, vajíčka nebo i vlašský salát, viz naše recepty.

Zdroj: Recepty s rajčaty
Zveřejněno dne: 16.6.2014

Hrnkové recepty na sladkosti

Hrníčkové recepty sladké

Hrníčkové recepty s tvarohem

Ingredience: Těsto: 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrníček krupicového cukru, 2 lžíce kakaa, 1/2 hrnečku oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce

Krém: 2 vaničky tvarohu, 3 vejce, 1/2 hrnečku moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, malé množství mléka

Postup: Smícháme všechny přísady na těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (vymazávání můžeme vyměnit za pečicí papír). Nyní smícháme všechny přísady na krém, který by měl být středně tuhý. Krém lijeme z výšky nepravidelně na těsto, aby nám vznikl pěkný vzor. Pokud se krému nechce alespoň trochu protéct do těsta, pomůžeme si vidličkou, kterou sem tam propíchneme těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno dne: 24.4.2015

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu podle Emanuela Ridi

Ingredience: 1 kg hladké mouky, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1 kostka droždí, 5 dl vlažné vody, sůl, 300 g loupaných rajčat v plechovce, 300 g mozarelly, pár lístků bazalky, 6 ančoviček, špetka cukru, špetka soli, olej

Technologický postup: Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme ho s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici. V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečicí plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě plátky ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.

Zdroj: Těsto na pizzu
Zveřejněno dne: 28.10.2016


Sitemap | RSS