Téma: 

poradna

Grilovaná zelenina jako příloha

Pečená zelenina na plechu

Ingredience: 1 červená paprika, 2–3 rajčata nebo pořádná hrst třešňových rajčátek, 3 brambory (nemusíte je loupat), 5 neoloupaných stroužků česneku, 2 cibule, 1 cuketa, 3 mrkve, špetka římského kmínu, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, šalvěj), sůl, čerstvě mletý pepř, olivový́ olej na pokapání

Postup: Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 °C. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut. Po dvaceti minutách pečení alobal sundejte a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký́ oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.

Tip: Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypat sýrem.

Zdroj: Grilovaná zelenina jako příloha
Zveřejněno dne: 20.6.2017

Diskuze: poradna malování v bytě

dobrý den všem ;o)
mám doma plynové topení WAF - okolo topidla se dělají tmavé mastné čmouhy. Neví někdo, jak ošetřit zeď za topidlem? Natřela jsem plochu omyvatelným balakrylem - ale to není to správné řešení ;o). Teď mám čerstvě vymalováno a chtěla bych zabránit očouzené zdi.
Neporadí někdo?
díky

Zdroj: diskuze Poradna malování v bytě
Odesláno dne: 31.8.2016 uživatelem Zuzana Špinková


SiteMAP