Téma: 

postup

Štafetky

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Zdroj: Štafetky
Zveřejněno dne: 13.2.2017

Diskuze: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
hledám postup,způsob jak oloupat semena dýně ne jak je pražit..

děkuji
Jiří

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno dne: 1.11.2016 uživatelem Jiří

Štafetky

Nejlepší recept na štafetky

Ingredience na těsto: 4 bílky, 80 g cukr krupice, 40 g hladké mouky, 30 g kokosu

Ingredience na krém: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 80 g lískových oříšků, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 10 g 100% tuku

Technologický postup: Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme hladkou mouku s kokosem. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova, asi 10 minut. Hned po vyndání poprášíme moukou a necháme na pečicím papíře vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instantní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Korpus rozkrojíme na tři díly, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Takto připravený moučník necháme zchladnout a poté z něj krájíme obdélníčky (6 x 2,5 cm), které namáčíme zešikma v čokoládové polevě.

Zdroj: Štafetky
Zveřejněno dne: 13.2.2017

Diskuze: množení borůvek

Dobrý den,
Začal jsem pěstovat borůvky a prosím o všechny možné info o množení (doba, ,postup a td.) mám dobré pozdní odrůdy a chtěl bych je sám namnožit , děkuji Stříž

Zdroj: diskuze Kanadské borůvky množení
Odesláno dne: 22.11.2016 uživatelem zdenek stříž

Pečeme s amoniem

Krémové řezy s amoniem

Ingredience těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 10 g amonia

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále těsto, které rozdělte na 3 díly, z nich vyválejte 3 stejně velké pláty, každý zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené pláty nechte vychladnout.

Ingredience krém:

  • 250 g Hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 150 g moučkového cukru

Postup:

Mléko a pudink uvařte do husta a nechte za občasného promíchání úplně vychladnout. Když je pudink studený, můžete vyšlehat Heru s moučkovým cukrem, přidat tvaroh, studený pudink a vanilkový cukr a ze všeho vyšlehat jemný krém. Všechny tři pláty postupně spojte krémem, hotové řezy nechte v lednici rozležet do druhého dne.

Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno dne: 5.3.2016

Diskuze: Re: česnek v soli na uskladnění

Vyzkoušejte to na malém množství. Použijte k tomu skleničky od Krenexu. U jedné zkuste vysát vzduch a druhé ne. Obě skleničky pak uskladněte v temnu při pokojové teplotě. Podle výsledku testu pak zjistíte, který postup vám vyhovuje. Domnívám se, že sůl vytáhne ze stroužků jejich vlhkost a ty se pak zcvrknou a budou takové gumové.

Zdroj: diskuze Česnek v soli na uskladnění
Odesláno dne: 5.12.2016 uživatelem Honza

Pečeme s amoniem

Piškotové sušenky s amoniem

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 ks vajec
  • 60 g másla
  • 10 g amonia

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále těsto, které nechte alespoň 6 hodin odležet, nejlépe však do druhého dne. Poté vyválejte plát o síle asi 4 až 5 mm, vykrajujte vámi požadované tvary sušenek a ty přendejte na máslem vymazaný plech. Pečte v předehřáté troubě na teplotu 180 °C do růžova.

Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno dne: 5.3.2016

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno dne: 6.8.2016 uživatelem Kamča

Gnocchi

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Ingredience: 500 g gnocchi, 300 g kuřecího masa, 1 smetana, 50 g nivy, 50 g eidamu, 100 taveného sýra, 1 menší cibule, olej, sůl, mletý pepř, pažitka

Technologický postup: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, které orestujeme a podusíme. Dále kuřecí maso zalijeme smetanou, do níž dáme rozpustit tavený sýr, nivu a eidam. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a můžeme přidat pažitku. Když je omáčka hustá, přidáme trochu smetany. Podáváme s gnocchi, které uvaříme podle návodu na obalu.

Zdroj: Gnocchi
Zveřejněno dne: 28.10.2016

Diskuze: Re: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
U nás doma se dýňová semínka sušila v troubě a suchá se pomocí zubů vylupovala. Upražená semínka musela být růžová. Pražila se pomalu na sucho. Později jsme semínka vylupovala těmito způsoby jak suchá, tak čerstvá (u čerstvých je to větší problém):
1. Přejeďte nehtem středem boční rýhy jádra co nejdále a poté tlakem palce a prsteníčku rozlomte v rýze.
2. Tlakem postupně ulomte u zobáčku obě vyvýšené strany. Zobáček by měl směřovat k vám. Poté jádro vyjměte, příp. nutno ještě trochu někde odlomit kousek slupky.
3. Tlakem na boční hrany pomocí prstů ve špičce semena se vám slupka rozevře a tu ještě trochu odlomte a máte jádro venku.
4. Jádro se slupkou vložit do úst, slupku okousejte, jádro snězte a slupku vyplivněte.
Je jen na Vás jaký postup si vyberete :)

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno dne: 4.11.2016 uživatelem Jana

Vepřový perklet

Vepřový perkelt s rýží

Ingredience: 500 g vepřového masa, 3 cibule, 2 barevné papriky, 4 rajčata, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, pasta Perkelt, 1 lžíce sádla, sůl

Technologický postup: Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět. Přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu a mírně podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata (zalijeme je vařící vodou, zchladíme a potom je snadno sloupneme), jemné nudličky paprik a dovaříme doměkka. Perkelt se již nezahušťuje, podává se s rýží.

Zdroj: Vepřový perklet
Zveřejněno dne: 16.10.2016

Gnocchi

Gnocchi se špenátem

Ingredience: 400 g gnocchi, 3 lžíce másla, 4–5 stroužků česneku, 300 g mraženého listového špenátu, sůl, 150 ml smetany na vaření, 2 lžíce strouhaného parmazánu, oregano

Technologický postup: Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky. Přidejte 300 g mraženého listového špenátu a nechte úplně povolit. Promíchejte, osolte a zalijte asi 150 ml smetany na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte, přimíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu a spojte s noky. Ozdobte oreganem.

Zdroj: Gnocchi
Zveřejněno dne: 28.10.2016

Hamburger

Jak dělají hamburger Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa (15 % tuku), 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Technologický postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Zdroj: Hamburger
Zveřejněno dne: 13.10.2016

Gnocchi

Gnocchi s lososem

Ingredience: 100 g uzeného lososa, 500 g bramborové gnocchi, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 2 hrsti rukoly, 2 ks jarní cibulky, 150 ml smetany, máslo

Technologický postup: Cibulku i s natí nakrájíme na jemná kolečka. Lososa pokrájíme na kostičky, rukolu vypereme a necháme okapat. Bramborové noky připravíme podle návodu na obalu. Na másle necháme zpěnit jarní cibulku, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Vmícháme lososa, rukolu, mletý pepř a vše zalijeme smetanou. Krátce povaříme do zhoustnutí. Horké bramborové noky rozdělíme na porce, poklademe lososem a zalijeme smetanovou omáčkou. Bramborové gnocchi s lososem ihned podáváme.

Zdroj: Gnocchi
Zveřejněno dne: 28.10.2016

Butter chicken

Placky nagan

Jedná se o kynuté placky.

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, špetka cukru, špetka soli, ¼ hrnku vody, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžička másla, 2 lžíce bílého jogurtu

Technologický postup: Do misky nasypte droždí a cukr, zakápněte asi 2 lžícemi vlažné vody a nechte půl hodiny odpočívat. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem, solí, jogurtem, zbytkem vody a kváskem. Zpracujte těsto. Mělo by to jít jednoduše a těsto by se nemělo lepit. Rozpalte troubu na maximum (250 °C), vyválejte placky, položte je na pečicí papír, propíchejte je vidličkou a dejte péct. Je to rychlovka, cca 3–5 minut, takže hlídejte u trouby. Po upečení by se placky měly potřít máslem a přikrýt utěrkou.

Zdroj: Butter chicken
Zveřejněno dne: 16.5.2016

Srnčí plecko

Jablečné čatní

Ingredience: 60 g čerstvého zázvoru, 8 lžic rozinek, 8 stroužků česneku, 4 kyselá jablka, 4 ks hřebíčku, 8 lžic octa, 2 lžičky mletého černého pepře, 8 lžic korunního cukru hnědého, 1 citron, 1 lžička soli, 4 ks červených chilli papriček

Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu. Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy, hnědý korunní cukr a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří. Rozvařenou jablečnou směs v mixéru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto ho můžeme uchovat v lednici i několik týdnů.

Zdroj: Srnčí plecko
Zveřejněno dne: 30.1.2017

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223327

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskéNápady.cz.


SiteMAP