Téma: 

postup

Háčkování pro začátečníky

Postup háčkování

Háčkovat můžete prakticky kdykoliv a kdekoliv. Potřebujete k tomu jen dostatek světla a pár níže uvedených pomůcek.

Zdroj: Háčkování pro začátečníky
Zveřejněno dne: 31.7.2016

Diskuze: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
hledám postup,způsob jak oloupat semena dýně ne jak je pražit..

děkuji
Jiří

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno dne: 1.11.2016 uživatelem Jiří
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Háčkování pro začátečníky

Postup

Postup řetízkové oko: Jestli řetízkem začínáme, připravíme si na přízi první očko. Poté háčkem zachytíme přízi vedoucí od klubka (máme ji namotanou na levém ukazováčku) a protáhneme přízi očkem na háčku. A zase máme na háčku jedno očko. Pokud chceme víc oček, stačí celý postup opakovat znovu a znovu.

Postup krátký sloupek: Uháčkujeme potřebný počet řetízkových ok. Poté háček zapíchneme pod obě horní nitě druhého řetízkového oka od háčku (oko na háčku se nepočítá), nahodíme přízi a protáhneme. První řetízkové oko nahrazuje první krátký sloupek, proto se vynechává. Na háčku tak máme dvě oka. Znovu nahodíme přízi a protáhneme oběma oky najednou a krátký sloupek je hotov.

Postup dlouhý sloupek: Nejprve si uháčkujeme potřebný počet řetízkových ok. Následně nahodíme přízi a háček zapíchneme pod obě horní nitě čtvrtého řetízkového oka od háčku (oko na háčku se nepočítá). První 3 řetízková oka nahrazují první dlouhý sloupek, proto se vynechávají. Poté znovu nahodíme přízi a protáhneme. Na háčku máme nyní tři oka. Znovu nahodíme přízi a protáhneme jen prvními dvěma oky na háčku. Nakonec opět nahodíme přízi a protáhneme zbylými dvěma oky na háčku a máme hotový dlouhý sloupek. Takto pokračujeme dál.

Zdroj: Háčkování pro začátečníky
Zveřejněno dne: 31.7.2016

Diskuze: množení borůvek

Dobrý den,
Začal jsem pěstovat borůvky a prosím o všechny možné info o množení (doba, ,postup a td.) mám dobré pozdní odrůdy a chtěl bych je sám namnožit , děkuji Stříž

Zdroj: diskuze Kanadské borůvky množení
Odesláno dne: 22.11.2016 uživatelem zdenek stříž
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

Tempura

Evropské těsto na tempuru

Ingredience: 1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžíce pšeničné hladké mouky, 1 dl ledové vody, kurkuma, skořice, česneková sůl

Technologický postup: Oba druhy mouky smícháme s vodou, ale nešleháme. Těsto se může ochutit kurkumou, skořicí, česnekovou solí a dalšími druhy koření.

Zdroj: Tempura
Zveřejněno dne: 30.5.2017

Diskuze: Re: česnek v soli na uskladnění

Vyzkoušejte to na malém množství. Použijte k tomu skleničky od Krenexu. U jedné zkuste vysát vzduch a druhé ne. Obě skleničky pak uskladněte v temnu při pokojové teplotě. Podle výsledku testu pak zjistíte, který postup vám vyhovuje. Domnívám se, že sůl vytáhne ze stroužků jejich vlhkost a ty se pak zcvrknou a budou takové gumové.

Zdroj: diskuze Česnek v soli na uskladnění
Odesláno dne: 5.12.2016 uživatelem Honza
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Studené omáčky k masům

Barbecue omáčka

Ingredience: 100 g kečupu, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička oleje, 1/2 lžičky octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, stroužek česneku, špetka mletého černého pepře

Technologický postup: Kečup smícháme s hořčicí, worcesterskou omáčkou a octem. Přimícháme utřený česnek se lžičkou oleje. Omáčku dochutíme pepřem a důkladně ji promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno dne: 6.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Studené omáčky k masům

Kari omáčka

Ingredience: 2 lžíce majonézy, 1 lžíce strouhaného jablka, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky kari koření, 1 lžička strouhaného celeru, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Majonézu smícháme s kořením a zeleninou, jablkem a vínem. Dochutíme mletým černým pepřem a mírně osolíme. Vše spolu dobře promícháme a necháme vychladit.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Diskuze: Re: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
U nás doma se dýňová semínka sušila v troubě a suchá se pomocí zubů vylupovala. Upražená semínka musela být růžová. Pražila se pomalu na sucho. Později jsme semínka vylupovala těmito způsoby jak suchá, tak čerstvá (u čerstvých je to větší problém):
1. Přejeďte nehtem středem boční rýhy jádra co nejdále a poté tlakem palce a prsteníčku rozlomte v rýze.
2. Tlakem postupně ulomte u zobáčku obě vyvýšené strany. Zobáček by měl směřovat k vám. Poté jádro vyjměte, příp. nutno ještě trochu někde odlomit kousek slupky.
3. Tlakem na boční hrany pomocí prstů ve špičce semena se vám slupka rozevře a tu ještě trochu odlomte a máte jádro venku.
4. Jádro se slupkou vložit do úst, slupku okousejte, jádro snězte a slupku vyplivněte.
Je jen na Vás jaký postup si vyberete :)

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno dne: 4.11.2016 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Studené omáčky k masům

Pikantní španělská omáčka

Ingredience: 2 rajčata, 1/2 zelené a červené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vína, 2 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř

Technologický postup: Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikami rozmixujeme. Přidáme olivový olej promíchaný s vínem a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Vše spolu dobře promícháme a necháme vychladit.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Broskvový dip

Ingredience: 6 lžic broskvové marmelády, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička jablečného octa, 1 chilli paprička

Technologický postup: Broskvovou marmeládu mírně zahřejeme a promícháme s dijonskou hořčicí a jablečným octem. Nakonec do dipu přimícháme jednu očištěnou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Dip necháme vychladnout, podáváme ho nejlépe ke grilovaným masům.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Česneková omáčka

Ingredience: 200 g majonézy, 40 ml mléka, 4 cl bílého vína, 4 stroužky česneku, sůl

Technologický postup: Majonézu rozmícháme s mlékem a vínem na omáčku. Čerstvý oloupaný česnek jemně utřeme se solí (můžeme prolisovat) a dobře promícháme s majonézovou omáčkou. Dochutíme solí a necháme vychladnout, podáváme nejlépe ke grilovaným masům.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Chilli omáčka

Ingredience: 100 g majonézy, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 5 cl smetany ke šlehání, citronová šťáva, cukr, chilli koření, sůl

Technologický postup: Majonézu zředíme citronovou šťávou. Přidáme nastrouhaný sýr, chilli koření a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Vše spolu dobře promícháme a necháme vychladit.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Arašídový dip

Ingredience: 3 lžíce arašídového másla, 2 lžíce tamari, 2 lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 stroužek česneku, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ limetky

Technologický postup: Arašídové máslo, tamari, med, vodu, utřený česnek, zázvor a šťávu z limetky dáme do misky a vše důkladně promícháme a necháme vychladit. Připravený dip servírujeme v mističkách jako přílohu, která slouží k namáčení různých pokrmů.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Dip s křenem

Ingredience: 400 g bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, červený mletý pepř, svazek pažitky, 2 lžíce strouhaného křenu

Technologický postup: Do misky dáme jogurt. Vmícháme do něj sekanou pažitku, sůl, pepř a křen. Nakonec dip s křenem zjemníme olivovým olejem. Tento dip je vhodný ke grilovanému masu.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Brusinková omáčka

Ingredience: 150 g kompotovaných brusinek, 50 g meruňkového džemu, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce rumu, 1 lžíce pomerančové šťávy, pár kapek worcesterské omáčky, mletý pepř, sůl, cukr

Technologický postup: Brusinky a džem propasírujeme. Poté vmícháme hořčici, víno, rum, pomerančovou šťávu, worcesterskou omáčku, mletý pepř, cukr a sůl. Vše dobře promícháme a necháme vychladit.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Pikantní omáčka

Ingredience: 350 g majonézy, 50 ml mléka, 35 g kečupu, 4 cl červeného vína, 15 g rajčatového protlaku, 10 g sterilovaných feferonek, cukr, sůl

Technologický postup: Majonézu promícháme s mlékem a červeným vínem, přidáme kečup a rajčatový protlak. Odstopkujeme feferonky a nasekáme je na drobné kousky. Feferonky přimícháme do majonézy a dochutíme cukrem a solí. Vše spolu dobře prošleháme a necháme vychladit.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Studené omáčky k masům

Hořčicová omáčka

Ingredience: 250 g zakysané smetany, 3 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Krémovitou zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme majonézu, kremžskou hořčici, plnotučnou hořčici a dochutíme solí a pepřem. Omáčku řádně promícháme a necháme dobře vychladit. Studenou hořčicovou omáčku podáváme k masu, bramborám, zelenině, skvělá je ke grilovaným pokrmům.

Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno dne: 14.6.2017

Pečeme s amoniem

Krémové řezy s amoniem

Ingredience těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 10 g amonia

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále těsto, které rozdělte na 3 díly, z nich vyválejte 3 stejně velké pláty, každý zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené pláty nechte vychladnout.

Ingredience krém:

  • 250 g Hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 150 g moučkového cukru

Postup:

Mléko a pudink uvařte do husta a nechte za občasného promíchání úplně vychladnout. Když je pudink studený, můžete vyšlehat Heru s moučkovým cukrem, přidat tvaroh, studený pudink a vanilkový cukr a ze všeho vyšlehat jemný krém. Všechny tři pláty postupně spojte krémem, hotové řezy nechte v lednici rozležet do druhého dne.

Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno dne: 5.3.2016


SiteMAP