Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

PŘÍRODNÍ PRODUKT

OBSAH

Smoothie je mixovaný svěží nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace. Tuto šťávu z čerstvě namixovaného ovoce bez přidaného cukru či konzervantů si můžete připravit sami doma, kromě spousty energie vám přinese i skvělý pocit, jelikož přesně víte, co pijete. Díky čistě přírodnímu složení si získalo smoothie velkou popularitu i u vegetariánů. Tato vitamínová bomba má příznivý vliv na naše zdraví a je vynikajícím zdrojem mnoha prospěšných látek.

Zdroj: Smoothie recepty

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irenka22.

H2Out zní super, poslední dobou mi velmi otékají nohy, na různých diskuzích jsem četla pozitivní recenze na produkt. Určitě vyzkouším.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit nohy

Cena

Zde naleznete již hotový produkt i cenu vavřínové masti.

Zdroj: Mast z bobkového listu

Poradna

V naší poradně s názvem BOBKOVY LIST A PUKLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena kremenova.

Dobry den. Mam asi pětiletý bobkový list, a letos mi ho napadly puklice.Stírám je vatou namočenou ve slívovici.Moc to nepomáhá.Nechci na to použít nějaké chemikálie. Ráda ho používám při vaření.Poradte mi prosím někdo,co s tím.Moc děkuji za případnou radu. Zdravím.Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na puklice je nejúčinnější chemická ochrana pomocí přípravku Actara. Bohužel jde o jed a v případě bobkového listu je to nešťastné řešení, protože se sice zbavíte puklic, ale nemůžete použít listy na vaření. Přírodní cesta k likvidaci puklic na vavřínu jsou berušky. Beruška se živí puklicemi a pomůže k jejich zničení. Ovšem je to živý tvor a bude těžké ho přimět, aby zůstal právě na vašem vavřínu. Další přírodní cesta je použití nimbového oleje. Olej ze stromu nimba má insekticidní účinky, když se pečlivě nastříká na všechny části postižené rostliny. Olej z nimby je možné koupit na internetu, například tady: www.prozdravi.cz/nim…

Zdroj: diskuze Bobkovy list a puklice

Wurm-Ex na hubnutí

Primárně není produkt Wurm-Ex určen na redukci váhy. Wurm-Ex může způsobovat úbytek váhy a změnu barvy a konzistence stolice.

Zdroj: Wurm Ex příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT MOLICE Z BAZALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zahradník.

Nejlepší zbraň na molice je chemický insekticid Mospilan. Bohužel pro bazalku se moc nehodí, jelikož její listy jsou hlavním produktem a Mospilan v nich zůstává moc dlouho aktivní. Abyste udržela bazalku stále jedlou a bez molic, tak zkuste použít žluté lepové desky, které jsou běžně k dostání, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…
Molice na ně přelezou, přilepí se a uhynou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den a co insekticid přírodní na bylinky?Mě se molice objevují na ibiškách a na salátových okurkách.Podotýkám,že je ná´´mám u sebe na balkoně

Zdroj: diskuze Jak odstranit molice z bazalky

Kde se dá koupit

Wurm-Ex je běžně dostupný v lékárnách i na internetu.

Wurm-Ex 20 tobolek můžete koupit na Heureka.cz.

Produkt Wurm-Ex Plasma je běžně dostupný zde.

Zdroj: Wurm Ex příbalový leták

Diskuze

V diskuzi THYMOVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bertík.

Thymovar je přírodní léčivo. Tak jsem ho právě kvůli tomu aplikoval a mohu říct, že snad jako jediný zabírá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mentrovský.

Thymovar mám také ozkoušený. Kvalitní léčivo.

Zdroj: diskuze Thymovar

Loctite 403 

Vlastnosti: omezený výkvět, malý zápach, bezbarvý, vysoká viskozita

Charakteristika: Produkt pro zvýšení bezpečnosti a komfortu práce, nedráždivý, vylepšené vlastnosti, malý zápach, omezený výkvět pro aplikaci, kde je důležitý vzhled výrobků. Vhodný pro porézní materiály, jako je dřevo, papír, kůže, korek a tkanina.

Zdroj: Vteřinové lepidlo Loctite

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diskutující.

Dobrý večer, kdysi jsem užíva.kortikoid prednison 60 a měl jsem potíže. Dotaz: jsem laik a ptám se, zda confrosulf 8OO patří mezi kortikoidy ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčivý přípravek Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku s názvem chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích chrupavek. Odpověď na vaši otázku zní: Condrosulf nepatří mezi kortikoidy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Loctite 408 

Vlastnosti: omezený výkvět, malý zápach, bezbarvý, velmi nízká viskozita

Charakteristika: Produkt pro zvýšení bezpečnosti a komfortu práce, nedráždivý, vylepšené vlastnosti, malý zápach, omezený výkvět pro aplikaci, kde je důležitý vzhled výrobků. Vhodný pro porézní materiály, jako je dřevo, papír, kůže, korek a tkanina.

Zdroj: Vteřinové lepidlo Loctite

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku Chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích nebo vepřových chrupavek. Chondroitin sulfát nemá při dlouhodobém užívání žádný negativní vliv na zdraví a můžete ho bez obav takto dále používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Loctite 454 – univerzální

Vlastnosti: bezbarvý a nízká viskozita

Charakteristika: Vysoká teplotní odolnost až do 120 °C, univerzální gel, používá se tam, kde se požaduje, aby produkt neodkapával, nebo na vertikální či stropní povrchy. Vhodný na lepení plastů, kovů, pryží a na porézní materiály, jako je dřevo, korek, papír, kůže a tkanina. Také je použitelný na kyselé povrchy pochromované nebo pozinkované. Schválení pro styk s potravinami dle P1 NSF, reg. č. 123011.

Zdroj: Vteřinové lepidlo Loctite

Diskuze

V diskuzi KYSELINA MRAVENČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kuchařinka.

Dobrý den,

mám dotaz - asi 80 - 100 mravenců si vlezlo do načnuté sklenice s medem (množství medu asi 400 g) a utopili se v něm. Nebylo datažené víčko. Mravence jsem vylovila, jen jestli med se dá dále používat - není poškozen a nebude mít negativní vliv na zdraví. Mravenci byli mallí černí, bydlíme na venkově a začalo se jich objevovat velice mnoho. Likviduji, ale pouze přírodní cestou.

Mnohokrát děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dr. Ivan Babůrek.

V medu se ve velmi malém množství přirozeně vyskytují organické kyseliny včetně kyseliny mravenčí. Med bez jejich obsahu by nám možná nechutnal pro fádní chuť. Utopení mmravenci obsah kyseliny nepatrně zvýší. Na chuti, ani na zdravotních parametrech medu se to ale nijak neprojeví.

Zdroj: diskuze Kyselina mravenčí

Lepidlo pro styk s potravinami

Pro styk s potravinami je vhodné lepidlo Loctite EA 9480 (400 ml) – dvousložkový epoxid pro styk s potravinami.

Loctite 9480 Hysol je dvousložkové epoxidové lepidlo určené pro aplikace, kde může dojít ke styku s potravinami. Při vytvrzování je středně rychlé a plně vytvrzené má dobrou chemickou odolnost a je voděodolné. Produkt Loctite 9480 Hysol je určený pro lepení různých kovových a plastových dílů v potravinářském průmyslu a u zařízení na balení potravin.

Stejně dobře jej lze použít i v domácnostech pro aplikace, jako jsou opravy mixérů, strojů na těstoviny, mikrovlnných trub a podobně. V těchto aplikacích se obecně předpokládá, že lepidlo bude umístěno mezi dvěma lepenými materiály, takže nepřijde do styku s potravinami v celé ploše, ale jen na okraji lepené spáry. Loctite 9480 Hysol byl zkoušen v souladu se směrnicí EU pro plasty 2002/72/EC a byl certifikován nezávislým zkušebním institutem jako produkt pro náhodný styk s potravinami.

Návod je přiložen v balení a aplikace je možná pomocí aplikační pistole Loctite 96001 a adaptéru pro dvojkartušky Loctite 97957.

Technický list naleznete zde.

Zdroj: Vteřinové lepidlo Loctite

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBA JABLONÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie čiháková.

dobrý den,na jabloních na větvích je bílý povlak,něco jako mech,ale hrubější,proti mechu okraje roztřepeně,prosím,poradte co s tím,jaký postřik,děkuji. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Bílý povlak na větvích jabloní je zamoření mšicemi. Zbavíte se jich postřikem, který mšice zahubí. Existuje moderní postup, který není jedovatý a přesto spolehlivě mšice zlikviduje. Koupit ho můžete pod názvem Rock Effect, zde je vidět jak vypadá a kolik stojí www.zbozi.cz/dum-byt…
Jde o přírodní nejedovatý olej, který mšice pokryje a zalepí jim dýchací otvory a tím je usmrtí. Postřik je potřeba udělat dvakrát po sobě s odstupem 7 dní. Postřik se aplikuje na celé rostliny, ale je-li strom velký, tak jen na postižená místa.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Choroba jabloní


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP