Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

SLOŽENÍ

OBSAH

Složení medu

Složení medu je dáno jeho původem; základní složky medu jsou: cukry (monosacharidy, oligosacharidy, trisacharidy), voda, organické kyseliny, bílkovinné látky (aminokyseliny, enzymy, hormony), tukové látky (mastné kyseliny, triglyceridy, steroly), vitamíny, antioxidanty (flavonoidy, flavanony), minerální látky (draslík, sodík, vápník, hořčík, fosfor, chlor, jod, měď, zinek, železo), vonné látky (alifatické alkoholy, aldehydy, ketony, kyseliny, estery organických kyselin) a barviva (kvercetin).

Zdroj: Med

Poradna

V naší poradně s názvem POSTŘIKY NA VINNOU RÉVU MAGNUM-COPE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich Hodbod.

Dobrý den prosím o sdělení zda exisuje náhrada za postřik Falkon ?Děkuji Oldřich Hodboď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Stejné složení jako postřik FALCON 460 EC má i IMPULSE SUPER a ROMBUS TRIO. Podobné složení má přípravek HUTTON PLUS a SOLIGOR. Vše je od výrobce od výrobce Bayer.

Zdroj: diskuze Postřiky na vinnou révu magnum-cope

Cererit pro pokojové rostliny

Pro pokojové rostliny je vhodný Cererit Hobby, což je univerzální kapalné hnojivo:

  • složení: dusík-fosfor-draslík (5-5-5)
  • bezchloridové hnojivo
  • pro výživu ovoce, zeleniny, pokojových, balkónových a ostatních okrasných rostlin a chmelu
  • používá se k přihnojování v období vegetace
  • dávkování: 15 ml (víčko od lahve) nalijte do 4 litrů vody a promíchejte

Zdroj: Cererit

Diskuze

V diskuzi KŘEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vandenberk.

Dobrý den.Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně křenu.Letos jsem si chtěl naložit hlávkový zelí s křenem.Křen jsem si tyčovým mixérem na jemno rozdrtil a uzavřel do sklenic s uzavíratelným víčkem a uložil do ledničky.Křen byl kupovaný v marketu a měl dost velkou sílu.Druhý den jsem ho chtěl použít a uplne z něho vyprchala ta síla.Tak mám zelí s křenem a není to vůbec cítit.Nedávno k pečenýmu kolenu jsem do předu dal očistěný křen na dva dny do vody a stalo se úplně to samý tak nevím kde je chyba.Prosím o radu co dělám špatně.Předem děkuji za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Vinš.

Dobrý den,
mám podobnou zkušenost, že když nastrouhám křen, který uzavřu do sklenice, tak do druhého dne křen vyčichne. Tuto zkušenost mám pouze u kupovaného křenu, když se mi poštěstí a křen vykopu přímo ze země, tak ten vydrží. Vyplývá z toho to, že v obchodech kupujeme velmi nekvalitní křen, který nemá patřičné složení.

Zdroj: diskuze Křen

Složení

Níže najdete jak složení Ketazonu, tak Ketonalu.

KETONAL: Ketoprofenum 50 mg (5 %) v 1 g krému. Methylparabenum, Lanalcolum, Alcohol cetylstearylicus, Paraffinum perliquidum, Propylenglycolum, Glyceroli monooleas, Vaselinum album, Aqua purificata. Jedná se o nesteroidní antirevmatikum pro místní použití. Prodloužená registrace do 9/2004. Cena 73,20 Kč. Přípravek není vázán na recept.

KETAZON: Kebuzonum 100 mg (10 %) v 1 g masti. Paraffinum solidum, Paraffinum liquidum, Alcohol cetylstearylicus, Alcoholes C12-C16 oxyethylenatiStearinum, Monoglycerida saturata longa, Methylparabenum, Propylparabenum, Dodecylis gallas, Butylhydroxytoluenum, Natrii calcii edetas, Dinatrii edetas dihydricus, Propylenglycolum, Aqua purificata. Mast obsahuje nesteroidní antiflogistikum kebuzonu.

Zdroj: Mast s ketazonem

Patentkali má chemické složení K2SO4.MgSO4.

Doporučené dávkování:

Vinná réva: 200–400 kg/ha

Pokyny pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci:

Nejezte, nepijte a nekuřte při používání tohoto přípravku. Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. Při styku s kůží okamžitě omyjte velkým množstvím vody (S 28).

Zdroj: Roztok kainitu

Složení

Jarischova voda je 2% kyselina boritá s glycerinem (3 g na 100 g) v demineralizované vodě. Destilovanou vodu je třeba zahřát a posléze v ní rozpustit kyselinu boritou, glycerin a konzervační látky. Výsledný roztok se přefiltruje a je hotovo. Pozor, surovina neobsahuje žádné konzervanty, a proto je její trvanlivost omezena na dva měsíce.

Zdroj: Jarischova voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP