Těstoviny uvařte v osolené vodě, propláchněte studenou vodou, nechte vystydnout. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky. Tofu sýr nakrájejte na kostičky asi 1krát 1 cm, slijte nálev z kukuřice a vše promíchejte. Osolte, opepřete a na závěr vmíchejte bílý jogurt. Důkladně promíchejte, případně dle potřeby dochuťte.
V diskuzi TĚSTOVINOVÝ SALÁT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fakevivi182t.
Těstovinovýsalát je taková klasika která neurazí ani nějak extra nenadchne. Což samozřejmě nemyslím ve zlém. Těstovinovýsalát se podle mě nejvíce hodí na oslavy, kde víte, že je hodně lidí a potřebujete něco co je zaplácne a zároveň toho bude hodně. Když pak něco zbyde a my to nechceme používáme drtiče odpadu.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte a nechte vystydnout. Pak přidejte na nudličky pokrájenou vepřovou šunku. Kukuřici i hrášek slijte, nechte okapat a přidejte do salátu. Rajčata omyjte, nakrájejte na kostičky a vše promíchejte. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte studenou vodou a nechte úplně vystydnout. Mezitím si omyjte rajčata a papriky. Papriky zbavte jadýrek a obojí nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Vše smíchejte se studenými těstovinami, osolte, opepřete a přidejte majonézu. A teď je na vás, jak budete chtít pokračovat. Tuňáka, nejlépe ve vlastní šťávě, buď promíchejte do salátu, nebo salát naservírujte na talíř a tuňáka dejte navrch. Můžete ještě dozdobit na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Těstoviny uvařte dle návodu, nechte úplně vystydnout. Mraženou kukuřici a hrášek vsypte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje nebo másla, osolte a nechte povolit. Nechte vychladnout. Všechnu zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájený sýr eidam i mozzarellu. Osolte, přidejte provensálské koření, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte, případně ještě dochuťte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Propláchněte ve studené vodě a nechte vystydnout. Do studených těstovin přidejte na plátky nakrájené ředkvičky, jsou-li ředkvičky větší, plátky ještě rozpulte. Na pánev kápněte trochu olivového oleje, přidejte mraženou kukuřici a hrášek, trochu osolte a zprudka osmahněte. Postačí, aby suroviny rozmrzly, není potřeba je opékat. Kukuřici s hráškem nechte úplně vystydnout, pak přidejte do salátu společně s jogurtem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Servírovat můžete s ředkvičkou rozpůlenou do tvaru kytičky nebo posypané bylinkami.
V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu. Po uvaření je propláchněte studenou vodou a nechte úplně vychladnout. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř a nechte také vychladnout. Polovinu pórku, a to jak bílé, tak zelené části, podélně rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky. Kdo nemá rád syrový pórek, tak ho krátce orestuje na pánvi po kuřecím mase, komu syrový křupavý pórek nevadí, nechá ho tak. Rajčata omyjte a pokrájejte na kostičky. Máte-li všechny suroviny úplně studené, přendejte je do jedné mísy, přidejte 3 stroužky prolisovaného česneku, majonézu, sůl, pepř a promíchejte. Nejlépe je nechat salát ještě nějakou chvíli v lednici rozležet, ale pokud neodoláte nebo jste neměli dost času připravit salát s předstihem, můžete konzumovat ihned.
Tofu je alternativní zdroj bílkovin, který není jen zdravou náhražkou masa pro vegetariány. Jedná se o sýr vyrobený ze sóje, plodiny, která má svůj původ ve starověké Číně. Tofu je jídlo vyráběné srážením sójového mléka se sádrou (případně jinými prostředky).
Nejprve si uvařte těstoviny dle návodu, propláchněte je studenou vodou a nechte v cedníku úplně vystydnout. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Máte-li chuť, můžete si je předem naložit do marinády a místo opékání na pánvi třeba opéct na grilu. My zůstaneme u té jednodušší a rychlejší verze. Nasolené a opepřené kuřecí kousky si nechte připravené stranou. Omyjte okurku, rajčata a papriky, které nejprve zbavte jadérek. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Stejně tak nakrájejte sýr, a to na kostičky o velikosti asi 1krát 1 cm, a přidejte do mísy. Teď už by mohly být i těstoviny studené, tak je přidejte k zelenině, pokud by byly teplé, nemohli byste přidávat majonézu. Salát osolte, opepřete a přidejte majonézu, nemusíte dodržovat množství dle receptu, ale dle vlastní chutě, někdo jí má raději více, někdo méně, uzpůsobte si to tak, aby vám to chutnalo. Salát máte hotový, připravený k servírování, teď je na čase připravit si maso. Na rozehřáté pánvi s olejem upečte kuřecí kousky dozlatova. Kuřecí maso podávejte naservírované na salátu, můžete ho jíst jak teplé, tak i studené, záleží kdy a při jaké příležitosti salát podáváte.
Postup: Tofu a banán rozmixujeme, přidáme nabobtnané rozinky (mohou být posekané), sekané nebo mleté ořechy a podle chuti med. Přidáme kokosovou moučku, aby se vytvořila směs na tvarování. Na závěr uděláme kuličky, které obalíme v kokosové moučce, a můžeme je naskládat do papírových košíčků.
Ingredience: 450 g sýra tofu nakrájeného na kostky
Na obalení: 5 lžic kukuřičného škrobu
Na omáčku: 60 ml teplé vody, 1 lžička oblíbené směsi koření, ½ lžičky nastrouhaného zázvoru, 1/2 lžičky chilli omáčky
Na posypání: 1 lahůdková zelená cibulka – zelená část
Na smažení: 3 lžíce oleje
Postup: V malé misce smíchejte suroviny na omáčku. Kostky sýra obalte ve škrobu a opečte v pánvi na rozehřátém oleji, z každé strany přibližně 3 minuty. Tofu dejte na talíř, přelijte připravenou omáčkou a posypte nakrájenou cibulkou.
Ingredience: 5 rohlíků (nejlépe grahamové nebo sójové), 0,5 l sójového mléka, 4 jablka, mletá skořice, cukr, olej, 200 g bílého tofu, 4 lžíce medu
Postup:
1. vrstva: Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je do sójového mléka.
2. vrstva: Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme do nich cukr a podle chuti mletou skořici. Vše promícháme.
3. vrstva: Tofu nastrouháme a smícháme s medem či vanilkou (skořicí). Jednotlivé vrstvy střídavě klademe na vymazaný pekáč a pečeme v rozehřáté troubě 15–30 minut.
Ingredience: 2 jarní cibulky, 1 mrkev, 1 petržel, 1 l zeleninového vývaru (pokud možno domácího), 1 balení bílého tofu, 200 g polohrubé mouky, dle chuti sůl a pepř, 3 žloutky, podle chuti nasekaná petrželka, plátek másla
Postup: Na másle zpěníme jarní cibulku, přidáme ostatní nastrouhanou zeleninu, orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme.
Knedlíčky: Tofu najemno nastrouháme, přidáme mouku, žloutky koření a petrželku a zpracujeme těsto. Tvoříme knedlíčky a uvaříme je v polévce asi 3 minuty, když vyplavou, necháme je ještě chvilku povařit.