Téma: 

těstovinový salát se zakysanou smetanou

Těstovinový salát

Těstovinový salát se zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 200 g vepřové šunky
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 4 rajčata
  • 2 zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte a nechte vystydnout. Pak přidejte na nudličky pokrájenou vepřovou šunku. Kukuřici i hrášek slijte, nechte okapat a přidejte do salátu. Rajčata omyjte, nakrájejte na kostičky a vše promíchejte. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Těstovinový salát

Těstovinový salát s tofu

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 100 g tofu
  • 4 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 2 žluté papriky
  • 3 ředkvičky
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 500 g bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě, propláchněte studenou vodou, nechte vystydnout. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky. Tofu sýr nakrájejte na kostičky asi 1krát 1 cm, slijte nálev z kukuřice a vše promíchejte. Osolte, opepřete a na závěr vmíchejte bílý jogurt. Důkladně promíchejte, případně dle potřeby dochuťte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Těstovinový salát

Těstovinový salát s tuňákem

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 150 g tuňáku v konzervě
  • 4 rajčata
  • 2 bílé papriky
  • 1 cibule
  • 100 g majonézy
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte studenou vodou a nechte úplně vystydnout. Mezitím si omyjte rajčata a papriky. Papriky zbavte jadýrek a obojí nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Vše smíchejte se studenými těstovinami, osolte, opepřete a přidejte majonézu. A teď je na vás, jak budete chtít pokračovat. Tuňáka, nejlépe ve vlastní šťávě, buď promíchejte do salátu, nebo salát naservírujte na talíř a tuňáka dejte navrch. Můžete ještě dozdobit na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Těstovinový salát

Těstovinový salát se zeleninou

Ingredience:

  • 150 g těstovin
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g mraženého hrášku
  • 4 rajčata
  • 1 salátová okurky
  • 2 žluté papriky
  • 3 ředkvičky
  • 100 g eidamu
  • 200 g mozzarelly
  • provensálské koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, nechte úplně vystydnout. Mraženou kukuřici a hrášek vsypte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje nebo másla, osolte a nechte povolit. Nechte vychladnout. Všechnu zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájený sýr eidam i mozzarellu. Osolte, přidejte provensálské koření, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte, případně ještě dochuťte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Těstovinový salát

Těstovinový salát s jogurtem

Ingredience:

  • 150 g těstovin
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 svazek ředkviček
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Propláchněte ve studené vodě a nechte vystydnout. Do studených těstovin přidejte na plátky nakrájené ředkvičky, jsou-li ředkvičky větší, plátky ještě rozpulte. Na pánev kápněte trochu olivového oleje, přidejte mraženou kukuřici a hrášek, trochu osolte a zprudka osmahněte. Postačí, aby suroviny rozmrzly, není potřeba je opékat. Kukuřici s hráškem nechte úplně vystydnout, pak přidejte do salátu společně s jogurtem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Servírovat můžete s ředkvičkou rozpůlenou do tvaru kytičky nebo posypané bylinkami.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Těstovinový salát

Těstovinový salát s kuřecím masem

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1/2 pórku
  • 4 rajčata
  • 100 g majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • olej na osmažení masa
  • sůl
  • pepř

Postup:

V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu. Po uvaření je propláchněte studenou vodou a nechte úplně vychladnout. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř a nechte také vychladnout. Polovinu pórku, a to jak bílé, tak zelené části, podélně rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky. Kdo nemá rád syrový pórek, tak ho krátce orestuje na pánvi po kuřecím mase, komu syrový křupavý pórek nevadí, nechá ho tak. Rajčata omyjte a pokrájejte na kostičky. Máte-li všechny suroviny úplně studené, přendejte je do jedné mísy, přidejte 3 stroužky prolisovaného česneku, majonézu, sůl, pepř a promíchejte. Nejlépe je nechat salát ještě nějakou chvíli v lednici rozležet, ale pokud neodoláte nebo jste neměli dost času připravit salát s předstihem, můžete konzumovat ihned.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Tvarohový krém

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno dne: 8.2.2016

Bramborový salát

Bramborový salát podle Pohlreicha

Suroviny (na 1 porci):

  • 100 g brambor vařených ve slupce
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř
  • nasekaná pažitka

Postup:

Brambory uvařte ve slupce doměkka (ale nerozvařte!). Ještě teplé brambory zbavte slupek a nakrájejte na kostky. Kostičky brambor pak přesypte opatrně do mísy a nalijte na ně ocet. Nechte takto asi čtvrt hodiny marinovat. Poté ocet z brambor slijte, přidejte zakysanou smetanu, pažitku a dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. Tento lehký bramborový salát podle receptu Zdeňka Pohlreicha je vhodný například ke pstruhovi. Dobrou chuť!

Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno dne: 8.9.2014

Těstovinový salát

Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 rajčata
  • 1 okurka hadovka
  • 2 bílé papriky
  • 100 g eidamu
  • 100 g majonézy
  • olej na osmažení masa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve si uvařte těstoviny dle návodu, propláchněte je studenou vodou a nechte v cedníku úplně vystydnout. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Máte-li chuť, můžete si je předem naložit do marinády a místo opékání na pánvi třeba opéct na grilu. My zůstaneme u té jednodušší a rychlejší verze. Nasolené a opepřené kuřecí kousky si nechte připravené stranou. Omyjte okurku, rajčata a papriky, které nejprve zbavte jadérek. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Stejně tak nakrájejte sýr, a to na kostičky o velikosti asi 1krát 1 cm, a přidejte do mísy. Teď už by mohly být i těstoviny studené, tak je přidejte k zelenině, pokud by byly teplé, nemohli byste přidávat majonézu. Salát osolte, opepřete a přidejte majonézu, nemusíte dodržovat množství dle receptu, ale dle vlastní chutě, někdo jí má raději více, někdo méně, uzpůsobte si to tak, aby vám to chutnalo. Salát máte hotový, připravený k servírování, teď je na čase připravit si maso. Na rozehřáté pánvi s olejem upečte kuřecí kousky dozlatova. Kuřecí maso podávejte naservírované na salátu, můžete ho jíst jak teplé, tak i studené, záleží kdy a při jaké příležitosti salát podáváte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno dne: 19.5.2016

Hrnková bábovka

Hrnková bábovka se zakysanou smetanou

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 kelímek zakysané smetany, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 čokoládová poleva v sáčku

Postup: Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřicí prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3 lžíce kakaa a přilijeme do formy. Pečeme cca na 180 °C asi 45 minut. Po upečení bábovku lehce pocukrujeme a ozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.

Zdroj: Hrnková bábovka
Zveřejněno dne: 5.11.2016


SiteMAP