Téma: 

těstoviny bez masa

Recepty na těstoviny

Zapečené těstoviny (šunkofleky)

Suroviny:

  • 1 balení těstovin (nejlépe krátké široké nudle)
  • 300 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáče

Postup:

Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Pak vodu slijte, k těstovinám přidejte na kostičky nakrájené maso a na drobno nakrájenou cibulku, opepřete a nasypte do pekáče vymazaného sádlem. Asi 10 minut nechte v předehřáté troubě péct, poté zalijte rozmíchanými vejci a pečte při teplotě cca 200 °C (asi půl hodiny – doba pečení závisí na tom, jak moc, nebo málo chcete mít těstoviny propečené). Porce zapečených těstovin servírujte posypané strouhaným tvrdým sýrem.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: plněné papriky bez masa

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Zdroj: diskuze Plněné papriky bez masa
Odesláno dne: 26.8.2016 uživatelem Gabriela

Recepty na těstoviny

Báječné zapečené těstoviny

Suroviny:

  • 1 balíček těstovin
  • cca 400 g kuřecího nebo krůtího masa
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 rajčata
  • 2 bílé papriky
  • smetana na vaření
  • bazalka
  • sůl, pepř
  • tvrdý sýr

Postup:

Dle návodu na obale uvařte těstoviny. Maso orestujte, ochuťte solí, pepřem a přidejte na jemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájejte na drobné kostky, cibuli na půlkolečka. Pokrájenou zeleninu a cibuli smíchejte s uvařenými těstovinami a orestovaným masem, dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Takto připravené těstoviny dejte do máslem vymazané zapékací mísy, zalijte smetanou a posypte nastrouhaným sýrem. Zapékejte ve vyhřáté troubě cca 15–20 minut při 180 °C (asi do té doby, než změkne cibule).

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: domácí šunka

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno dne: 4.2.2016 uživatelem sidonie

Nejlepší recepty na mleté maso

Mleté maso s těstovinami

Suroviny: 500 g mletého masa, 500 g těstovin, 300 g krájených rajčat v nálevu, 1 cibule, sůl, lžíce oregana, lžička mleté papriky, jarní cibulka, 150 g tvrdého sýra

Technologický postup: Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osolené mleté maso a necháme orestovat, až se maso rozdělí na kousíčky. Mezitím si dáme vařit v osolené vodě těstoviny. Maso posypeme mletou paprikou, oreganem a necháme chvilku povařit. Těstoviny scedíme a přendáme do pekáčku. Přimícháme mleté maso, jarní cibulku, krájená loupaná rajčata a pořádně zamícháme. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 20 minut do trouby na 180 °C.

Zdroj: Nejlepší recepty na mleté maso
Zveřejněno dne: 14.11.2015

Diskuze: domácí šunka mražené maso

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka mražené maso
Odesláno dne: 11.6.2016 uživatelem Frodl

Recepty na těstoviny

Těstoviny bez masa

Těstoviny se zeleninou a parmazánem

Suroviny:

  • 250 gramů těstovin (například spirálky)
  • 1 papriku (červenou, nebo žlutou, nebo zelenou)
  • 1 mrkev
  • 1 malou cuketu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu (nejlépe „al dente“) a následně sceďte. Než se vám těstoviny, uvaří, očistěte si všechnu zeleninu. Poté papriky zbavte semínek a nakrájejte je na kousky. Mrkev a cuketu nakrájejte na kostky, česnek rozetřete na drobno. Na pánvi pořádně rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a chvíli pečte (pozor, nespalte ho). Postupně přidávejte papriku, mrkev, na závěr cuketu a společně pečte na mírném plameni cca 15 minut. Následně přidejte uvařené těstoviny, dobře je promíchejte se zeleninou a vše ještě chvíli prohřívejte. Na talíři pokrm dozdobte nastrouhaným parmazánem.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a česnekem

Suroviny:

  • 350 g těstovin
  • 6 zralých rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce petrželky
  • 100 g parmazánu
  • olej dle potřeby
  • sůl a pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Poté je sceďte a nechte okapat. V dostatečném množství rozehřátého oleje osmahněte na plátky nakrájený česnek a nasekanou petrželovou nať. Přidejte nakrájená rajčata, osolte je, opepřete a duste do měkka. Směs prolisujte přes sítko a do hladké omáčky vmíchejte nastrouhaný parmazán. Na talířích polévejte porce těstovin horkou omáčkou, můžete dozdobit čerstvou snítkou petrželky.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: Re: puriny a cizrna

Cizrna má nejméně purinů ze všech luštěnin, ale stále patří mezi potraviny s mírně vyšším obsahem purinů. V případě purinové diety doporučuji omezit spotřebu luštěnin na maximálně jeden šálek denně a konzumaci masa, drůbeže a ryb na maximálně 120 až 170 gramů na den. Pro doplnění potřebného množství proteinů využijte nízkotučné mléčné výrobky, ořechy, arašídové máslo a vajíčka, všechny uvedené patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny a cizrna
Odesláno dne: 14.7.2016 uživatelem Cempírek

Recepty na těstoviny

Těstoviny s tuňákem

Suroviny:

  • 1 balíček těstovin
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 6 stroužků česneku
  • olivy (dle chuti)
  • petrželka
  • tvrdý sýr
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

Nejprve dejte vařit těstoviny dle návodu na obale. Poté na troše oleje velmi krátce osmahněte česnek nakrájený na plátky, přidejte tuňáka, nakrájené olivy, zelenou petrželku a koření. Krátce poduste a vmíchejte uvařené těstoviny. Servírujte posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: avicularia versicolor kokon

Dobrý den. Mám dotaz. Samička si vytvoří kokon i bez paření?děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Avicularia versicolor kokon
Odesláno dne: 3.2.2015 uživatelem Jiří

Recepty na těstoviny

Co obsahují těstoviny

Také z nutričního hlediska představují těstoviny výbornou potravinu. Ze 100 g uvařených těstovin (to je zhruba třetina až polovina běžné porce) získáte 125 kcal (525 kJ), z toho pouze 1 g tuků, dále 5 g bílkovin a 25 g sacharidů. Těstoviny jsou velmi dobře stravitelné, ale obsahují mimo jiné gluten (lepek), který vyvolává u pacientů s celiakií zánětlivé onemocnění tenkého střeva. Jinak těstoviny představují ideální zdroj energie nejen pro sportovce, ale i pro běžnou populaci. Nechte se tedy inspirovat našimi recepty. Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: jak a kdy stříhat ostružiny

ostruziny-vyborny clanek..Zverejnujte další..MOHU HNOJIT ROZDRCENOU TRAVOU V PRUBEHU ROKU PO NASEKANI?NENALEZOU MI NA OSTRUZ.KERE KLISTATA Z NASEKANE TRAVY,NEBO SLIMACI?DEKUJI ZA ODPOVED NA MUJ MEIL.Mam ostruz.jiz 5-6let bez prihnojovani a BEZ KLISTAT,ALE V TRAVE KLISTATA JSOU-nIzky JESENIK-JAKARTOVICE

Zdroj: diskuze Jak a kdy stříhat ostružiny
Odesláno dne: 20.4.2015 uživatelem kvetoslav

Recepty na těstoviny

Těstoviny carbonara

Suroviny:

  • 1 balíček těstovin
  • 1 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 2 dcl bílého vína
  • 100 g anglická slaniny vcelku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 balíček těstoviny
  • sůl
  • petrželka
  • mletý bílý pepř

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Mezitím si rozetřete česnek, cibuli a anglickou slaninu pokrájejte na kostičky. Tyto přísady osmažte na rozehřátém olivovém oleji. Po chvilce přilijte víno a krátce poduste. V misce rozmíchejte vejce, nastrouhaný sýr, smetanu a okořeňte mletým bílým pepřem. Poté vlijte společně se směsí z česneku, cibule a slaniny do hotových a ještě teplých těstovin. Za stálého míchání ohřívejte těstoviny carbonara na mírném plameni. Na závěr posypte petrželkou a servírujte.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: Rekolaudace

Chci kolaudaci být v nebytových prostorách bez stavebních úprav. Nebytový prostor byl obchod se sociálním zařízením. A de. Děkuji

Zdroj: diskuze Kolaudace
Odesláno dne: 19.11.2016 uživatelem Jana

Recepty na těstoviny

Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny se zelím

Suroviny:

  • 250 g těstovin
  • 1 špekáček
  • 200 g uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g eidamu
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 vejce
  • 1,5 dcl mléka
  • špetka muškátového oříšku, oregana, pepře a soli
  • olej dle potřeby

Postup:

Dejte do osolené vody vařit těstoviny dle návodu. Mezitím si nakrájejte na jemno cibuli a česnek a nechte je na rozpáleném oleji zesklovatět. Uzené maso společně se špekáčkem nakrájejte na malé kostičky, přisypte do pánve k cibulce a česneku a společně restujte. Po chvíli přidejte jemně nakrájené kyselé zelí, špetku oregana a ještě chvíli restujte. V hrnečku rozmíchejte vejce s trochou soli a mléka. Uvařené těstoviny sceďte a dejte do zapékací mísy. Zalijte rozšlehaným vejcem, přidejte směs z pánve a 100 g nastrouhaného sýra. Vše promíchejte a dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Zbylých 100 g nastrouhaného sýra posypte po povrchu a dejte do trouby zapéct.

Zapékané těstoviny s houbami a mletým masem

Suroviny:

  • 350 g těstovin (flíčky)
  • 300 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • špetka drceného kmínu
  • špetka pepře
  • špetka majoránky
  • 2 lžíce sádla
  • hrst sušených uvařených nebo podušených hub
  • 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • máslo
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, slijte do síta, propláchněte rychle studenou vodou a nechte okapat. Mezitím než těstoviny okapou, si na sádle opečte mleté maso s cibulí, česnekem, kmínem, pepřem a majoránkou. Poté přidejte připravené houby a petrželku, směs osolte a promíchejte s těstovinami. Ušlehejte mléko s vejcem (stačí rozmíchat vidličkou v hrníčku) a vymažte máslem ohnivzdornou misku (či běžný pekáček), připravené těstoviny s dalšími přísadami do ní vyklopte, zalijte mlékem s vejci a dejte prudce zapéct. Povrch můžete před zapékáním pokrýt několika plátky másla. Jako příloha se hodí zeleninový salát, kysané zelí nebo sterilované okurky.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: prezimovani previslych jahod

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno dne: 17.10.2015 uživatelem Vladka

Recepty na těstoviny

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Suroviny:

  • 400 g špaget
  • 400 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijte je, nechte okapat a smíchejte je s trochou oleje, aby se neslepily. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a orestujte na rozpáleném oleji. Špenátové listy dobře omyjte, spařte v horké vodě, sceďte je a nakrájejte na kousky. Ty krátce orestujte na oleji, přidejte k nim prolisovaný česnek, smetanu a krátce vše povařte. Osolte a okořeňte mletým černým pepřem. Uvařené těstoviny polijte touto směsí, ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: Re: ryngle renklóda pěstování

Nechte růst bez střihu. Pokud se vyvíjí symetricky do šířky i výšky, tak nemusíte stříhat. Jinak jen tvarujte podle svých představ a prostorových možností.

Zdroj: diskuze Ryngle renklóda pěstování
Odesláno dne: 11.6.2016 uživatelem Zahradník

Recepty na těstoviny

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou

Suroviny:

  • 1 balení těstovin (nejlépe vrtule)
  • 300 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana (250 ml)
  • 2 dcl bílého vína
  • sůl, pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě do měkka dle návodu. V menším hrnci nechte rozehřát olej, přisypte do něj mouku a připravte světlou jíšku. Pomalu přilévejte bílé víno a smetanu. Omáčku osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Poté přidejte nastrouhaný sýr a nechte jej v omáčce pozvolna na mírném ohni roztavit. Na talíři těstoviny přelévejte sýrovou omáčkou a ihned podávejte.

Těstoviny s nivovou omáčkou

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g nivy
  • 1 balíček těstovin
  • sůl, pepř
  • koření: bazalka, muškátový květ

Postup:

Smetanu pozvolna přiveďte k varu, přidejte nastrouhaný plísňový sýr, omáčku jemně dosolte, opepřete, přisypte trochu muškátového květu a sušené bazalky a za stálého míchání povařte do „hladka“. Dle návodu na obalu uvařte těstoviny a před podáváním omáčku s těstovinami smíchejte. Vynikající je dozdobit omáčku růžičkami brokolice povařené v osolené vodě a dušenou šunkou pokrájenou na čtverečky.

Zdroj: Recepty na těstoviny
Zveřejněno dne: 3.8.2014

Diskuze: pestovani orchidee phalaenopsis

Dobry den k vanocum jsem dostala krasne kvetouci orchidei phalaenopsis dala jsem ji na okno na jizni stranu do ted bylo vse v poradku kvety byly plne sily a krasne ale dnes rano jsem se na ni podivala a kvety jsou vsechny zvadle mekke a bez pevnosti vubec nevim co se stalo prosim poradite mi nekdo snazila jsem se neco najit ale bohuzel bez odpovedi na mou otazku nerada bych o ni prisla a nevim co delam spatne dekuji simi

Zdroj: diskuze Pestovani orchidee phalaenopsis
Odesláno dne: 4.1.2017 uživatelem simi

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223327

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskéNápady.cz.


SiteMAP