Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

UŽÍVÁNÍ

OBSAH

Mateří kašička je smetanově žlutá, má typickou vůni a štiplavou chuť. Jedná se o výměšek hltanových žláz mladých včel, kterým je krmen mateří plod (včelí královna) po celou dobu svého vývoje a také královna v době, kdy klade. Díky této plnohodnotné a koncentrované potravě je včelí královna schopna enormních výkonů, které nemají v živočišné říši konkurenci, naklade denně až tři tisíce vajíček, které představují téměř dvojnásobek její hmotnosti. A takto může činit po 4 roky, pro což opravdu nenalezneme mezi živočichy srovnání.

Zdroj: Včelí mateří kašička

Diskuze

V diskuzi KOLAUDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

co je třeba ke kolaudaci při změně užívání obchodu na byt?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Když se rekonstrukcí mění účel užívání a nebude se zasahovat do nosných konstrukcí stavby, tak stačí ohlášení stavby Stavebnímu úřadu. Součástí ohlášení musí být zpracovaná stavební dokumentace od architekta. Stavební úřady mají k ohlášení stavby k dispozici formuláře, například zde: www.mmr.cz/getmedia/…

Zdroj: diskuze Kolaudace

Kortikoidy a alkohol

Velmi střídmá konzumace alkoholu by při užívání tablet léku Prednison či Medrol neměla vadit. Ale alkohol se při užívání kortikoidů obecně nedoporučuje. Není vhodné během léčby pít alkoholické nápoje, protože zde hrozí riziko vzniku vředů a krvácení v žaludku a ve střevech.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PROENZI 3 PLUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Hůlová.

Omlouvám se, předchozí dotaz bych ještě rozšířila - jak je to se současným užíváním warfarinu a přípravku PROENZI 3 PLUS. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proenzi obsahuje glukosamin a chondroitin, jenž zlepšují stav kloubů. Obě tyto látky ovlivňují léčbu Warfarinem - snižují jeho účinky a hrozí vznik sraženin a ucpání cév. Společné užívání s Warfarinem je možné, ale je třeba vyladit dávku Warfarinu a pak dodržovat pravidelné užívání obou přípravků. Po skončení léčby Proenzi je nutné znovu zkontrolovat srážlivost krve a případě upravit dávkování Warfarinu. Na přesném postupu se dohodněte s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a PROENZI 3 PLUS

Užívání

Užívání Pangaminu nemá žádná vážná rizika a vedlejší účinky, ale může způsobit podráždění u jedinců, kteří jsou na to náchylní. Mohou se objevit určité interakce s léky na depresi a některými silnými léky proti bolesti. Pivovarské kvasnice mohou také interagovat s léky na diabetes. Alergické reakce se mohou vyskytnout u lidí s tendencí na alergie. Pokud pravidelně užíváte léky na předpis, poraďte se před zahájením užívání Pangaminu se svým lékařem. Na trhu jsou dostupná dražé, určená speciálně i pro děti.

Doporučené dávkování najdete vždy v příbalovém letáku nebo návodu toho kterého přípravku.

Zdroj: Pivní kvasnice

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

V jedné masti Soolantra je 300 mg ivermektinu, takže ti bude stačit, když spolkneš 1/20 obsahu tý tuby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Pozor! V České republice není ivermektin schválen pro vnitřní užívání u lidí.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Recenze na Condrosulf

Přípravek Condrosulf 400, tvrdé tobolky, je indikován k léčbě degenerativních kloubních nemocí, zejména gonartrózy, koxartrózy a artrózy kloubů prstů ruky. Je určen pro dospělé pacienty ve II. a III. stadiu onemocnění podle Kellgrena.

Zkušenosti pacientů ukazují, že při užívání léku Condrosulf se dostavuje i úleva od bolesti a významné zpomalení úbytku kloubní chrupavky během prvních několika měsíců po zahájení užívání. Dále částečné obnovení struktury chrupavky, čímž dochází ke zpomalení celého průběhu osteoartrózy.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŠLACH V KOTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Léčba zánětu šlach v kotníku je jen klid,nechodit a studené obklady? Žádný lék proti zánětu na užívání vnitřně?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět šlach v kotníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP