Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

ZVLHČOVAČ VZDUCHU HEUREKA

OBSAH

Zvlhčovač vzduchu heureka

Zde můžete vidět cenové relace zvlhčovačů vzduchu na našem trhu.

Zdroj: Zvlhčovač vzduchu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZOVÁNÍ ORCHIDEÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Cromá.

V návodu jsem se nedočetla co s kořeny které jsou nad substrátem. Mám je ostřihat nebo je ponechat tak jak původně byly? Děkuji za radu. Přeji hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Kořeny nestříhat. Orchideím nevadí, když mají kořeny odkryté na vzduchu.

Zdroj: diskuze Přesazování orchideí

Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu

Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu má vibrační zařízení zvané ultrazvukový oscilátor, který rozbíjí vodu na drobné kapičky a tvoří se vodní mlžina. Tato mlžina se postupně rozpouští ve vzduchu a tím zvyšuje jeho vlhkost. Výhodou ultrazvukového zvlhčovače vzduchu je velmi nízká hlučnost, výkon je prakticky neslyšitelný, a rovněž nízká spotřeba energie. Nevýhodou ultrazvukového zvlhčovače vzduchu je nízká odolnost vůči tvrdé vodě, ale i tomu se dá předejít pomocí úpravy vody.

Zdroj: Zvlhčovač vzduchu

Poradna

V naší poradně s názvem SUŠENÝ ČESNEK VYLOUPANÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka hurná.

Prosím o radu jestli se dají stroužky česneku nakrájet na plátky a usušit. Nestratí česnek sušením aroma??? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Při sušení česnek vždy ztratí část svého aroma asi o 50%. Dá se to pak dohnat tím, že ho v sušeném stavu spotřebujete více.
Nakrájený česnek na plátky se suší nejlépe. Můžete ho sušit běžně na vzduchu nebo v horkovzdušné sušičce na ovoce.

Zdroj: diskuze Sušený česnek vyloupaný

Zvlhčovač vzduchu na topení

Odpařovač na topení je určený ke zvlhčování vzduchu v bytech a domech se suchým dráždivým vzduchem. Odpařovač se umístí na radiátor a naplní vodou. Odpařující se kapalina účinně zvlhčuje vzduch. Do vody je možné přidat kapku aromatického oleje, který se odpařováním uvolní do prostoru a hezky provoní celý interiér. Odpařovač se dá koupit včetně háčku na zavěšení.

Zdroj: Zvlhčovač vzduchu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZOVÁNÍ ORCHIDEE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sendy.

Dobrý den,přesadila jsem orchidej bohužel s květy .Měla jsem pocit,že má nedostatek místa v květináči.
Ona mi do druhého dne uvadla.Je to již měsíc od přesazování.Květy má povadlé a lupena změklá.
Má šanci na přežití,nebo jsem ji tak ublížila,že nepřežije?
Děkuji za odpověď.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Orchidej je zvláštní v tom, že může mít kořeny ve vzduchu a i tak bude dobře prosperovat. Jinými slovy, nepotřebuje substrát na kořenech. Proto není potřeba přesazovat, jakmile začnou kořeny přerůstat přes květináč. Nyní vaše orchidej asi nepřijala nový substrát a zřejmě ji nezachráníte. Budiš vám to alespoň k ponaučení, jak příště pečovat o novou orchidej.

Zdroj: diskuze Přesazování orchidee

Co je zvlhčovač vzduchu

Zvlhčovač vzduchu je přístroj, který zlepšuje dýchání v topné sezoně, kdy vlhkost vzduchu výrazně klesá. Zvlhčovače vzduchu usnadňují dýchání a předcházejí zvýšené nemocnosti. Zvlhčovač je vhodné používat v prostorách, ve kterých relativní vlhkost vzduchu často klesá pod 40 %. Nízká vlhkost u většiny lidí totiž způsobuje vysoušení sliznic dýchacích cest, které vede k jejich podráždění, a také zvyšuje pravděpodobnost infekce nebo alergické reakce (včetně astmatického záchvatu). Vysušená nosní sliznice není schopna dostatečně zachycovat viry, bakterie a alergeny nebo prachové částečky. Ty pak snadněji pronikají hluboko do dýchacích cest. Tento stav vyčerpává imunitní systém a může způsobovat celkovou únavu. Často také dochází k vysoušení pokožky (riziko pro ekzematiky a psoriatiky) a praskání rtů. Potíže se obvykle dostaví do několika dnů poté, co se vzduch v místnosti vysuší. Zvlhčovače zmírní nejen vaše zdravotní problémy, ale také zlepší vaši obranyschopnost. Kromě zdravotního hlediska přispívají zvlhčovače vzduchu také k neustále příjemnému vzduchu ve všech ročních obdobích.

Zvlhčovače vzduchu jsou vhodné do těchto typů prostor: domácnosti, nejčastěji ložnice nebo obývací či dětské pokoje, kanceláře, ordinace lékařů.

Zvlhčovač vzduchu by měl být v provozu v uzavřené místnosti, aby vytvořená vlhkost oknem nebo dveřmi neunikala. Měl by být umístěn na zemi nebo blízko ní. Vlhkost vzduchu bychom se měli snažit udržovat na hodnotě kolem 50 %. Některé zvlhčovače za nás během provozu vlhkost hlídají, ty jsou označeny jako zvlhčovače s automatickou regulací. U ostatních přístrojů si vlhkost musíte hlídat jiným způsobem, nejčastěji pomocí vlhkoměru nebo meteostanice. Vlhkost vzduchu by během zvlhčování neměla opakovaně překračovat doporučovanou maximální hodnotu 60 %.

Zdroj: Zvlhčovač vzduchu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Schovánková.

Dobrý den, máme vodárnu DARLING 70, asi tak z roku 71-72, nyní natal problém, velmi často spíná čerpadlo,/asi málo vzduchu/, nikde jsme nepřišli na to jak vzduch dofouknout, je-li to vůbec možné. Případně jakou koupit novou, aby nebylo nutné moc předělávat potrubí. Děkuji za ospověď Schovánková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina.

Dobrý den.Mohu se zeptat, jak jste vyřešili problém? Nastal nám stejný, akorát my máme z roku 63! a navíc tam ani nikde žádné čerpadlo vidět není. Jakoby vše bylo v té nádobě..... děkuji za odpověď Tina

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Prodej přes internet

Nákup manganistanu draselného je možný na například přes web heureka.cz nebo také na zboží.cz.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLE KOREJSKÁ NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Plecháč.

Prosím o radu,zda se dá nějak ošetřit korejská jedle o stáří pěti let.Již vloni ji začalo reznout
na několika místech jehličí a postupně se rozšiřovalo a začalo opadávat.Prakticky zůstaly
jen letorosty a ty letos obrazily.A zase začalo jehličí být rezavé a opadávat a zůstaly jen
malé letorosty bez nakažení.Navíc tento problém mám i u jedle starší (10 let) i když zatím
ne v tak velké míře.Ostatní jedle co mám jsou v pořádku.Předem děkuji za radu.LP.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Mohla by to být nákaza houbou Dothistroma septosporum. Zkuste hned aplikovat Kuprikol 0,5% ve dvou postřikových dávkách po deseti dnech. Příští rok proveďte preventivní postřik v polovině července. Tyto problémy se často objevují v místech s omezeným prouděním vzduchu a nebo při častém stříkání vody na rostlinu. Jsou-li tyto nedostatky i u vás, zkuste je napravit.

Zdroj: diskuze Jedle korejská nemoci

Online nákup na Heureka.cz

Pro nákup vysavače popela na internetu je možné využít tento ověřený internetový obchod.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY VEDLE TŮJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirřina Spáčilová.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat manžel pěstuje doma vinnou révu. Ze strany od souseda nám to vžy chytne plíseň. Na zahrádce soused má tůje je možné, že se tůje a vinná réva nesnáší. Děkuji za odpověď. Spáčilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Spíše ty túje brání v proudění vzduchu a v listech révy se pak vytvoří vlhké prostředí, což vede ke vzniku plísně, ať už přilétla odkudkoliv. Buď přesaďte révu na otevřené slunné prostranství a zalévejte ji ke kmínku a ne na list. A nebo rostliny révy ošetřete postřikem. Těsně před květnem aplikujte FOLPAN, CUPROXAT, či DITHANE a po odkvětu v červnu aplikujte MELODY COMBI.

Zdroj: diskuze Pěstování vinné révy vedle tůje

Jak vybrat zvlhčovač vzduchu

Ultrazvuk, horká pára, studený odpar. Každá z těchto technologií zvlhčování má své klady a zápory, ale většinou není podstatné to, jakým způsobem je vlhkost vytvářena. Rozhodující je skutečný výkon zvlhčovače a další podstatné parametry. Před zakoupením zvlhčovače bychom se měli zamyslet nad tím, co od něj očekáváme a kam ho pořizujeme. Měli bychom mít jasno v tom, zda nám stačí jednoduchý a levnější model, nebo jsme náročnější a chceme, aby zvlhčovač sám hlídal a reguloval vlhkost v místnosti podle našich představ. Důležitý je i parametr, který udává, kolik páry je maximálně schopen zvlhčovač vytvořit (v mililitrech za hodinu). Jednoduše řečeno, čím vyšší zvlhčovací výkon, tím výkonnější zvlhčovač. Princip tvorby páry není z hlediska účinku zvlhčovače vůbec důležitý. Rozdíly se týkají běžných uživatelských vlastností, jako je spotřeba elektrického proudu, hlučnost, cena. Další parametr, který byste měli vzít v úvahu, je objem nádržky na vodu. Čím větší nádržka, tím méně často musíte dolévat vodu. Cena a životnost příslušenství nejsou také zanedbatelné souvislosti. Do většiny zvlhčovačů je čas od času potřeba koupit nový filtr. Předem bychom měli vědět, kolik bude stát a jak dlouho nám bude sloužit.

Zdroj: Zvlhčovač vzduchu

Poradna

V naší poradně s názvem ODBORNÍK NA VINNOU RÉVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Štiaková.

Dobrý den, prosím o radu ohledně vinné révy. Mám tedy jen jedinou hlavu :-) , žiju na Valašsku (Halenkov) a podmínky zde nemám dobré. Půda nepropustná , těžká, jižní svah .... Nicméně v loňském roce jsem měla nádhernou úrodu, ale o celou jsem přišla díky mouchám.
Neuvěřitelné množství much, včel, vos a všelijaké jiné havěti mi denodenně napadaly hrozny. Dávala jsem různé lapače a stovky much pochytala, ale bez valného úspěch zachránit hrozny. Prosím, abych předešla letos něčemu podobnému, jak hrozna ochránit ?
Děkuji za ochotu
Ivana Štiaková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste kolem rostliny vytvořit ohrádku ze světlo propustné textilie. Třeba pomocí latěk, na které ji přehodíte. Okraje pak upevněte dole zeminou a dobře ukotvěte šňůrami do stran, podobně jako stan. Dovnitř dejte lapač. Takto bude moci k rostlině pronikat dostatek světla, vody a vzduchu při současném zabránění přístupu hmyzu. Při údržbě rostlinu odkryjte.

Zdroj: diskuze Odborník na vinnou révu

Cena Cereritu dle srovnávače Heureka

Zde můžete vidět cenu Cereritu 10 kg.

Zde můžete vidět cenu Cereritu 25 kg.

Zdroj: Cererit

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DRAHOSLAVA.

Dobrý den,na chatě máme vysazené dvě vinné révy - Mladen a Vlasta.Vše vypadalo skvěle,rostlinám se dařilo,zaléváme je pravidelně 3x - 4x týdně(víkendové dny).Začaly se tvořit a pěkně růst bobule,ale najednou skoro všechny dostaly šedý povlak,jakoby prach.Jak se příští rok tady tomu bránit?Děkuji za Vaší radu.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Moc zaléváte. Vinná réva je suchomilná rostlina. Vodu získává přes listy ze vzdušné vlhkosti. Proto jsou listy révy tak velké. Když ji soustavně zaléváte, udržujete rostlinu i její okolí příliš vlhké a to nahrává plísním. Pak stačí krátké deštivé období a plíseň zachvátí plody i listy. Ptáte-li se jak se tomu bránit, tak určitě omezit zálivku. Rostlinu zalévat jen ke kořenům a ne na listy. Také pomůže, když umožníte lepší proudění vzduchu, prořízkou okolní vegetace. S chemickou ochranou vám pomůže kalendář pro pěstitele vinné révy, najdete ho tady: www.vinna-reva-pesto…

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Kde se dá koupit

Wurm-Ex je běžně dostupný v lékárnách i na internetu.

Wurm-Ex 20 tobolek můžete koupit na Heureka.cz.

Produkt Wurm-Ex Plasma je běžně dostupný zde.

Zdroj: Wurm Ex příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ LISTY VÁNOČNÍHO KAKTUSU ČERVENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

konce listů mají červebnohnědou barvu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Vánoční kaktus preferuje stanoviště s jasným, ale nepřímým světlem. Jeho vystavení na plné slunce může způsobit, že segmenty listů změní barvu na tmavočervenou. Je to důsledek úpalu rostliny.
Změňte kaktusu stanoviště. Pokud máte zahradu, dejte ho na léto ven, nejlépe ho pověste na severní stěnu. Do konce září se o něj nemusíte vůbec starat. Stačí mu voda ze vzduchu a ta co naprší. Pokud jste spokojen s jeho velikostí, tak nepotřebuje ani žádné hnojení. Venku si bude si připadat jako ve své domovině a bohatě vám pokvete. Záčátkem podzimu ho ukliďte domů.

Zdroj: diskuze Proč listy vánočního kaktusu červenají

Nejlepší sušička s časovačem

Sušička čerstvých potravin Sedona SD-P9000 je vybavena jedinečnými prvky, jako je digitální termostat, technologie duálního větrání a průhledné skleněné dveře. Všechny tyto „vychytávky“ se doplňují a přinášejí tak nesrovnatelnou možnost kontroly a nejtiššího provozu. Díky digitální regulaci teploty je při sušení udržována stálá teplota a dochází k zachování živin a vitamínů.

Rozdíl mezi běžnými sušičkami potravin a sušičkou Sedona spočívá v horizontálním proudění vzduchu místo svislého. Směr proudění vzduchu zezadu dopředu zajišťuje rovnoměrné sušení ovoce, zeleniny i bylin. Navíc nabízí možnost výroby ovocných koláčků, zeleninových tyčinek a dalších sušených produktů.

Intuitivní ovládání pomocí displeje umožňuje nastavit přesně požadovanou teplotu a čas sušení. Můžete tak vždy zkontrolovat, v jaké fázi se proces sušení nachází. Dále nastavení umožňuje uspořit energii a v případě menšího množství potravin sušit jen v horní části sušičky. Sušička také nabízí přepnutí mezi denním a nočním režimem, kde při nočním režimu dojde k omezení hluku ventilátoru a proudění vzduchu. To je zajištěno pomalejším otáčením ventilátoru, čímž dochází ke zpomalení procesu sušení.

Rozměry této sušičky jsou 37 x 43,3 x 50 cm. Příkon je 600 W při maximálním zaplnění, 300 W při poloviční náplni.

Jedná se o velmi kvalitní sušičku, ale tomu odpovídá i její cena, kterou je možné dohledat na heureka.cz.

Zdroj: Sušička na ovoce

Diskuze

V diskuzi JAK MNOŽIT STÁLEPLODÍCÍ JAHODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Leitner.

Z článku jsem pochopil,jak množit stál.plodící jahody,ale není mi jasné,kdy je možné na šlahounu provést odstřižení budoucí nové rostlinky.Zatím se jemné kořínky netvoří.A k podzimu je asi už pozdě.Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Válková.

Dobrý den,
pokud nové rostlinky jahod na šlahounech ještě nemají kořínky, přihrňte je hlínou a nechte zakořenit. Teprve potom je odstřihněte a zasaďte na vybrané stanoviště. Nejsilnější a nejvitálnější bývají první výhony od hlavní rostliny. Další podmínkou pro dobré zakořenění šlahounů je kvalitní půda, dostatek živin a samozřejmě vláhy. Jestliže máte kolem jahod fólií, je třeba šlahounům s výhonky nových rostlin umožnit přístup k půdě, zakoření mnohem lépe a rychleji než ve vzduchu.
Nové rostliny jahod je možné sázet nejen během července, ale i v srpnu, nemějte tedy obavy, do září se určitě dobře ujmou.

Zdroj: diskuze Jak množit stáleplodící jahody

Prodej

BAYO.S Expert

Prodává zemní vruty BAYO.S:

  • vruty pro ruční instalaci
  • vruty pro zakládání větších staveb (včetně montáže)

Je proškolen pro odbornou montáž a poradenství zemních vrutů BAYO.S.

Zapůjčuje ruční instalační nářadí pro zemní vruty BAYO.S.

Drží skladovou zásobu zemních vrutů BAYO.S.

BAYO.S Prodejce

Prodává zemní vruty BAYO.S:

  • vruty pro ruční instalaci.

Zapůjčuje ruční instalační nářadí pro zemní vruty BAYO.S.

Poskytuje poradenství při výběru zemních vrutů BAYO.S.

Pokud si chcete koupit zemní vruty z pohodlí domova, tak může využít vyhledávač Heureka, kde naleznete sortiment zemních vrutů a možné cenové relace. Naleznete zde zemní vruty 100x100 a mnoho dalších variant. Zde se můžete podívat na ceny zemních vrutů dostupných značek a rozměrů.

Zdroj: Zemní vruty

Tipy pro pěstování

Phalaenopsis jsou obvykle velmi hodnotné rostliny. Nejsou náročné a ve správných podmínkách budou odměňovat pěstitele nápadnými květy. Voda je pro rostliny velmi důležitá, nikdy ale nesmí být ponechána v rostoucí špičce orchideje. To by způsobilo, že by nové listy uhnívaly a rostlina odumřela. Orchideje by měly být zalévány ráno. Stále platí, že čím vyšší je vlhkost a teplota vzduchu, tím větší je potřeba proudění vzduchu, aby bylo zabráněno hnilobě, plísním a nemocem. Úspěšný růst znamená, najít správnou rovnováhu mezi vlhkostí, teplem, světlem a prouděním vzduchu.

Zdroj: Nejoblíbenější orchidej - Pahaenopsis

Viadrus P7C

Kotel Viadrus P7C je pyrolytický litinový kotel, ve kterém se spaluje kusové dřevo. Vyznačuje se vysokou účinností spalování a nízkou teplotou spalin. Řízení kotle obstarává automatická regulace, využívající lambda sondu pro regulaci primárního i sekundárního spalovacího vzduchu.

Výkon: 22–38 kW

Přednosti:

  • kotel splňuje emisní třídu 5 dle ČSN EN 303-5;
  • účinnost až 92,1 %;
  • ekologický provoz;
  • vysoká životnost českého litinového výměníku;
  • výkon podle počtu článků: 22 kW (5 čl.), 30 kW (7 čl.), 38 kW (9 čl.);
  • jednoduchá obsluha a údržba;
  • využití zkratovací klapky při zátopu;
  • předehřev primárního a sekundárního vzduchu;
  • využití lambda sondy pro regulaci spalovacího vzduchu;
  • zařazen do kotlíkových dotací;
  • splňuje ekodesign.

Typ kotle: kotle s ručním přikládáním

Požadované palivo: dřevo

Materiál kotle: litina

Emisní třída kotle: 5

Výrobce: Viadrus

Zde můžete vidět, jak vypadá Viadrus P7C.

Zdroj: Viadrus Lignator

Sušička ovoce Eta Karina

Praktická domácí teplovzdušná sušička na ovoce a houby, která má příkon 400 W a 9 sušicích plat. Přístroj je vybaven 3 stupni regulace výkonu, má jednoduchou manipulaci, tichý chod. Sušička je vhodná i pro sušení větších kousků ovoce, a to díky systému 3D cirkulace.

Jednoduchý ovládací panel zaručuje velmi intuitivní použití. Výkon lze regulovat ve třech stupních a přístroj stále slibuje velmi tichý chod. Kapacita také není malá, můžete totiž na sebe postavit až 9 sušicích plat ze základní výbavy. Pokud je ale nenaplníte, postačí použít pouze ty plné, čímž zrychlíte proces sušení. Plocha jednoho patra je 0,08 m2.

Zákazníci tento přístroj hodnotí velmi pozitivně především v poměru ceny a výkonu. Kapacita sušení je navíc proti konkurenci výrazně vyšší. Rovnoměrná cirkulace zajišťuje efektivní sušení i větších kusů. Negativně je hodnocena jen hlučnost na nejvyšší stupeň. Pozitivní je naopak velmi jednoduchá obslužnost.

Na heureka.cz můžete porovnat cenu této sušičky.

Zdroj: Sušička na ovoce

Sušička ovoce Concept SO 1060

Tato sušička ovoce má plynulou regulaci teploty sušení od 35 do 70 °C, dále ventilátor pro rovnoměrné sušení, 9 sít o velikosti 31,3 x 25 cm, součástí je i pojistka proti přehřátí.

Toto zařízení disponuje plynulým regulátorem teploty sušení v rozmezí 35–70 °C. Vestavěný ventilátor zaručí rovnoměrné sušení všech surovin ve všech patrech sušičky. Sušička Concept SO-1060 je v základu vybavena 9 kusy sít o velikosti 31,3 x 25,5 centimetrů a tato síta je dále možno rozšířit až na 10 kusů, které hravě vystačí pro vysušení vašich surovin.

Hlučnost celého zařízení je 46 dB, tím pádem vás nebude příliš rušit, ani když ho budete mít umístěné například na kuchyňské lince. Samozřejmostí je pojistka proti přehřátí. Sušička pracuje s příkonem 245 W a napětím 220–240 V. Další možnosti pak přináší digitální časovač pro nastavení doby sušení.

Sušičku ocení nejen nadšení houbaři pro sušení svých úlovků, ale i ostatní lidé, kteří se zajímají například o v poslední době moderní způsob stravování – vitariánství. Navíc se svým hranatým tvarem hodí do různých koutů a nezabere tak příliš mnoho místa.

Na heureka.cz můžete porovnat cenu této sušičky.

Zdroj: Sušička na ovoce

Podmínky pro pěstování orchidejí

  • hodně světla, ale ne přímé odpolední slunce (i když Dendrobium má rád více slunce);
  • vysoká vlhkost;
  • neustálé proudění vzduchu kolem kořenů;
  • pravidelné období sušení kořenů, střídající se s máčením;
  • teplota 20-25⁰C.

Čím dříve vytvoříte tyto podmínky v místě, kde chcete orchideje pěstovat, tím větší úspěch a hezčí květy budete mít. Většina orchidejí jsou prodávány v levných, plastových květináčích s kořeny obalenými v nasákavém mechu. Je zřejmé, že toto porušuje dvě hlavní pravidla k úspěšnému růstu. Nemají žádný průchod vzduchu kolem kořenů a zároveň kořeny nikdy nemají šanci zcela vyschnout. Pak je zánik této rostliny, která nemůže být okysličena, nevyhnutelný. Orchidej má své kořeny určené k velmi rychlému přijímání vody a okysličování, neumí přijímat živiny z půdy.

Zdroj: Jak na pěstování orchidejí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP