Téma

AKO SA VYRABA CUKROVA PASTA


AKO SA VYRABA CUKROVA PASTA je přesně to, o čem vás chceme informovat v našem článku. Blíží se advent a s ním i pečení cukroví. Mnozí z vás si určitě neumí představit, že by mezi vánočním cukrovím chyběly perníčky. Ti, co to ještě jako každoroční rutinu nemají, by nad tím mohli zauvažovat. Vždyť nejen že si na perníčcích můžete pochutnat vy i vaše rodina a hosté, ale můžete je použít jako dekorativní prvek, ať už na vánoční tabuli, vánočním stromečku, nebo na různé adventní věnce či vazby. Další věc, kterou vám perníčky mohou přinést, je potěšení vašich dětí, protože vám určitě rády pomohou jak při vykrajování, tak pak při zdobení. Povedlo se mi vás přesvědčit a vyzkoušíte je? Tak teď si jen vyberte recept, který vám bude vyhovovat. Moc s tím neotálejte a zbytečně pečení neodkládejte, protože až na výjimky se perníčky musí asi tak 3 týdny rozležet, aby změkly.


Polevy na zdobení perníčků

Jakou polevou si perníčky ozdobíte, si vyberte sami, tou nejtradičnější je asi poleva citronová či cukrová.

Na co si ale u přípravy musíte dát opravdu pozor, aby v moučkovém cukru nebyly ani malé kousky, proto vám doporučuji raději cukr před použitím prosít jemným sítkem.

Připravenou polevu nemusíte spotřebovat hned, ale je potřeba ji pak skladovat v uzavřené nádobě, aby nezaschla a nevznikly v ní kousky, které by vám pak nedělaly dobrotu.

Cukrovo-bílková poleva

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • šťáva z poloviny citronu

Postup:

Moučkový cukr vyšlehejte s bílkem, přidejte trochu citronové šťávy a ještě utřete. Takto připravenou hmotu můžete nechat přírodně bílou nebo ji můžete rozdělit na několik částí a obarvit potravinářskými barvami. Polevu přendejte do zdobicího sáčku a můžete začít zdobit vychladlé perníčky dle vlastní fantazie.

Citronová poleva

Možná vás nadpis trochu mate a očekáváte, že tato poleva bude mít citronovou chuť, ale citronová je proto, že je jen z citronu a cukru.

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1–2 lžíce citronové šťávy

Postup:

Moučkový cukr a citronovou šťávu utřete do husté polevy. Takto připravenou polevou můžete pomocí zdobicího sáčku zdobit vychladlé upečené perníčky.

Cukrová poleva

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • trocha vody

Postup:

Moučkový cukr vsypte do misky nebo většího hrnku a po půllžících přidávejte vodu. Poleva musí zůstat hustá, aby vám pak z perníčků nestékala. Polevou naplňte zdobicí sáček a pusťte se do zdobení.

Bílková poleva

Ingredience:

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 bílek

Postup:

Část moučkového cukru a bílek začněte třít v menší misce, postupně dodávejte po troškách cukr a důkladně třete, než vznikne hustá poleva. Správnou hustotu polevy zjistíte tak, že když chcete vařečku vyndat, zůstane na ní krápník. Takto připravenou polevu můžete přendat do zdobicího sáčku a začít se zdobením.

Kupovaná poleva na perníčky

Netroufáte-li si připravit svou polevu, nebo máte-li s ní špatnou zkušenost, můžete se rozhodnout pro kupovanou polevu, která je v sypkém stavu a připravuje se smícháním s vodou. Tato poleva má sněhovou barvu, ale dá se dle libosti dobarvovat potravinářskými barvivy.

Zdroj: článek Zdobené perníčky několikrát jinak

Příběh

Ve svém příspěvku CHOROBY OLEANDRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edita jaslovska.

Dobry den mam oleander ktory mi zacal kvitnut po prvy raz minuly rok som ho dostala ale pred dvoma tyzdnami mu ovisli konariky smerom dolu ako keby bol smutny je umiestneny na slniečku ako aj pred tym rano ho polievam odstatou vodou aj v priebehu dna ak ma vypitu a je horuco zacal krasne kvitnut raz za tyzden mu davam hnojivo na oleandre jednu zalievku bolasom dva dni prec a opet sa to stalo vsetky haluzky su smerom k zemi vody mal dostatok vela prsalo tieto dva dni tak som mu vodu vyliala aby nebol premokreny dala z priameho slniečka na polotieniste miesto ale nelepsi sa neviem co sa deje krasne od zimy narastol a teraz ho niečo kvari vie mi niekto poradit prosim


🔍 ZVĚTŠIT

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Choroby oleandru

Autor obsahu

 Nina Vinšová


ako sa rýchlo zbaviť svrabu
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
ako sa zbavit cerveni v tvari
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>