Téma

BATOLATA


BATOLATA je téma, které bylo inspirací k napsání tohoto článku. Hledáte po dnech plných hojnosti zdravý, chutný a přitom dietní pokrm, který vás zasytí a zahřeje? Vyzkoušejte výbornou pórkovou polévku. Jde o oblíbenou pochoutku nejenom pro její chuť, ale především pro její výživnou hodnotu. Tradiční krémová pórková polévka měla jednoduchý recept, byla levná a podle krajových a rodinných zvyklostí se do ní přidávaly někdy i brambory. Pórek byl ve staročeské kuchyni pro svou chuť téměř nepostradatelný do polévek a omáček nebo se užíval na kolečka nakrájený na krajíci chleba.


Pórková polévka pro děti

Ingredience: 1 lžička másla, 1 lžička mouky, 1 pórek, 350 ml vody, 150 ml mléka

Postup: Pórek (nejlépe BIO) důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ukrojíme lžičku másla, rozehřejeme ji v kastrůlku. Přidáme připravený pórek a lehce ho opražíme. Přidáme vodu tak, aby byl pórek potopený. Vaříme doměkka. Jakmile je pórek měkký, slijeme vodu, jemně zaprášíme hladkou moukou (stačí lžička) a dolijeme BIO mlékem. Doléváme podle potřeby a na závěr promixujeme podle zvyklostí dítěte. Pórková polévka pro batolata je moc dobrá. Jen s ní opatrně, pokud vaše děťátko trpívá na bolesti bříška.

Zdroj: článek Pórková polévka

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


baterie do tyčových vysavačů
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
batrafen lak na nehty
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>