Téma

GLUKOPUR


Zajímá vás téma GLUKOPUR? Tak právě pro vás je určen tento článek. Pampeliškový med má své příznivce i odpůrce. Tento med můžete konzumovat při nachlazení a kašli. Smetanka lékařská má ovšem kladný vliv rovněž na močové ústrojí, trávicí soustavu, žlučník, játra a slezinu. Pomáhá také čistit krev, pozitivně působí na poruchy metabolismu a vyzkoušet ji lze i při pálení žáhy. Nejtěžším krokem na celé přípravě pampeliškového medu je sesbírat hlavičky květů pampelišek, kterých je potřeba větší množství. Pokud už je ale budete mít doma, další postup je poměrně jednoduchý.


Pampeliškový med bez cukru

Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.

Zdroj: článek Pampeliškový med

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


gloxinie zalévání
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
glukóza
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>