Jednohubky k vínu
Chystáte posezení s přáteli u dobrého vína, ale nevíte, co jim nabídnout jako chuťovku? Výborné jsou jednohubky se sýrem nebo s pomazánkou ze škvarků.
Zdroj: Recepty na jednohubky
Chystáte posezení s přáteli u dobrého vína, ale nevíte, co jim nabídnout jako chuťovku? Výborné jsou jednohubky se sýrem nebo s pomazánkou ze škvarků.
Zdroj: Recepty na jednohubky
V naší poradně s názvem UBROUSKY NA POHLCOVÁNÍ BAREV ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.
Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s ubrousky na pohlcování barev do pračky? Slyšela jsem o nich, prý když se tento ubrousek přidá do pračky k prádlu, nasaje do sebe barvu, kterou některé oblečení pouští a tím se neobarví ostatní prádlo, je to pravda? Jsou tyto ubrousky jednorázové nebo se dají použít víckrát? Kde tyto ubrousky kupujete? Moc děkuju za rady. Martina
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Nejlepší odbarvovací ubrousky jsou značky Iberia a mají je v drogériích Rossmann, mají nejlepší výsledky při pohlcování barvy z prací vody. Na internetu se dají odbarvovací ubrousky koupit tady: http://www.zbozi.cz/?q=COLO… nevím ale jakou mají účinnost.
Zdroj: Příběh Ubrousky na pohlcování barev zkušenosti
Suroviny:
Postup:
Z rohlíků si nakrájíme plátky na jednohubky, kolečka namažeme máslem, na ně položíme plátek vajíčka natvrdo, na něj dáme lžičkou udělaný kopeček kaviáru. Dozdobíme citronem a petrželkou.
V příběhu POSTŘIK ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav.
Čím ošetřit svvestku která má plody chycen plísní a jsou také některé cervave
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Standa.
nejlepší je pila.
Zdroj: Příběh Postřik česneku
Jednohubky připravujeme stejně jako chlebíčky, ale nepoužíváme na ně veku. Na jednohubky se používají rohlíky, aby byly jednohubky malé. Nejprve nakrájejte rohlíky na plátky. Plátky něčím namažte (máslem nebo pomazánkou) a poté ozdobte (sýrem, šunkou, zeleninou). Kombinace jsou stejné jako u chlebíčků, jenom nemáte místo na tolik ozdob. Ozdoby musíte krájet na malé kousky, například kyselou okurku na kolečka. Je lepší si vybrat menší okurku nebo rajče (ideální jsou malá, třešňová rajčátka). Někdy stačí jenom ozdobu na jednohubku položit, ale když si nejste jistí, že tam zůstane, že tam dobře drží, je lepší to pojistit párátkem. Když je na jednohubkách párátko, lépe se berou do ruky.
Zdroj: Recepty na jednohubky
V naší poradně s názvem PAPRIKA ZHOŘKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Paprika zhořkne, když ji budete delší dobu smažit. Ostatnímu koření to nevadí, ale sušená mletá paprika při vyšších teplotách mění chuť a hořkne.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.
jo,delší dobu. nejlepší to vyzkoušet v kuchyni když vaříte př. 100 gulášů. jednou zaplatíte a víte jak na to. fanda
Zdroj: Příběh Paprika zhořkne
Suroviny:
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kolečka, slabě potřeme taveným sýrem. Na něj dáme kousky stočené šunky, půlku plněné olivy a nakonec propíchneme párátkem. Podáváme s dobrým bílým vínem.
V příběhu SKLIZEŇ ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva nováková.
dobry den,sázime česnek náš nebo koupeny od pěstitelu-?-na stánku,odrudu neznám,ale už druhym rokem když nat zasichá už je totálne zhnily,při zelene zkroucene stopce je jako nedozrálej a taky už má tendenci plesnivět.Co dělat???nebo kde koupit kvalitni sazbu ?Děkuji moc za odpověd
,
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naďa.
Česnek moc nezalívejte aby neplesnivěl. Sklizeň je nejlepší když se ty prostřední zkroucené stonky narovnají
Zdroj: Příběh Sklizeň česneku
Ingredience: 200 g vlašských ořechů, 100 g brynzy, 100 g másla, mletou červenou papriku, pažitku, 5 celozrnných rohlíků, hroznové víno
Postup: Brynzu smícháme se změklým máslem a přidáme nahrubo sekané ořechy. Pomazánku dochutíme mletou paprikou a pažitkou. Směs mažeme na plátky celozrnných rohlíků a na každou jednohubku párátkem připíchneme bobuli hroznového vína.
Zdroj: Recepty na jednohubky
V příběhu THYMOVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Val..
Taktéž se mi osvědčil thymovar.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simon87.
na varroa je opravdu nejlepší thymovar - a to jsem zkoušel fakt všechno možný.
Zdroj: Příběh Thymovar
Suroviny:
Postup:
Cibulku nasekáme najemno, nastrouháme hermelín a dohromady promícháme s majonézou. Osolíme a opepříme dle chuti. Nakrájené rohlíky namažeme pomazánkou, polovinu ozdobíme hroznovým vínem a další polovinu ořechem. Můžeme propíchnout párátkem.
V naší poradně s názvem ŘEZ OVOCNÝCH STROMŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka Dostalová.
Dobrý den.
Mladá meruňka má výhonky na kmínku.Mohu je odstříhat.?
Jinak je prořezaná.Děkuji.
Dostálová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.
Výhony na kmínku jsou zbytečné a navíc můžou vyrůstat z podnože, takže určitě odstřihnout je nejlepší řešení.
Zdroj: Příběh Řez ovocných stromů
Suroviny:
Postup:
Rohlíky rozkrájíme na plátky a namažeme máslem. Dáme plátek sýra, kousek uzeného lososa, kaviár a citron. Dozdobíme nakrájenou červenou paprikou a olivami.
V příběhu SUŠIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie88.
Sušičku mám Yden. Ta předchozí hodně zklamala. Ale tohle je fakt jiná káva.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Meruda.
Dobrý den.
Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.
Zdroj: Příběh Sušička na ovoce diskuze
Suroviny:
Postup:
Tmavou bagetu nakrájejte na kolečka, která si mírně pokapeme olejem ze sušených rajčat. Na takto připravená kolečka bagety dejte plátek podélně nakrájeného rajčete. Dozdobte kouskem rukoly a hoblinkami parmazánu.
V naší poradně s názvem SAZENICE VINNÉ RÉVY PLAČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denny.
Kdy je nevhodnější doba pro sázení vinné révy?
zakoupil jsem v srpnu sazenici, mám ji hned zasadit nebo uskladnit do sklepa a sázet na jaře?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.
Nejlepší doba pro sázení vinné révy je v dubnu a květnu. Kontejnerové sazenice je nejlepší sázet až do léta. Přestože lze vinnou révu sázet i v létě a na podzim, nově vysazená réva by mohla v zimě utrpět poškození mrazem a vlhkostí. Pokud jste tedy koupil sazenici teď v plném letním proudu, tak ji zasaďte co nejdříve na své stanoviště, aby měla čas zakořenit, než skončí vegetační období. Na zimu nezapomeňte rostlinu dostatečně přihrnout živým kompostem, který tlením stále vytváří teplo a ochrání tak novou sazenici před mrazy výkyvy vlhkosti.
Zdroj: Příběh Sazenice vinné révy Plaček
Ingredience: 1 ks listového těsta, 150 g nivy, 1 kelímek zakysané smetany, 150 g salámu, 1 vejce
Postup: Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Listové těsto vyválíme na tenký plát, který rádýlkem nakrájíme na čtverečky. Na každý čtvereček položíme kolečko salámu a malou lžičku směsi z nivy. Rožky čtverečku spojíme do ranečku, položíme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a pečeme rychle v předehřáté troubě.
Zdroj: Recepty na jednohubky
V naší poradně s názvem JAK PEČOVAT O ANTURII V KVĚTINÁČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.hurníková.
jak anturii zalévat
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.
Jak zalévat? Jednoduše, až když je substrát proschlý. Nejlepší je osprchovat celou rostlinu odstátou vodou.
Zdroj: Příběh Jak pečovat o anturii v květináči
Suroviny:
Postup:
Najemno nasekáme kopr, několik snítek necháme na dozdobení. Lučinu ušleháme s máslem, nasekaným koprem a dosolíme. Necháme chvíli v lednici. Nakrájené rohlíky pomažeme připravenou pomazánkou, na to stočíme plátky lososa a navrch přidáme olivu. Dozdobíme snítkou kopru.
Ingredience: 250 g škvarků, 1 stroužek česneku, 50 g vepřového sádla, 1 čerstvá kapie – může být i sterilizovaná, 1 lžíce sekané pažitky, 1 lžíce hořčice, 1 lžička vegety, mletý pepř
Postup: Škvarky a česnek umeleme na masovém strojku, přidáme sádlo a kapii nakrájenou na drobné kostičky. Ochutíme vegetou, hořčicí, mletým pepřem a důkladně promícháme. Z tmavého chleba tvořte vykrajovátky na vánoční nebo velikonoční perníčky různé tvary a ty pak namažte hotovou pomazánkou.
Zdroj: Recepty na jednohubky
Suroviny:
Postup:
Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku silnou asi 2–3 mm. Potřeme ji olivovým olejem a rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 4 x 4 cm. Doprostřed každého čtverečku vložíme kousek sušeného rajčete, posypeme nastrouhanými sýry a tymiánem. Pečeme v troubě dorůžova na 180 °C asi 10 až 15 minut.
Ingredience: 1 velká vařená červená řepa, 100 g oliv, 1 lučina, 1 tavený smetanový sýr, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka
Postup: Uvařenou červenou řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm široké, z těchto plátků tvoříme vykrajovátkem kolečka. Vytvoříme náplň tak, že smícháme lučinu a tavený sýr s trochou mléka. Vzniklou pomazánku dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem. Pomazánkou potřeme spodní kolečko řepy a přiklopíme dalším kolečkem. Olivu napíchneme na párátko, takto připravené párátko zapíchneme do vrchního kolečka řepy. Můžeme použít jak zelené, tak i černé vypeckované olivy.
Zdroj: Recepty na jednohubky
Ingredience: 100 g nivy a zralého camembertu, 50 g čedaru, 50 g netučného tvarohu, 50 g parmské šunky, lžíce nasekané cibulky, 1 rozetřený stroužek česneku, půl lžičky ostré hořčice, trošku soli a pepře, čerstvě nasekané bylinky a koření (petrželka, bazalka, tymián, libeček a šalvěj)
Postup: Použijeme vnitřek camembertu, který utřeme s nivou a tvarohem do pěny. Čedar a šunku nastrouháme a spolu s nasekanou cibulkou přidáme k sýrové hmotě. Poté vmícháme bylinky. Takto připravenou pomazánku dobře vychladíme. Pomazánku vytlačíme ozdobně do mističek – lodiček, košíčku, které jsme si předem připravili, a dozdobíme podle fantazie.
Zdroj: Recepty na jednohubky
Suroviny:
Postup:
Klobásu a slaninu nakrájíme na kousky, vajíčko rozšleháme v misce. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rozprostřeme na plech s pečicím papírem. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením, do čtverce narovnáme kousky klobásy a slaniny. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Mezi kousky klobás rádýlkem rozkrájejte na čtverečky. Musíte rozkrájet opravdu pořádně ještě za syrova. Takto připravené vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 180 °C do zlatova. Podáváme ještě horké, ale i studené jsou výborné.
Ingredience: 150 g lučiny, 2 jablka, 3 lžičky medu, 2 lžičky kakaa, špetka mleté skořice
Postup: Lučinu našleháme s nastrouhanými jablky, ze kterých jsme vymačkali šťávu. Směs lučiny s jablky ochutíme medem a mletou skořicí, vmícháme kakao a dochutíme. Mažeme na celozrnné pečivo.
Zdroj: Recepty na jednohubky
Švestky se nesmí stříhat v zimě, protože hrozí nákaza hobovou chorobou pevník nachový. Nejlepší doba řezu pro mladé stromky je jaro. Vzrostlé stromy je pak nejlepší prořezávat v polovině léta.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nejlepší odbarvovací ubrousky jsou značky Iberia a mají je v drogériích Rossmann, mají nejlepší výsledky při pohlcování barvy z prací vody. Na internetu se dají odbarvovací ubrousky koupit tady: http://www.zbozi.cz/?q=COLO… nevím ale jakou mají účinnost.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
jo,delší dobu. nejlepší to vyzkoušet v kuchyni když vaříte př. 100 gulášů. jednou zaplatíte a víte jak na to. fanda
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Česnek moc nezalívejte aby neplesnivěl. Sklizeň je nejlepší když se ty prostřední zkroucené stonky narovnají
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
na varroa je opravdu nejlepší thymovar - a to jsem zkoušel fakt všechno možný.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Výhony na kmínku jsou zbytečné a navíc můžou vyrůstat z podnože, takže určitě odstřihnout je nejlepší řešení.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den.
Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nejlepší doba pro sázení vinné révy je v dubnu a květnu. Kontejnerové sazenice je nejlepší sázet až do léta. Přestože lze vinnou révu sázet i v létě a na podzim, nově vysazená réva by mohla v zimě utrpět poškození mrazem a vlhkostí. Pokud jste tedy koupil sazenici teď v plném letním proudu, tak ji zasaďte co nejdříve na své stanoviště, aby měla čas zakořenit, než skončí vegetační období. Na zimu nezapomeňte rostlinu dostatečně přihrnout živým kompostem, který tlením stále vytváří teplo a ochrání tak novou sazenici před mrazy výkyvy vlhkosti.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak zalévat? Jednoduše, až když je substrát proschlý. Nejlepší je osprchovat celou rostlinu odstátou vodou.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, nejlepší by bylo ukázkové video.
Děkuji Zdeněk
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Česnek nemá rád častou zálivku, proto plesniví. Sklizeň je nejlepší v době, kdy se ty prostřední zkroucené stonky narovnají
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nejlepší databáze postřiků je na adrese https://www.agromanual.cz/
Tam najdete podle účinné látky poměry ředění i ochranné lhůty.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Sazenice z tohoto termínu sázím až po zmrzlých mužích roku 2020.
Čím hlouběji tím lepe , nejlepší je aby celý zbytek matečné rostliny byl pod zemí.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Pro rostlinu je nejlepší nechat kořeny jak jsou. Orchidej nepotřebuje mít kořeny v substrátu. Stačí, když je občas smočí voda. Nové kořeny značí, že se rostlině daří.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět