Téma

PLNENY PAPRIKOVY LUSK


PLNENY PAPRIKOVY LUSK je téma, které bylo inspirací k napsání tohoto článku. Erös pišta je silný paprikový pálivý krém z mleté čerstvé pálivé papriky. Využívá se k přípravě jídel (gulášů, omáček a polévek).


Co je to erös pišta

Jedná se o maďarskou paprikovou pastu, která jídlu dodává typickou maďarskou chuť. Doma vlastnoručně vyrobený pálivý paprikový krém je pak mnohem lepší a kvalitnější než kupovaný v hypermarketech. Navíc je levnější a neobsahuje žádné umělé konzervanty a éčka.

Paprikový krém se následně přidává do polévek, salátů, pomazánek, slaných krémů, omáček a k masům na šťávě. Krém je vhodný také na marinování nejrůznějšího masa na grilování. Protože je hodně slaný, není vhodný jako samostatná chuťovka.

Zdroj: článek Erös pišta

Jablečný kompot bez zavařování

Pokud budete postupovat podle našeho návodu, získáte 2 velké zavařovací sklenice po 750 ml nebo 4 menší sklenice. Pokud chcete udělat více jablečných kompotů, můžete množství snadno znásobit. Doba použitelnosti jsou měsíce, takže do zimy tak akorát.

Ingredience

  • 1 kg jablek;
  • voda 150 ml;
  • cukr podle libosti;
  • citronová šťáva z jednoho citronu;
  • tyčinka skořice nebo vanilkový lusk.

Postup

Jablka omyjte a oloupejte. Prohlédněte je a všechna omačkaná místa dobře odřízněte. Také odstraňte celý jadřinec.

Jablka nahrubo nastrouhejte.

Vložte nastrouhaná jablka do hrnce a přidejte vodu, cukr a skořici nebo vanilkový lusk. Jablka uvařte do měkka, až z nich vznikne pyré s jemnou konzistencí.

Podle potřeby dochuťte citronovou šťávou a cukrem.

Do sterilních zavařovacích sklenic nalijte horký jablečný kompot. Můžete použít i široký trychtýř.

Sklenice pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Ovocné pyré samozřejmě chutná přímo nebesky, když se jí lžičkou přímo ze sklenice. Výborně však chutná také s palačinkami. V kombinaci s rozinkami je dokonalé ke slaným pokrmům, jako jsou křupavé bramborové placky, jaké dělala babička. Pro mnoho z vás bude tento rychlý kompot dokonalý k masitým jídlům obzvlášť ke zvěřině s brusinkami.

Zdroj: článek Zavařování strouhaných jablek v troubě

Krevety s vanilkovou máslovou omáčkou

Ingredience: 12 ks krevet, 1 lžíce olivového oleje, 4 snítky kerblíku, 60 g másla, 1 šalotka, 1 lžíce pomerančové šťávy, 30 ml francouzského vermutu, 30 ml suchého bílého vína, sůl, mletý bílý pepř, 1 lusk vanilky

Technologický postup: Čerstvé krevety opláchneme, hlavy odstraníme, ocásky oloupeme, ale poslední kroužek skořápky s ocasní ploutví ponecháme. Krevety na hřbetě podélně nařízneme a vytáhneme černé střívko. Pokud máme jen mražené krevety, necháme je v ledničce půl dne rozmrazit. Mikrovlnku nepoužijeme, krevety by podstatně ztratily na kvalitě. Šalotku nakrájíme nadrobno a podusíme v malém kastrolku ve směsi vermutu Noilly Prat a bílého suchého (burgundského) vína. Pokud nemáme Noilly Prat, použijeme jen bílé víno. Tento vermut nelze nahradit jiným. Kousek vanilkového lusku podélně rozpůlíme, vyškrábneme dřeň špičkou nože a spolu s luskem dáme ke konci vaření do vroucího vína. I zde platí: přírodní vanilka je v tomto receptu nenahraditelná. Osolíme špetkou soli a čerstvě umletého bílého pepře. Zredukujeme až na 1–2 čajové lžičky tekutiny. Na velmi mírném ohni přidáváme po malých kouskách silně vychlazené máslo a dobře vmícháme. Další kousek přidáme až po úplném rozpuštění předchozího, musí se vytvořit homogenní emulze. Pozor, jakmile se přidá máslo, omáčka se už nesmí vařit! Pokračujeme až do zhoustnutí. Potom vmícháme lžíci pomerančové šťávy, je-li třeba dochutíme a necháme hotovou omáčku vedle plotny pod pokličkou 2–3 minuty odstát. Mezitím rozpálíme v pánvi olivový olej a připravené, kuchyňským papírem osušené ocásky krevet po každé straně 30 vteřin zprudka opečeme. Z vlažné omáčky vyjmeme vanilkový lusk a rozdělíme ji na čtyři malé předehřáté talířky. Na omáčku upravíme dekorativně krevety, ozdobíme malou snítkou kerblíku a podáváme vlažné s krajíčkem teplé, v troubě nasucho lehce orestované veky.

Zdroj: článek Studené předkrmy

Plněné tvarohové knedlíky

Ingredience: 1 kelímek měkkého polotučného tvarohu, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 100 g hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g dětské krupičky, 1 vejce, sezonní ovoce, dle chuti trochu soli a mléka, skořice

Postup: Všechny suroviny dobře zpracujeme dohromady. Pokud se nám zdá těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Pokud je těsto naopak řidší, přidáme mouku. Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme ho na stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme kuličky a ty naplníme ovocem. Kuličky vkládáme do vroucí osolené vody, dobře je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Po pěti minutách zkusíme rozkrojit jeden plněný knedlík z tvarohového těsta, abychom zjistili, zda už jsou uvařené. Hotové plněné knedlíky z tvarohového těsta poléváme například jahodovým pyré nebo je jednoduše posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

Zdroj: článek Plněné knedlíky

Plněný patizon

Ingredience: 4 patisony, 500 g mletého masa, 1 cibule, 200 g eidamu, 1 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička mletého kmínu, sůl, pepř dle chuti, 3 vejce, 4 lžíce mléka

Technologický postup: Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny. Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky. Na pánvi rozpálíme olej. Nejprve na něm orestujeme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison. Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme. Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220 °C. Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou. Směsí naplníme patisony, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem. Pečeme asi 20 minut. Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: článek Patizon

Šunkový závitek plněný chřestem

Ingredience: 4 plátky tvrdého ementálu, 4 plátky šunky, rajčata (nemusí být), petrželová nať, 12 ks konzervovaného chřestu ve slaném nálevu

Technologický postup: Plátky šunky rozložíme na vál nebo pracovní desku. Plátky sýra poklademe na šunku a pak na každou položíme vždy tři dobře scezené chřesty. Stočíme do tvaru rolky a poklademe na talíř. Dozdobit můžeme plátkem rajčete nebo petrželkou.

Zdroj: článek Studené předkrmy

Vteřinové lepidlo na kov

Na trhu je celá řada vteřinových lepidel na kov, jako je Loctite 480, Loctite 243, Loctite 270, Loctite 577, Loctite 603, Loctite 638, Loctite 648, Loctite 660, Loctite 661, a další můžete vidět zde.

Vteřinové lepidlo Loctite 480 je pryží plněný houževnatý produkt se zvýšenou pružností a odolností proti loupání a současně zvýšenou odolností proti rázům. Jde tedy o ideální lepidlo na kov.

Přípravek Loctite 480 je určen pro lepení spojů kov–kov, kov–pryž. Vyznačuje se dobrou odolností ve vlhkém anebo chemickém prostředí. Umožňuje polohování lepených částí. Je určen především na lepení kovů, magnetů, plastů a pryží.

Technické parametry:

  • dodává se v balení: 20 g, 50 g, 500 g
  • viskozita: 200 mPa.s
  • maximální spára: 0,10 mm
  • teplotní odolnost: -40 až +100 °C
  • lepený materiál: ocel, hliník, dichromát zinku, neopren, pryž, ABS, PVC, polykarbonát, fenol
Manipulační pevnost ve smyku [N/mm2]:
  • na oceli: 22–30
  • na ABS: 6–20
  • na polykarbonátu: 5–20
Rychlost fixace [s]:
  • na oceli za: 60–120
  • na ABS za: 20–50
  • na polykarbonátu za: 30–90
Základní vlastnosti:
  • technologie: kyanoakrylát
  • vzhled: černá kapalina
  • složky: jednosložkový
  • viskozita: nízká
  • vytvrzení: vlhkostí
  • aplikace: lepení

Návod je součástí balení. Pokyny pro montáž, demontáž a čištění naleznete v technickém listu produktu. Bezpečnostní list Loctite 480 dostanete na vyžádání u distributora či výrobce.

Zdroj: článek Vteřinové lepidlo Loctite

Chlor v bazénu – hodnoty

Důvodem, proč se sloučeniny na bázi aktivního chloru používají k úpravě bazénové nebo pitné vody, jsou oxidační schopnosti chloru, který dokáže spolehlivě eliminovat nežádoucí organické látky přítomné ve vodě. Dalším plusem je relativně nízká cena, dostupnost a jednoduchost dávkování. Aplikace sloučenin aktivního chloru pro zabezpečení vody má ale bohužel také nevýhody, z nichž některé mohou být při praktické aplikaci zásadní.

Jednou z nejznámějších rizikových sloučenin chloru v bazénové vodě upravované pomocí aktivního chloru je trichloramin, jeden z anorganických chloraminů (dále existují monochloraminy a dichloraminy). Vznik chloraminů obecně je podmíněn vyšší koncentrací amoniakálního dusíku v bazénové vodě. V bazénových vodách vzniká trichloramin primárně chlorací močoviny, jejímž zdrojem jsou sami plavci – jejich moč a pot. Trichloramin přechází z bazénové vody do ovzduší a je příčinou typického „chlorového“ pachu, dobře známého hlavně z krytých hal umělých koupališť. Výhoda i nevýhoda trichloraminu spočívá ve skutečnosti, že je člověkem poměrně lehce smyslově postižitelný (již od koncentrace 0,02 mg/m3 vzduchu).

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje jako limitní koncentraci trichloraminu 0,5 mg/m3 vzduchu. Hlavním důvodem stanovení limitní koncentrace trichloraminu v ovzduší krytých bazénů umělých koupališť je podezření, že může při dlouhodobé expozici (zaměstnanci koupališť, sportovní plavci) způsobovat chronickou bronchitidu nebo poškozením plicního epitelu iniciovat vznik astmatu. Výzkum problematiky výskytu a působení chloraminů ve vodách a ovzduší krytých bazénů umělých koupališť stále probíhá, nicméně jednou z cest minimalizace vzniku trichloraminu v bazénové vodě je zcela nepochybně důsledné dodržování hygieny a používání toalety a sprchy vždy před vstupem do bazénu.

Základní pravidlo pro udržování optimální kvality vody v domácích bazénech je zcela totožné – důsledné dodržování hygieny před vstupem do bazénu (návštěva toalety, sprcha), v případě zastřešených domácích bazénů je velmi důležité důkladné a pravidelné větrání. Vzhledem k tomu, že jsou domácí bazény obvykle plněny buď pitnou vodou, nebo vodou z podzemního zdroje, lze předpokládat spíše nižší obsah organických látek i amoniakálního dusíku. Nicméně vnos těchto látek do bazénové vody z pokožky (pot, kosmetické a opalovací přípravky) a produktů metabolismu (moč) plavců už zanedbatelný být nemusí, a právě proto je dodržování hygieny při využívání domácího bazénu tak důležité.

Chlornan sodný – nejpoužívanější sloučenina aktivního chloru v technologiích úpravy pitných vod a bazénových vod umělých koupališť – má za sebou desítky let úspěšné a účinné aplika

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Hodně chlóru v bazénu

Tajemství dokonalé žampionové omáčky

Jak říká Zdeněk Pohlreich, žádná žampionová omáčka nebude dokonalá, pokud do ní nepřidáte víno a parmazán. Díky těmto dvěma ingrediencím získáte žampionovou omáčku, která se vyrovná skvělým omáčkám světa podávaných v luxusních restauracích. Hloubka chuti a pikantnost, které vzniknou jsou famózní. Například je vynikající plněná omeleta dušená v této smetanové žampionové omáčce, nebo je skvělá na steak. Ale úchvatný je pečený batát, vydlabaný a až po okraj plněný žampiony ve smetanové omáčce.

Zdroj: článek Žampionová omáčka jako od Pohlreicha

Smažené krůtí karbanátky Pljeskavica

Pljeskavica se podává ve většině restaurací a na rozích městských ulic, podobně jako prodejci prodávají párky v rohlíku v Severní Americe. Je to masový karbanátek, který se obvykle připravuje z kombinace hovězího, jehněčího a vepřového masa. Houska není typická houska na hamburger, ale něco mezi houskou a gruzínskou bagetou. Můžete ji samozřejmě ozdobit hořčicí a majonézou a nakrájená cibule je samozřejmostí. Nejlepší na tom je sýr zvaný kajmak, který má podobnou chuť jako feta, ale je krémovější – téměř jako pomazánka.

Když žijete ve městě a nemáte balkon, nemůžete si doma ogrilovat pravou pljeskavicu, ale můžete zkusit můj vlastní recept s libovým mletým krůtím masem. Ano, má sice méně tuku, ale i tak je karbanátek stále šťavnatý a chutná mi podobně jako pljeskavica. Karbanátky smažím na olejem vymazané litinové pánvi asi 20 minut. Zkoušel jsem je i péct, ale pak z nich vyteklo hodně šťávy a sýra.

Tento recept také vyžaduje něco s názvem Vegeta, kořenící směs na maso, polévky a zeleninu. Vyrábí se v Chorvatsku, ale každá evropská lahůdkářství ji nabízí. Je to velmi oblíbený produkt v celé Evropě. Je to volitelná ingredience, ale vylepšuje chuť. Obsahuje také hodně soli, takže pokud Vegetu vynecháte, budete muset přidat více soli, než je v tomto receptu uvedeno.

Z tohoto receptu připravíte 4 malé karbanátky. Pljeskavica je obvykle mnohem větší než běžný karbanátek, a je tenká.

Ingredience

  • 1/2 kila libového mletého krůtího masa;
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená;
  • 2 stroužky česneku, prolisované;
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře;
  • 1/4 čajové lžičky soli;
  • 1 lžička koření Vegeta;
  • 170 g rozdrobeného sýra feta.

Postup

V míse smíchejte všechny ingredience kromě fety, dokud se dobře nespojí. Maso rozdělte na 8 kusů. Z jednoho kusu vyválejte kuličku a poté ji v dlani vytvarujte do tvaru placičky.

Přitlačte fetu na masový karbanátek. Vezměte další kus a vytvarujte z něj také karbanátek a poté přitlačte na karbanátek pokrytý fetou. Opakujte se zbytkem masa.

Smažte na středním plameni asi deset minut, dokud maso nezezlátne. Otočte a smažte dalších deset minut. Ujistěte se, že je maso dobře propečené. Pokud ho budete vařit na příliš vysokém plameni, může se zvenku připálit, ale zevnitř nemusí být hotové.

V restauracích se pljeskavica obvykle podává s řeckým salátem tzatziki. Také mi moc chutná se salátem z okurek v jogurtu. Krůtí burger se mi k oběma skvěle hodí. Jakmile si dáte tento krůtí burger plněný fetou, už nikdy nebudete chtít jiný!

Zdroj: článek Krůtí karbanátky

Kuře na paprice se smetanou

Suroviny:

  • 1 kuře o hmotnosti cca 1,5 kg
  • 1 cibule
  • 60 g másla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 rajčata nebo 1 lžíce rajčatového pyré (není nutné)
  • 1 litr drůbežího vývaru (z kostky)
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • několik lžic mléka na zředění
  • sůl

Postup:

Kuře důkladně omyjeme, osušíme a rozdělíme na několik porcí, které osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejvíc nadrobno. V kastrole rozehřejeme máslo a opékáme na něm cibulku, než zesklovatí a pěkně zvláční. Poté cibulový základ odstavíme ze sporáku, přisypeme k němu sladkou papriku a necháme ji pěkně rozvonět v rozpáleném tuku. Na cibulku s paprikou vložíme připravené porce kuřecího masa, důkladně je obalíme v této směsi a necháme minutku dvě zatáhnout. Pokud chceme mít šťávu červenější, vmícháme do ní před vařením ještě lžíci rajčatového pyré. Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi hodinu, než maso úplně změkne.

Hotové maso vyndáme z hrnce, paprikový základ odstavíme z plotny. V kysané smetaně si rozmícháme mouku. Směs lze zředit trochou mléka (přibližně na hustotu palačinkového těsta). Tuto směs přilijeme k základu a dobře ji v něm rozmícháme, aby se neutvořily žmolky, hrudky. Vrátíme na sporák a přivedeme k bodu varu. Pak ztlumíme teplotu a za stálého míchání smetanovou omáčku ještě asi deset minut vaříme. Na závěr ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo houskový knedlík.

Zdroj: článek Recepty na kuře na paprice

Flamendr z hovězího masa

Ingredience: 400 g hovězího masa (zadní), 100 g paprikového salámu, 200 ml světlého piva, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce oleje, 2 ks párků, 2 stroužky česneku, 1 ks červené papriky, 1 ks zelené papriky, 1 ks žluté papriky, 1 ks feferonky, 1 ks pórku, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Hovězí maso zbavíme blan, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Papriky omyjeme, semínka se stopkami vyjmeme a nakrájíme na proužky, očištěný pórek i očištěnou feferonku nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek na tenké plátky, paprikový salám na nudličky a párky na kolečka. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran na nudličky nakrájené maso, pak přidáme nakrájené papriky, pórek, feferonku, česnek, salám, párky, promícháme a krátce osmahneme. Směs dochutíme worcesterem, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.

Zdroj: článek Vepřový flamendr

Steak z krkovice s paprikou

S naším receptem na steak z krkovičky vám ukážeme, že se vyplatí maso před grilováním naložit. Ať už jemné nebo pikantní – díky marinádě jsou steaky obzvláště jemné a aromatické.

Ingredience na 4 porce

  • 1 lžíce citronové šťávy;
  • 2 lžíce sladké papriky;
  • 5 lžic řepkového oleje;
  • 2 stroužky česneku;
  • 1 snítka rozmarýnu;
  • pepř;
  • 4 steaky z vepřové krkovice.

Postup

V misce smíchejte citronovou šťávu, paprikový prášek a olej do hladka. Přidejte česnek, který nejdříve oloupejte a prolisujte lisem na česnek. Rozmarýn omyjte, osušte a otrhejte z větvičky jehličí. Přidejte ho do misky společně s pepřem a vše důkladně promíchejte.

Steaky z krkovičky potřete marinádou, dejte na talíř, přikryjte fólií a dejte na cca 3 hodiny marinovat do lednice.

Krkovičku vložte na rozehřátý gril a grilujte z každé strany asi 6 minut.

Zdroj: článek Marináda na krkovici

Pivní flamendr

Ingredience

  • 1½ kg vepřového masa na guláš, z kýty, nakrájené na kostky;
  • 500 g cibule hrubě nakrájená;
  • olej;
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku;
  • 6 sušených rajčat, sušená, hrubě nakrájených;
  • 1½ litru sladového piva;
  • sůl a pepř;
  • oregano;
  • bobkové listy;
  • paprikový prášek;
  • kajenský pepř.

Postup

Maso opečte v několika dávkách. Přidejte cibuli, dobře poduste s rajčatovým protlakem a sušenými rajčaty. Pomalu přilijte teplé pivo (ne najednou), přidejte koření a bylinky a duste 1,5 až 2 hodiny.

Množství piva, které celkem použijete, silně závisí na kvalitě použitého kastrolu. Někdy se při dušení odpaří hodně tekutiny a může být nutné přidat čtvrtou plechovku sladového piva. Pokud budete kotlík s gulášem péct v troubě na 200°C, jsou 3 plechovky zcela dostačující.

Omáčka chutná velmi koncentrovaně a po převaření ji není třeba zahušťovat. Podává se s knedlíkem, noky nebo vařeným bramborem.

Zdroj: článek Vepřový flamendr

Ostrá pasta Erős Pista recept

Pro mužské členy rodiny je nepředstavitelné uvařit masovou polévku, dušený guláš nebo lečo bez pikantní paprikové pasty. Tato domácí „Erős Pista“ se snadno připravuje, zvláště pokud máte na zahradě chilli.

Pokud si děláte domácí paprikový krém, můžete použít jakýkoli druh pálivé papriky a ve skutečnosti si myslím, že čím více druhů použijete, tím chutnější to bude. Pálivé papriky mohou být i zelené a aby to mělo správnou barvu, přidávám ještě mletou papriku.

Ingredience

  • 1 kg pálivých paprik,
  • 200 g soli bez jódu,
  • 100 g mleté papriky.

Postup

Pariky pokrájíme na menší kusy, aby se vešly do sekáčku. Přidáme i jadřince se semínky, sůl a mletou papriku. Vše nasekáme najemnou pastu. Hotovou pastu přendáme do sterilních sklenic a uzavřeme. Skladujeme ve spíži, kde díky soli vydrží opravdu dlouho.

Zdroj: článek Maďarská papriková pasta Pišta

Slepice na paprice se zakysanou smetanou

Ingredience: 1 rozporcovaná slepice na čtvrtky, 1 cibule, 60 g másla, 1 lžíce sladké papriky, 2 rajčata nebo 1 lžíce rajčatového pyré, 1 litr drůbežího vývaru z kostky, 1 kelímek kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, několik lžic mléka na zředění, sůl

Postup: Slepici důkladně omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce, které osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejvíc nadrobno. V kastrole rozehřejeme máslo a opékáme na něm cibulku, než zesklovatí. Poté cibulový základ odstavíme ze sporáku, přisypeme sladkou papriku a necháme ji pěkně rozvonět v rozpáleném tuku. Na cibulku s paprikou vložíme připravené porce masa, důkladně je obalíme v této směsi a necháme minutku dvě zatáhnout. Pokud chceme mít šťávu červenější, vmícháme do ní před vařením ještě lžíci rajčatového pyré. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, než maso úplně změkne. Hotové maso vyndáme z hrnce, paprikový základ odstavíme z plotny. V kysané smetaně si rozmícháme mouku. Směs lze zředit trochou mléka (přibližně na hustotu palačinkového těsta). Tuto směs přilijeme k základu a dobře ji v něm rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Vrátíme na sporák a přivedeme k bodu varu. Pak ztlumíme teplotu a za stálého míchání smetanovou omáčku ještě asi deset minut vaříme. Na závěr ochutíme.

Zdroj: článek Slepice na paprice – recepty

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Jiří Dvořák

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Michal Vinš

 Nina Vinšová

 Mgr. Jana Válková


plněný bůček kluci v akci
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
plněný papriky
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>