Téma

SRNČÍ GULÁŠ POHLREICH


Jak připravuje srnčí guláš Babica

Ingredience: 1 kg srnčí plecka, olivový olej, 6 středně velkých cibulí, slanina, sůl, pepř, zeleninový vývar v prášku, 5 cl rumu, 2 dl červeného vína, pomerančová kůra

Technologický postup: Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno, zalijeme vývarem a vše dusíme doměkka. V případě potřeby zahustíme jíškou, povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíky.

Zdroj: Srnčí guláš

Poradna

V naší poradně s názvem JELENÍ GULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem je důležité hlídat příjem vitamínu K na stejné úrovni každý den. Jelení maso, stejně jako maso ostatních zvířat, obsahuje jen málo vitamínu K a proto není třeba jeho konzumaci nijak hlídat. 200 gramů syrového masa z jelena obsahuje 2,2 mikrogramů vitamínu K. Když si dáte jelení guláš s houskovým knedlíkem nebo s rýží, tak ho můžete jíst podle libosti neomezeně. Rýže totiž neobsahuje žádný vitamín K a pšeničná mouka v knedlíkách má jen zanedbatelné množství vitamínu K. Pšeničná mouka a rýže a výrobky z nich jsou nejlepší přílohy pro pacienty užívající Warfarin. Brambory jsou na tom o něco hůře. Jedna středně velká brambora obsahuje 4 mikrogramy vitamínu K. Přeji dobrou chuť.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: Příběh Jelení guláš

Nakládání zvěřiny před úpravou

Celer, mrkev, petržel, cibuli a špek nakrájíme nadrobno, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Maso odblaníme, osolíme, prošpekujeme, obložíme zeleninou s kořením, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v chladu do druhého dne.

Níže uvedené ceny jsou pouze orientační a jsou za 1 kg masa:

  • Srnčí kýta bez kosti cca 380 Kč s DPH – vhodná na pečení, řízky a výborné omáčky.
  • Srnčí plec bez kosti cca 265 Kč s DPH – vhodná na pečení a dušení v celku, na ragú nebo guláš.
  • Srnčí na guláš cca 184 Kč s DPH – vhodné na guláš, mletí nebo ragú.
  • Srnčí hřbet bez kosti cca 690 Kč s DPH – vhodný na pečení v celku nebo přípravu roastbeefu a steaků.
  • Srnčí svíčková cca 690 Kč s DPH – má nejjemnější maso, vhodné na rychlou minutkovou úpravu.
  • Srnčí kosti cca 10 Kč s DPH – vhodné na vývary a polévky.
  • Plec bez kosti a bez kližky cca 292 Kč s DPH – níže uvádíme několik tipů na úpravu.

Zdroj: Srnčí plecko

Příběh

V příběhu LZE KOUPIT CAROVENIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Pohlreich.

rád bych si koupil čarověník na pěstování doma,poradte kde,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Jeziorek.

Doporučuji nákup u Jana Slámy, wbgarden@seznam.cz

Zdroj: Příběh Lze koupit carovenik

Jak dělá srnčí guláš Pohlreich

Ingredience: 600 g srnčího masa, 3 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 3 kuličky jalovce, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 60 g uzené slaniny, 2 rajčata, 1 lžička sušené majoránky, 3 lžíce sádla, 500 ml vývaru, ½ lžičky soli, 1 feferonka, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 300 ml suchého červeného vína

Postup: Zdeněk Pohlreich srnčí maso (kýtu nebo plecko) odblaní, omyje, osuší, pokrájí na větší kostky a obalí v mouce. Velkou cibuli nakrájí na kostky a uzenou slaninu na proužky. Česnek prolisuje, rajčata pokrájí na kousky a feferonku poseká nadrobno. Na rozehřátém sádle Pohlreich nechá zesklovatět pokrájenou cibuli, přidá proužky uzené slaniny, bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření, celý jalovec a společně orestuje asi 5 minut. V tomto základu zprudka opeče srnčí maso, aby se na povrchu vytvořila kůrčička, cca 3 až 4 minuty. Nyní Zdeněk Pohlreich přidá obě mleté červené papriky, nechá je v tuku rozpustit a přisype pokrájená rajčata, ze kterých vydusí tekutinu. Známý kuchař usilovně míchá, aby se nic nepřipálilo a nezhořklo. Dále přidá prolisovaný česnek, posekanou pikantní papričku, podlije srnčím anebo domácím hovězím vývarem či horkou vodou, přikryje pokličkou a na mírném plameni pomalu dusí do změknutí masa, asi 120 minut. Podle potřeby podlévá vývarem a často promíchává. Přibližně v polovině vaření začne Z. Pohlreich podlévat maso kvalitním suchým červeným vínem. Když je maso měkké, vyjme ho na talíř. Šťávu i s kořením promixuje ponorným mixérem dohladka nebo poctivě propasíruje. Šťávu až nyní osolí a okoření majoránkou, vrátí maso, společně prohřeje a podává. Srnčí guláš na červeném víně Z. Pohlreich servíruje s knedlíky podle vlastního výběru.

Zdroj: Recepty na srnčí guláš

Příběh

V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.

Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš

Srnčí guláš v troubě

Ingredience: 1,5 kg srnčí kýty, 1 kg cibule, 6 stroužků česneku, 1 masox, 120 g rajčatového protlaku, 2 lžíce mleté sladké papriky, špetka pálivé mleté papriky, 1 lžíce gulášového koření, 3 lžíce solamylu, sůl, voda

Technologický postup: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a dusíme hodinu až hodinu a půl. Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

Zdroj: Srnčí guláš

Příběh

V příběhu PEPŘOVÁ OMÁČKA POHLREICH RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Rezlová.

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka.

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Zdroj: Příběh Pepřová omáčka pohlreich recept

Srnčí guláš na houbách

Ingredience: 1,5 kg srnčí kýty, 300 g naložených hub, 4 cibule, 3 lžíce hladké mouky, brusinky, sušený tymián, sušená smetana, mletý pepř, 3 lžíce koření na divočinu, sůl, bobkový list

Technologický postup: Maso dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli očistíme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostky. V hlubší pánvi si orestujeme cibulku, přidáme slaninu a pak i kostky masa. Orestujeme, přidáme koření, bobkový list a tymián a přiklopíme poklicí. Při vypékání podléváme vodou. Srnčí dusíme doměkka. Zhruba v polovině přidáme houby. Pak maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme, postupně za stálého míchání zalijeme vodou a provaříme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme smetanu. Srnčí guláš na houbách doplníme lžičkou brusinek a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zdroj: Srnčí guláš

Příběh

V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš

Srnčí guláš po myslivecku

Ingredience: 500 g srnčí kýty, 4 lžíce oleje, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, 2 lžíce másla, 2 cibule, 60 g žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostí (nebo vody)

Postup: Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce dva dny nakřehnout. Před přípravou je osolíme, okořeníme a prudce osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Pak přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme, vmícháme rajčatový protlak, smažíme ještě minutu, zalijeme vývarem nebo vodou, povaříme další minutu a hned podáváme s opečenými brambory.

Zdroj: Recepty na srnčí guláš

Příběh

V příběhu JAK DLOUHO VAŘÍME VÁCLAVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Jak dlouho vaříme václavky

Srnčí guláš na pivu

Ingredience: 800 g srnčí kýty, 100 g špeku, vývar, mletá sladká paprika, 2 rajčata, 2 červené papriky, 4 červené cibule, olej, mletý pepř, 8 kuliček jalovce, 200 ml světlého piva, sůl, majoránka

Technologický postup: Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě. Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného míchání dusíme, dokud maso nezměkne. Můžeme použít tlakový hrnec. Vývar přiléváme dle nutnosti. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec. Guláš podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: Srnčí guláš

Příběh

V příběhu ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Zdroj: Příběh Zavařování hotových jídel do sklenic

Kotlíkový srnčí guláš

Ingredience: 1 kg srnčího plecka, 1 kg cibule, 4 brambory, masox, konzerva fazolí v chilli omáčce, sůl, paprika, sádlo, koření na divočinu

Technologický postup: Na sádle dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, masox, koření a přisolíme. Dusíme téměř doměkka, mírně podléváme vodou, přidáme nakrájené brambory a fazole a dovaříme. Podáváme s chlebem.

Zdroj: Srnčí guláš

Příběh

V příběhu SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel László.

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Segedínský guláš

Srnčí guláš z kýty

Ingredience: 1 kg kýty, 2 cibule, sladká mletá paprika, drcený kmín, 5 kuliček jalovce, 3 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, 70 g sádla

Technologický postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme maso nakrájené na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5–2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Srnčí guláš

Srnčí guláš na houbách

Ingredience: 500 g srnčího masa (kýta, svíčková), 1 cibule, 3 stroužky česneku, sádlo nebo olej na orestování, sůl, pepř, kmín, tvrdší houby (hřiby, suchohřiby, případně sušené a namočené do vody), tmavá jíška v prášku (množství dle strávníků)

Postup: Nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme na sádle. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, orestujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Během dušení osolíme, opepříme a okmínujeme. Ke konci přidáme houby a ještě dusíme cca 15 minut. Zahustíme tmavou jíškou. Tuto variantu s houbami podáváme s rýží a zeleninou.

Zdroj: Recepty na srnčí guláš

Srnčí guláš na pivu

Ingredience:

  • 100 g špeku
  • 10 kuliček jalovce
  • 200 ml světlého piva
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 5 ks červené cibule
  • 800 g srnčí kýty
  • Majoránka
  • Mletá sladká paprika
  • Mletý černý pepř
  • Olej
  • Sůl
  • Vývar

Postup přípravy:

Srnčí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Nakrájíme si i najemno slaninu. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji také najemno. Rajčata s paprikou si omyjeme a také nakrájíme na kostky. Pak si v hrnci zahřejeme olej a vsypeme do něj špek s cibulí a dozlatova orestujeme. Přidáme pak maso, které v rychlosti ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Pak k němu přidáme rajčata, papriku, mletou papriku, sůl, pepř a jalovec. Vše důkladně promícháme a necháme dusit ve vlastní šťávě. Do guláše vlijeme i horký vývar, celé pivo a opět maso dusíme, dokud nezměkne. Guláš můžeme zahustit nastrouhanou syrovou bramborou, nebo suchým chlebem a ještě chvilku ho povaříme. Na závěr se guláš dochutí solí, pepřem, majoránkou a jalovcem.

Zdroj: Úprava srnčího masa

Bramborový guláš – video

Zde se můžete inspirovat videonávodem na to, jak uvařit bramborový guláš.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky

Srnčí guláš v pomalém hrnci

Ingredience: 400 g srnčího masa, 400 ml vody, 1 instantní žampionová polévka zn. Mammita, 1 sáček Sedlácký kotlík – Maggi nápady, 1 kostka čirého vývaru, špetka pepře, 3–4 PL hladké mouky, drcený kmín

Postup: Maso pokrájíme na drobné kousky a vložíme do hrnce, posypeme pepřem a kmínem, promícháme. Vodu svaříme a v horké rozpustíme kostku čirého vývaru, vmícháme oba sáčky sypkých ingrediencí a nakonec vešleháme hladkou mouku. Nalijeme na maso, promícháme a vaříme High 3–4 hodiny, až je maso měkké a omáčka krásně hladká. Pokud je příliš hustá, tak ji rozředíme vlažnou vodou a ještě 30 minut povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na srnčí guláš

Jak dělají srnčí guláš Kluci v akci

Ingredience: 1 kg srnčí kýty, 2 větší cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, kmín, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 4 lístky bobkového listu, 2 lžičky nového koření, 1 lžička celého pepře, špetka jalovce, olej, 30 g másla, 4  lžíce hladké mouky

Technologický postup: Srnčí maso zbavíme povrchových blan a nakrájíme na kostky. Ty vložíme do misky a zalijeme marinádou. Marinádu připravíme z prolisovaného česneku, jalovce, pepře, soli a oleje. Vše necháme uležet do druhého dne v chladu. Do hrnce si dáme olej, na kterém necháme orestovat najemno nakrájené cibule. K cibulím přidáme maso a také orestujeme. Když je maso zatažené, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, restujeme 1 minutu a zalijeme vodou nebo vývarem. Omáčku ochutíme solí, pepřem, novým kořením, kmínem, jalovcem, bobkovým listem a necháme vařit. Když je maso měkké, tak ho z omáčky vyjmeme, omáčku přecedíme a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, kterou připravíme z másla a mouky, vložíme zpět maso a necháme ještě minimálně 10 minut znovu provářet, aby se odstranila chuť mouky. Guláš podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Zdroj: Srnčí guláš

Jak vaří buřtguláš Zdeněk Pohlreich

Ingredience: 500 g brambor, 300 g buřtů nebo špekáčků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, voda, sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření

Postup: Zdeněk Pohlreich buřty nakrájí na menší kostky, brambory oloupe, omyje a nakrájí také na menší kostky. Cibulku oloupe a nakrájí nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpění cibulku dosklovata, přidá buřty, osolí, opepří. Nechá je opéct, aby nebyly v guláši rozvařené. Mezitím si Zdeněk do varné konvice dá vařit vodu a rozetře česnek se solí. Když jsou buřty opečené, zasype je sladkou i pálivou paprikou. Promíchá a během pár vteřin zalije vařící vodou. Přidá nakrájené brambory a rozetřený česnek. Vaří přibližně 10–15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Poté zalije celou smetanou a nechá provařit. Guláš Zdeněk Pohlreich dochutí solí, pepřem a majoránkou. V hrnku vody rozšlehá hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, kterou pomalu přilévá do guláše, čímž ho zahustí dle potřeby. Krátce povaří a má hotovo.

Zdroj: Recept na buřtguláš

Srnčí medailonky na myslivecký způsob

Ingredience: srnčí kýta, sůl, pepř, divoké koření, 1 polévková lžíce mouky, vývar, 1 lžíce másla, šípková marmeláda, 200 ml červeného vína, citron, brusinky

Postup: Srnčí kýtu nakrájíme na medailonky (4 plátky na jednu porci), naklepeme, okořeníme, opečeme, výpek zaprášíme, zalijeme vývarem, přidáme máslo, šípkovou marmeládu, víno a vše provaříme. Při podávání podlijeme šťávou, nahoru položíme kolečko citronu a brusinky. Srnčí po myslivecku podáváme s hranolky.

Zdroj: Recepty na srnčí medailonky

Autoři obsahu

 Mgr. Michal Vinš

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jitka Konášová

příběhy k tématu

Pepřová omáčka pohlreich recept

Dana Rezlová

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jelení guláš

Sylva.

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lze koupit carovenik

Petr Pohlreich

rád bych si koupil čarověník na pěstování doma,poradte kde,děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept na buřtguláš

Naděžda

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka pohlreich recept

ivanka

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept na buřtguláš

Vilém Černík

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho vaříme václavky

tonda

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

László

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jelení guláš

Cempírek

Při léčbě Warfarinem je důležité hlídat příjem vitamínu K na stejné úrovni každý den. Jelení maso, stejně jako maso ostatních zvířat, obsahuje jen málo vitamínu K a proto není třeba jeho konzumaci nijak hlídat. 200 gramů syrového masa z jelena obsahuje 2,2 mikrogramů vitamínu K. Když si dáte jelení guláš s houskovým knedlíkem nebo s rýží, tak ho můžete jíst podle libosti neomezeně. Rýže totiž neobsahuje žádný vitamín K a pšeničná mouka v knedlíkách má jen zanedbatelné množství vitamínu K. Pšeničná mouka a rýže a výrobky z nich jsou nejlepší přílohy pro pacienty užívající Warfarin. Brambory jsou na tom o něco hůře. Jedna středně velká brambora obsahuje 4 mikrogramy vitamínu K. Přeji dobrou chuť.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Paprika zhořkne

František

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

Venas

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čevabčiči

Jurko

Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět