Téma

TVAROHOVO SMETANOVÝ KRÉM S OLÉ PUDINKEM


Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 1 kysaná smetana 200 g, 1 smetana ke šlehání (31%, 33% nebo 40%), 1 ztužovač smetany Smeta-fix (můžete nahradit 1/2 sáčku Olé pudinku bez vaření), 3 vanilkové cukry (pokud se vám to bude zdát málo sladké, tak můžete přidat trošku cukr krupice nebo krystalu), 1 malé mandarinky v plechovce nebo můžete použít jakékoliv ovoce, 1 tvaroh

Postup: Krém lze šlehat ručním šlehačem nebo v robotu. Nejlepší je použít vyšší mísu, aby smetany nestříkaly mimo mísu. Do mísy dáme kysanou smetanu, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a pořádně ručně rozmícháme ztužovač smetany. Ztužovač smetany můžeme nahradit tak, že místo něj dáme přibližně půl balíčku Olé pudinku bez vaření. Zapneme šlehač nebo robot a smetany prošleháme do zhoustnutí. Do krému zamícháme postupně 1 tvaroh a na kousky nakrájené mandarinky. Krém se kysanou smetanou a šlehačkou se hodí k jakémukoliv nadýchanému dortovému korpusu. Toto množství je jen pro promazání dortu o velikosti formy 23 cm; dvakrát prokrojeno.

Zdroj: článek Tvarohový krém do dortu

Příběh

Ve svém příspěvku TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Kubíčková.

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Tvarohový krém do dortu

Nejlepší koláč s jablky a pudinkem

Ingredience

  • 7 hrnků na plátky nakrájených jablek Granny Smith (půl centimetrové plátky);
  • 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť kokos nebo vanilka nebo můžete použít stejné množství klasického pudinkového prášku na vaření;
  • 1 listové těsto;
  • 1/2 hrnky změklého másla;
  • 1 hrnek mouky;
  • 1/2 hrnku cukru krystal;
  • 1/2 hrnku hnědého cukru;
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů;
  • 2 lžičky mleté skořice;

Postup

Ve větší míse smíchejte jablka a instantní pudinkový prášek. Z listového těsta na plechu vyválejte malým válečkem placku a naskládejte na ni tuto jablečnou směs s pudinkem.

V malé misce si připravte drobenku. Smíchejte mouku, oba cukry, ořechy a skořici, pak přidejte máslo a promíchejte dokud to nebude drobivé. Jablka touto drobenkou pokryjte.

Pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavě hnědá.

Podávejte s kopečkem smetanové zmrzliny s pekanovými ořechy nebo rozinkami.

Zdroj: článek Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Příběh

Ve svém příspěvku ORIGINÁL KRÉM DO LASKONEK JE S NADRCENÝM KROKANTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

Recepty na jahodový koláč s tvarohem

Jahodový koláč s tvarohem a želatinou

Ingredience na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trocha citronové kůry, špetka soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva

Ingredience na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 40 g cukru, 80 g másla

Ingredience na želé: 2 ks jahodové želé od Dr. Oetkera, 70 g cukru, 1 l vody

Dále: 500 g čerstvých jahod na dozdobení na talíři, šlehačku, jahodový topping, lístky máty

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku prosejeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec jen velmi lehce vmícháme zbytek sněhu. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme pečicím papírem (aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit). Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký. Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím uvaříme hustější pudink (osladíme ho dle vlastní chuti). Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, rovněž lze místo cukru použít nějaké náhradní sladidlo. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se mohou na pudink poklást jahody a mírně do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku – v 1 litru horké vody, ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo. Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na kousky a na talíři dozdobíme dle své fantazie šlehačkou, toppingem a mátou.

Jahodový koláč s tvarohem a pudinkem

Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla nebo Hery, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl mléka dle potřeby

Ingredience na náplň: 1/2 kg tvarohu, 2 dl mléka, 1 vanilkový cukr, 200 g cukru, 2 vanilkové pudinky (jsou vhodné i ovocné), 2 vejce

Postup: Vše zpracu

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jahodový koláč

Harlekýnové řezy

Ingredience na těsto: 5 bílků, 4 lžíce práškového cukru, 5 žloutků, 2 dl oleje, 2 lžíce kakaa, 125 g mletých ořechů, 5 lžic polohrubé mouky s 1 balíčkem prášku do pečiva

Ingredience na tmavý krém: 2 dl plnotučného mléka, 100 g čokolády na vaření, 150 g másla

Krém se připravuje den dopředu a nechá se v chladničce přes noc.

Ingredience na bílý krém: 4 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 9 dkg cukru, 100 g másla, 200 g povidel

Krém se připravuje den dopředu a nechá se v chladničce přes noc.

Postup – TĚSTO: 5 bílků vyšlehejte se 4 lžícemi moučkového cukru do husté pěny, přimíchejte žloutky, olej (necelé 2 lžíce), kakao, mleté ořechy, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Ještě horký základ po upečení potřete povidly.

Postup – TMAVÝ KRÉM: Plnotučné mléko, čokoládu na vaření a máslo společně zahřejte do rozpuštění, ale nevařte! Směs nalijte do mixéru a 3 minuty mixujte (nešlehejte). Krém se dělá den předem a nechá se v ledničce přes noc odstát.

Postup – BÍLÝ KRÉM: Plnotučné mléko, žloutek, vanilkový cukr, krystalový cukr a máslo spolu zahřejte do rozpuštění, ale nevařte! Směs nalijte do mixéru a mixujte 3 minuty (nešlehejte). Krém se připravuje den předem a nechá se v ledničce přes noc odstát.

Druhý den na vychladlý podklad natřený povidly dáme tmavý krém, který druhý den vyšleháme do zhoustnutí a na tmavý krém dáme bílý krém, který také druhý den vyšleháme do zhoustnutí. Nakonec na koláč nastrouhejte čokoládu. Do obou šlehaček můžete přidat ztužovač.

Zdroj: článek Harlekýn

Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou

Ingredience na korpus (na plech 25 x 25 cm): 5 vajec, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce prosátého kakaa, 5 lžic cukru krupice

Ingredience na pařížskou šlehačku: 2 pařížské šlehačky v kelímku, 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker

Ingredience na pudinkovou šlehačku: 2 Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry, 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera

Postup: Bílky ušleháme s trochou cukru. Zbylý cukr šleháme se žloutky asi 3-4 minuty. Poté střídavě ručně vmícháváme mouku s kakaem a ušlehané bílky. Pečeme 15-20 minut na 180 °C. Po vychladnutí korpus pokapeme rumem.

Postup - pařížská šlehačka: Ušleháme dvě pařížské šlehačky, přidáme 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker, připravíme podle návodu na obalu a spojíme se šlehačkou a navrstvíme na piškot.

Postup - pudinková šlehačka: Po ztuhnutí v lednici dozdobíme pudinkovou šlehačkou. Ušleháme dvě Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry a 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera. Část odložíme na dozdobení cukrářským sáčkem, zbytek navrstvíme na pařížskou šlehačku.

Zdroj: článek Pařížské řezy

Krém na cupcake

V Americe se používají ke zdobení hutné máslové krémy plné cukru. V evropských podmínkách se využívají různé krémy jako čokoládový, tvarohový, máslový, pudinkový, z Mascarpone, ovocný, pařížská šlehačka. Nápadů je spousta, vždy záleží na kreativitě kuchaře.

Čokoládový krém

Ingredience: 100 g másla, 125 g Philadelphie, 70–100 g cukru, 80 g hořké čokolády

Technologický postup: Necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme Philadelphii (popřípadě jiný krémový sýr podobného typu). Nakonec přilijeme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a pořádně prošleháme.

Tvarohový krém

Ingredience: 250 g plnotučného tvarohu v obalu, 65–70 g cukr moučka, půl kelímku smetany ke šlehání, 1 lžička vanilkového extraktu

Technologický postup: Vyšlehejte dohladka tvaroh, přidejte extrakt a přisypávejte prosátý cukr. Nakonec pomalu přilívejte smetanu a šlehejte napřed na nižší a nakonec na vysoké otáčky do požadované konzistence. Kdyby se vám krém zdál moc řídký, dejte na chvíli do ledničky nebo smíchejte předem cukr se ztužovačem.

Klasický máslový krém

Ingredience: 120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa), 150 g másla, 160 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového extraktu

Technologický postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nakrájenou na kousky, necháme vychladnout, cca 10 minut. Mezitím rozšleháme změklé máslo (asi 1 minutu), přidáme cukr a šleháme, dokud není směs jemná a nadýchaná, tedy přibližně dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Tu napřed lehce vmícháme do zbytku a potom na 3 minuty rozjedeme nejvyšší otáčky, aby byla poleva lesklá, světlejší než původně a dostatečně tuhá.

Odlehčený pudinkový krém

Ingredience: 200 ml mléka, 20 g čokoládového pudinku, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)

Technologický postup: Uvaříme pudink ve 200 ml mléka a necháme jej za stálého míchání vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymícháme 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně pak vešleháváme pudink a nakonec lehce vmícháme i rozpuštěnou čokoládu.

Mascarpone krém

Ingredience: 250 g Mascarpone, 100 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového extraktu, půl kelímku smetany

Technologický postup: Vymícháme Mascarpone dohladka, postupně přidáme prosátý moučkový cukr, nakonec vanilkový extrakt a postupně přilíváme smetanu. Raději míchejte ručně než robotem, krém by se mohl srazit.

Ovocný krém

Ingredience: 250 g Mascarpone/tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání, 150 g drobného ovoce, cukr dle

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Cupcake

Buchta s pudinkem a jablky

Ingredience:

  • na těsto: 400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva
  • na náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic pískového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinku

Postup: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Poté jej rozdělíme na 2 části, vyválíme dvě stejné placky ve velikosti plechu a první z nich za pomoci válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tuto placku stejnoměrně rozvrstvíme náplň, kterou jsme připravili nakrájením jablek na plátky a smícháním s cukrem a pudinkovým práškem. Cukr s pudinkem je dobré smíchat s pokrájenými jablky na poslední chvíli, protože nestačí pustit vodu. Opět za pomoci válečku přeneseme druhou vyválenou placku a přikryjeme jí jablečnou náplň. Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C dorůžova. Výše uvedené těsto se dá též použít na pečení jablečného závinu. Množství postačí na 3 záviny.

Zdroj: článek Recepty na buchtu s pudinkem

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice (krystal), ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, ¾ prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 2 vaničky zakysané smetany, skořicový nebo vanilkový cukr, dle chuti 1 lžíce tmavého kakaa, 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku, 6 až 7 lžic cukru

Postup: Všechny suroviny smícháme a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. Na ten budete potřebovat 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6–7 lžic cukru. I s pudinkem dáme péct na 180 °C asi 20–30 minut. Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma vaničkami (kelímky 250 g) zakysané smetany. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, kakaem, čokoládovými lupínky a podobně. Tento pudinkový koláč je výborný, i pokud do těsta přidáte lžíci kakaa. Pudink uvaříte z čokoládového pudinku. Buchtu pak posypete grankem nebo nastrouhanou čokoládou. Stejně tak lze do těsta přidat 3 lžíce nastrouhaných ořechů. Pak použijete karamelový pudink. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: článek Recepty na buchtu s pudinkem

Koláč na plech s pudinkem

Ingredience na těsto: 2 lžičky jedlé sody, 0,75 hrnku mléka, 1 hrnek hladké mouky, 0,5 hrnku oleje, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek hrubé mouky

Ingredience na potření: 600 ml mléka, 2 balíčky pudinku, 2 lžíce cukru

Postup: Do misky dáme hrnek hladké a hrubé mouky, přidáme 3 vejce, půl hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 lžičky jedlé sody, hrnek cukru a vše dohromady vymícháme a vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na pudink si odměříme 600 ml mléka, část necháme v hrnku a část vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zavařit. Do mléka v hrníčku vsypeme 2 sáčky pudinku a vlijeme do vařícího mléka. Zavaříme a horkým pudinkem polijeme syrové těsto na plechu. Buchtu dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 180 °C. Hrníčkový koláč s pudinkem po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající moučník.

Zdroj: článek Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Pudinkové šátečky z listového těsta

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve připravíme pudink, který uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Dále vyválíme listové těsto a nakrájíme ho na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, dáme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: článek Recepty z listového těsta s pudinkem

Šátečky z listového těsta s pudinkem

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve dáme vařit pudink, který připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření jej necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Poté vyválíme listové těsto a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, položíme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: článek Šátečky z listového těsta

Vrstvený jablečný pudinkový koláč bez pečení

Pudink s vanilkovou příchutí, křupavé vanilkové oplatky a náplň jablečného koláče se spojily a vytvořily tento lahodný vrstvený dezert.

Ingredience

  • 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
  • 3 hrnky studeného mléka;
  • 1 hrnek ušlehané šlehačky;
  • 40 piškotů;
  • 1 sklenice sterilovaných strouhaných jablek;
  • 1/4 lžičky mleté skořice (pokud již není v zavařených jablkách).

Postup

Ve velké míse šlehejte pudingovou směs a mléko 3 minuty. Vmíchejte ušlehanou šlehačku.

Připravte si dortovou formu s průměrem 25 cm a navrstvěte 20 piškotů a polovinu pudinkové směsi. Stejným způsobem vytvořte druhou vrstvu. Navrch dejte obsah sklenice se zavařenými jablky. Posypte skořicí a dejte na hodinu do chladničky.

Zdroj: článek Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Rychlý jablečný koláč bez pečení

Pečlivé uspořádání plátků jablek v hezkém designu dává tomuto koláči vzhled luxusního dezertu. Jeho bohatá náplň podobná pudinku má elegantní chuť a snadno se připravuje. Recept mi předala moje babička, po které jsem zdědil lásku k vaření.

Ingredience

  • 4 hrnky na tenké plátky nakrájených oloupaných jablek;
  • 2 lžíce cukru;
  • 2 lžíce citronové šťávy;
  • 1/4 hrnku másla;
  • 250 g lučiny;
  • 1,5 hrnku studeného plnotučného mléka;
  • 2 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry;
  • 1 upečený koláčový korpus;
  • 1/4 hrnku meruňkové nebo jahodové marmelády.

Postup

Ve velké pánvi na másle orestujte jablka, cukr a citronovou šťávu, dokud jablka nezměknou. Nechte zchladnout.

V misce vyšlehejte dohladka smetanovou lučinu a postupně k ní přidejte 1 hrnek mléka, suchou pudinkovou směs a citronovou kůru. Přidejte zbývající mléko a šlehejte do zhoustnutí. Hmotu rozprostřete do dortové formy. Na náplň úhledně rozložte na plátky nakrájená jablka. Potřete marmeládou. Před podáváním dejte na 1 hodinu do lednice.

Zdroj: článek Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Ovocný dort s tvarohovo-pudinkovým krémem

Kromě korpusu na ovocný dort, který naleznete hned u prvního receptu tohoto článku (postačí jednoduchá dávka, nemusíte zdvojovat), budete na přípravu ovocného dortu s tvarohovo-pudinkovým krémem ještě potřebovat 250 g měkkého tvarohu, 2 sáčky vanilkového pudinku, 5 lžic cukru krupice, půl litru mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 želatinu v prášku a ovoce dle chuti, například banány, broskve, jahody, kiwi.

Když budete mít korpus upečený, nechte ho chladnout a zatím si připravte pudink, který svaříte společně s mlékem a cukrem. Poté jej za občasného míchání nechte vychladnout. Až bude pudink studený, smíchejte ho s tvarohem a vanilkovými cukry. Takto připravený krém namažte na studený korpus a ozdobte ovocem.

Dle návodu na obalu připravte želatinu, za občasného míchání ji nechte chvíli zchladnout, poté lžící dort želatinou lehce polijte, aby ovoce neosychalo a dort zůstal stále čerstvý. Nechte chvíli ztuhnout a můžete krájet.

Zdroj: článek Ovocný dort

Jablečný koláč z listového těsta s vanilkovým pudinkem

Díky použití listového těsta a instantního pudinku je příprava tohoto lahodného jablečného koláče velmi snadná. Tento sladký dezert je perfektní způsob, jak někomu ukázat, jak moc vám na něm záleží, a nejlepší na tom je, že ani nebude tušit, jak snadné to je.

Ingredience

  • 1 list listového těsta;
  • 1 hrnek mléka;
  • 1,5 lžíce cukru;
  • 1 balení vanilkového pudinku;
  • 1/2 hrnku čerstvé smetany;
  • 2 červená jablka;
  • 1 vejce;
  • hnědý cukr;
  • 3 lžíce horkého meruňkového džemu.

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Z plátku listového těsta odřízněte šest 3 cm širokých proužků těsta (nejlépe jeden odřízněte shora, jeden zdola a čtyři ze strany). Umístěte velkou koláčovou formu na listové těsto a pomocí vykrajovátka na pizzu kolem něj obkreslete kruh a poté vložte kulatý kus těsta na koláčový talíř.

V hrnci zahřejte mléko, přidejte pudingový prášek a cukr a vše promíchejte metličkou. Odstraňte hrnec ze sporáku a nechte pudink trochu vychladnout. Pak pudinkový krém rozetřete na listové těsto v koláčové formě a pomocí lžíce uhladíme.

Rozpulte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně silné tenké plátky. Plátky jablek vyrovnejte na pudingový krém tak, abyste z nich vytvořily kruhy a mezi kruhy zbyla vždy mezera. Začněte s prvním kruhem u vnějšího okraje a pokračujte s menším a menším kruhem ke středu.

Vezměte připravených 6 proužků těsta ze začátku a položte je mezi vrstvy jablečných kroužků, dokud nebude celý povrh pudinku pokrytý. Vezměte poslední pruh těsta, srolujte ho a položte přímo do středu koláčové formy.

Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte hnědým cukrem. Koláč pečte 35 minut na 180 °C dozlatova.

Ještě teplý koláč potřete meruňkovým džemem.

Koláč by měl vypadat jako velká růže s listovým těstem uprostřed. Ideální na víkendový konferenční stolek.

Zdroj: článek Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Oreo cheesecake s Nutellou

Ingredience na korpus: 250 g Oreo sušenek, 100 ml ovocného džusu (dobrý je například višňový), 40 g rozpuštěného másla, 30 g práškové horké čokolády

Ingredience na krém: 250 g smetanového sýra (například Philadelphia, Lučina, vhodný je i měkký okapaný tvaroh), 150 g Nutelly, 50 g moučkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání

Postup: Sušenky rozdrobíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklým těstem vyložíme kulatou formu (průměr cca 26 cm), udusáme a dáme do lednice. Poté rozpustíme Nutellu, aby byla tekutá, a dáme ji bokem. Smetanový sýr smícháme s moučkovým cukrem a rozdělíme na 2 poloviny. Vyšleháme smetanu a smícháme ji s jednou polovinou sýru. Do druhé poloviny přimícháme Nutellu. Na korpus nejdříve rozetřeme bílý krém a potom nutellový krém a opět vložíme do lednice. Necháme do druhého dne odležet, aby se veškeré ingredience propojily.

Zdroj: článek Recept na Oreo cheesecake

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jiří Dvořák

 Mgr. Michal Vinš

 Nina Vinšová


tvarohovo smetanovy krem na dort
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
tvarohovo vanilkový krém
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>