Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

ZÁCPA RYCHLÁ POMOC

OBSAH

Hrnková bábovka s Margotkou

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 smetana ke šlehání 33%, 1 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, 1 čokoláda Margot (cca 100 g)

Postup: Všechny ingredience smícháme a čokoládu nastrouháme. Pečeme při 200 °C 40 až 45 minut ve vyhřáté troubě a vymazané formě. Tato bábovka je rychlá a moc dobrá a vždy se vám povede.

Zdroj: Hrnková bábovka

Diskuze

V diskuzi FILTR NA VODU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Já pořídil minulý rok filtr na vodu Berkey. A můžu říct, že je to fakt kvalitní filtr a aspoň vím, že teď piju vodu bez sajrajtů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bisule.

Máme doma filtr berkey a jsme moc spokojeni. Výměna filtrové vložky je jednoduchá a velice rychlá. Také je šikovné to, že ho převážíme i na chalupu, kde nemáme pitnou vodu.

Zdroj: diskuze Filtr na vodu diskuze

Rychlá vajíčková pomazánka

Suroviny:

  • 4–5 vajec uvařených na tvrdo
  • máslo (nebo margarín)
  • plnotučná hořčice
  • pepř, sůl
  • čerstvá petrželka

Postup:

Na tvrdo uvařená a zchlazená vajíčka oloupejte, drobně pokrájejte a nasypte do misky s připraveným máslem. Opatrně zamíchejte a podle chuti přidávejte hořčici a pepř. Jemnou pomazánku vložte na chvíli do lednice. Poté podávejte s vekou, bagetou či celozrnným pečivem. Ideální bude v kombinaci s hlávkovým salátem jako lehká večeře.

Zdroj: Vajíčková pomazánka

Diskuze

V diskuzi PRASKLÁ ŽILKA NA PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Je to nebezpecne,a mel bych vyhledat lekarkou pomoc.dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prasklá žilka na prstu

Zkušenosti a recenze

V pojmu zácpa je vždy ukryt i subjektivní pocit nemocného. Proto neexistuje jednotná definice zácpy. Nejčastěji je chronická zácpa (latinsky obstipace) obvykle definována jako dlouhodobě obtížné vyprazdňování stolice v intervalu delším než 3 dny a o objemu menším než 80 g. Chronická zácpa v naší populaci tak postihuje přibližně každého pátého z nás.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Ivičičová.

Chvála Kristu,prosím o radu jak používat lékařskou síru.Zda nasypat do ponožek nebo vložit něco nepropustného aby to přes ponožku neprášilo. Předem děkuji za odpovědˇ´a přeji krásný den.Anna Ivičičová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Dobrý večer.
Obracím se na Vás s naléhavou prosbou. Dnes, jako již několikrát během tří let byla hospitalizována má nevěsta díky enormnímu nízkému tlaku .Veškeré vyšetření zatím nepřineslo kýženou diagnozu a pomoc a stále má nízký tlak,který k nedaří stabilizovat. Existuje nějaká pomoc? Prosím o radu. Děkuji.

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Rychlá hrnková bábovka

Ingredience: 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, kakao, sádlo nebo olej na vymazání, hrubá mouka na vysypání

Postup: Vše smícháme šlehačem, troubu rozpálíme na 160 °C, formu vymažeme, nalijeme asi půlku těsta, do zbytku (co zbylo v míse) přidáme kakao a poté také nalijeme do formy. Pečeme asi 40 minut. Kontrolujeme špejlí, zda už je bábovka propečená.

Zdroj: Hrnková bábovka

Diskuze

V diskuzi POCIT SPÁLENÉHO JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomir Veronek.

Dobrý den už 6 měsíců mam problém bolí mne patro jazyk rty mne sváděj někdy patro za zubama jako když mám odřené a někdy mne svědí uši pravé vněm byla plíseň jednou sem se vzbudil a nemohl jsem hýbat čelistí a prozatím mne nemůže nikdo pomoc už jsem mněl mnoho vyšetření krve a magnetu někde nic dal bych všechno za pomoc a radu moc dekuji Drahoš

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocit spáleného jazyka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP