Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

BUCHTY S PUDINKEM

OBSAH

Buchta s pudinkem a čokoládou

Ingredience:

  • na těsto: 1 hrnek mléka, 1 lžíce rumu, 2 vejce, „větší půlka“ hrnku oleje, 13 lžiček krystalového cukru, 600 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 lžičky instantního droždí
  • na náplň: 100 g hořké čokolády, vanilkový pudink, olej na potření buchet

Postup: Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vymícháme ručně). Mouku nedáváme hned všechnu, radši méně a podle potřeby přidat. Uvaříme si hustší vanilkový pudink. Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a roztáhneme na placičky. Na každou položíme kousek čokolády, hromádku pudinku a zabalíme. Buchty klademe spojem dolů na vymazaný plech a každou ze všech stran potřeme olejem. Na plechu necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch buchet olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Před podáváním pocukrujeme.

Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem

Šátečky z listového těsta s pudinkem

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve dáme vařit pudink, který připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření jej necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Poté vyválíme listové těsto a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, položíme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Pudinkové šátečky z listového těsta

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve připravíme pudink, který uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Dále vyválíme listové těsto a nakrájíme ho na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, dáme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Listové těsto s pudinkem a tvarohem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, 2 dl mléka, 1 dl oleje, 3 žloutky, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g vanilkového pudinkového prášku, 3 bílky

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Plech opláchneme studenou vodou a dáme na něj těsto (nemělo by se pak zbytečně lepit). Náplň připravíme z tvarohu, mléka, oleje, žloutků, moučkového cukru, vanilkového cukru a pudinku, vše vymícháme dohladka. Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto a dáme péci. Připravíme si sníh z bílků, do kterého přidáme moučkový cukr a ještě zašleháme. Sněhem potřeme téměř upečený koláč a dopečeme dorůžova.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Rychlá buchta s pudinkem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 libovolný pudinkový prášek, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 čokoládová poleva, kokos nebo oříšky na posypání

Postup: Mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. V jiné misce smícháme mléko, olej a vidličkou rozšlehané vejce. Vše přilijeme k sobě a promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Ve vyhřáté troubě upečeme. Možno polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, mletými oříšky či jakýmkoli koupeným cukrářským zdobením.

Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem

Bábovka s pudinkem a jablky

Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 400 g nahrubo nastrouhaných jablek, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 pudinkový prášek (karamelový), 150 ml oleje, dle chuti rozinky, mléko

Technologický postup: Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, pudink, olej a dobře promícháme, pak přidáme jablka, rozinky a znovu rychle a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, aby vzniklo středně husté těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut při 200 °C. Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Zdroj: Bábovka s pudinkem

Těsto, ze kterého jdou hned dělat koláče

Ingredience: 60 dkg hladké mouky, 1 kostka droždí, 0,5 Hery nebo 2 dl oleje, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, sůl, citrónová kůra, 250 ml mléka

Postup: Připravíme těsto, z kterého můžeme hned dělat koláče, buchty a jiné dobroty. Nenecháváme kynout a dáváme je hned do trouby.

Zdroj: Kynuté těsto

Buchta s pudinkem a jablky

Ingredience:

  • na těsto: 400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva
  • na náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic pískového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinku

Postup: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Poté jej rozdělíme na 2 části, vyválíme dvě stejné placky ve velikosti plechu a první z nich za pomoci válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tuto placku stejnoměrně rozvrstvíme náplň, kterou jsme připravili nakrájením jablek na plátky a smícháním s cukrem a pudinkovým práškem. Cukr s pudinkem je dobré smíchat s pokrájenými jablky na poslední chvíli, protože nestačí pustit vodu. Opět za pomoci válečku přeneseme druhou vyválenou placku a přikryjeme jí jablečnou náplň. Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C dorůžova. Výše uvedené těsto se dá též použít na pečení jablečného závinu. Množství postačí na 3 záviny.

Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem

Hrníčková bábovka s pudinkem

Ingredience: 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek hrubé mouky, 3/4 hrnku mléka, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody

Na potření: 2 lžíce cukru, 600 ml mléka, 2 balíčky pudinku

Postup: Do misky nasypeme hrnek hladké a hrubé mouky, přidáme 3 vejce, půl hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 lžičky jedlé sody, hrnek cukru a vše dohromady vymícháme a vylijeme na plech na pečicí papír. Na pudink si odměříme si 600 ml mléka, část si necháme v hrnku a část vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zavařit. Do mléka v hrníčku vsypeme 2 sáčky pudinku a vlijeme do vařícího mléka. Zavaříme a horkým pudinkem polijeme syrové těsto na plechu. Buchtu dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 180 °C.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Nejlepší koláč s jablky a pudinkem

Ingredience

  • 7 hrnků na plátky nakrájených jablek Granny Smith (půl centimetrové plátky);
  • 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť kokos nebo vanilka nebo můžete použít stejné množství klasického pudinkového prášku na vaření;
  • 1 listové těsto;
  • 1/2 hrnky změklého másla;
  • 1 hrnek mouky;
  • 1/2 hrnku cukru krystal;
  • 1/2 hrnku hnědého cukru;
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů;
  • 2 lžičky mleté skořice;

Postup

Ve větší míse smíchejte jablka a instantní pudinkový prášek. Z listového těsta na plechu vyválejte malým válečkem placku a naskládejte na ni tuto jablečnou směs s pudinkem.

V malé misce si připravte drobenku. Smíchejte mouku, oba cukry, ořechy a skořici, pak přidejte máslo a promíchejte dokud to nebude drobivé. Jablka touto drobenkou pokryjte.

Pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavě hnědá.

Podávejte s kopečkem smetanové zmrzliny s pekanovými ořechy nebo rozinkami.

Zdroj: Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice (krystal), ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, ¾ prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 2 vaničky zakysané smetany, skořicový nebo vanilkový cukr, dle chuti 1 lžíce tmavého kakaa, 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku, 6 až 7 lžic cukru

Postup: Všechny suroviny smícháme a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. Na ten budete potřebovat 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6–7 lžic cukru. I s pudinkem dáme péct na 180 °C asi 20–30 minut. Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma vaničkami (kelímky 250 g) zakysané smetany. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, kakaem, čokoládovými lupínky a podobně. Tento pudinkový koláč je výborný, i pokud do těsta přidáte lžíci kakaa. Pudink uvaříte z čokoládového pudinku. Buchtu pak posypete grankem nebo nastrouhanou čokoládou. Stejně tak lze do těsta přidat 3 lžíce nastrouhaných ořechů. Pak použijete karamelový pudink. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem

Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g měkkého tvarohu, 200 g sušeného ovoce, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr

Technologický postup: Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme se dvěma vejci, cukry a pudinkem, vmícháme i pokrájené ovoce. Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučněném stole dva pláty, které potřeme tvarohovou směsí s ovocem, zavineme, okraje přitiskneme a zahneme a záviny přeneseme na plech s pečicím papírem. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na cca 200 °C dozlatova. Upečený závin před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Bábovka s pudinkem bez vajec

Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru krystal, 2 vanilkové pudinky, 100 g Hery nebo másla, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 150 ml vlažné vody, 1 lžíce oleje, nasekané ořechy, případně rozinky nebo kandované ovoce

Technologický postup: Nejdříve v míse smícháme sypké ingredience, tedy mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vanilkový pudink. Poté přidáme rozpuštěné máslo nebo Heru, hrnek vlažné vody, olej. Pokud máme již těsto smíchané a v požadované hustotě, přimícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Takto připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba na 190 °C asi 40 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Zdroj: Bábovka s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 000 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 lžic vody
  • 2 vanilkové pudinky
  • 500 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 500 g zakysané smetany

Postup:

Vyšší plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj nastrouhaná jablka, která posypte 50 g cukru. Těsto připravte vyšleháním vajec a cukru do pěny, postupně přidejte vodu, mouku a prášek do pečiva. Přelijte jablka těstem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut. Mezitím uvařte pudink z vanilkového pudinku, mouky a 10 g cukru. Nechte téměř vychladnout a pak do něj přimíchejte zakysanou smetanu. Upečený a úplně vychladlý koláč otočte naruby, sundejte pečicí papír a potřete připraveným pudinkem. Navrch můžete nasypat kakao, skořici, sekané ořechy nebo nastrouhanou čokoládu.

Zdroj: Jablkový koláč

Hrnková bábovka s pudinkem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 vanilkový pudink (na pudink 500 ml mléka, 3 lžíce cukru), sádlo, kokos

Technologický postup: Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, vše zamícháme, přidáme kakao a znovu zamícháme. Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Mezitím si připravíme podle návodu vanilkový pudink. Do formy poté lijeme kakaové těsto a opatrně trochu vanilkového pudinku, spíše na prostředek, takto střídáme, až je forma plná. Pečeme cca 45 minut, těsto hlídáme a propichujeme špejlí (pokud těsto nelepí, je upečené). Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Zdroj: Bábovka s pudinkem

Listové těsto s pudinkem a jablky

Ingredience: 1 kg listového těsta

Ingredience na jablečnou náplň: 1 vanilkový cukr, 800 g jablek, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek

Ingredience na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Jeden balíček těsta rozválíme na rozměr o něco větší, než je pekáček, aby nám těsto vyšlo i na strany. Dáme pečicí papír a těsto přeneseme do pekáčku. Připravíme si jablečnou náplň – jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr a osladíme podle chuti, záleží na kyselosti jablek. Připravíme si tvarohovou náplň – do mísy dáme tvaroh, vajíčka, oba cukry a přimícháme pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Na těsto natřeme jablečnou náplň a na ni nalijeme tvarohovou náplň. Z druhého těsta vyválíme plát velký, jako je pekáček, a přikryjeme tímto těstem tvarohovou náplň. Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 35–40 minut, po upečení je necháme vychladnout. Potom je můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP