Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

CUKR V KRVI

OBSAH

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Zdroj: Tvarohový krém

Diskuze

V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Asi moc nechápu jak pod nadpisem med bez cukru je recept na med s třtinovým cukrem. Březový cukr je taky cukr. A buchta po obědě našim babičkám opravdu nepomáhala k trávení.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pampeliškový med

Tvarohový krém na buchtu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce mléka
  • troška rumu

Postup přípravy:

Do mísy dáme tvaroh, dvě vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, trošku rumu a vše vyšleháme do hladkého krému, který můžeme ihned použít na jakoukoliv buchtu.

Zdroj: Tvarohový krém

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY NA NOHÁCH NA HOLENI KOSTI I NÁRTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Kucapova.

Dobrý den mám cukrovku a trápí mně sbarvení kůže na nohou a na kotníku jsou vidět malé žilky na koho se mám obrátit ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Skvrny na holeni při cukrovce jsou diabetická dermopatie. Mohou vypadat jako jednoduché stařecké skvrny. Ale nejsou. Vysoká hladina cukru v krvi při cukrovce poškozuje malé krevní cévy a způsobuje tyto nahnědlé skvrny. Tyto kulaté, drsné skvrny se často objevují právě na holeních. Dermopatie je obvykle neškodná a měla by sama odeznít do 18 měsíců. Ale také může vydržet déle. Proti opakování vám může pomoci, když udržíte krevní cukr v terapeutických hodnotách.

Malé žilky na kotníku může být Granuloma Annulare. Nedá se s jistotou říct, že souvisí s cukrovkou, protože přesná příčina není známa. Vypadají jako drobné červené hrbolky kolem kotníků, rukou, nohou nebo horní části paží a jinde. Může to být reakce na zánět. Váš lékař se může pokusit léčit je pomocí krémů nebo injekcí. Pokud jsou vaše příznaky mírné, nebudete potřebovat žádnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny na nohách na holeni kosti i nártu

Tvarohový krém Míša

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1 pomazánkové máslo
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a lžíci rumu. Vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto je krém hotov a můžeme jej začít používat na dorty nebo zákusky.

Zdroj: Tvarohový krém

Poradna

V naší poradně s názvem ZKVAŠENÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Hrdličková.

Zapomenuté 1 kg medu skladované při pokojové teplotě mi ve sklenici zkvasilo.
Ráda bych se dověděla, jak je to možné a jestli se dá z medu ještě něco udělat, kromě vyhození.
Med není hořký nebo nakyslý, ale nechutná medově.
Děkuji všem ochotným za odpověď.
Hrdličková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pravý včelí med nikdy nezkvasí. Zkvasit může jen med, do kterého byly přidány různé příměsi, jako například cukr, špinavá voda nebo další levné náhražky, kterými se med pančuje, aby ho bylo víc za míň peněz. Zkvašený med již není možné bezpečně použít a ani ho vrátit do původního stavu. Kupte si raději med čerstvý nejlépe přímo od včelaře.

Zdroj: diskuze Zkvašený med

Tvarohový krém s pudinkem

Suroviny:

  • ½ l mléka
  • 1 pudinkový prášek – vanilka, jahoda, čokoláda (dle vlastní chuti)
  • 2 lžíce cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Nejdříve si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek dle vlastního výběru, přidáme cukr a uvaříme. Ještě horký nalijeme do misek nebo skleniček a necháme vystydnout.

Do mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr a vše společně smícháme a vyšleháme do hladkého krému. Tento krém dáme na vychladlý pudink, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme servírovat.

Zdroj: Tvarohový krém

Poradna

V naší poradně s názvem IVETAAZDENEK@EMAIL.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Prosím o radu jak se dělá čaj z olivových lístku dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na čaj z olivových lístků
Vezměte 10-20 zralých nepoškozených olivových listů ze zdravé rostliny. Důkladně je opláchněte ve vodě a mírně osušte. Mokré lístky umístěte na suchém a chladném místě po dobu 3 až 7 dní, dokud nebudou zcela vysušeny. V případě potřeby pak vezměte 10 až 15 sušených olivových listů na šálek vody a dejte je do nádoby vařit na 5 minut. Sejměte z plotýnky a nechte ještě listy plavat v převařené vodě po dobu 2-3 minut, dokud tekutina nedostane krásnou zlatavou barvu, pak teprve podáváme. Můžete přidat cukr, pokud si přejete. Čaj se dá pít teplý, ale vynikající je i studený.
Ještě zmíním léčivé účinky:
- snižuje krevní tlak
- snížuje predispozice ke krevním sraženinám (posiluje účinky Warfarinu)
- léčí cukrovku
- léčí infekce virové, bakteriální a plísňové

Zdroj: diskuze Ivetaazdenek@email.cz

Pampeliškový med bez cukru

Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.

Zdroj: Pampeliškový med

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Ivičičová.

Chvála Kristu,prosím o radu jak používat lékařskou síru.Zda nasypat do ponožek nebo vložit něco nepropustného aby to přes ponožku neprášilo. Předem děkuji za odpovědˇ´a přeji krásný den.Anna Ivičičová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Chvála Kristu,prosím Vás o radu.Je mi45 let a trápí mě tmavé,velké kruhy kolem očí.Ve 33.letech jsem poprvé otěhotněla a měla jsem po dobu těhotenství málo železa v krvi a v tu dobu tento problem začal a přetrvává do dnes.Nevím jestli to může být spojeno i s neustálím svěděním v očích ve kterých mám alergii ale na co tu alergii mám,to mi pani doktorka nemůže zjistit.Kapu si do očí stále nové a nové kapky a výsledek se zatím nedostavuje.Moc Vám děkuji za odpověd i za váš pořad v rádiu.Mějte se dobře a přeji Vám at jste zdraví a Boží požehnání at Vás provází na každém kroku.S pozdravem Marie

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP