Téma: 

drožďová pomazánka s tvarohem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 2 kostky droždí, 1 cibule, 1 vejce, 2 lžíce bílého jogurtu, bylinky, sůl

Technologický postup: Osmahneme cibulku, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme osolené vajíčko, a až bude hotové, stáhneme z plotny. Přidáme tvaroh a případně podle konzistence trochu bílého jogurtu a podle chuti dosolíme. Vmícháme bylinky nebo nasekanou jarní cibulku.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Avokádová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 1 avokádo, 1 stroužek česneku, 140 g měkkého tvarohu, 1 lžíce citronové šťávy, špetka drceného kmínu, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Avokádo rozpůlíme, nožem vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. Dužinu v misce rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem a lisovaným česnekem. Chuť dodáme pomazánce přidáním špetky kmínu, citronové šťávy, soli a pepře podle chuti. Podáváme s bílým pečivem.

Detail odstavce: Avokádová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka bez vajec

Ingredience: 2 kostky droždí, 1 cibule, 100 g másla, 100 g taveného sýru, sůl, pepř mletý, pažitka

Technologický postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, tavený sýr a mícháme do rozpuštění a propojení ingrediencí. Dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a nasekanou pažitku. Po vychladnutí mažeme nejlépe na tmavé pečivo.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka bez vajec
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 250 g brynzy, 250 g měkkého tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, nasekaná pažitka

Technologický postup: Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a společně vyšleháme tyčovým mixérem. Pak přidáme kmín, mletou sladkou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Hotovou tvarohovou pomazánku s brynzou podáváme s čerstvým pečivem a posypeme nasekanou pažitkou.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka s pomazánkovým máslem

Ingredience: kousek másla, 1 střední cibule, 1 kostka kvasnic, 4 vejce, 1 pomazánkové máslo, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme kostičku kvasnic, jakmile se rozpustí, rozklepneme do pánve také 4 celé vejce a usmažíme hodně hustou vaječinu. Po zchladnutí zamícháme směs s jedním pomazánkovým máslem, dosolíme a dopepříme, kdo má rád, může přidat česnek.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka s pomazánkovým máslem
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

CELEROVÁ POMAZÁNKA

Celerová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 1 měkký tvaroh, 1 lžíce tatarky, cca 5 dkg salámu (může být tvrdý i měkký), cca 5 dkg tvrdého sýra, menší půlka celeru, sůl, pepř, jarní cibulka či pažitka

Postup: Máslo smícháme s tvarohem a tatarkou, nastrouháme či nakrájíme hodně nadrobno salám a sýr, syrový celer nastrouháme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku, opatrně osolíme a opepříme. Pomazánka je opravdu lahodná, i odpůrce celeru nepozná, z čeho je.

Detail odstavce: Celerová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno: 21.9.2015

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

Škvarková pomazánka bez vajec

Ingredience: 100 g škvarků, 1 malá bílá cibule, 10 malých nakládaných cibulek, 2 stroužky česneku, 1 snítka petrželky, 80 g měkkého tvarohu, 5 nakládaných beraních rohů, chleba Šumava

Postup: Škvarky rozmixujeme v mixéru, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi do sklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakládané cibulky a česnek nastrouháme a společně se sekanou kudrnkou a tvarohem přidáme ke škvarkům. Vše společně důkladně s tvarohem promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na kousky chleba a zdobíme nakrájenými beraními rohy.

Detail odstavce: Škvarková pomazánka bez vajec
Zdroj: Škvarková pomazánka
Zveřejněno: 6.9.2015

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka jako ze školky

Ingredience: 250 g droždí, 4 vejce, 1 cibule, sůl, pepř mletý, 1/3 másla, pažitka

Technologický postup: Kousek másla odkrojíme a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Zbytek másla necháme při pokojové teplotě změknout. Na orestovanou cibulku rozdrobíme droždí, promícháváme a čekáme, až se rozpustí. Pozor, aby se nepřipálilo! Do rozpuštěného droždí rozklepneme vejce, můžeme přisolit, případně přidat trochu pepře, a mícháme do zhoustnutí. Hotovou směs necháme vychladnout a nakonec ji vyšleháme se změklým máslem. Podáváme s pečivem, zdobíme cibulkou, pažitkou, plátkem rajčete nebo vajíčka.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka jako ze školky
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka se strouhankou

Ingredience: 5 vajec, 5 lžic strouhanky, 2 kostky droždí, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř mletý, majoránka

Technologický postup: Vajíčka rozklepneme do půllitrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání počkáme, až se začne znovu srážet. Potom přidáme vajíčka s vodou a mícháme, dokud nezačne směs opět vařit. Pak postupně přidáváme strouhanku, až se vytvoří směs podobná konzistencí „mozečku“. Pánev potom odstavíme z plotny a ochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka se strouhankou
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka se salámem

Ingredience: 1 cibule, 5 vajec, 150 ml mléka, 150 g šunkového salámu, 4 lžíce strouhanky, 1 kostka droždí, 2 lžíce másla, sůl

Technologický postup: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme na nudličky nakrájený salám a pořádně promícháme. Vše zalijeme mlékem a rozmícháme tak, aby nám vznikla řidší kašička. Do základu pomazánky vsypeme po lžících a za stálého míchání strouhanku. Tím vznikne hustá kaše. Nakonec přidáme vejce, osolíme a mícháme, dokud se nesrazí. Kvasnicovou pomazánku se salámem necháme vychladnout a poté podáváme s pečivem, obložené čerstvými rajčaty.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka se salámem
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka a zdraví

Syrové droždí je pozoruhodnou potravinou s velkým přínosem pro naše zdraví. Jako takové je ale bohužel stále opomíjeno. Kvasnice obsahují vysoké množství vitamínů B, sodíku a draslíku a pomáhají neutralizovat kyseliny v žaludku, játrech a ve střevech. Jsou tedy doslova přírodním elixírem zdraví a krásy. Avšak pozor! Droždí by se měli vyhnout lidé s přemnoženými kvasinkami ve střevech a nikdy, opravdu nikdy ho nekombinujte se zeleninou a ovocem. Důsledkem je tvorba alkoholu v zažívacím traktu a dalších sloučenin toxických pro játra a ledviny.

Kvasnicová pomazánka tepelnou úpravou část svých blahodárných látek a enzymů sice ztrácí, ale i přesto je zdravým a chutným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých.

Výživová hodnota ve 30 g pomazánky je následující: energie 159,9 kJ; kalorie 38,22 kcal; bílkoviny 4,29 g; sacharidy 1,5 g; tuky 1,68 g.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka a zdraví
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

CELEROVÁ POMAZÁNKA - RECEPT

Celerová pomazánka s tvarohem

Ingredience: plnotučná hořčice, paprika (na ozdobu), rajče, 50 ml rostlinného tuku, 1 dcl červeného vína, 1 středně velký celer, 1 menší cibule, 1 kelímek nízkotučného tvarohu

Postup: V osolené vodě uvaříme celer nakrájený na malé kousky. Vodu scedíme a celer nakrájíme nožem co nejvíce nadrobno nebo ho můžeme nastrouhat na struhadle. Zalijeme vínem a znovu povaříme na kaši (nebojte, alkohol z vína se vypaří). Mezitím utřeme tvaroh s tukem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vychladlou celerovou kaši a dochutíme hořčicí, takto vznikne zdravá pomazánka. Mažeme ji na krajíčky celozrnného chleba nebo veku a zdobíme proužkem rajčete či paprikou.

Detail odstavce: Celerová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Celerová pomazánka - recept
Zveřejněno: 16.10.2017

CELEROVÁ POMAZÁNKA - RECEPT

Zdravá celerová pomazánka s mrkví

Ingredience: 3– 4 mrkve, 1 bílý jogurt, 1 lučina, 0,5 menšího celeru, sůl, čerstvé bylinky, citronová šťáva, mletý černý pepř

Postup: Mrkev i celer oškrábeme a najemno nastrouháme. Přidáme lučinu a podle potřeby bílý jogurt – až bude mít pomazánka požadovanou roztíratelnou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, citronem, pro gurmány čerstvými bylinkami. Celerovo mrkvová pomazánka se podává nejlépe dobře vychlazená.

Detail odstavce: Zdravá celerová pomazánka s mrkví
Zdroj: Celerová pomazánka - recept
Zveřejněno: 16.10.2017

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Jemná avokádová pomazánka

Ingredience: 1 zralé avokádo, 2 lžíce žervé, sůl, citronová šťáva

Technologický postup: Avokádo podélně rozřízneme a vyjmeme pecku. Pak vydlabeme dužinu. Tu rozmačkáme najemno vidličkou a promícháme se žervé. Ochutíme trochou soli a citronové šťávy.

Detail odstavce: Jemná avokádová pomazánka
Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017

KREVETOVÁ POMAZÁNKA

Pomazánka z krabích tyčinek

Ingredience: špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce bílého jogurtu, citronová šťáva, 1 balení krabích tyčinek, 2 lžíce majonézy

Postup: Krabí tyčinky nasekáme a najemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme petrželkou, plátky rajčete nebo okurky. Takto připravená nepravá krabí pomazánka je rychlá a recept jednoduchý.

Detail odstavce: Pomazánka z krabích tyčinek
Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018

KREVETOVÁ POMAZÁNKA

Falešná krevetová pomazánka

Ingredience: filé, sůl, majonéza, bílý jogurt, citron, cukr, worcesterová omáčka

Postup: Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí je rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou worcesteru.

Detail odstavce: Falešná krevetová pomazánka
Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018

CELEROVÁ POMAZÁNKA

Celerová pomazánka s jablky

Ingredience: ½ jemně strouhaného menšího celeru, 3 vařená vejce, 1 balení taveného sýra, 2 jemně nastrouhaná jablka, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trochu olivového oleje, půl jemně nakrájené cibule

Postup: Vejce protlačíme mřížkou na salát, přidáme ostatní ingredience, rozmačkáme, promícháme dle potřeby a osolíme. Pozor – použijte syrový celer a z jablek slijte šťávu, aby pomazánka nebyla příliš řídká. Slitou šťávu můžete vypít.

Detail odstavce: Celerová pomazánka s jablky
Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno: 21.9.2015

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s pažitkou

Ingredience: 250 g brynzy, 100 g másla, 2 lžíce smetany, svazek pažitky, 1 lžíce sladké červené papriky, sůl

Technologický postup: Brynzu vyšleháme se smetanou, máslem a paprikou, dosolíme (pokud je potřeba) a vmícháme nakrájenou pažitku. Pomazánku mažeme na čerstvý chléb.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s pažitkou
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s vajíčkem

Ingredience: 250 g brynzy, 2 lžíce másla, 3 vejce uvařená natvrdo, 1 velká cibule, smetana dle potřeby, špetka mletého kmínu, půl lžičky mleté papriky, pažitka, sůl

Technologický postup: Brynzu utřeme s máslem. Je-li pomazánka moc hustá, zředíme ji trochou smetany. Vmícháme kmín a papriku, přidáme jemně posekanou cibuli, najemno nastrouhaná vejce a pažitku. Promícháme a podle chuti dosolíme. Brynzovou pomazánku s vejci podáváme s čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s vajíčkem
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

Škvarková pomazánka s česnekem

Ingredience: 1 kg škvarků, 6 stroužků česneku, 2 naložené okurky, 1 špetka pálivé papriky, 1 lžička hořčice, 1 špetka soli

Postup: Škvarky umeleme ve strojku na maso. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a hořčici podle chuti. Vše promícháme a dáme vychladit. Škvarkovou pomazánku s česnekem podáváme s čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Škvarková pomazánka s česnekem
Zdroj: Škvarková pomazánka
Zveřejněno: 6.9.2015

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Pomazánka pro děti

Pomazánka s medem a jablky

Ingredience: 150 g lučiny, 2 jablka, 3 lžičky medu, 2 lžičky kakaa, špetka mleté skořice

Postup: Lučinu našleháme s nastrouhanými jablky, ze kterých jsme vymačkali šťávu. Směs lučiny s jablky ochutíme medem a mletou skořicí, vmícháme kakao a dochutíme. Mažeme na celozrnné pečivo.

Detail odstavce: Pomazánka pro děti
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015