Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

GANGLION NA DLANI


Zajímá vás téma GANGLION NA DLANI? Tak právě pro vás je určen tento článek. Odpalované těsto se používá na mnoho pokrmů. Patří mezi ně větrníky, žloutkové věnečky a také těsto na knedlíky. Odpalované těsto má ojedinělou vlastnost – je neuvěřitelně „lehké a nadýchané. Jeho příprava je trochu neobvyklá, ale když se naučíte pár „vychytávek“, tak po několika pokusech pečení vytvoříte zákusky jako z cukrárny a dočkáte se obdivu. Navíc si můžete pohrát s tvary, náplněmi, ale i ozdobou v podobě barevných polev, sypání a podobně.


Nejlepší ovocné knedlíky

Ingredience: 1/2 l mléka, 100 g másla, špetka soli, 350 g hrubé mouky, 4 celá vejce (bez skořápky), 500 g jakéhokoliv ovoce dle chuti

Postup: Nejdříve si připravíme pařené těsto (správně je spařované těsto). Mléko svaříme s máslem a solí, přidáme najednou všechnu mouku a mícháme, dokud nevznikne hustý „knedlík“, který se nechytá nádoby ani vařečky – je to dost brzy. Těsto necháme prochladnout a postupně vmícháme vejce a dobře zpracujeme.

Na pomoučněném válu vytvarujeme z těsta „hada“, kterého nakrájíme na špalíky dlouhé 3–4 cm, podle toho, kolik těsta na knedlíku chceme. Špalík rozplácneme v dlani, poklademe ovocem dle chuti a opět v dlani zakulatíme na knedlík.

Toto těsto má tu výhodu, že z něj lze vytáhnout tenké těsto, takže tvrdší ovoce (švestky, meruňky) se dá potáhnout opravdu jen slabou vrstvou. A navíc se s tímto těstem moc dobře pracuje.

Hotové knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme podle velikosti 5–8 minut. Sypeme je tvarohem, cukrem a poléváme máslem, nebo ozdobíme tak, jak kdo má rád.

Zdroj: článek Odpalované těsto na knedlíky

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


galvanická žehlička beurer fc90 návod
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
gaphea pestovani
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.