Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JAK SE DELAJI ZAPECENE TESTOVINY

OBSAH

Zapečené těstoviny bez smetany

Ingredience: 500 g těstovin, 250 ml mléka, 150 g šunky, 2 vejce, 100 g sterilovaného hrášku, sůl, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, ale ne příliš doměkka. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a scezeným hráškem. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme těstovinami. Vejce rozmícháme v mléce se solí a polovinou směsi zalijeme těstoviny. Pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut. Pak je přelijeme zbylou směsí a dopečeme dozlatova.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Diskuze

V diskuzi ZAPEČENÉ BRAMBORY V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

A jaké brambory na bramboráky? Kamarádka říká C a jiná říká A.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Juraj.

Stačí trochu hledat, takže www.pomodo.cz/stitky…

Zdroj: diskuze Zapečené brambory v troubě

Zapečené těstoviny s hráškem a mascarpone

Ingredience: 500 g těstovin, 200 g šunky nebo pancetty, 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl, pepř, 200 ml smetany, 300 g mascarpone, 4 lžíce parmazánu

Technologický postup: Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji zahřejeme hrášek, přidáme nakrájenou šunku nebo pancettu, a když je opečená, přilijeme smetanu a také sýr. Dochutíme solí a pepřem a ve chvíli, kdy je omáčka tekutá, přimícháme i uvařené těstoviny. Vše dobře promícháme, přesuneme do pekáčku, posypeme parmazánem a dáme na 10 minut zapéct při 190 °C.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny s vajíčkem

Ingredience: 400 g těstovin, 60 g sýra, 2,5 dl mléka, 4 vejce, 60 g másla, sůl, strouhanka

Technologický postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme je a prolijeme studenou vodou. Pak je dáme do větší nádoby s vařícím mlékem a chvíli ohříváme, až se mléko vsákne. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dáme do něj část těstovin, na ně položíme plátky vajec, které přikryjeme zbytkem těstovin. Povrch těstovin posypeme sýrem, zakapeme zbylým máslem a zapečeme. Těstoviny zapečené s vejci ihned podáváme. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Diskuze

V diskuzi ANTHURIUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Páleníková.

na listech se dělají hnědé fleky.Co dělám za chybu-

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Rostlina citlivě reaguje na přemokření. Před zálivkou sáhněte na zeminu. V nádobě je dobré mít na dně keramzit nebo jinou drenáž. Anebo máte rostlinu v dosahu slunečních paprsků - je dobré ji mít dále od okna.
Snad Vám to pomůže.
Mně zatím na můj dotaz nikdo neodpověděl.
S pozdravem Alena B.

Zdroj: diskuze Anthurium pěstování

Rychlé zapečené těstoviny

Ingredience: 500 g těstovin, 200 g mražené zeleniny, 100 g smetany ke šlehání, 1 lžíce másla, sůl, ½ balíčku hříbkové omáčky na zapékání

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, poté je scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Mezitím na tuku podusíme mírně osolenou mraženou zeleninu a podle návodu připravíme hříbkovou omáčku na zapékání. Rozehřejeme troubu. K těstovinám přidáme zeleninu i hříbkovou omáčku a dobře promícháme. Směs vložíme do vymazaného pekáčku, popřípadě můžeme pečicím papírem vyložit menší plech. V troubě zapečeme těstovinovou směs dozlatova. Při 200 °C stačí asi 15 minut. Rychlé zapečené těstoviny lze vylepšit i pokrájenou šunkou.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Poradna

V naší poradně s názvem ŠKŮDCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Malinová.

máme samosprašnou mandloň a dělají se dírky na listech a na plodech klejotok.Co to může způsobovat a jak proti tomu zasáhnout ? Děkuji za odpověď. Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejspíš půjde o suchou skvrnitost listů peckovin (Stigmina carpophila). Léčba není jednoduchá. Musí se začít na podzim, aby příští sezóna byla bez této plísně. Když se na konci října do začátku listopadu aplikuje síran zinečnatý v množství 2,5 gramu na jeden metr čtverečný na urychlení pádu listů, zabrání se tím pokračování nákazy. V opačném případě se na stromech může vytvořit vysoké množství spór této plísně, které následující jaro infikují listy. Na jaře se pak aplikují fungicidy jako prevence proti opakování nákazy. Důležité je aplikovat fungicidy jen, když je vlhké počasí, protože při častém stříkání hrozí vznik rezistence. Účinné fungicidy jsou ANTRE 70 WG, CUPROZIN PROGRESS, DEFENDER, DITHANE DG NEO-TEC, FUNGURAN PROGRESS, TALENT.

Zdroj: diskuze Škůdci

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Ingredience: 500 g těstovin, 250 ml smetany, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 100 g tvrdého sýra, olej, 150 g slaniny

Technologický postup: Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme, nalijeme smetanu a krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Uvaříme těstoviny v osolené vodě a poté přimícháme do připravené omáčky. Takto připravené těstoviny dáme do vymazané zapékací mísy, polijeme rozšlehanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Těstoviny vložíme do předehřáté trouby a zapékáme cca 30 minut.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Diskuze

V diskuzi SKVRNY NA RAJČATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Bilčík.

Už po tři roky se mě dělají tyto skvrny na rajčatech.Mám je asi 15let na stejném místě a stříkám je kuprikolem. Co proti těm skvrnám můžu udělat?Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skvrny na rajčatech

Zapečené těstoviny se sýrem

Ingredience: 500 g těstovin, 3 ks taveného sýra, 200 g tvrdého sýra, 500 ml smetany, sůl, mletý pepř, provensálské koření, olej, 200 g šunky

Technologický postup: Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku – přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem, taveným sýrem, solí a pepřem. Skoro uvařené těstoviny přendáme do zapékací mísy, přidáme šunku, posypeme provensálským kořením a osolíme. Zalijeme omáčkou a 20 minut zapékáme v předehřáté troubě. Nakonec můžeme ještě posypat sýrem.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Diskuze

V diskuzi MŮŽOU TÚJE PŮSOBIT ALERGII NA POKOŽKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Kratochvílová.

Dobrý den. Mám dotaz jestli muže túje mít vliv na kožní alergii?Již čtvrtým rokem mám potíže chodím na kožní tam mi předepíšou mast ta na chvíli zabere ale znovu se to opakuje na dělají se červené fleky které velmi svědí. děkuji za odpověď.Kratochvílová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Můžou túje působit alergii na pokožku?

Zapečené těstoviny se smetanou a špenátem

Ingredience: 500 g těstovin, 1 vejce, 400 g mraženého špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, mletý černý pepř, sůl, olej

Technologický postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, rozkvedlané vejce a necháme srazit. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení. Špenát a těstoviny smícháme dohromady a dáme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Směs můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem. Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem podáváme ihned po dopečení jako hlavní chod.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Diskuze

V diskuzi PORADNA MALOVÁNÍ V BYTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Špinková.

dobrý den všem ;o)
mám doma plynové topení WAF - okolo topidla se dělají tmavé mastné čmouhy. Neví někdo, jak ošetřit zeď za topidlem? Natřela jsem plochu omyvatelným balakrylem - ale to není to správné řešení ;o). Teď mám čerstvě vymalováno a chtěla bych zabránit očouzené zdi.
Neporadí někdo?
díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poradna malování v bytě

Zapečené těstoviny se šunkou

Ingredience: 500 g těstovin, 150 g šunky, 250 ml mléka, 1 rajče, 2 vejce, 60 g sterilovaného hrášku, sůl, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, ale ne příliš doměkka (měly by být na skus). Scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a se scezeným hráškem. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme těstovinami. Vejce rozmícháme v mléce se solí a polovinou směsi zalijeme těstoviny. Pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut. Pak je přelijeme zbylou směsí, posypeme rajčetem nakrájeným na kostičky a dopečeme dozlatova.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Diskuze

V diskuzi FRAXIPARINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor P.

Měl jsem výron v kotníku (asi přetržené vazy).
Nejprve jsem Frax. aplikoval denně, pak ob den, teď po 6 týdnech mi to dr. stále nutí pod hrozbou smrti (otok tam stále je).
Nicméně dělají se mi velké tvrdé modřiny a proto už jsem to vysadil. Tak snad neumřu, ale řeknu vám, je to blbý pocit. Nejen z léku, ale i z některých doktorů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fraxiparine

Zapečené těstoviny se salámem a smetanou

Ingredience: 500 g těstovin, 400 g gothajského salámu, 5 vajec, 1 cibule, sůl, majoránka, mletý pepř, máslo

Technologický postup: Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a scedíme. Gothajský salám (vcelku) nahrubo nastrouháme. Mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku na másle, do které vysypeme nastrouhaný salám. Smažíme za stálého míchání několik minut, dokud salám nepustí šťávu. Hmotu smícháme s těstovinami. Vše nasypeme do vymaštěného pekáče a rozprostřeme. Rozšleháme si 5 vajec, které osolíme a okořeníme, nezapomene, že salám a těstoviny už jsou ochucené. Vejce vlijeme rovnoměrně na těstoviny se salámem. Pekáček přikryjeme a pečeme v troubě při 170 °C asi 35–40 minut. Poté sejmeme pokličku a přibližně 5 minut pečeme bez ní, dokud vrchní těstoviny nezačnou hnědnout. Dobré je, když křupou mezi zuby. Zapečené těstoviny se salámem podáváme se sladkokyselou okurkou.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Diskuze

V diskuzi CVIK NA PLOTÝNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den a děkuji. Velmi mě zaujaly ty cviky na matraci, o kterých píšete. Protože bych mohla tyto cviky praktivot každý den hned po probuzení a ty ne pro mě asi nejvíce přípustná možnost. Já se totiž jinak do cvičení moc nedonutím a zrovna záda mi dělají opravdu problém. Možná bych si i měla pořídit nějakou takovou eco-matrace.cz/32-zd… novou zdravotní matraci, to by mi také mohlo pomoci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cvik na plotýnky

Zapečené těstoviny se šalvějí a ricottou

Ingredience: 300 g kuřecího masa, 500 g těstovin, snítka šalvěje, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 ml smetany, 350 g ricotty, 250 g čerstvého baby špenátu, 4 lžíce parmazánu

Technologický postup: Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji ho v hlubší pánvi necháme zatáhnout, přidáme opraný baby špenát, nasekanou šalvěj a plátky česneku. Po deseti minutách přilijeme smetanu, přidáme ricottu, a když se vše rozpustí, tak do základu vmícháme těstoviny uvařené podle návodu. Takto připravené těstoviny přesuneme do pekáčku, posypeme parmazánem a necháme v troubě asi 15 minut dojít při 180 °C.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÁ BULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Dobry den zhruba pred rokem se mi udelali takove vridky na varlatech bile pomerne i velke, predevcirem se mi udelal vred docela dost bolestivy, ale vymacknout zatim nejde
mohli by jste mi poradit co se stim da delat a co by to mohlo byt
dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyhle bulky se dělají, když dochází k ukládání vápníku a fosforu v oblasti šourku. Odborně se tomu říká kalcifikace kůže a obvykle postihuje mladé muže v pubertě. Pupínky pak pomalu rostou celý život a nikdy nedojdou do stadia, kdy by šly vymáčknout. Jediná možná léčba je chirurgické odstranění. S řešením pomůže kterýkoliv kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tuková bulka

Zapečené těstoviny se smetanou a kuřecím masem

Ingredience: 400 g těstovin, 200 g kuřecího masa, 200 g zeleniny, 1 lžička černého mletého pepře, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, 2 lžičky soli, 3 vejce, 200 ml mléka, 200 ml smetany

Technologický postup: Uvaříme těstoviny podle návodu, přecedíme a necháme okapat. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Zeleninu zvolíme podle chuti. Očistíme ji a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Můžeme použít i mraženou zeleninu. Na pánvi opečeme kuřecí maso a přidáme zeleninu. Když jsou maso i zelenina osmažené, přidáme do pánve těstoviny. Posypeme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Vše důkladně promícháme. Obsah pánve přesypeme do zapékací mísy. V mléce rozmícháme vejce a smetanu se lžičkou soli a přelijeme těstoviny. Těstoviny s kuřecím masem pečeme v troubě přibližně půl hodiny, dokud se na povrchu nevytvoří růžová kůrka. Zapečené těstoviny s kuřecím masem podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Jak dělají šunkofleky Kluci v akci

Ingredience:

  • domácí těsto dle výše uvedeného návodu nebo půl balíčku jakýchkoliv kupovaných těstovin
  • 250 g uzeného masa (možno i maso z vařených žeber)
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • pepř
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu. Žebra asi 1 hodinu povařte v neosolené vodě, oberte a nakrájejte na kousky. Do pánve dejte sádlo, část si nechte na vymazání zapékací mísy, dále pokrájené maso a cibuli nakrájenou na kostičky. Nechte osmahnout. Do mísy nasypte uvařené fleky, orestované maso s cibulí, rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Vše přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a vložte do vyhřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte, dokud nebudou mít šunkofleky zlatavou barvu na povrchu.

Zdroj: Šunkofleky nejsou jen zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny s kuličkami a gorgonzolou

Ingredience: 400 g těstovin, 500 g mletého vepřového a hovězího masa, 100 g pancetty, sůl, pepř, snítka rozmarýnu a tymiánu, 200 g gorgonzoly, 100 ml smetany, 4 lžíce parmazánu

Technologický postup: Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Maso ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekané bylinky a kousky pancetty. V dlaních pak ze směsi tvoříme kuličky, které následně na oleji necháme ze všech stran v hlubší pánvi opéct. Poté slijeme tuk a do pánve přidáme smetanu a gorgonzolu. Když se rozpustí, vmícháme těstoviny. Směsí naplníme připravený pekáček, posypeme parmazánem a necháme 15 minut dopéct v troubě při 180 °C.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se smetanou a nivou

Ingredience: 500 g těstovin, 60 g tuku, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g šunky, 150 g nivy, hříbky, česnek, mletý pepř, sůl, cibule

Technologický postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Šunku nasekáme na kostičky. Cibulku mírně osmahneme společně se šunkou a hříbky, poté zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Můžeme přidat prolisovaný česnek. Těstoviny si mezitím uvaříme podle návodu na obalu. Omáčku smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme nastrouhanou nivu a dáme do pekáčku. Vše společně krátce zapečeme v troubě. Zapékané těstoviny se šunkou a nivou podáváme jako teplý hlavní chod.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny s kuřecím masem, žampiony, nivou a smetanou

Ingredience: 3 kuřecí prsa (menší), 500 g těstovin, 200 g nivy, 250 g žampionů, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany

Technologický postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny. Mezitím nakrájíme na malé kousky nebo nudličky kuřecí maso. To osmažíme na pánvi, okořeníme solí a pepřem. Přidáme oloupané žampiony a 15–20 minut dusíme pod pokličkou. Poté smícháme těstoviny s kuřecím masem a žampiony, prolisovaným česnekem, přidáme majoránku, pepř a dosolíme. Nakonec přimícháme nastrouhanou nivu. Vše vyklopíme na zapékací mísu, posypeme zbytkem nivy a zalijeme smetanou. Dáme zapéct na 180 °C přibližně na půl hodiny.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Ingredience: 350 g těstovin, 1 cibule, 3 vejce, 250 g uzeného masa, 200 g sýra, 200 ml smetany ke šlehání, mletý černý pepř, sůl, sterilovaná zelenina

Technologický postup: Nejprve cibuli a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme cibuli s masem. Směs opepříme, osolíme a orestujeme dozlatova. Mezitím dáme těstoviny vařit do slané vody. Těstoviny mohou být v podstatě jakékoliv, nejlepší jsou však vřetena nebo mašličky. Sterilovanou zeleninu slijeme z nálevu a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme podle chuti sádlem, olejem či máslem. Do misky vložíme uvařené a propláchnuté těstoviny. Přidáme směs z pánve, sterilovanou zeleninu a vše důkladně promícháme. Smetanu smícháme s vejci, směs nalijeme rovnoměrně na těstoviny a vše posypeme sýrem. Těstoviny dáme péct asi na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Zdroj: Nejlepší zapečené těstoviny


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP