Téma: 

jednohubky s kaviárem


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky s kaviárem

Suroviny:

  • 4 rohlíky
  • máslo nebo Rama dle potřeby
  • 1 vajíčko
  • 1 citron
  • kaviár dle chuti
  • petrželka

Postup:

Z rohlíků si nakrájíme plátky na jednohubky, kolečka namažeme máslem, na ně položíme plátek vajíčka natvrdo, na něj dáme lžičkou udělaný kopeček kaviáru. Dozdobíme citronem a petrželkou.

Detail odstavce: Jednohubky s kaviárem
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Královské jednohubky s kaviárem

Suroviny:

  • 5 rohlíků
  • 100 g másla
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g uzeného lososa
  • 50 g černého kaviáru
  • 140 g zelených oliv
  • 1 citron
  • 1 červená paprika

Postup:

Rohlíky rozkrájíme na plátky a namažeme máslem. Dáme plátek sýra, kousek uzeného lososa, kaviár a citron. Dozdobíme nakrájenou červenou paprikou a olivami.

Detail odstavce: Královské jednohubky s kaviárem
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Jednohubky k vínu

Chystáte posezení s přáteli u dobrého vína, ale nevíte, co jim nabídnout jako chuťovku? Výborné jsou jednohubky se sýrem nebo s pomazánkou ze škvarků.

Detail odstavce: Jednohubky k vínu
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky s hermelínem

Suroviny:

  • 1 hermelín
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • pepř
  • ořechy
  • hroznové víno
  • rohlíky

Postup:

Cibulku nasekáme najemno, nastrouháme hermelín a dohromady promícháme s majonézou. Osolíme a opepříme dle chuti. Nakrájené rohlíky namažeme pomazánkou, polovinu ozdobíme hroznovým vínem a další polovinu ořechem. Můžeme propíchnout párátkem.

Detail odstavce: Jednohubky s hermelínem
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky s olivami a šunkou

Suroviny:

  • 4 rohlíky
  • 80 g taveného sýra
  • 250 g šunky
  • plněné olivy

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kolečka, slabě potřeme taveným sýrem. Na něj dáme kousky stočené šunky, půlku plněné olivy a nakonec propíchneme párátkem. Podáváme s dobrým bílým vínem.

Detail odstavce: Jednohubky s olivami a šunkou
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Ořechové jednohubky

Ingredience: 200 g vlašských ořechů, 100 g brynzy, 100 g másla, mletou červenou papriku, pažitku, 5 celozrnných rohlíků, hroznové víno

Postup: Brynzu smícháme se změklým máslem a přidáme nahrubo sekané ořechy. Pomazánku dochutíme mletou paprikou a pažitkou. Směs mažeme na plátky celozrnných rohlíků a na každou jednohubku párátkem připíchneme bobuli hroznového vína.

Detail odstavce: Ořechové jednohubky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Jednohubky na párty

Jednohubky připravujeme stejně jako chlebíčky, ale nepoužíváme na ně veku. Na jednohubky se používají rohlíky, aby byly jednohubky malé. Nejprve nakrájejte rohlíky na plátky. Plátky něčím namažte (máslem nebo pomazánkou) a poté ozdobte (sýrem, šunkou, zeleninou). Kombinace jsou stejné jako u chlebíčků, jenom nemáte místo na tolik ozdob. Ozdoby musíte krájet na malé kousky, například kyselou okurku na kolečka. Je lepší si vybrat menší okurku nebo rajče (ideální jsou malá, třešňová rajčátka). Někdy stačí jenom ozdobu na jednohubku položit, ale když si nejste jistí, že tam zůstane, že tam dobře drží, je lepší to pojistit párátkem. Když je na jednohubkách párátko, lépe se berou do ruky.

Detail odstavce: Jednohubky na párty
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky se sušenými rajčaty – nepečené

Suroviny:

  • 1 konzerva nakládaných sušených rajčat
  • tmavá bageta
  • rukola
  • parmazán

Postup:

Tmavou bagetu nakrájejte na kolečka, která si mírně pokapeme olejem ze sušených rajčat. Na takto připravená kolečka bagety dejte plátek podélně nakrájeného rajčete. Dozdobte kouskem rukoly a hoblinkami parmazánu.

Detail odstavce: Jednohubky se sušenými rajčaty – nepečené
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky s olivou

Suroviny:

  • 4 rohlíky
  • 50 g másla
  • 150 g Lučiny
  • 250 g uzeného lososa
  • svazek kopru
  • olivy plněné papričkou
  • sůl

Postup:

Najemno nasekáme kopr, několik snítek necháme na dozdobení. Lučinu ušleháme s máslem, nasekaným koprem a dosolíme. Necháme chvíli v lednici. Nakrájené rohlíky pomažeme připravenou pomazánkou, na to stočíme plátky lososa a navrch přidáme olivu. Dozdobíme snítkou kopru.

Detail odstavce: Jednohubky s olivou
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Jednohubky z listového těsta

Ingredience: 1 ks listového těsta, 150 g nivy, 1 kelímek zakysané smetany, 150 g salámu, 1 vejce

Postup: Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Listové těsto vyválíme na tenký plát, který rádýlkem nakrájíme na čtverečky. Na každý čtvereček položíme kolečko salámu a malou lžičku směsi z nivy. Rožky čtverečku spojíme do ranečku, položíme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a pečeme rychle v předehřáté troubě.

Detail odstavce: Jednohubky z listového těsta
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Škvarkové jednohubky

Ingredience: 250 g škvarků, 1 stroužek česneku, 50 g vepřového sádla, 1 čerstvá kapie – může být i sterilizovaná, 1 lžíce sekané pažitky, 1 lžíce hořčice, 1 lžička vegety, mletý pepř

Postup: Škvarky a česnek umeleme na masovém strojku, přidáme sádlo a kapii nakrájenou na drobné kostičky. Ochutíme vegetou, hořčicí, mletým pepřem a důkladně promícháme. Z tmavého chleba tvořte vykrajovátky na vánoční nebo velikonoční perníčky různé tvary a ty pak namažte hotovou pomazánkou.

Detail odstavce: Škvarkové jednohubky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky se sušenými rajčaty – pečené

Suroviny:

  • 1 konzerva nakládaných sušených rajčat
  • 500 g listového těsta
  • hladká mouka na poprášení
  • olivový olej
  • 100–150 g nastrouhané mozzarelly
  • 100 g nastrouhaného ementálu
  • tymián

Postup:

Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku silnou asi 2–3 mm. Potřeme ji olivovým olejem a rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 4 x 4 cm. Doprostřed každého čtverečku vložíme kousek sušeného rajčete, posypeme nastrouhanými sýry a tymiánem. Pečeme v troubě dorůžova na 180 °C asi 10 až 15 minut.

Detail odstavce: Jednohubky se sušenými rajčaty – pečené
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Sýrové jednohubky

Ingredience: 100 g nivy a zralého camembertu, 50 g čedaru, 50 g netučného tvarohu, 50 g parmské šunky, lžíce nasekané cibulky, 1 rozetřený stroužek česneku, půl lžičky ostré hořčice, trošku soli a pepře, čerstvě nasekané bylinky a koření (petrželka, bazalka, tymián, libeček a šalvěj)

Postup: Použijeme vnitřek camembertu, který utřeme s nivou a tvarohem do pěny. Čedar a šunku nastrouháme a spolu s nasekanou cibulkou přidáme k sýrové hmotě. Poté vmícháme bylinky. Takto připravenou pomazánku dobře vychladíme. Pomazánku vytlačíme ozdobně do mističek – lodiček, košíčku, které jsme si předem připravili, a dozdobíme podle fantazie.

Detail odstavce: Sýrové jednohubky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Jednohubky s olivami

Ingredience: 1 velká vařená červená řepa, 100 g oliv, 1 lučina, 1 tavený smetanový sýr, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka

Postup: Uvařenou červenou řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm široké, z těchto plátků tvoříme vykrajovátkem kolečka. Vytvoříme náplň tak, že smícháme lučinu a tavený sýr s trochou mléka. Vzniklou pomazánku dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem. Pomazánkou potřeme spodní kolečko řepy a přiklopíme dalším kolečkem. Olivu napíchneme na párátko, takto připravené párátko zapíchneme do vrchního kolečka řepy. Můžeme použít jak zelené, tak i černé vypeckované olivy.

Detail odstavce: Jednohubky s olivami
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA SILVESTROVSKÉ JEDNOHUBKY

Jednohubky s klobásou

Suroviny:

  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • grilovací koření
  • 3–4 klobásy
  • trochu slaniny
  • 100 g tvrdého sýra

Postup:

Klobásu a slaninu nakrájíme na kousky, vajíčko rozšleháme v misce. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rozprostřeme na plech s pečicím papírem. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením, do čtverce narovnáme kousky klobásy a slaniny. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Mezi kousky klobás rádýlkem rozkrájejte na čtverečky. Musíte rozkrájet opravdu pořádně ještě za syrova. Takto připravené vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 180 °C do zlatova. Podáváme ještě horké, ale i studené jsou výborné.

Detail odstavce: Jednohubky s klobásou
Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky
Zveřejněno: 23.10.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Pomazánka pro děti

Pomazánka s medem a jablky

Ingredience: 150 g lučiny, 2 jablka, 3 lžičky medu, 2 lžičky kakaa, špetka mleté skořice

Postup: Lučinu našleháme s nastrouhanými jablky, ze kterých jsme vymačkali šťávu. Směs lučiny s jablky ochutíme medem a mletou skořicí, vmícháme kakao a dochutíme. Mažeme na celozrnné pečivo.

Detail odstavce: Pomazánka pro děti
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

MEDVĚDÍ ČESNEK

Recept na jednohubky s medvědím česnekem

Ingredience:

  • Rohlíky
  • Máslo
  • Medvědí česnek

Postup přípravy:

Nejprve si rohlíky nakrájíme na kolečka. Připravíme si pánev a na ní vyskládáme nakrájené rohlíky. Rohlíky ohřejeme z obou stran. Poté ohřáté rohlíky namažeme máslem. Omyjeme si lístky medvědího česneku a nakrájíme si je najemno. Na rohlíky pak listy medvědího česneku nasypeme.

Detail odstavce: Recept na jednohubky s medvědím česnekem
Zdroj: Medvědí česnek
Zveřejněno: 23.12.2018

RECEPTY S ČESNEKEM

Vajíčkové jednohubky s česnekem

Suroviny:

  • 2 vejce
  • sůl
  • 70 g másla nebo margarínu
  • 1 střední cibule
  • 120 g strouhaného sýra
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

Vejce a sůl rozšlehejte. Na másle zpěňte na jemno nakrájenou cibulku. Přidejte vajíčka a míchejte až do ztuhnutí. Do vychladlých vajec přidejte česnek a sýr. Připravenou pomazánku servírujte na pečivu nakrájeném na kolečka. Můžete dozdobit klobáskou nebo kouskem červené papriky.

Detail odstavce: Vajíčkové jednohubky s česnekem
Zdroj: Recepty s česnekem
Zveřejněno: 13.10.2014

OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY

Odkdy známe obložené chlebíčky

Obložený chlebíček zhruba v dnešní podobě uvedl na scénu na počátku 20. století pražský lahůdkář Jan Paukert (lahůdkářství Jan Paukert fungovalo až do února 2015), a to na popud rodinného přítele malíře Jana rytíře Skramlíka, kterému nevyhovovaly v té době k malému pohoštění podávané jednohubky. S chlebíčkem o velikosti mezi jednohubkou a obloženým chlebem byl spokojen, stejně jako zákazníci lahůdkářství, ve kterém se tyto výrobky vzápětí začaly prodávat. Původní velikost byla o něco menší než dnes, tak na dvě tři kousnutí, během dvou následujících let se osvědčil rozměr větší – v této podobě si získaly oblibu a dělají se tak dodnes. Do nabídky patřily chlebíčky s humry, s paštikou a lanýži, s kaviárem, se salátem z raků nebo s králičí paštikou. Praha si je zamilovala. Paukertovo lahůdkářství si postupně oblíbilo mnoho známých osobností, jako například Hugo Haas, Ema Destinnová, Oldřich Nový nebo Vlasta Burian, vlastně nakonec nejen kvůli chlebíčkům, ale i salátům, paštikám, kremrolím a jiným lahůdkám.

Jen pro zajímavost, Československé státní normy (ČSN) pro výrobky studené kuchyně popisují skoro sto druhů obložených chlebíčků. Většina chlebíčků v ČR se konzumuje studená, výrobci proto musí plnit hygienické předpisy, aby prostřednictvím těchto tepelně neupravených potravin nedocházelo k šíření nemocí.

Jak již bylo uvedeno, obložený chlebíček je naše národní specialita. Zatímco ve světě svádí mezi sebou bitvy obložené bagety a sendviče, u nás se dobré lahůdkářství pozná podle obloženého pečiva, které nemůžete jen tak přikusovat po cestě do práce, ale ke kterému si musíte chvíli sednout, zapomenout na počasí za okny a nechat se unést mistrovskou kombinací přítomných chutí, případně také okomentovat kvalitu a čerstvost majonézy.

Detail odstavce: Odkdy známe obložené chlebíčky
Zdroj: Obložené chlebíčky
Zveřejněno: 24.5.2018

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Sicilské lodičky

Ingredience: 150 g mozzarelly, 3 rajčata, 2 lžíce olivového oleje, 450 ml vody, 120 g polenty, sůl, sušená bazalka

Postup: Polentu s olejem a solí uvaříme na hustou kaši. Po vychladnutí z ní vlhkýma rukama děláme placičky tlusté 1 cm. Pečeme je asi 15 minut při 180 °C. Mezitím nakrájíme mozzarellu a rajčata na plátky. Na upečené placky vždy dáme plátek sýra a plátek rajčete a vše posypeme bazalkou. Dáme zapéct ještě na 5 minut do trouby.

Detail odstavce: Sicilské lodičky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Česneková pomazánka na jednohubky

Česneková pomazánka

Ingredience: 1 kelímek tvarohu, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 150 ml majonézy, mletá paprika, sůl

Postup: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V misce smícháme tvaroh s majonézou, cibulí a česnekem, dochutíme vegetou, mletou paprikou a dle chuti osolíme. Mažeme na pečivo a obložíme čerstvou zeleninou.

Česneková pomazánka

Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 5 stroužků česneku, 3 obdélníčky smetanového taveného sýra, 200 g eidamu

Postup: Pomazánkové máslo rozšleháme v míse s tavenými sýry, pomalu přimícháme prolisovaný česnek a nastrouhaný eidam. Osolíme dle chuti a mažeme na kolečka rohlíků nebo nakrájené bagety. Ozdobíme podle fantazie šunkou, kouskem sýra, vlašským ořechem, mandarinkou, kuličkou hroznového vína. Pomazánka je výborná v kombinaci s ananasem.

Česneková pomazánka

Ingredience: 2 pomazánková másla bez příchuti, 4 kostky taveného sýra, 4 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak

Postup: Máslo a sýr dobře promícháme. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný česnek. Opět dobře promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo. Zdobíme čerstvou zeleninou.

Ostrá nivová pomazánka

Ingredience: 200 g nivy, 6 stroužků česneku, 100 g majonézy, 1 lžíce másla, ořechy na ozdobení

Postup: Nivu nastrouháme na jemném struhadle, česnek prolisujeme a spojíme změklým máslem a majonézou. Mažeme na tmavé pečivo a ozdobíme ořechem.

Detail odstavce: Česneková pomazánka na jednohubky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015