Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KERE NA PAPRICE

OBSAH

Video recepty na slepici na paprice

Zde můžete vidět videorecept na slepici na paprice.

Zdroj: Slepice na paprice – recepty

Diskuze

V diskuzi NEMOC VINNA REVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anezka..

PROSIM PORADTE KERE VINNE REVY ZLOUTNOU DEKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoc vinna reva

Video s receptem

Z archivu ČT si můžete pustit video, kde je vidět celý postup přípravy kohoutích stehen na paprice.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi OKRASNÉ KEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Menclová.

Prosím, mohli byste mi určit český a latinský název keře na přiložené fotografii?
S díky Menclová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okrasné keře

Recept na omáčku na paprice

Kluci v akci vezmou osmažená stehna bez bylin a oleje a vloží je do hrnce, kde je osmahlá cibule s vývarem a vše dusí 1,5 až dvě hodiny. Tuk, ve kterém se smažila stehna Kluci odloží na později a použijí ho na orestování žampiónů a papriček. Nyní po dvou hodinách vaření je vidět, že šťáva z dušených stehen je krásně zahuštěná rozvařenou cibulí, takže není třeba zahušťovat jíškou, jen se chuť zjemní smetanou, kterou nalijí do vroucí omáčky. Zamíchají a odstaví.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi ZAHRADNÍ BUXUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Přerovská.

Dotaz, přezimoval buxus k politování. Byly velké mrazy, ale je to už víc než čtyři roky, nic se mu nestalo až teď. Náhle vypadá ze spodu jako suchý, stříhala jsem ve výšce asi 60 cm, byl pěkný, také je blízko menší, asi 40 cm, také na obou vypadají jako nemocné.
Není to dlouho co jsem zaslechla že se k nám dostala nějaká housenka z Číny, ani jsem to neposlouchala, teď nevím, jestli to není něco podobného. Pokud máte radu, napište co se asi stalo, myslím, že už bude jenom na vykopání. Fotku nemám, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Jedná se o zavíječe zimostrázového a dá se na to koupit postřik. Dva roky zpátky jsem si takto zachránila tři keře. Nejdříve jsem housenky sbírala a ničila, ale bylo jich moooooc. Nejsou vidět nahoře na listech, hledejte uvnitř keře a dobře se dívejte, jsou zelené.

Zdroj: diskuze Zahradní buxus

Kuře na paprice se smetanou (bez mouky)

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 60 g cibule
  • 50 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl

Postup:

Dobře očištěné kuře rozdělíme na 6–8 kousků, které osolíme a obalíme ve sladké paprice. V kastrolu na másle dozlatova osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno. Na pánvi na oleji opečeme zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Potom do kastrolu s cibulkou vložíme kousky kuřete (bez oleje), zalijeme troškou teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Poté maso vyjmeme a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání povaříme asi 5 minut a nakonec ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme.

Kuře na paprice podáváme s maďarskými noky, houskovými knedlíky nebo s vařenými těstovinami.

Zdroj: Recepty na kuře na paprice

Poradna

V naší poradně s názvem ODBORNÁ POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

Dobrý den, dostal jsem úkol pořídit dva druhy ozdobných keřů do truhlíku na slunné místo. Výška 150-200cm a jeden by měl kvést žlutě a druhý modře a pokud možno současně. Prosím poraďte. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Jarní květový vodopád ve skladbě modrá/žlutá se skládá z modrého šeříku a žluté zákuly japonské. Do truhlíku bych to pořídil tak, aby šeřík tvořil background od rohů do středu a uprostřed bych umístil zákulu. Oba keře kvetou bohatě a současně.

Zdroj: diskuze Odborná pomoc

Kuře na paprice jednoduše

Suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 40 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 dl smetany (12%)
  • 4 porce kuřete
  • mletá sladká paprika
  • sůl

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Kuře dobře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibulku, když už je zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut, než nám vznikne hustší omáčka. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku nakonec přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Zdroj: Recepty na kuře na paprice

Diskuze

V diskuzi PLODY POUZE NA JEDNOM KEŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně plodů. Minulý rok jsme koupili 2 keře borůvek, které jsme zasadili. Tento rok sklízím borůvky pouze z jednoho keře. Nevíte, kde je problém?
Předem moc děkuji. Eva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plody pouze na jednom keři

Kuře na paprice pro děti od jednoho roku

Suroviny:

  • 250 g kuřecích prsíček
  • 250 ml smetany (nejlépe zakysané)
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 lžíce hl. mouky
  • sladká paprika, bobkový list, 2 kuličky nového koření a celého pepře
  • sůl

Postup:

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a na závěr sladkou papriku. Nerestujeme dlouho, aby paprika nezhořkla. Nakonec přidáme pokrájená kuřecí prsíčka a orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Na závěr omáčku přecedíme, abychom odstranili koření, přilijeme smetanu, nejvhodnější je zakysaná, protože dětem usnadní trávení, a případně dosolíme. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Zdroj: Recepty na kuře na paprice

Diskuze

V diskuzi JAK A KDY STŘÍHAT OSTRUŽINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kvetoslav.

ostruziny-vyborny clanek..Zverejnujte další..MOHU HNOJIT ROZDRCENOU TRAVOU V PRUBEHU ROKU PO NASEKANI?NENALEZOU MI NA OSTRUZ.KERE KLISTATA Z NASEKANE TRAVY,NEBO SLIMACI?DEKUJI ZA ODPOVED NA MUJ MEIL.Mam ostruz.jiz 5-6let bez prihnojovani a BEZ KLISTAT,ALE V TRAVE KLISTATA JSOU-nIzky JESENIK-JAKARTOVICE

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomír weinhauer.

Prosí o radu kdy a jak stříhat rakytník .Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Jak a kdy stříhat ostružiny

Slepice na paprice podle Pohlreicha

Ingredience: 1 slepice s kůží, 1 větší cibule, 500 ml mléka, 300 ml smetany, 500 ml slepičího vývaru, 40 g červené mleté papriky, slunečnicový olej, lžička másla, sůl a pepř

Postup: Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a rozporcované maso opečeme dozlatova a vyndáme je ven. Poté osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme mlékem a vývarem. Vložíme maso a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou a vaříme dál pomalu asi 30 minut. Poté dosolíme a opepříme, přidáme smetanu a lžičku másla a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Omáčku přecedíme. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.

Zdroj: Slepice na paprice – recepty

Diskuze

V diskuzi KUPEROZA - LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Nováková.

Dobrý den,mám kuperozu kolem očí/horní a pod dolními výčky/-.Jsou to větší červ.skvrny,keré pálí a kuže se drobně odlupuje.Oči občas pálí,svědí je to obtížné. Laser není v mém příp. vhodný,nebot mám v levém oku makulární degeneraci/léčím se ve FN Karlovo nám./ a rovněž docházím ke kožní lékařce na Praze 5-.Někdy je stav lepší někdy horší. Je to velmi nepříjemné, fleky si zakrývám krémem od Biodermy spec. na červenání. Prosím o radu,moc děkuji za zprávu a jsem s pozdravem Nováková Marie,Praha. Hezký den!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kuperoza - léčení

Slepice na paprice v papiňáku

Ingredience: 1 slepice nebo 4 slepičí nohy, 1/4 l smetany, 1 velká cibule, olej, hladká mouka, sladká paprika, 1 slepičí bujón, sůl

Postup: Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku, až zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalijeme vodou. Vložíme čtvrtky slepice i s kůží a slepičí bujón. Přikryjeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlijeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď ve smetaně, nebo ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolit. Poté vložíme obrané maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Slepice na paprice – recepty

Poradna

V naší poradně s názvem BUDDLEIA DAVIDII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Houfová.

Keř na konci větviček stáčí listy do ruličky a kvét je jakoby přischlý. Keře byly vysázeny letos v květnu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aplikujte insekticidní přípravek Samuraj ze skupiny pyrethroidů proti širokému spektru žravého a savého hmyzu.

Zdroj: diskuze Komule davidova pěstování stříhání

Kuře na paprice bez smetany

Suroviny:

  • 4 ks kuřecích stehen
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl

Postup:

Kuře (můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo špalíčky) opláchneme a osušíme utěrkou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, zasypeme sladkou paprikou a na tomto základu si opečeme kuřecí části. Pak podlijeme vroucí vodou tak, aby bylo kuře ponořené, osolíme a dusíme doměkka (podle potřeby vodu doléváme). Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody, přisolíme a povaříme. Kuřecí kousky obereme a vložíme zpět do omáčky, kterou necháme trochu prohřát. Můžeme podávat například s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na kuře na paprice

Poradna

V naší poradně s názvem MOTÝLÍ KEŘ - ŽLOUTNUTÍ LISTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Povolná.

Prosím o radu,u keře mi začaly černat listy. Motýlovník jsem postříkala proti
mšicím,ale nepomohlo to.Kvete,ale zdá se mi,že za celé léto(zatím)
vůbec nevyrostl.Prosím, čím mám keř postříkat. Děkuji EP

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Proč černají listy na motýlím keři?
Plísňové choroby a padlí způsobují mnoho skvrn na listech, které mají barvu od žluté po hnědou a dokonce i černou nebo tmavě hnědou. Tyto skvrny mohou být kruhové nebo nepravidelné, ale obvykle se z nich krátce po jejich objevení vyvinou plodnice. Plísňovým onemocněním prospívají vlhké podmínky.
Co dalšího způsobuje tmavé listy na motýlích keřích?
Pokud jsou vadnoucí listy scvrklé a hnědé, motýlí keř trpí nedostatkem vody. Motýlí keř potřebuje vodu během růstového období na začátku jara a během období sucha po celou sezónu.
Pokud jde o plíseň, odstraňte zcela napadené rostliny nebo ostříhejte větve a zbytek živé rostliny postříkejte fungicidem, typicky OTRIVA. Seznam všech fungicidů, které jsou nyní v nabídce pro ochranu okrasných rostlin proti plísním a padlí je vidět zde: www.zbozi.cz/hledej/…
Babská rada jak se zbavit černé plísně na listech motýlího keře je postříkat postižené rostliny směsí vody a saponátu. Rozmíchejte 1 polévkovou lžíci domácího tekutého pracího prostředku v 3,5 litru vody a nastříkejte jej na rostliny.

Zdroj: diskuze Motýlí keř - žloutnutí listů

Ingredience

Recept vystačí na 4 až 6 porcí.

  • 2 opravdu velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • kohoutí, slepičí, kuřecí vývar nebo voda
  • 4 kohoutí nebo kuřecí stehna
  • sůl
  • 4 snítky rozmarýnu
  • lžička mleté papriky
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 kapie nebo červená paprika
  • 4 žampiony
  • slunečnicový olej

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi VYSOKÉ KEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den,
potřebuji zakrýt prostor pod vlašským ořechem nějakým vhodným křovím. Nejsem zahradník a použil jsem tůje. Ty nevydržely. Prosím radu- co bych tam měl zasadit?
Předem děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoké keře

Kuře na paprice od Babici

Suroviny:

Maso:

  • 1 kuře
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • ¼ celeru
  • pepř
  • sůl
  • nové koření
  • zeleninový vývar

Omáčka:

  • 2 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • ½ lžíce hladké mouky
  • 2 dcl sladké smetany
  • sůl

Postup:

Kuře naporcujeme a dáme vařit. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, pepř, dvě kuličky nového koření a zeleninový vývar. Vaříme asi 20 minut. Mezitím si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, pak vložíme uvařené porce kuřete, přidáme sladkou papriku, pepř, kostku hovězího vývaru, osolíme a krátce opečeme. Zalijeme přeceděným vývarem. Porce kuřete vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Nakonec zahustíme smetanou s moukou a necháme povařit asi 3 minuty. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na kuře na paprice

Servírování

Nyní si Kluci v akci orestují pokrájené žampiony a papriku na oleji ze smažení stehen. Servírují to tak, že na talíř umístí stehno, polijí ho trochou omáčky a navrch nakupí orestované žampiony s paprikou. Celé to pak ozdobí snítkem rozmarýnu použitého při smažení stehen. Já osobně bych pokrm doplnila o knedlíky, protože omáčka je s nimi velice chutná.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Recept na základ

Kluci v akci si nejdříve nadrobno nakrájí cibulku. K tomu přidají na plátky nakrájený česnek. Rovněž si nákrájí papriku na tenké krátké proužky a na plátky také rozkrájí žampióny. Nyní na oleji osmahnou cibulku s česnekem. Restují jen zlehka tak, aby cibule nezhnědla a na závěr k cibuli přidají sušenou mletou papriku. Promíchají a zalijí to slepičím vývarem a nechají vařit dokud nepřidají stehna.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Motýlí keř - video s přesazováním

Pokud potřebujete vidět, jak přesně vypadá přesazování motýlího keře, tak zde je několik videonávodů, jak provést přesazení na zahradě. Video s přesazením motýlího keře.

Zdroj: Kdy přesadit motýlí keř

Příprava kuřecích stehen

Nyní si Kluci v akci připraví stehna z kohouta. Navrchu stehen udělají tři zářezy, přičemž jeden je přímo na kloubku, aby šlo stehno při konzumaci dobře rozlomit. Dále stehna osolí a umístí je do pánve s rozehřátým olejem kůží dolů. Orestují je, aby se maso stáhlo a při vaření neztrácelo šťávu. Ke smažícím se stehnům přidají 4 kousky rozmarýnu a smaží 2 minuty na každé straně. Těsně před koncem smažení přidají mletou papriku, kterou na stehna lehce rozpráší.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Jak dělají slepici na paprice Kluci v akci

Ingredience: 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 2 lžíce sladké mleté papriky, kohoutí, slepičí, kuřecí vývar nebo voda, 1 kohout, sůl, snítka rozmarýnu, lžička mleté papriky, 250 ml 33% smetany, 1 kapie nebo červená paprika, 4 žampiony, slunečnicový olej

Postup: Na oleji dosklovata orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, orestujeme, pak zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Části naporcovaného kohouta na straně kůže nařízneme, osolíme, opečeme na oleji ze všech stran dozlatova, přihodíme snítku rozmarýnu, během opékání lehce poprášíme mletou paprikou, pak sejmeme (olej uchováme i se snítky rozmarýnu) a vložíme do základu na omáčku, přiklopíme, dusíme doměkka, na závěr zalijeme smetanou, necháme přejít varem a podáváme. Na oleji po opečeném mase orestujeme papriku nakrájenou na nudličky a na větší kousky nakrájené žampiony. Papriku s žampiony klademe na každou porci kohouta, navrch ozdobíme snítkou opečeného rozmarýnu. Jako příloha se hodí špecle, bramborové noky, knedlíky, rýže.

Zdroj: Slepice na paprice – recepty


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP