Příběh
V příběhu ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.
Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: Příběh Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Ingredience
Na těsto na košíčky
- 2 ½ dl ovesných vloček;
- 2 ½ dl ječné mouky;
- 1 dl vody;
- 0,5 dl olivového oleje;
- 1 lžička sušeného oregana;
- 2 špetky soli.
Na květákové kari
- 250 g květáku;
- 4 lžíce olivového oleje;
- 3 stroužky česneku;
- 1 jarní cibulka;
- 1 lžíce kari;
- sůl;
- hrst petrželky;
- 2 vejce.
Na listový salát s klíčky
- 4 hrsti rukoly;
- ½ ledového salátu;
- klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa);
- panenský olivový olej;
- citronová kůra a šťáva.
Zdroj: Jak dělají květákové placky Kluci v akci
Příběh
V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.
Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.
Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš
Suroviny
Na přípravu pro 4 osoby budete potřebovat:
- 16 bulv řepy, každá o velikosti golfového míčku
- extra panenský olivový olej
- malou hrst vlašských ořechů
- červený vinný ocet
- 6 polévkových lžic čerstvého kozího sýra
- 1 hlávku salátu radicchio
- několik snítek hladkolisté petrželky
- sůl a čerstvě namletý barevný pepř
Na zálivku:
- 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce vinného octa nebo šťávu z 1/2 citronu
- špetku soli
- lžičku cukru
Zdroj: Pečená červená řepa podle Pohlreicha
Postup
Podle receptu Zdeňka Pohlreicha budeme na čtyři porce omáčky potřebovat 600 g hovězího zadního (loupané plece), 30 g slaniny, sůl a mletý pepř. Dále pak 50 g oleje, 50 g cibule, 45 g hladké mouky, 20 g másla a 75 g sterilovaných okurek.
Z. Pohlreich nejprve hovězí maso protkne slaninou, osolí jej, opepří a ze všech stran zprudka opeče na rozpáleném oleji. Poté opečené maso vyjme a v tuku, který zbyl po opékání masa, připraví cibulový základ, který zalije vodou. Do něj pak vloží opečené maso, nádobu přiklopí poklicí, vloží do rozehřáté trouby a dusí.
Během dušení Zdeněk Pohlreich maso obrací, přelévá šťávou a podlévá. Jakmile je maso měkké, vyjme ho ze šťávy. Šťávu na plotně vydusí na tuk, zapráší moukou, opraží, zalije vodou, rozmíchá a provaří. Na másle orestuje na nudličky nakrájené sterilované okurky, na které posléze přecedí provařenou šťávu.
Za přílohu doporučuje Z. Pohlreich dušenou rýži. Ale záleží samozřejmě na vaší chuti. Omáčku nedochucuje ani se smetanou. Z takto připraveného receptu nevznikne „okurková omáčka“.
Zdroj: Znojemská omáčka podle Pohlreicha
Postup
Kluci v akci si nejdříve předpečou košíčky. Z uvedených ingrediencí pro košíčky zpracují těsto a nechají ho půl hodiny odležet. Poté ho prsty plní do nízkých jednoporcových teflonových formiček, a prsty si podle potřeby namáčí ve vodě. Celkem by to mělo vyjít na 8 koláčků o průměru 10 cm. Těsto před pečením propíchají vidličkou a pečou ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut. Předpečené korpusy naplní květákovou kari směsí a dají ještě zapéct.
Kari směs si připraví tak, že na oleji pozvolna osmahnou nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidají cibulku, osmahnou, vmíchají nadrobno nasekaný květák, ochutí kořením kari, osmahnou a osolí. Poté to odstaví, nechají zchladnout a do směsi vmíchají nasekanou petrželku a vejce. Květákovou kari směsí naplní formičky a dají zapéct ještě na 15−20 minut.
Pokrm podávají s tímto listovým salátem, což je rukola smíchaná s natrhaným listovým salátem, s klíčky a trochu citronové kůry, zakápnutá olejem a zastříknutá citronovou šťávou.
Zdroj: Jak dělají květákové placky Kluci v akci
Ingredience
- 2 lžíce nesoleného másla;
- 1/2 lžíce olivového oleje;
- 300 g žampionů, nakrájených na plátky;
- špetka soli a čerstvě namletého pepře;
- 2 stroužky česneku, nasekané;
- 1/4 hrnku (65 ml) suchého bílého nebo růžového vína;
- 1/2 hrnku (125 ml) kuřecího nebo zeleninového vývaru;
- 1 hrnek (250 ml) husté / zahuštěné smetany;
- 1/2 hrnku (30 g) parmazánu, jemně nastrouhaného;
- 2 lžičky čerstvých lístků tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného).
Zdroj: Žampionová omáčka jako od Pohlreicha