Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

LNENÉ SEMÍNKO ÚPRAVA


LNENÉ SEMÍNKO ÚPRAVA bylo téma, které nás inspirovalo k vytvoření tohoto článku. Slané tyčky představují druh slaného pečiva. Slané pečivo připravené doma potěší každou návštěvu. Ať už je sýrové, bezlepkové, či tvarohové, úspěch máte vždy zaručený. Při posezení s přáteli u sklenky vína vám právě toto pečivo přijde nejvíce vhod. V tomto článku najdete jednak informace o sýrových tyčinkách, jednak několik receptů na jejich přípravu.


Sýrové tyčinky z listového těsta

Ingredience: 1 vejce, 1 listové těsto.

Ingredience dle chuti: sýr, semínka, koření.

Ingredience dle potřeby: máslo na vymazání, polohrubá mouka na vysypání.

Postup: Listové těsto vyválíme na ploše předem vysypané polohrubou moukou na nepříliš tenký plát. Plát nakrájíme na pásky o velikosti 8 cm x 1,5 cm. Než tyčinky od sebe oddělíme, pomažeme je vajíčkem a posypeme různými semínky: celý kmín, sezamové semínko, lněné semínko, slunečnicové semínko. Nejlepší a nejchutnější je posypat listové tyčinky sýrem. Připravené tyčinky dáme na plech vymazaný slunečnicovým olejem (může být i máslem) a pečeme je při teplotě 160 °C asi 10–15 minut. Až získají zlatavou barvu, vytáhneme je z trouby. Před podáváním necháme tyčinky vychladnout.

Zdroj: článek Sýrové tyčinky

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


lněné semínko jak pripravit
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
lneny olej a tvaroh
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.