Téma: 

mango recepty pomazánka


Facebook Twitter Pinterest email tisk

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Jemná avokádová pomazánka

Ingredience: 1 zralé avokádo, 2 lžíce žervé, sůl, citronová šťáva

Technologický postup: Avokádo podélně rozřízneme a vyjmeme pecku. Pak vydlabeme dužinu. Tu rozmačkáme najemno vidličkou a promícháme se žervé. Ochutíme trochou soli a citronové šťávy.

Detail odstavce: Jemná avokádová pomazánka
Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Hodnocení receptů na krkovici.

Velmi dobré recepty.

Zdroj: diskuze Hodnocení receptů na krkovici.
Odesláno: 27.12.2018 uživatelem Ivana Müllerová
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Pomazánka pro děti

Pomazánka s medem a jablky

Ingredience: 150 g lučiny, 2 jablka, 3 lžičky medu, 2 lžičky kakaa, špetka mleté skořice

Postup: Lučinu našleháme s nastrouhanými jablky, ze kterých jsme vymačkali šťávu. Směs lučiny s jablky ochutíme medem a mletou skořicí, vmícháme kakao a dochutíme. Mažeme na celozrnné pečivo.

Detail odstavce: Pomazánka pro děti
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: smoothie recepty komentář

No já mám tedy lepší mixér a to Vitamix. Ten udělá jak smothie tak i rozdrtí led. Zvládá dokonce i burákové máslo. Lepší si za mixér rozhodně připlatit.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno: 27.11.2017 uživatelem Mášinka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KREVETOVÁ POMAZÁNKA

Pomazánka z krabích tyčinek

Ingredience: špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce bílého jogurtu, citronová šťáva, 1 balení krabích tyčinek, 2 lžíce majonézy

Postup: Krabí tyčinky nasekáme a najemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme petrželkou, plátky rajčete nebo okurky. Takto připravená nepravá krabí pomazánka je rychlá a recept jednoduchý.

Detail odstavce: Pomazánka z krabích tyčinek
Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno: 28.6.2015 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0

CELEROVÁ POMAZÁNKA - RECEPT

Zdravá celerová pomazánka s mrkví

Ingredience: 3– 4 mrkve, 1 bílý jogurt, 1 lučina, 0,5 menšího celeru, sůl, čerstvé bylinky, citronová šťáva, mletý černý pepř

Postup: Mrkev i celer oškrábeme a najemno nastrouháme. Přidáme lučinu a podle potřeby bílý jogurt – až bude mít pomazánka požadovanou roztíratelnou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, citronem, pro gurmány čerstvými bylinkami. Celerovo mrkvová pomazánka se podává nejlépe dobře vychlazená.

Detail odstavce: Zdravá celerová pomazánka s mrkví
Zdroj: Celerová pomazánka - recept
Zveřejněno: 16.10.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: smoothie recepty komentář

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno: 29.12.2016 uživatelem Skokova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA ČERVENOU ŘEPU

Pomazánka z řepy

Ingredience: 250 g vařené či pečené červené řepy, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 3 prolisované stroužky česneku, 50 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř

Postup: Smíchejte nastrouhanou vařenou či pečenou červenou řepu, nasekané vlašské ořechy, prolisované stroužky česneku, bílý jogurt a dvě lžíce majonézy. Osolte, opepřete a podávejte.

Detail odstavce: Pomazánka z řepy
Zdroj: Recepty na červenou řepu
Zveřejněno: 2.10.2017

KREVETOVÁ POMAZÁNKA

Falešná krevetová pomazánka

Ingredience: filé, sůl, majonéza, bílý jogurt, citron, cukr, worcesterová omáčka

Postup: Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí je rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou worcesteru.

Detail odstavce: Falešná krevetová pomazánka
Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018

CELEROVÁ POMAZÁNKA

Celerová pomazánka s jablky

Ingredience: ½ jemně strouhaného menšího celeru, 3 vařená vejce, 1 balení taveného sýra, 2 jemně nastrouhaná jablka, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trochu olivového oleje, půl jemně nakrájené cibule

Postup: Vejce protlačíme mřížkou na salát, přidáme ostatní ingredience, rozmačkáme, promícháme dle potřeby a osolíme. Pozor – použijte syrový celer a z jablek slijte šťávu, aby pomazánka nebyla příliš řídká. Slitou šťávu můžete vypít.

Detail odstavce: Celerová pomazánka s jablky
Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno: 21.9.2015

RECEPTY S ČESNEKEM

Česneková pomazánka

Suroviny:

  • 3 větší stroužky česneku
  • 2 měkké sýry
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • tvrdý sýr
  • pepř, sůl

Postup:

Oloupejte česnek a rozdrťte ho, přidejte 2 tavené sýry, trochu majonézy (nebo tatarky) a 2 lžíce pomazánkového másla. Můžete přidat i na jemno nastrouhaný tvrdý sýr. Pomazánku nezapomeňte osolit a dle chuti můžete i opepřit. Pořádně zamíchejte a servírujte například na kolečkách rohlíku.

Detail odstavce: Česneková pomazánka
Zdroj: Recepty s česnekem
Zveřejněno: 13.10.2014

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s pažitkou

Ingredience: 250 g brynzy, 100 g másla, 2 lžíce smetany, svazek pažitky, 1 lžíce sladké červené papriky, sůl

Technologický postup: Brynzu vyšleháme se smetanou, máslem a paprikou, dosolíme (pokud je potřeba) a vmícháme nakrájenou pažitku. Pomazánku mažeme na čerstvý chléb.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s pažitkou
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s vajíčkem

Ingredience: 250 g brynzy, 2 lžíce másla, 3 vejce uvařená natvrdo, 1 velká cibule, smetana dle potřeby, špetka mletého kmínu, půl lžičky mleté papriky, pažitka, sůl

Technologický postup: Brynzu utřeme s máslem. Je-li pomazánka moc hustá, zředíme ji trochou smetany. Vmícháme kmín a papriku, přidáme jemně posekanou cibuli, najemno nastrouhaná vejce a pažitku. Promícháme a podle chuti dosolíme. Brynzovou pomazánku s vejci podáváme s čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s vajíčkem
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

CELEROVÁ POMAZÁNKA - RECEPT

No a co vy? Máte nějaké super recepty? Pochlubte se s nimi!

Vždyť celer má blahodárné účinky na náš organismus – snižuje hladinu cholesterolu, ulevuje od zácpy, snižuje riziko rakoviny žaludku a tračníku, stabilizuje krevní tlak, zlepšuje funkci ledvin, pomáhá zhubnout, napomáhá detoxikaci těla, urychluje odstranění ledvinových kamenů, zklidňuje nervový systém, je regulátorem hormonů.

Detail odstavce: No a co vy? Máte nějaké super recepty? Pochlubte se s nimi!
Zdroj: Celerová pomazánka - recept
Zveřejněno: 16.10.2017

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

Škvarková pomazánka s česnekem

Ingredience: 1 kg škvarků, 6 stroužků česneku, 2 naložené okurky, 1 špetka pálivé papriky, 1 lžička hořčice, 1 špetka soli

Postup: Škvarky umeleme ve strojku na maso. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a hořčici podle chuti. Vše promícháme a dáme vychladit. Škvarkovou pomazánku s česnekem podáváme s čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Škvarková pomazánka s česnekem
Zdroj: Škvarková pomazánka
Zveřejněno: 6.9.2015

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka s česnekem

Ingredience: 200 g brynzy, 100 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, mletý kmín, sůl

Technologický postup: Brynzu promícháme se změklým máslem, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, promícháme. Dochutíme sladkou mletou paprikou, kmínem, solí a vše důkladně promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka s česnekem
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Pomazánka ze sušených rajčat

Ingredience: 150 g sušených rajčat v oleji, 1 hrnek vlašských ořechů, 1 velká hrst čerstvých bazalkových lístků, 2 lžíce dýňového nebo olivového oleje, 1 lžíce sójové omáčky Tamari, špetka drceného chilli, himálajská sůl (dle chuti)

Postup: Všechny suroviny nasypte do mixéru a rozmixujete je dohladka. Pomazánku podávejte s opečeným nebo čerstvým chlebem. Pokud pomazánku nespotřebujete celou, přendejte ji do uzavíratelné krabičky a skladujte v lednici.

Detail odstavce: Pomazánka ze sušených rajčat
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Pikantní avokádová pomazánka

Ingredience: 2 avokáda, citronová šťáva z jednoho citronu, 1 stroužek česneku, kopr, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Avokáda rozpůlíme, pecky vyjmeme, dužinu vydlabeme a rozmačkáme vidličkou. Poté dužinu pokropíme citronovou šťávou, přidáme drobně nasekaný česnek, kopr a dochutíme pepřem a solí. Hotovou avokádovou pomazánku podáváme s bílým nebo celozrnným pečivem.

Detail odstavce: Pikantní avokádová pomazánka
Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

Nutriční hodnoty vajec

Rychlost a jednoduchost přípravy však nejsou jediná pozitiva tohoto pokrmu. Vajíčková pomazánka se samozřejmě připravuje z vajec, která by neměla v naší stravě chybět. Vejce totiž obsahují velké množství vody, mají nejvyváženější obsah nutričně významných látek (tedy bílkovin a tuků), jsou dobře stravitelná, ale pozor, obsahují i hodně cholesterolu.

Detail odstavce: Nutriční hodnoty vajec
Zdroj: Vajíčková pomazánka
Zveřejněno: 29.9.2014

RECEPTY NA JEDNOHUBKY

Česneková pomazánka na jednohubky

Česneková pomazánka

Ingredience: 1 kelímek tvarohu, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 150 ml majonézy, mletá paprika, sůl

Postup: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V misce smícháme tvaroh s majonézou, cibulí a česnekem, dochutíme vegetou, mletou paprikou a dle chuti osolíme. Mažeme na pečivo a obložíme čerstvou zeleninou.

Česneková pomazánka

Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 5 stroužků česneku, 3 obdélníčky smetanového taveného sýra, 200 g eidamu

Postup: Pomazánkové máslo rozšleháme v míse s tavenými sýry, pomalu přimícháme prolisovaný česnek a nastrouhaný eidam. Osolíme dle chuti a mažeme na kolečka rohlíků nebo nakrájené bagety. Ozdobíme podle fantazie šunkou, kouskem sýra, vlašským ořechem, mandarinkou, kuličkou hroznového vína. Pomazánka je výborná v kombinaci s ananasem.

Česneková pomazánka

Ingredience: 2 pomazánková másla bez příchuti, 4 kostky taveného sýra, 4 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak

Postup: Máslo a sýr dobře promícháme. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný česnek. Opět dobře promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo. Zdobíme čerstvou zeleninou.

Ostrá nivová pomazánka

Ingredience: 200 g nivy, 6 stroužků česneku, 100 g majonézy, 1 lžíce másla, ořechy na ozdobení

Postup: Nivu nastrouháme na jemném struhadle, česnek prolisujeme a spojíme změklým máslem a majonézou. Mažeme na tmavé pečivo a ozdobíme ořechem.

Detail odstavce: Česneková pomazánka na jednohubky
Zdroj: Recepty na jednohubky
Zveřejněno: 30.3.2015

CELEROVÁ POMAZÁNKA

Celerová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 1 měkký tvaroh, 1 lžíce tatarky, cca 5 dkg salámu (může být tvrdý i měkký), cca 5 dkg tvrdého sýra, menší půlka celeru, sůl, pepř, jarní cibulka či pažitka

Postup: Máslo smícháme s tvarohem a tatarkou, nastrouháme či nakrájíme hodně nadrobno salám a sýr, syrový celer nastrouháme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku, opatrně osolíme a opepříme. Pomazánka je opravdu lahodná, i odpůrce celeru nepozná, z čeho je.

Detail odstavce: Celerová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno: 21.9.2015

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Pomazánka z avokáda a Lučiny

Ingredience: 1 avokádo, 1 balíček Lučiny, 3 stroužky česneku, 1 malá cibulka, trocha citronové šťávy, sůl, pepř

Technologický postup: Do misky dáme Lučinu, najemno nakrájíme cibulku a prolisujeme česnek a přidáme k Lučině. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme a zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vše v misce pomocí vidličky vypracujeme v pomazánku.

Detail odstavce: Pomazánka z avokáda a Lučiny
Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017

KREVETOVÁ POMAZÁNKA

Krevetová pomazánka – recept

Ingredience: 250 g vyloupaných krevet, 3 lžíce majonézy, 1 menší cibule, citronová šťáva, sůl

Postup: Nevyloupané čerstvé krevety musí příjemně vonět, jejich skořápky musí být lesklé a neporušené. Mražené krevety uvaříme v malém množství slané vody. Vychladlé je pokrájíme na malé kousky. Najemno nakrájíme cibuli, přidáme majonézu, pár kapek citronové šťávy, dosolíme podle chuti, dobře promícháme a pomazánka je hotová. Místo majonézy můžeme použít tvaroh a dvě lžíce smetany. Získáme tak dietnější variantu.

Detail odstavce: Krevetová pomazánka – recept
Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA

Brynzová pomazánka

Ingredience: 100 g brynzy, 100 g másla, 1 lžička mleté červené papriky (sladké), sůl, snítka pažitky

Technologický postup: Brynzu s máslem důkladně vymícháme. Přidáme mletou sladkou papriku, tím dodáme vyšlehanému krému barvu. Podle chuti brynzovou pomazánku osolíme. Ozdobíme nasekanou pažitkou, kterou můžeme přimíchat i do pomazánky. Podáváme s čerstvým bílým chlebem.

Detail odstavce: Brynzová pomazánka
Zdroj: Brynzová pomazánka
Zveřejněno: 31.8.2016