Téma: 

olejová buchta hrníčková


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HRNKOVÁ BUBLANINA

Receptů na bublaninu je veliké množství, v podstatě co bublanina, to originál. Bublanina je náročnější na vejce, nenáročná na tuk a méně náročná na mouku. Je velmi nadýchaná, a pokud použijete celozrnnou mouku, budete mít hezkou tmavou barvu v kontrastu s třešněmi. Domácí bublanina je ten pravý červencový zážitek a skutečný hit léta.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinková buchta na plech

Na vás je jen vybrat ten správný recept na pudinkovou buchtu, jíž později potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu nebo přátele. Věřím, že se alespoň jeden z níže uvedených receptů stane vaším oblíbeným a vy se k němu budete s chutí vracet.

Detail odstavce: Pudinková buchta na plech
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 29.4.2016

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka olejová

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek studeného mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, tuk na vymazání formy, strouhanka na vymazání formy

Postup: Smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko, olej, vajíčka a vše smícháme v nadýchané těsto. To pak můžeme rozdělit a jednu část ochutit kakaem. Těsto nalijeme do předem vymazané a strouhankou vysypané formy. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut při teplotě 200 °C. Po upečení posypeme olejovou bábovku moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka olejová
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinkové koláče

Nutriční hodnoty těchto výrobků se pohybují ve 100 g takto:

  • Energie: cca 1 620 kJ
  • Bílkoviny: cca 9,9 g
  • Tuky: cca 14 g
  • Sacharidy: cca 52 g

Detail odstavce: Pudinkové koláče
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 30.9.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník z mikrovlnky

Ingredience: 3 lžíce oleje, 0,5 lžíce kypřicího prášku, 1 vejce, 2 lžíce Granka, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mléka, 4 lžíce hladké mouky

Postup: Připravíme si 1 hrneček. V hrnečku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a Granko. Přidáme vejce, mléko a olej, dobře promícháme. Hrnek dáme do mikrovlnky cca na 2 minuty. Až buchta začne stoupat, vypneme a necháme 5 minut odpočinout. Hrnkovou buchtu z mikrovlny vyklopíme a podáváme zdobenou šlehačkou a Grankem. Toto je ideální rychlovka pro dítě nebo „vlka samotáře“.

Detail odstavce: Rychlý moučník z mikrovlnky
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RECEPTY NA BUCHTU S PUDINKEM

Rychlá buchta s pudinkem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 libovolný pudinkový prášek, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 čokoládová poleva, kokos nebo oříšky na posypání

Postup: Mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. V jiné misce smícháme mléko, olej a vidličkou rozšlehané vejce. Vše přilijeme k sobě a promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Ve vyhřáté troubě upečeme. Možno polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, mletými oříšky či jakýmkoli koupeným cukrářským zdobením.

Detail odstavce: Rychlá buchta s pudinkem
Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem
Zveřejněno: 13.8.2015

RECEPTY NA JOGURTOVÉ PEČIVO

Jogurtová buchta

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 hrnek studeného mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2x bílý jogurt Activia (2x 125 g)
  • čokoláda
  • mandarinkový kompot (ovoce lze obměnit za jakékoliv dle fantazie)

Postup:

Smícháme vejce, mléko, olej a jogurty, postupně přidáváme cukr, vanilku, mouku s práškem do pečiva. Nakonec nastrouháme čokoládu a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Nazdobíme ovocem a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem nebo při slavnostnější příležitosti ozdobíme šlehačkou.

Detail odstavce: Jogurtová buchta
Zdroj: Recepty na jogurtové pečivo
Zveřejněno: 30.7.2014

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Hrníčková piškotová bábovka

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1/2 prášku do pečiva

Postup: Ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 150 °C asi 30–40 minut. Ještě teplou hrnkovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

Detail odstavce: Hrníčková piškotová bábovka
Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

PUDINKOVÉ ŘEZY – RECEPTY

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 200 g cukru moučky, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje

Ingredience na pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr

Ingredience na vrchní vrstvu: 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, skořice a Granko na posypání

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný vysoký plech, protože těsto při pečení stoupne. Na těsto nalijeme uvařený horký vanilkový pudink a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení na teplou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany s 2 vanilkovými cukry a posypeme Grankem a skořicí (skořice je zde moc dobrá, ale nepřehánět). Řezy uchováváme v lednici. Je to neuvěřitelně lehká, dobrá a také osvěžující „buchta“. U ní je jistota, že vám dlouho nevydrží.

Detail odstavce: Pudinkové řezy se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinkové řezy – recepty
Zveřejněno: 5.11.2016

BÁBOVKA

Olejová bábovka

Ingredience: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 60 ml oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 100–150 ml mléka

Postup: Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.

Detail odstavce: Olejová bábovka
Zdroj: Bábovka
Zveřejněno: 6.11.2016

CUPCAKE

Srovnání cupcakes vs muffiny

Recept na muffiny je jednodušší, záleží však na tom, jaký máte. Muffiny se nezdobí krémem ani nepotahují potahovací hmotou (mohou se zdobit čokoládou nebo trochou marcipánu). Muffiny jsou vláčné (takže nepotřebují horu krému navrch). Muffiny po upečení vyběhnou a vršek může popraskat, což je normální. Muffiny jsou jednoduše řečeno malé buchtičky.

Cupcake je o trochu složitější, ale zase jde možná jen o postup výroby. Cupcake se bohatě zdobí krémem, potahuje a jinak vyšperkovává, a tak jde často přímo o malá umělecká dílka. Cupcakes jsou malinko sušší než muffiny, proto jsou ideální v kombinaci s krémem. Cupcakes by ani po upečení neměly nijak moc nabýt, rozhodně by neměly být popraskané. Cupcakes jsou zkrátka malinké dortíky.

Jednoduše řešeno: muffin je buchta a cupcake je dortík.

Detail odstavce: Srovnání cupcakes vs muffiny
Zdroj: Cupcake
Zveřejněno: 17.3.2016

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka z hladké mouky

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vajíčka, necelý hrnek cukru, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C. Posypeme moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka z hladké mouky
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Tvarohová buchta

Ingredience: 500 g hladké mouky, 1,5 balení Hery, 2 vanilkové cukry, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 tvarohy, 2 žloutky, 2 bílky, dle chuti moučkový cukr

Postup: Mouku, prášek do pečiva, Heru, vanilkové cukry a moučkový cukr smícháme dohromady (nejlépe přímo rukama). Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme je do mrazáku na 20 minut. Mezitím vymažeme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem. Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém struhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou. Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.

Detail odstavce: Tvarohová buchta
Zdroj: Tvarohový koláč
Zveřejněno: 15.8.2015

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka bez oleje

Ingredience: 4 vejce, hrnek cukru krupice, 1 smetana na šlehání, 1 kypřicí prášek, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hladké mouky

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C. Vychladlou bábovku sypeme moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka bez oleje
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinková bublanina

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 120 ml oleje
  • 4 vejce
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g jahod (čerstvých nebo mražených), možno i jiné ovoce

Postup:

Žloutky oddělte od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte cukr, vyšlehejte do pěny, poté přilijte olej a znovu šlehejte. Ke žloutkům přidejte tvaroh, mouku, vanilkový cukr, vanilkový pudink a prášek do pečiva. Promíchejte. Na závěr zlehka vmíchejte tuhý sníh. Vyšší plech vymažte máslem nebo olejem, vysypte hrubou moukou a přelijte na něj připravené těsto, rovnoměrně rozetřete. Jahody pokrájejte na čtvrtiny nebo poloviny a rozmístěte na těsto. Předehřejte troubu na 180 °C a dejte péct asi na 30 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout, pocukrujte a můžete podávat.

Detail odstavce: Pudinková bublanina
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 29.4.2016

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka s jablky

Ingredience: 1 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 1 hrnek nastrouhaných jablek, skořice, kakao

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka s jablky
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka s jogurtem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 1/4 hrnku oleje, špetka soli, 2 vejce, 1 jogurt

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C. Hotovou a ještě teplou bábovku posypeme vanilkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka s jogurtem
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

RECEPTY NA BUCHTU S PUDINKEM

Buchta s pudinkem a čokoládou

Ingredience:

  • na těsto: 1 hrnek mléka, 1 lžíce rumu, 2 vejce, „větší půlka“ hrnku oleje, 13 lžiček krystalového cukru, 600 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 lžičky instantního droždí
  • na náplň: 100 g hořké čokolády, vanilkový pudink, olej na potření buchet

Postup: Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vymícháme ručně). Mouku nedáváme hned všechnu, radši méně a podle potřeby přidat. Uvaříme si hustší vanilkový pudink. Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a roztáhneme na placičky. Na každou položíme kousek čokolády, hromádku pudinku a zabalíme. Buchty klademe spojem dolů na vymazaný plech a každou ze všech stran potřeme olejem. Na plechu necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch buchet olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Před podáváním pocukrujeme.

Detail odstavce: Buchta s pudinkem a čokoládou
Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem
Zveřejněno: 13.8.2015

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinkový koláč z listového těsta

Ingredience:

  • 500 g listového těsta
  • 100 g moučkového cukru
  • 750 ml mléka
  • 3 ks vanilkového pudinku
  • 250 g másla

Postup:

Listové těsto si rozdělte na 2 poloviny, z obou polovin vyválejte stejný plát, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200–250 °C asi 15 až 20 minut. Těsto nechte úplně vychladnout. Mezitím uvařte pudink z mléka a tří vanilkových pudinků, přelijte z hrnce do plastové misky, aby vám rychleji vychladl, a nechte úplně zchladnout. Máslo nechte v místnosti zahřát na pokojovou teplotu. Pomocí ručního šlehače poté vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do hladka, pak přidejte studený pudink a vyšlehejte hladký krém, který rozetřete na jeden plát upečeného studeného těsta a přiklopte druhým. Můžete podávat ozdobené cukrem, potřené čokoládovou polevou, nebo jen nepravidelně pocákané čokoládovou polevou, ale můžete použít i citronovou či rumovou polevu.

Detail odstavce: Pudinkový koláč z listového těsta
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 29.4.2016

RECEPTY NA BUCHTU S PUDINKEM

Buchta s pudinkem a jablky

Ingredience:

  • na těsto: 400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva
  • na náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic pískového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinku

Postup: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Poté jej rozdělíme na 2 části, vyválíme dvě stejné placky ve velikosti plechu a první z nich za pomoci válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tuto placku stejnoměrně rozvrstvíme náplň, kterou jsme připravili nakrájením jablek na plátky a smícháním s cukrem a pudinkovým práškem. Cukr s pudinkem je dobré smíchat s pokrájenými jablky na poslední chvíli, protože nestačí pustit vodu. Opět za pomoci válečku přeneseme druhou vyválenou placku a přikryjeme jí jablečnou náplň. Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C dorůžova. Výše uvedené těsto se dá též použít na pečení jablečného závinu. Množství postačí na 3 záviny.

Detail odstavce: Buchta s pudinkem a jablky
Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem
Zveřejněno: 13.8.2015

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 celá vejce, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje

Ingredience na pudinkovou náplň: 1/2 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1–2 velké lžíce cukru

Ingredience na dochucení: 400 g zakysané smetany, Granko nebo strouhaná čokoláda

Postup: Vejce s oběma druhy cukru ušleháme do husté pěny. Poté postupně přilijeme olej a opatrně zašleháme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený buď pečicím papírem, anebo řádně vymazaný a vysypaný.

Z mléka, pudinkové prášku a cukru uvaříme pudink, který ještě horký rozlijeme tenkým pramínkem rovnoměrně na těsto. V žádném případě jej nemícháme! Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 15 minut.

Na závěr ještě teplý korpus (nikoli horký!) potřeme zakysanou smetanou a posypeme Grankem či strouhanou čokoládou. Jde rovněž použít jinou příchuť pudinku, takže nám pak vznikne jiný barevný kontrast.

Detail odstavce: Pudinkový koláč se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 30.9.2018