Téma: 

pepřová omáčka


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka podle Pohlreicha

Ingredience: 1 lžička dijonské hořčice, 100 ml 30% smetany, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce zeleného pepře

Technologický postup: Na pánev do výpeku z masa nalijeme smetanu a víno, provaříme 2 minuty, až se obsah zredukuje. Poté přidáme kuličky pepře a hořčici, zamícháme a část kuliček vařečkou nebo lžící rozdrtíme. Povaříme ještě 1 minutu. Pepřová omáčka je vhodná pro přelití masa i přílohy.

Detail odstavce: Pepřová omáčka podle Pohlreicha
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pepřová omáčka

Dobrou chuť !

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka
Odesláno: 1.2.2017 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 0

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Studená pepřová omáčka k masu

Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, Lučina, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje

Technologický postup: Bílý jogurt nalijeme do menší misky, přidáme Lučinu a důkladně promícháme pomocí vidličky. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, osolíme a doladíme čerstvě nadrceným pepřem.

Detail odstavce: Studená pepřová omáčka k masu
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: svíčkova z vepřového masa s halali

Chtěla by jsem se zeptat,kde dělám chybu.Někdy se mě omáčka srazí a někdy né.Zachráním jí sice ponorným mixérem,ale chtěla by jsem znát příčinu.

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali
Odesláno: 29.11.2017 uživatelem Dagmar
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka bez smetany

Ingredience: 1 ks sýru žervé, 1 kelímek bílého jogurtu, mletý pepř, drcený pepř, sůl

Technologický postup: Do výpeku na pánev přidáme žervé a bílý jogurt. Necháme krátce povařit a poté dochutíme mletým pepřem, drceným pepřem a solí.

Detail odstavce: Pepřová omáčka bez smetany
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka ze zeleného pepře

Ingredience: 125 ml smetany, 20 g zeleného pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 4 cl brandy, sůl, muškátový oříšek

Technologický postup: Do pánve po smažení steaků nalijeme smetanu, přidáme nakládaný pepř dle chuti (dvě až tři lžičky) a lžičku nebo dvě hořčice. Můžeme přidat kapku brandy nebo portského vína pro lepší aroma. Podle chuti osolíme, můžeme přisypat trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme trochu svařit a steaky na talíři omáčkou přelijeme.

Detail odstavce: Pepřová omáčka ze zeleného pepře
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka na vepřovou panenku

Ingredience: 500 g vepřové panenky, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mletého pepře, 200 ml vepřového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g anglické slaniny, olej

Technologický postup: Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů je lehce naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak plátky vyndáme, obalíme je slaninou a dáme stranou. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme lžíci pepře, zasypeme moukou, poté přidáme vývar a nakonec smetanu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté maso se slaninou, které jsme dali stranou, vložíme do zapékací mísy a přelijeme ho omáčkou. Dáme péci do trouby předehřáté na 210 °C a pečeme asi 30 minut. Jako přílohu můžeme použít hranolky, krokety nebo americké brambory.

Detail odstavce: Pepřová omáčka na vepřovou panenku
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Jednoduchá pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • Mletý černý pepř
  • Sůl
  • Máslo

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce zahřejeme máslo. Na něm pak asi 2 minuty povaříme kuličky zeleného pepře. Poté přilijeme smetanu a vše přivedeme k varu. Poté se podle potřeby přidá mouka, aby mouka zhoustla podle našich představ. Nakonec se omáčka dochutí solí a mletým pepřem.

Detail odstavce: Jednoduchá pepřová omáčka bez vývaru
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci

Ingredience: 50 g másla, 3 dl vývaru, 1 dl smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 špetky provensálské koření

Technologický postup: Zasmažíme máslo, mouku a pepř, přidáme smetanu, provensálské koření, vývar a vše důkladně provaříme.

Detail odstavce: Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Tmavá pepřová omáčka

Ingredience:

  • 3 lžíce černého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • ½ hrnku Brandy
  • ½ hrnku vývaru z hovězího masa
  • 60 ml smetany
  • Sůl

Postup přípravy:

Nejprve je potřeba si pepř pořádně rozdrtit, aby v omáčce neplavaly celé kuličky. Poté si v hrnci na středním plameni rozehřejeme máslo. Do něj přidáme pokrájenou šalotku. Vše vaříme tak dlouho, dokud šalotka nezměkne. Do omáčky se pak přidá pepř a brandy. Vše se přivede k varu. Poté se do omáčky přilije ještě vývar z hovězího masa. Vše se přivede k varu. Jakmile se omáčka přivede k varu, je třeba plamen snížit a přidat do omáčky smetanu. Omáčka se musí pořádně promíchat a nechat se zahřát, ale bez vaření. Když se omáčka celá prohřeje, začne se znovu mírně zahřívat, dokud dostatečně nezhoustne, obvykle to trvá 5 - 10 minut. Omáčka je možné dosolit podle chuti.

Detail odstavce: Tmavá pepřová omáčka
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka z barevného pepře s taveným sýrem

Ingredience:

  • 1 sáček barevného pepře (čtyř barev)
  • Smetana ke šlehání
  • 2 kostky taveného sýra
  • Máslo
  • Mouka
  • Olej
  • Sůl

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce připravíme světlou jíšku (rozpálíme si máslo a přidáme hladkou mouku, vše smažíme, dokud mouka není dozlatova). Světlou jíšku pak zalijeme vodou a jíšku v ní rozmícháme. Do omáčky přidáme připravený pepř, tavený sýr a sůl. Omáčka se nechá přivést k varu, a když se pak odstaví, tak se do ní přidá smetana a dochutí se ještě solí podle potřeby.

Detail odstavce: Pepřová omáčka z barevného pepře s taveným sýrem
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Smetanová pepřová omáčka ke steakům

Ingredience:

  • 1 cibule (menší)
  • 1 stroužek česneku
  • 4 špetky barevného drceného pepře
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 200 g smetany na vaření
  • Tymián
  • Bazalka
  • Oregáno

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme pánev. Na ní si necháme rozpustit máslo. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku, která se pak přidá do rozpuštěného másla. Máslo se zpění a cibulka se tak opeče dozlatova. K cibulce se přidá vývar (domácí nebo kupovaný), smetana na vaření a pepř. Vše se řádně zamíchá a společně se provaří. Dušením se obsah pánve zmenší zhruba na polovinu. Omáčka se na závěr dochutí česnekem a čerstvým mletým pepřem, který se do omáčky přimíchá, ale už bez vaření. Omáčka se ještě může dochutit tymiánem, bazalkou nebo oregánem. Všeho podle chuti.

Detail odstavce: Smetanová pepřová omáčka ke steakům
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka na steak s cibulí a bílým vínem

Ingredience:

  • 20 ml olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce celého zeleného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 60 ml bílého vína
  • 300 ml smetany (ke šlehání nebo na vaření)

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme pánvičku nebo malý hrnek.do něj nalijeme olivový olej a zahřejeme ho. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli. Cibuli i se zeleným pepřem vlijeme do oleje a dvě minuty vše zahříváme. Poté se přidá vývar a víno a vše se zase asi 4 minuty společně povaří. Nakonec se ještě přilije smetane a vše se vaří, dokud omáčka nezhoustne.

Detail odstavce: Pepřová omáčka na steak s cibulí a bílým vínem
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka s Knorr bujónem a červeným vínem

Ingredience:

  • Knorr Bohatý bujón na guláš
  • 10 lžic suchého červeného vína
  • 3 ks cibule šalotky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce 30 % smetany
  • 1 lžíce čerstvě drceného černého pepře
  • 80 g nakládaného zeleného pepře
  • Sůl

Postup přípravy:

Nejprve si vařící vodou zalijeme kuličky zeleného pepře a necháme je v nálevu několik minut odstát. Nálev se pak scedí. Najemno si nakrájíme cibuli šalotku a na pánvi s výpekem z masa ji necháme společně s máslem zesklovatět. K výpeku pak přilijeme i víno a přidá se zelený pepř s hořčicí. Omáčka se pak musí dusit tak dlouho, dokud se zhruba polovina omáčky nevypaří. Poté se do omáčky přidá bujón na guláš a smetana. Vše se znovu povaří, dokud omáčka nezhoustne.

Detail odstavce: Pepřová omáčka s Knorr bujónem a červeným vínem
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 2 - 3 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 1 - 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • Sůl
  • Mouka

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce rozehřejeme máslo, k němu se pak přidá podrcený nakládaný zelený pepř (je dobré ho předtím namočit do horké vody, aby změkl), chvíli je potřeba máslo s pepřem promíchávat a pak přilijeme smetanu, přidáme sůl a vše vaříme asi ještě 2 minuty.

Detail odstavce: Pepřová omáčka bez vývaru
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka bez smetany

Ingredience:

  • 1ks sýru žervé
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • Mletý černý pepř
  • Drcený zelený pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

Na pánvičce necháme po dopečení masa výpek. Do něj se přidá žervé i bílý jogurt. Vše se pár minut povaří a přidá se do ní zelený pepř i černý mletý pepř a vše se podle chuti dosolí.

Detail odstavce: Pepřová omáčka bez smetany
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka ze zeleného pepře (1/4 litru)

Ingredience:

  • 30 g másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g čerstvého zeleného pepře
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml 12 % smetany

Postup přípravy:

Na připravené pánvi si nejprve rozpustíme máslo. Než se máslo rozpustí, nasekáme si malou cibuli na jemno. Cibuli přidáme k máslu a vše smažíme asi pět minut doměkka / dozlatova. K cibuli se přidá prolisovaný stroužek česneku a zelený pepř (ten může být zelený, nebo i ten nakládaný, pokud bude ale slitý). Vše je potřeba minutu míchat. Potom se přilije 125 ml hovězího vývaru a přidá se i smetana ke šlehání i 12 % smetana. Vše je potřeba důkladně zamíchat a přivést k varu. Až se omáčka začne vařit, tak se stáhne oheň a omáčka se ještě nechá 10 minut bublat tak dlouho, dokud se obsah omáčky nezmenší zhruba na polovinu.

Detail odstavce: Pepřová omáčka ze zeleného pepře (1/4 litru)
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka podle Kluků v akci

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 3 dl vývaru
  • 1 dl smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce celého pepře
  • 1 lžíce mletého pepře
  • Sůl
  • Provensálské koření

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme pánvičku. Na ní si nejprve rozehřejeme máslo, do něj pak přidáme mouku a za stálého míchání ji opražíme do zlata. Do zásmažky přidáme smetanu, pepř a provensálské koření. Nakonec přilijeme i připravený vývar (ať už domácí nebo kupovaný) a vše se ještě povaří.

Detail odstavce: Pepřová omáčka podle Kluků v akci
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

RECEPT NA TEPLOU PEPŘOVOU OMÁČKU KE STEAKŮM

Pepřová omáčka na steak s dijonskou hořčicí a bílým vínem

Ingredience:

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 0,5 hrnku suchého bílého vína
  • 2 lžíce zeleného pepře
  • 0,5 hrnku 30 % smetany

Postup přípravy:

Po dopečení masa zůstane na pánvi výpek, do něhož se přilije i připravená smetana a víno. Vše se společně povaří asi 2 minuty, dokud se objem omáčky nezmenší. Do omáčky se přidá i dijonská hořčice a kuličky zeleného pepře. Vše se pořádně rozmíchá a kuličky se musí přímo v omáčce rozdrtit (lžící, vařečkou). Poté se vše ještě asi minutu povaří.

Detail odstavce: Pepřová omáčka na steak s dijonskou hořčicí a bílým vínem
Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zveřejněno: 14.12.2018

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Ingredience: 30 g másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 40 g čerstvého zeleného pepře, 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, 150 ml 12% smetany

Technologický postup: 30 g másla rozpustíme na pánvi na středním plameni. Vsypeme jednu najemno nasekanou malou cibuli. Smažíme za stálého míchání cca 5 minut doměkka. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu mícháme. Vlijeme 125 l hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany a znovu zamícháme. Přivedeme k varu. Stáhneme oheň a necháme 10 minut bublat, aby se objem zredukoval na půlku. Takto připravenou teplou omáčku podáváme ke steakům.

Detail odstavce: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA

Smetanová žampionová omáčka

Ingredience: 350–500 g žampionů, troška oleje, sůl, 250 g kysané smetany, hladká mouka, dle potřeby mletý kmín či houbové koření, 3 stroužky česneku

Postup: Očištěné a nakrájené žampiony zprudka orestujeme na trošce oleje, přidáme na plátky rozkrájený česnek a zprudka orestujeme. Osolíme, popřípadě přidáme koření, trochu vody a dusíme. Jsou-li žampiony měkké, připravíme si závarek ze smetany a hladké mouky a zahustíme, mírně povaříme cca 20 minut. Tato omáčka je výborná se špeclemi.

Detail odstavce: Smetanová žampionová omáčka
Zdroj: Žampionová omáčka
Zveřejněno: 6.11.2015