Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

PODÁVÁNÍ

PODÁVÁNÍ, nejen o tom se dočtete v tomto článku. Nejblíž má maso lovených zvířat k hovězímu, je tmavočervené až hnědé, spíš tužší a s malým obsahem tuku. Tím ale veškerá podobnost končí. Příprava zvěřiny má svá zvláštní pravidla, která se vyplatí dodržovat. Zvěřina není kuře, čerstvě zabitá nezměkne, i kdybyste ji vařili tři dny a tři noci. Na vině je hlavně její prokrvení, které je vyšší než u jatečných zvířat. Většinou si dnes zvěřinu kupujeme v obchodě, takže zrání nebo nakládání nás nemusí až tak trápit. Tak pojďme na recepty.


Srnčí medailonky Vídeňský les

Ingredience: 8 ks srnčích medailonků (každý o váze 100 g), 16 plátků slaniny, hladká mouka, 80 g přepuštěného másla, 150 g žampionů, citronová šťáva a kolečka citronu k podávání, koriandr, 4 lžíce smetany ke šlehání, vývar nebo voda podle potřeby, koňak nebo brandy, petrželka na ozdobu, třešňový rozvar k podávání, široké nudle k podávání, sůl, čerstvě namletý pepř

Postup: Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (přibližně 3 minuty z každé strany) je opečte na másle (pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je dát ještě asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C). Na zbytku másla osmahněte žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě cca 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku. Medailonky podávejte s kolečkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněnými střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

Tip: Zapíjejte „císařskou limonádou“ Kaiser Spritz (červené víno, sekt a kostky ledu). Nápoj můžete doplnit mraženými třešněmi.

Zdroj: článek Recepty na srnčí medailonky

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


poctivý hovězí guláš kluci v akci
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
podélné rýhy
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.