Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

RECEPTY Z VEPŘOVÉ KOTLETY POHLREICH

OBSAH

Kotlety na houbách

Ingredience: 700 g vepřové kotlety bez kosti v celku, 60 g sádla, 30 g oleje, 20 g hladké mouky, 100 g hub, 50 g slaniny, 40 g cibule, sůl, pepř

Technologický postup: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky vysoké cca 2 cm, naklepeme, osolíme, opeříme, pomoučíme a na omastku maso prudce opečeme. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a společně s oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulí mírně podusíme na oleji. K vepřové kotletě přidáme podušené houby s cibulkou, osolíme, podlijeme vývarem podle potřeby a vše dusíme doměkka.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi VEPROVA KYTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

moc pěkné zpracované

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Zdroj: diskuze Veprova kyta

Plněné vepřové kotlety

Ingredience: 700 g vepřové kotlety s kostí v celku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks jablka, 45 g vlašských ořechů, 100 g sýru Niva, sůl, pepř mletý, 1 lžíce olivového oleje

Technologický postup: Na kostičky nakrájené oloupané jablko smícháme v misce s rozdrobeným sýrem, nasekanými ořechy a nasekanou jarní cibulkou, tím nám vznikne směs, kterou budeme kotlety plnit. Očištěnou a omytou kotletu nakrájíme na silné plátky mezi žebry, plátky nařízneme po obvodu až ke kosti, aby vznikla kapsa. Každou kapsu naplníme částí připravené náplně a maso sepneme párátky. Kotlety položíme na plech, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem na 200 °C asi 6 až 8 minut. Potom kotlety obrátíme a grilujeme dalších 6–8 minut dozlatova.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi PEPŘOVÁ OMÁČKA POHLREICH RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Rezlová.

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka.

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka pohlreich recept

Vepřové kotlety na víně

Ingredience: 4 plátky vepřové kotlety s kostí, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička worcesteru, 1 lžička vegety, 1 dl bílého vína, 1 lžíce kari koření, špetka chilli, 1 lžíce Solamylu, 1 dl oleje, pepř, sůl

Technologický postup: Kotlety naklepeme a osolíme. Cibuli jemně nakrájíme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, citronovou šťávu, chilli, Solamyl a vše důkladně promícháme. Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme několik hodin odležet v chladu. Uleželé kotlety zprudka opečeme po obou stranách na horkém oleji. Potom stáhneme plamen, přidáme víno a dusíme doměkka. Jako přílohu podáváme brambory v libovolné úpravě.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi LZE KOUPIT CAROVENIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Pohlreich.

rád bych si koupil čarověník na pěstování doma,poradte kde,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Jeziorek.

Doporučuji nákup u Jana Slámy, wbgarden@seznam.cz

Zdroj: diskuze Lze koupit carovenik

Zapečené kotlety

Ingredience: 4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýra, 2 ks vajec, 1 ks červené papriky, bazalka (jemně sekaná), sůl, pepř černý drcený, 2 lžíce oleje

Technologický postup: Kotlety lehce naklepeme a okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou čerstvou bazalkou nebo rozemnutou sušenou a kotlety opečeme z obou stran na teflonové pánvi potřené olejem. Zapékací mísu vytřeme olejem a naskládáme do ní kotlety. Rozšleháme vejce se solí a pepřem, vmícháme jemně nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájenou očištěnou papriku. Směs nalijeme rovnoměrně na kotlety, vložíme do předehřáté trouby a asi 20 minut zapékáme. Podáváme například s bramborovou kaší, olivami či pestem.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Grilované vepřové kotlety s celerovým salátem

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety;
  • 2 stoužky česneku;
  • 70 ml medu;
  • 125 ml sójové omáčky;
  • červený pepř.

Postup

Česnek oloupejte a posekejte nadrobno, vložte do mísy, přidejte med a sójovou omáčku a promíchejte. Kotlety vložte do mísy s marinádou a maso v ní dobře obalte a nechte odležet minimálně půl hodiny.

Marinované kotlety vložte na středně rozpálený gril nad přímé žároviště a grilujte je z každé strany asi 8 minut nebo během pečení kontrolujte teplotu vpichovým teploměrem, dokud střed masa nedosáhne teploty 65 °C. Sundejte z grilu, nechte 3 minuty odpočinout, opepřete a servírujte s celerovým salátem.

Zdroj: Vepřové kotlety podle Pohlreicha

Pikantní kotlety

Ingredience: 4 plátky vepřové kotlety, 4 ks rajčat, 200 g žampionů, 1 ks cibule, 3 lžíce oleje, 1 ks papriky, 2 stroužky česneku, 60 g parmazánu, sůl, pepř mletý, vegeta, 2 lžíce másla

Technologický postup: Rajčata spaříme, oloupeme a bez zrníček nakrájíme. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibulku a česnek. Přidáme papriku, rajčata a žampiony. Podle chuti okořeníme a dusíme asi 15 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opékáme na oleji z obou stran doměkka. Pikantní kotlety rozdělíme na talíře. Přelijeme je omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Tatranské kotlety

Ingredience: 4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 200 g strouhaného eidamu, 150 g šunky, 1 sklenice sterilovaného leča, 150 g anglické slaniny, 1 kelímek smetany ke šlehání, pepř, sůl

Technologický postup: Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na dno pekáčku. Pekáček není třeba ničím vymazávat. Na každou kotletu položíme plátek šunky, plátek anglické slaniny a velkou lžíci sterilovaného leča. Použijeme spíš zeleninu, většina tekutiny z leča zůstane ve sklenici. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme odkryté v horkovzdušné troubě při teplotě 120–150 °C necelou hodinu. Tatranské kotlety podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Zdroj: Recepty na kotlety

Diskuze

V diskuzi RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

My doma veškeré knedlíky děláme už jen na páře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hary.

Před 49 lety jsem okoukal vaření knedlíků v páře od své nastávající tchýně a od té doby to jinak nedělám. Nemusím mít strach z rozvaření, spolehlivě vytvořím knedlíky, které jsem ještě nikdy nevařil.

Zdroj: diskuze Recepty na karlovarský houskový knedlík

Kotlety na sladko

Ingredience: 1,5 kg vepřové kotlety bez kosti v celku, 30 dkg tvarohu, 1 balíček rozinek, 2 ks vajec, cukr krystal, sůl, muškátový ořech mletý nebo strouhaný celý, 2 dl suchého vína, šlehačka, 1 ks hořké čokolády

Technologický postup: Maso rozřízneme na kapsu (cca 3cm silné plátky, do kterých uděláme nožem otvor), osolíme, naplníme směsí tvarohu, rozinek, vajec, cukru, muškátového ořechu a zavřeme. Zapékáme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté maso vyjmeme, do výpeku přilijeme víno, necháme povřít, přidáme smetanu, těsně před svařením odstavíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Podáváme s rýží.

Zdroj: Recepty na kotlety

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Kotlety na smetaně

Ingredience: 800 g vepřové kotlety v celku bez kosti, 1,2 kg brambor, 3 ks cibule, 1 kelímek smetany, sůl, pepř mletý, olej, 100 g tvrdého sýra

Technologický postup: Kotletu nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky (ne moc silné). Cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Pekáč vymažeme olejem. Na dno pekáče poklademe vedle sebe brambory, osolíme. Na brambory dáme vrstvu cibule. Na cibuli opět vrstvu brambor (osolíme) a na brambory poklademe plátky kotlet. Na kotlety dáme vrstvu cibule. Na cibuli položíme vrstvu brambor (osolíme), na brambory dáme cibuli, plátky kotlet a poslední vrstvu brambor. Nastrouháme sýr a posypeme jím brambory, celou plochu. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby péct. Pečeme asi 2 hodiny. Ze začátku pečeme asi půl hodiny přikryté. Potom pekáč odkryjeme a necháme dopéct. Když sýr zrůžoví, je hotovo.

Zdroj: Recepty na kotlety

Rizoto podle Zdeňka Pohlreicha

Zde se můžete podívat, jakým způsobem připravuje rizoto Zdeněk Pohlreich.

Zdroj: Recepty na rizoto

Diskuze

V diskuzi ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jurko.

Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den

Zdroj: diskuze Čevabčiči

Vepřové kotlety na grilu

Ingredience: 4 plátky kotlety, 1 dl bílého vína, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce nasekané petrželové nati

Technologický postup: Vepřové kotlety lehce naklepeme, trošku osolíme a opepříme. V předvečer grilování je naložíme do marinády. Tu uděláme následovně: bílé víno promícháme s medem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a nasekanou zelenou petrželku (či jiné zelené bylinky). V této marinádě necháme kotlety odležet do druhého dne. Na gril vyskládáme naložené maso a grilujeme ho z obou stran dozlatova (z každé strany 8 až 10 minut – podle síly plátku). Opečené kotletky podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou.

Zdroj: Grilování kotlet

Kotleta podle Pohlreicha

Ingredience: 4 plátky kotlety s kostí, 240 ml zakysané smetany (15%), 180 ml zeleninového vývaru, 45 g másla, 1 ks cibule (najemno nasekané), 2 stroužky česneku (najemno nasekané), špetka sladké papriky, snítka čerstvé šalvěje (lístky otrhané)

Technologický postup: V pánvi necháme zpěnit máslo, poté je zasypeme najemno nasekaným česnekem a cibulí. Restujeme zhruba 2 minuty dosklovata, poté dáme česnek z cibulí z pánve pryč. Na jejich místo přijdou kotlety, které opečeme dozlatova, teprve pak k nim vrátíme orestovanou cibuli s česnekem. Nakonec vše zalijeme zeleninovým vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vše hodinu dusíme. Kotlety dáme z pánve stranou a omáčku zredukujeme na polovinu objemu. Poté do ní přidáme zakysanou smetanu, papriku a šalvěj. Vše zamícháme a prohřejeme. Kotlety servírujeme zalité krémovou smetanovou omáčkou se šalvějí.

Zdroj: Recepty na kotlety

Vepřové karé s jablky

Ingredience: 500 g vepřové kotlety, 4 jablka, 500 g brambor, 60 g másla, sůl, mletý pepř, grilovací koření

Technologický postup: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme grilovacím kořením. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kousky a navrstvíme na maso. Podlijeme trochou vody, posypeme grilovacím kořením a dáme přiklopené péct do trouby na 30 minut. Oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky. Přidáme k masu, promícháme, dáme kousky másla a vepřové s jablky a brambory dopečeme doměkka.

Zdroj: Vepřové karé

Vepřové kotlety na grilu v marinádě z červeného vína

Ingredience: 4 vepřové kotlety, 6 kuliček jalovce, ½ lžičky mletého bobkového listu, hrubá sůl, mletý pepř, 6 lžic oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, libeček, rozmarýn, tymián, 2 dl červeného vína, 2 lžíce kečupu

Technologický postup: Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme je červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce, mletý bobkový list, kečup. Vše dokonale promícháme tak, aby marináda pokrývala zcela povrch masa, a necháme dostatečně dlouho proležet v chladu na několik hodin. Kotlety jsou po grilování křehčí. Nesolíme je, protože by zbytečně pouštěly šťávu, lepší je solit, až když jsou zcela hotové. Můžeme je ještě i poprášit malinko kořením, například uzenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Koření se při odležení pak pěkně vsákne svou chutí do masa. Před grilováním marinádu z masa setřeme – osušíme kotlety, aby marináda nestékala. Kotlety při grilování touto marinádou potíráme, grilujeme z obou stran většinou 8 minut po každé straně. Správně ugrilované kotlety mají zhnědlou kůrku a uvnitř jsou narůžovělé, maso musí být propečené. Hotové kotlety posolíme, opepříme a ihned podáváme.

Zdroj: Grilování kotlet

Vepřová kotleta s bylinkovou krustou

Ingredience

  • 4 velké vepřové kotlety s kostí;
  • olivový olej na potření;
  • 4 lžičky dijonské hořčice;
  • 50 g strouhanky;
  • hrst hladkolisté petržele;
  • hrst máty;
  • 2 snítky rozmarýnu;
  • vločková sůl a čerstvě mletý pepř.

Postup

Nejdříve připravte bylinkovou krustu. Strouhanku dejte do pánvičky a zlehka na grilu opražte. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátne, přesypte ji do nádoby od tyčového mixéru. Přidejte petržel, mátu, zdrhnuté lístky rozmarýnu, špetku soli a pepře. Nyní vše rozmixujte tyčovým mixérem.

Kotlety, které musí být silné 3 až 4 cm, ponechte jim vrstvu tukového krytí. Kotlety osolte a opepřete a z jedné strany potřete olejem. Potřenou stranou vložte kotlety na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a grilujte 5 minut z každé strany. Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C.

Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě. Servírujte dochucené vločkovou solí a pepřem.

Zdroj: Vepřové kotlety podle Pohlreicha

Pečené vepřové koleno podle Pohlreicha

Ingredience: 2 vepřová kolena, 1 l černého piva, 2 neloupané a přepůlené cibule, 2 mrkve nakrájené na větší kusy, 1 petržel nakrájená na větší kusy, 3 kuličky celého nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 2 bobkové listy, 2 l vody, 1 červená chilli paprička, 100 g medu, sůl

Postup: Zd. Pohlreich vepřová kolena očistí, vloží do kastrolu a zalije pivem. Přidá mrkev, petržel, cibuli, pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Osolí a dolije vodou, aby byla kolena ponořená. Přivede k varu a uvaří doměkka. Trvá to přibližně 1,5–2 hodiny, podle velikosti kolen. Jakmile jsou kolena měkká, vyjme je Zd. Pohlreich z vývaru, nechá vychladnout a vykostí je. Vývar přecedí do hrnce a zredukuje cca na jednu třetinu. Do omáčky přidá nakrájenou chilli papričku a med a promíchá. Vykostěná kolena polije Zd. Pohlreich trochou omáčky a nechá je 20 minut vyudit v udírně. Pokud nemáte udírnu, Zd. Pohlreich doporučuje grilovat je na nepřímém žáru v přikrytém grilu. Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou. Poté již můžete servírovat.

Zdroj: Pečené vepřové koleno


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP