Téma: 

rychlá hrníčková bublanina


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrníčková bublanina s třešněmi

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 celá vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, třešně

Postup: Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, vlažné mléko a olej. Vše důkladně promícháme. Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. V pekáčku navrch těsta poskládáme třešně. Vložíme do trouby předehřáté cca na 180 stupňů a pečeme do lehce zlatavé barvy asi 20 minut. Upečenou bublaninu za horka potřeme hojně máslem a hned zasypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Bolest v levém podbřišku

4 roky od poslední kolonoskopie je dlouhá doba a mohlo se mnoho věcí ve vašich střevech změnit. Abyste zjistil proč a co vás tam bolí a z čeho vám teče krev, tak budete muset podstoupit kolonoskopii znovu. Zajděte za svým praktickým lékařem a požádejte ho o žádanku na toto vyšetření. Po vyšetření pak bude jasné na čem jste a půjde podle toho stanovit rychlá a účinná léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v levém podbřišku
Odesláno: 23.11.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina s drobenkou

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 0,5 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 2 vajíčka, kakao, rybíz, na drobenku polohrubou mouku, cukr moučku a máslo

Postup: Smícháme vejce s cukrem, poté přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, do třetiny těsta dáme kakao a nalijeme na světlé těsto, posypeme rybízem a drobenkou. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut. Takto připravená bublanina je výborná a rychlá.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: poševní mykóza rychlá a učinná léčba

Ráda bych doplnila, že opakující se kvasinky mohou mít původ v mnohem závažnějším problému a to jsou chlamýdie. Sama jsem si kvasinky dlouho léčila, gynekoložka si už nevěděla rady. Podařilo se mi dostat k výbornému imunologovi, který mi přišel právě na chlamýdie a vše se vysvětlilo. Léčba proběhla antibiotiky a čtvrt roku jsem brala wobenzym. Teď už jsem ok. Takže to hlavně nepodceňovat a klidně si říct svému lékaři o testy na chlamýdie.

Zdroj: diskuze Poševní mykóza rychlá a učinná léčba
Odesláno: 12.9.2017 uživatelem Aneta
Počet odpovědí: 0

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina s tvarohem

Ingredience: 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru krystal, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrst rybízu; pokud dáte 1,5 nebo dvojitou dávku těsta na plech, bublanina je pak vyšší

Ingredience na tvarohovou náplň: 1 tvaroh, 1 vejce, cukr moučka

Postup: Těsto umícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe osušeným rybízem. Samozřejmě lze použít i jiný druh ovoce. Mezi ovoce sázíme lžící tvarohovou náplň. Poté vložíme do předehřáté trouby. Po upečení vznikne ta nejlepší rybízová bublanina.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: zakalena moc

Tyhle příznaky můžou souviset s přemnožením bakterií v močových cestách, které postupně mohou vyvolat zánět močového měchýře a močových cest. Doporučuji zajít na urologii a nechat si vyšetřit moč. Tak se dá určit správná příčina a léčba, pomocí které se toho nejrychleji zbavíte. Domácí léčba je také možná, ale nebude tak rychlá a spolehlivá. Spočívá v užívání extraktu z brusinek. Je možné jíst i čerstvé brusinky. K tomu se pije urologický čaj ve větším množství. A dále se užívá česnek, med a citron smíchané dohromady.

Zdroj: diskuze Zakalena moc
Odesláno: 5.1.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina s jogurtem

Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru, 1 balení prášku do pečiva, 2 vejce, rybíz

Postup: Všechny ingredience smícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a dáme péct. Před podáváním pocukrujeme a lehce zakápneme čokoládovou polevou, vznikne nám neodolatelná delikatesa.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: dotaz

Manželova nechuť k sexu s vámi nebude zapříčiněna jen vaší postavou. Určitě to nějakou roli hrát může, ale ne moc velkou. Ve vztahu dvou lidí postupně dojde k vyčerpání erotického potenciálu a společný sex se pak stane nudný. Máte několik možností, jak to řešit :
1. Pokusit se najít nové způsoby k dosažení orgazmu. Inspirovat se můžete v různých pornofilmech a pak to spolu zkoušet. Jednoho dne se ale i tento způsob stane neúčinný.
2. Jděte každý za hlasem svého vzrušení. Dohodněte se na možnosti mimomanželského sexu a dělejte sex s tím, kdo vás vzrušuje a zároveň vy vzrušujete jeho. Sex použijte jen k uspokojení. Po skončení rychlá rozlučka. Nezabředávejte do paralelních vztahů. Vracejte se ke svému manželovi, se kterým nyní můžete spolupracovat na věcech, které vám společně jdou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz
Odesláno: 24.8.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina bez vajec

Ingredience: 14 polévkových lžic polohrubé mouky, 6 polévkových lžic cukru, 5 polévkových lžic oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 rybízový kompot nebo ovoce a šťáva

Postup: Všechny ingredience smícháme (i s ovocnou šťávou) a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem a pečeme na 180 °C cca 25 minut v předehřáté troubě. Podáváme kousky posypané moučkovým cukrem.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: seznam stomatologických úkonů hrazených zdravotní pojišťovnou

Nástroje KK Protaper jsou opravdovou revolucí ve strojové preparaci kořenových kanálků. Jsou velmi aktivní, preparace je s nimi rychlá, ale jsou drahé. Bohužel, jako u všech novinek déle trvá, než je pojišťovna začne plně hradit. Ve vašem případě pojišťovna lékaři zaplatila, jako by čistil kanálky nejlevnějším způsobem a vy jste pak doplatila zbytek. Teď co s tím do budoucna? Můžete si jít vybrečet úhradu u své zdravotní pojišťovny. Nejlépe osobní návštěvou, ať můžete přesvědčovat celou svojí osobou. V druhém případě se můžete dohodnout se zubním lékařem, aby vám odpustil doplatek, jinými slovy, aby vám daroval 500 Kč. A nebo ve třetím případě můžete vyhledat jiného zubaře, který čistí kanálky po staru, a kterému úhrada od pojišťovny stačí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam stomatologických úkonů hrazených zdravotní pojišťovnou
Odesláno: 28.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

HRNKOVÁ BUBLANINA

Historie hrnkové bublaniny s ovocem

Bublanina je na první pohled docela podobná francouzskému dezertu clafoutis. Na rozdíl od bublaniny je těsto tužší, jakoby sražené, a chutná po vejcích. Clafoutis pochází z oblasti Limousin ve střední Francii, a pokud recept používá jiné ovoce než višně, měl by se správně jmenovat flaugnarde. Název bublanina popisuje proces pečení, kdy těsto bublá a naskočí. V receptech se používá také hladká mouka. V Podkrkonoší se tak občas říká žemlovce s višněmi/třešněmi. Modifikací receptů na bublaninu je celá řada. Osvědčily se zvláště recepty pomocí hrnkové metody. Jsou velmi rychlé a výtečné. Výborná je varianta hrníčkové bublaniny s ovocem a drobenkou. Klasická bublanina se po upečení a zchladnutí dochucuje cukrem moučkou.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Nemoc?

Pokud se oči u kočky najednou zdají být neobvykle hnědé, může vaše kočka trpět závažnějším zdravotním problémem. Změny barvy tohoto typu často naznačují nárůst červených krvinek v oční bulvě. To může být způsobeno traumatem očí, neobvyklou oční infekcí nebo dokonce kočičí leukemií nebo AIDS.
Je moc dobře, že věnujte pozornost barvě očí u své kočky. Vaše schopnost identifikovat širokou škálu problémů týkajících se zdraví koček, může být částečně nebo zcela závislá na vaší schopnosti rozpoznat změny barvy očí. Pokud oči vaší kočky neočekávaně mění barvu, shromážděte co nejvíce informací o zdraví vaší kočky a naplánujte schůzku s veterinářem. Vaše rychlá akce pomůže zajistit, aby byl váš veterinární lékař schopen identifikovat a léčit všechny základní zdravotní stavy, které jsou zodpovědné za změnu barvy očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc?
Odesláno: 10.5.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina s pudinkem

Ingredience: 600 g polohrubé mouky, 250 g krupičkového cukru, 1 Hera (250 g tuku), 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru

Postup: Z mléka, pudinků a 2 lžic cukru uvaříme klasický pudink. Z ostatních ingrediencí užmouláme drobenku. Na plech poklademe 3/4 drobenky, na ni rozetřeme uvařený pudink, poklademe rybízem a přikryjeme zbytkem drobenky. Pečeme asi 30–40 minut, podle trouby. Je to netradiční dobrota. Zkuste a uvidíte.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jak nastartovat tělo na hubnutí

Nastartovat tělo na hubnutí pomůže zrychlení metabolizmu. To znamená, že tělo pálí kalorie rychleji nežli doposud. Recept na zrychlení metabolizmu je jednoduchý. Každé ráno hned po probuzení si dejte 100% přírodní ovocný džus asi tak 1 - 2 deci. Pak za 20 minut müsli s mlékem nebo jogurtem. Pak za 3 hodiny malé jídlo - svačinku (müsli tyčinka). K obědu nějaké dušené nebo pečené maso s rýží. Potom zase za 3 hodiny svačinka (vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr). K večeři půlka grilovaného kuřete bez přílohy. Kdyby byl večer hlad, tak si dejte zase jedno vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr bez přílohy. Během celého dne vykonávejte nějaký pohyb - rychlá chůze, běh, chůze po schodech, dřepy a ráno po snídani 10 poctivých kliků. Toto bude fungovat a kila půjdou dolů.

Zdroj: diskuze Jak nastartovat tělo na hubnutí
Odesláno: 4.1.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina bez vajec

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 500 ml kefíru, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody, ovoce

Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady a vlijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (nejlépe hlubší). Těsto poklademe ovocem (trošku zamáčkneme do těsta) a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20–30 minut. Po vytažení můžeme ještě polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: dotaz na čaj z borůvek

Jak si vyrobit borůvkový čaj
Příprava domácího borůvkového čaje je jednoduchá a rychlá. Budete potřebovat pouze sušené borůvkové listí, horkou vodu a přírodní sladidla, jako je med nebo cukr, pokud je to nutné. Mnozí lidé dělají borůvkový čaj jen ze samotných bobulí, ale listy jsou také účinné zdroje živin a jako bonus dokonce obsahují malinké množství kofeinu. Sušené borůvkové listy lze zakoupit ve většině obchodech s přírodními léčivými prostředky. Listy si můžete nasbírat i v přírodě a usušit je.

Recept

2-3 čajové lžičky sušených listů borůvek
2 šálky filtrované vody bez chlóru
1 lžička medu nebo cukru, podle chuti

Postup
Na začátku je třeba přivést vodu k varu a pak odstavit, aby nevřela. Vroucí voda neutralizuje některé antioxidanty, a to je škoda. Přidejte borůvkové listy a nechte po dobu 10-15 minut luhovat. Poté přeceďte a přidejte med nebo cukr, pokud je to žádoucí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz na čaj z borůvek
Odesláno: 20.7.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s jogurtem

Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, ovoce

Postup: Utřeme vejce s cukrem. Až se směs spojí, přidáme bílý jogurt a opět dobře promícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme do těsta. Na tento recept je možné použít i šlehač, který těsto vypracuje dohladka. Na vymazaný a vysypaný plech si rozprostřeme těsto a položíme na něj ovoce. Pečeme na 180 stupňů asi 25–30 minut.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: oteklé kotníky po dlouhé cestě autobusem

Oteklé nohy při dlouhé cestě v dopravním prostředku jsou způsobeny útiskem cév v oblasti kolenního a kyčelního kloubu. Také k tomu přispívá fakt, že při dlouhém sezení, se nepoužívá lýtkový sval, který mimo ovládání chodidla také pomáhá pumpovat krev zpět k srdci. V těchto případech se krev z nohou k srdci vrací pomaleji a její přebytky v dolních končetinách začnou prosakovat z žil do okolních tkání, kde tvoří otoky, které popisujete.
Rychlá pomoc u takovéhoto otoku dolních končetin a kotníků je lehnout si na podlahu a opřít nohy o stěnu, aby byly výš než zbytek těla a takto vydržet alespoň 10 minut. Při tom je vhodné dělat volné výpony se špičkami chodidel - střídavě odtahovat a přitahovat špičku chodidla směrem ke koleni.
Jako prevence před vznikem otoků při dalším cestování se vyplatí použít kompresní punčochy, které se nasazují ještě před cestou a sundávají se, až když je možná normální chůze. Kompresní punčochy se dají koupit běžně v lékárně v různých velikostech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé kotníky po dlouhé cestě autobusem
Odesláno: 6.7.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina bez mléka

Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 6 vajec, 300 g cukru krupice, 100 ml oleje, ovoce

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z nich ušleháme sníh. Do téměř tuhých bílků zašleháváme cukr a na závěr žloutky. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a pořádně promícháme. Vymažeme plech sádlem a vysypeme moukou. Těsto do pekáče rovnoměrně rozprostřeme a poházíme ovoce. Bublaninu pečeme asi 20 minut na 180 stupňů v předehřáté troubě. Buchtu před podáváním ještě pocukrujeme.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: rychlá pomoc od lupenky

zdravím lidičky..chci se tady pochlubit i já že mám tedy měl jsem lupénku...Měl jsem jí po celém těle..6 let jsem chodil ke kožeřce ..pořád mi dávala nějaké mastičky a nic :-( ale dnes? jsem úplně jak miminko..prostě ani jedno ložisko..konečně bazén a tak...a hlavně po šesti letech kraťase..nechci tajit jak jsem se uzdravil..jen vám řeknu že za 3 týdny jsem byl bez jediného ložiska..a jsem za to vděčný jedné starší paní která mi udělala mastičky a řekla že se nemusím bát že bych se neuzdravil..doufám že mi paní nebude mít za zlé že vám dám její email ale nejde se tím nepochlubit..takže její email je Herbalova1956@seznam.cz ....prosím neříkejte že jsem ho sem napsal já..ale klidně jí napiště a domluvte se sní !!! uvidíte že se uzdravíte!! když jsem se jí ptal tak řekla že uzdravila každého... :-) a hlavně si nemyslete že tu dělám nějakou reklamu!! to vůbec..je mi jedno zda jí napíšete ..pro mě je důležité že já jsem absolutně zdráv.. měj te se :-) a pokud chcete se zeptat mě tak mi klído zavolejte :-) tel na mě je 737 317 034 ahoj te Honza :-)

Zdroj: diskuze Rychlá pomoc od lupenky
Odesláno: 28.7.2012 uživatelem Honza
Počet odpovědí: 0

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s tvarohem

Ingredience: 1 prášek do pečiva, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 4 vejce, 250 g cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, ovoce

Postup: Do mísy dáme tvaroh, Heru, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku, 2 lžíce rumu, 4 žloutky a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně lehce přidáme k těstu. Těsto nalijeme do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu a poklademe ovocem. Upečeme ve vyhřáté troubě. Bublaninu podáváme vychlazenou a posypanou moučkovým cukrem.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

BÁBOVKA

Hrnková bábovka

Ingredience: 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vajíčka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr, kokos, kakao, kůra z citronu

Postup: Nejdřív smícháme vajíčka s cukrem, poté přilíváme olej, pak mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kůra z citronu. Vše vyšleháme a přelijeme do moukou vysypané nebo silikonové formy. Pečeme 45–50 minut na 200 °C, pokud chceme kakaovou či kokosovou bábovku, přidáme kakao nebo kokos do části těsta. Tato hrníčková bábovka je rychlá a velmi chutná.

Zdroj: Bábovka
Zveřejněno: 6.11.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s jablky

Ingredience: 1 Hera, 5 vajec, 1/2 l krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vanilkové pudinky (pudinkový prášek), 1/4 l mléka, špetka soli, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, jablka, sekané ořechy, rozinky

Postup: Heru, vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme mouku smíchanou s pudinky, solí a práškem do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto se jeví jako sražené, ale to nevadí. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Navrstvíme druhou polovinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 175 °C a dopečeme dorůžova.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s rybízem

Ingredience: 4 lžíce oleje, 1 hrnek džemu, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek mléka, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 vajíčka, 700 g čerstvého rybízu; na vysypání a vymazání formy: 1 lžíce mouky, 1 lžíce tuku

Postup: Žloutky s cukrem vymícháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme olej, mléko a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe ovocem. Pečeme asi 30 minut při 180 °C. Hotovou bublaninu necháme mírně zchladnout, poté ji nakrájíme na kousky. Potřeme rozmíchaným džemem (nejlépe rybízovým) a podáváme.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Hrníčkový recept

Ingredience: 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1,5 hrnku oleje, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle vlastní chuti (přibližně 3–4 hrnky), olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu, pekáč o velikosti 35 x 30 cm

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme ve větší míse ručním šlehačem do husté světlé pěny. Přidáme mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašleháme. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Drobné ovoce, případně ovoce nakrájené na menší kousky, rovnoměrně rozprostřeme po celém povrchu. Množství se nebojte. Těsto hodně vystoupne a ovoce se v bublanině ztratí. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova. Pokud použijete rybíz, tak vznikne ta nejlepší rybízová bublanina.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017

HRNKOVÁ BUBLANINA

Jak dělají hrníčkovou bublaninu Kluci v akci

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, citrónová kůra, 2 hrnky mraženého lesního ovoce, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup: Všechny přísady pečlivě promícháme do hladkého těsta. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina se sněhem

Ingredience: 260 g másla, 4 žloutky, 160 g cukru, 1 lžíce moučkového cukru s vanilkou, 480 g celozrnné pšeničné mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků, 500 g rybízu, 2 lžíce rumu, cukr a skořici do rybízu

Postup: Nejprve utřeme krém z másla, žloutků, cukru a vanilkového cukru. Do krému přidáme přesátou mouku s práškem do pečiva. Těsto není lité, tekuté, je to křehké těsto, se kterým se velmi hezky pracuje. Hotové těsto rozetřeme rukou na plech a dáme ho péct při 160 °C. Přibližně po 25 minutách, když je těsto hezky narůžovělé, na něj vložíme sníh z ušlehaných bílků s rybízem. Ten nejprve ve vedlejší míse smícháme s moučkovým cukrem a dle vlastní chuti dochutíme rumem a skořicí. Poté celou hmotu opatrně promícháme se sněhem. Zapečený koláč pokrytý sněhem s rybízem vrátíme do trouby a dopečeme. Hlídáme, abychom jej nespálili. Upečený moučník necháme vychladnout a krájíme vychladlý.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017

HRNKOVÁ BUBLANINA

Recept na super bublaninu

Ingredience: 3 celá vejce, 1 čtvrtlitrový hrnek pískového cukru, 1 čtvrtlitrový hrnek smetany, 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání koláčového plechu

Postup: Vejce prošleháme v míse s cukrem (metličkou či vidličkou), vlijeme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a připravíme lité těsto. Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme na plech, poklademe třešněmi a okamžitě vložíme do horké trouby. V horkovzdušné troubě je upečeno za 20 minut.

Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Drobenka – žmolenka

Ingredience: 140 g polohrubé mouky, 100 g tuku (máslo nebo Hera), 100 g cukru krupice

Postup: V míse rozkrájíme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlastních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme.

Tip: Drobenka trochu jinak

Ingredience: 1 balíček (250 g) rumových perníčků a půl balíčku malých piškotů (120 g)

Postup: Perníčky a piškoty rozdrobíme a použijeme na koláč jako klasickou drobenku. Voní a vypadá skvěle (dvoubarevně). Klasický recept to zrovna není, ale jde o prima nápad na změnu. Drobenky je trochu více, takže vyjde na více koláčů.

Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017

JAHODOVÉ RECEPTY

Jahodová bublanina

Suroviny:

Na těsto:

  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 hrnek vody
  • 250 g másla
  • 3 hrnky hladké mouky

Na náplň:

  • jahody

Na ozdobu:

  • cukr moučka

Postup:

Rozpusťte si máslo a vmíchejte do něj všechny ostatní suroviny. Vše důkladně promíchejte. Jahody očistěte a podle potřeby překrájejte. Vyšší plech vyložte papírem na pečení a rovnoměrně na něj nalijte těsto. Povrch těsta poklaďte jahodami. Jahodovou bublaninu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 30 minut.

Upečenou jahodovou bublaninu podle chuti ocukrujte, nakrájejte na úhledné kousky a můžete podávat.

Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinková bublanina

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 120 ml oleje
  • 4 vejce
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g jahod (čerstvých nebo mražených), možno i jiné ovoce

Postup:

Žloutky oddělte od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte cukr, vyšlehejte do pěny, poté přilijte olej a znovu šlehejte. Ke žloutkům přidejte tvaroh, mouku, vanilkový cukr, vanilkový pudink a prášek do pečiva. Promíchejte. Na závěr zlehka vmíchejte tuhý sníh. Vyšší plech vymažte máslem nebo olejem, vysypte hrubou moukou a přelijte na něj připravené těsto, rovnoměrně rozetřete. Jahody pokrájejte na čtvrtiny nebo poloviny a rozmístěte na těsto. Předehřejte troubu na 180 °C a dejte péct asi na 30 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout, pocukrujte a můžete podávat.

Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 29.4.2016