Téma: 

segedínský guláš od babičky

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Historie segedínského guláše

Segedínský guláš začal psát svou historii v 19. století. Vypráví se, že vznikl v oblíbené hospůdce, kam chodil budapešťský soudce Szekeley. Jednoho dne přišel pozdě a v kuchyni zůstalo jen pár zbytků, mezi nimi cikánský guláš a vařené kysané zelí. Kuchař z těchto zbytků připravil soudci pozdní oběd a s ním vznikl i nový pokrm – segedínský guláš, někdy také nazývaný szekelský guláš.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

Diskuze: zkouška č. 1

Dobrý den, po hledání na internetu a snaze najít co nejjednodušší recept na domácí šampon jsem se rozhodla vyzkoušet tuto variantu:
- 3 lžíce nastrouhaného 100% olivového mýdla
- hrst sušených kopřiv, hrst sušené meduňky a špetka dubové kůry

po rozvaření mýdla ve 200ml vody z kohoutku jsem přidala suroviny a cca 5min dohromady povařila. Nechala odstát a louhovat do druhého dne. Po umytí byly moje vlasy ještě mastnější než před tím a byly suché a zároveň mastné, jakoby křehčí a lámavé. Možná je to typem vlasů či použitím nevhodných ingrediencí, ale tento recept na domácí šampon totálně zklamal. V hodně receptech je základní surovina povařené mýdlo - nicméně po umytí vlasů pouze mýdlem (dětským) je to velmi podobné - vlasy suché a zároveň mastné, křehké a bez lesku. Přemýšlím jak to dělávaly naše pra pra pra babičky, kdy snad ještě nebyla žádná chemie. Buď měly nějakou speciální vychytávku a nebo si nezakládaly na vzdušných a perfektně umytých vlasech bez mazu...
Zde bych se ráda zeptala, co jsem mohla udělat špatně, či co v mém pokusu chybělo za ingredience? předem děkuji, a přeji všem experimentátorům hodně zdaru!

Zdroj: diskuze Zkouška č. 1
Odesláno dne: 21.5.2013 uživatelem Tereza
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Videorecept na segedínský guláš

Nevěříte-li svému kuchařskému umění a chcete-li si být opravdu jisti, že děláte všechno správně, můžete se řídit videem, které vás bude přípravou segedínského guláše provázet.

Abyste se mohli dopředu připravit, mám pro vás výpis surovin, které budete potřebovat.

Ingredience:

  • 800 g vepřové plece
  • 160 g cibule
  • 700 g kysaného zelí
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 25 g hladké mouky
  • 8 g sušené zeleninové směsi
  • kmín mletý
  • paprika mletá sladká
  • pepř mletý
  • sůl

Postup:

Přesný postup na přípravu tohoto segedínského guláše zhlédněte ve výše uvedeném odkaze.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš speciál

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 250 ml smetany
  • 100 g sádla
  • bobkový list
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do pekáče nebo většího hrnce dejte sádlo, na kterém nechte cibuli zesklovatět. Maso omyjte a nakrájejte na větší kostky, přidejte k cibuli a zprudka osmahněte ze všech stran. Maso osolte, přisypte kmín, sladkou papriku a pár bobkových listů a důkladně promíchejte. Přidejte pokrájené kysané zelí a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 75 až 90 minut. Až bude maso měkké, přimíchejte smetanu, nechte krátce prohřát a můžete podávat.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš v papiňáku

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g cibule
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 250 g zakysané smetany
  • 100 g sádla
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • bobkový list
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha a nakrájejte na kostky. Očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky a orestujte ji dozlatova na sádle. Poté cibulku zaprašte sladkou paprikou, promíchejte a přidejte připravené pokrájené maso, které osolte a opečte se všech stran. Přidejte kmín a bobkový list a podlijte vodou. Zavřete tlakový hrnec a vařte cca 15 minut. Poté hrnec odstavte, nechte vyjít páru a opatrně otevřete. Přidejte pokrájené zelí, vodu dle potřeby a zpět uzavřete, vařte přibližně dalších 20 minut. Odstavte a nechte dojít. Než znovu vyjde pára a vy budete moci hrnec otevřít, tak si z másla a mouky připravte jíšku, kterou guláš zahustíte, a ještě 10 minut povařte. Na závěr přidejte zakysanou smetanu, guláš promíchejte a podávejte s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g slaniny
  • 500 g cibule
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 140 g sádla
  • 250 ml smetany
  • 2 syrové brambory
  • vinný ocet
  • bobkový list
  • drcený kmín
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha, nakrájejte na kostky, osolte a okmínujte. Očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky a dozlatova ji orestujte na sádle, pak přidejte bobkový list, připravené pokrájené maso a důkladně je opečte. Zaprašte sladkou paprikou a ještě chvíli restujte. Maso zalijte vodou a duste doměkka. Kysané zelí raději pokrájejte, aby nezůstalo dlouhé, bramboru oloupejte a nastrouhejte najemno, přidejte k masu a vařte ještě asi 10 minut. Na závěr přidejte smetanu a podle potřeby dochuťte solí a octem.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš podle Pohlreicha

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g cibule
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 100 g slaniny
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 100 g hladké mouky
  • 300 g zakysané smetany
  • 100 g sádla
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha a nakrájejte na kostky. Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Do hrnce vložte polovinu sádla a slaninu, kterou nechte rozškvařit, poté přidejte pokrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zaprašte ji sladkou paprikou, nechte krátce osmahnout, přilijte trochu hovězího vývaru, promíchejte a přidejte pokrájené maso, které osolte a okmínujte, důkladně promíchejte, přilijte polovinu vývaru a duste do poloměkka. Poté přisypte pokrájené kysané zelí, dolijte zbytek vývaru a duste do změknutí. Dle potřeby můžete přidat vodu, voda i vývar by měly být vlažné. Ze zbytku sádla a mouky si připravte jíšku, kterou vmíchejte do guláše a vařte asi 10 minut. Na závěr přimíchejte zakysanou smetanu a vařte posledních 5 minut, případně dle potřeby dochuťte.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Babičky bramborový guláš

Ingredience: 500 g brambor, 4 špekáčky, 1 cibule, lžička majoránky, 100 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 2 stroužky česneku, 1 lžička celého kmínu, sůl, pepř, 3 lžíce oleje

Technologický postup: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme také. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a spolu s kořením ji osmahneme dozlatova. Potom ji zalijeme trochou vody a přidáme papriku (papriku dáváme teprve v tuto dobu, jinak by byl guláš hořký). Poté přidáme brambory, trochu je osmahneme, zalijeme vodou a vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nakrájené špekáčky. Po chvilce nalijeme neslazené kondenzované mléko, krátce povaříme a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z mouky a másla. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš

Ingredience:

  • 1 000 g vepřového masa (nejčastěji se používá plec, výřezy, bůček, nemáte-li rádi tlusté maso, pak použijte kýtu)
  • 500 g cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 2 krajíce chleba
  • 1 kostka masoxu
  • 100 ml oleje
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • pepř černý mletý
  • sůl

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do pekáče nebo většího hrnce nalijte olej, na kterém nechte cibuli společně s kmínem za občasného míchání zesklovatět. Vepřové maso omyjte a nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Až bude cibulka hotová, přidejte maso a nechte ho zprudka osmahnout, aby se zatáhlo, budete muset asi neustále míchat. Mezitím si zapněte troubu na 200 °C, aby se vám vyhřála. Osmahlé maso zaprašte sladkou paprikou a důkladně promíchejte. Převařte trochu vody a zalijte jí maso tak, aby bylo zlehka ponořené, poté přidejte masox, rajčatový protlak, 1 až 2 krajíce chleba nalámaného na kousky a vložte do vyhřáté trouby. Nechte odklopené a každých cca 20 minut omáčku promíchejte, popřípadě dle potřeby přidejte trochu vody. Mezitím do jiného hrnce dejte vařit pokrájené kysané zelí. Přibližně za hodinu až hodinu a čtvrt by mělo být maso v omáčce již měkké. Přidejte povařené zelí včetně nálevu. Ochutnejte, popřípadě dochuťte solí, pepřem a citronem. Na závěr přidejte smetanu na vaření. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno dne: 16.2.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s klobásou

Ingredience: 500 g brambor, 2 klobásy, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody, majoránka, kmín, mletý pepř, sůl, 0,5 lžičky mleté pálivé papriky

Technologický postup: Cibuli a česnek nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka. Na oleji osmahneme nakrájenou klobásu (jakou kdo má rád). Jakmile je klobása trochu osmažená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přisypeme sladkou a pálivou mletou papriku, kmín, nadrobno nasekaný česnek a chvilku smažíme, až koření zavoní. Vše zalijeme vodou a přidáme syrové brambory. Bramborový guláš s klobáskou osolíme a vaříme do poloměkka. V trošce studené vody si rozmícháme mouku, aby byla bez hrudek, a guláš zahustíme. Bramborový guláš s klobáskou vaříme dalších 15 minut. Dochutíme pepřem, majoránkou a solí, povaříme ještě cca 5 minut.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s kabanosem

Ingredience: 1 kg brambor, 250 g kabanosu, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 125 ml smetany, majoránka, sůl, mletý pepř, kmín, sladká mletá paprika, voda

Technologický postup: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory, papriku, kmín a vše podlijeme vodou. Brambory dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme kabanos na půlkolečka (podle chuti můžeme i orestovat). Když jsou brambory měkké, zahustíme guláš smetanou s trochou mouky a necháme provařit. Nakonec přidáme připravená kolečka kabanosu, okořeníme majoránkou, solí, mletým pepřem a dovaříme.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

GULÁŠ

Historie guláše

Náš výborný guláš má svůj původ v Maďarku, kde byly jeho hlavními ingrediencemi hovězí maso, cibule a mletá paprika. Samotný název vznikl od slova „gulya“, znamenající stádo hovězího dobytka. Abych byla úplně přesná, maďarsky „gulyás“ neznamenal omáčku, ale hovězí polévku. K nám už ale guláš doputoval jako omáčka, ke které se hodí jak krajíc chleba, tak další nejrůznější přílohy.

Zdroj: Guláš
Zveřejněno dne: 30.1.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s masem

Ingredience: 600 g vepřové plece, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 600 g brambor, 2 mrkve, 2 lžíce mleté sladké papriky, sůl, pepř, 1,5 l vody, 2 lžíce domácí máslové jíšky, 60 ml smetany na vaření, olej

Technologický postup: Vepřové maso zbavíme povrchových blan a nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm i menší. V hrnci rozpálíme olej, na kterém necháme dozlatova orestovat najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Pak vložíme k orestování také maso, a když je zatažené, posypeme ho mletou paprikou, mícháme ještě minutu a podlijeme vodou. Přivedeme k varu a necháme maso dusit cca 30 minut. Poté přidáme kolečka mrkve, brambory nakrájené na kostky a necháme vařit, dokud brambory nejsou zpola uvařené. Jakmile jsou brambory poloměkké, zahustíme jíškou a necháme vařit ještě 10 minut. Nakonec guláš zjemníme smetanou.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

GULÁŠ

Segedínský guláš

Ingredience:

  • 1 000 g vepřového masa (nejčastěji se používá plec, výřezy, bůček, nemáte-li rádi tlusté maso, pak použijte kýtu)
  • 500 g cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 2 krajíce chleba
  • 1 kostka masoxu
  • 100 ml oleje
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • pepř černý mletý
  • sůl

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do pekáče nebo většího hrnce nalijte olej, na kterém nechte cibuli společně s kmínem za občasného míchání zesklovatět. Maso omyjte a nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Až bude cibulka hotová, přidejte maso a nechte ho zprudka osmahnout, aby se zatáhlo, budete muset asi neustále míchat. Mezitím si zapněte troubu na 200 °C, aby se vám vyhřála. Osmahlé maso zaprašte sladkou paprikou a důkladně promíchejte. Převařte si trochu vody a zalijte maso, aby bylo zlehka ponořené, přidejte masox, rajčatový protlak a 1 až 2 krajíce chleba nalámaného na kousky a přendejte do vyhřáté trouby. Nechte odklopené a každých asi 20 minut omáčku promíchejte, popřípadě dle potřeby přidejte trochu vody. Mezitím si do jiného hrnce dejte vařit pokrájené kysané zelí. Asi po hodině až hodině a čtvrt by mělo být maso v omáčce již měkké. Přidejte povařené zelí včetně nálevu. Ochutnejte, popřípadě dochuťte solí, pepřem a citronem. Na závěr přidejte smetanu na vaření. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Guláš
Zveřejněno dne: 30.1.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s houbami

Ingredience: 400 g oloupaných brambor, 300 g špekáčků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 200 g čerstvých hub, sůl, mletý pepř, voda, hladká mouka, 400 ml mléka, 100 ml smetany

Technologický postup: Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do světle zlatavé barvy, přidáme nakrájené špekáčky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory nakrájené na kostky, nakrájené houby, sůl, pepř a necháme zavařit. Hladkou mouku rozšleháme v části mléka a poté za stálého míchání zahustíme guláš. Přidáme zbytek mléka a vodu – vše dle potřeby a požadované hustoty guláše. Mícháme, až se nám zavaří, pak teplotu zmírníme a necháme za občasného promíchání lehce vařit zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Ke konci přidáme sladkou smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Klasický bramborový guláš – buřtguláš

Ingredience: 500 g brambor, 300 g buřtů (špekáčků), 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, voda, sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

Technologický postup: Buřty nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku dosklovata, přidáme buřty, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí. Když jsou buřty pěkně opečené, zasypeme je sladkou i pálivou paprikou. Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek. Takto vaříme přibližně 10–15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou. V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, kterou pomalu přiléváme do guláše, čímž ho zahustíme dle své potřeby. Krátce povaříme.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno dne: 28.8.2016

SRNČÍ GULÁŠ

Srnčí guláš v troubě

Ingredience: 1,5 kg srnčí kýty, 1 kg cibule, 6 stroužků česneku, 1 masox, 120 g rajčatového protlaku, 2 lžíce mleté sladké papriky, špetka pálivé mleté papriky, 1 lžíce gulášového koření, 3 lžíce solamylu, sůl, voda

Technologický postup: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a dusíme hodinu až hodinu a půl. Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

Zdroj: Srnčí guláš
Zveřejněno dne: 9.10.2016

SRNČÍ GULÁŠ

Srnčí guláš z kýty

Ingredience: 1 kg kýty, 2 cibule, sladká mletá paprika, drcený kmín, 5 kuliček jalovce, 3 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, 70 g sádla

Technologický postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme maso nakrájené na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5–2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Srnčí guláš
Zveřejněno dne: 9.10.2016

RECEPTY NA HOUBOVÝ GULÁŠ

Houbový guláš bez masa

Suroviny:

  • 500 g hub (nejlépe směs)
  • 50 g tuku nebo oleje
  • 2 cibule
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • vývar na podlití (může být z kostky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené houby, sůl a dusíme do měkka asi 15 minut. Poté přidáme nakrájené rajče a papriku, opepříme, okmínujeme a ještě dochutíme solí. Nakonec guláš zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, popřípadě vodu s masoxem a povaříme do požadované hustoty. Podávat můžeme s čerstvým chlebem nebo lze i s bramborem.

Zdroj: Recepty na houbový guláš
Zveřejněno dne: 2.11.2014

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka s bramborem

Ingredience: 2,25 l vody nebo vývaru, 450 g brambor, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, mletá paprika, mletý pepř, kmín, sůl

Postup: V hrnci zpěníme dozlatova cibulku, přidáme na kousky nakrájené brambory, zaprášíme hladkou moukou a paprikou, vše podlijeme trochou vody, nebo lépe vývarem, osolíme, opepříme a za občasného míchání ještě dusíme do změknutí brambor. Před dokončením varu přidáme ještě utřený česnek se solí a posypeme majoránkou. Můžeme podávat s bylinkovými krutony.

Tip: V létě lze přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.

Výše bylo představeno několik variací na zaručeně nejlepší gulášovou polévku jako od babičky. A jaké originální recepty máte vy? Pochlubte se!

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

KRŮTÍ GULÁŠ

Krůtí guláš s hráškem

Ingredience: 500 g krůtího masa, 2 lžíce hladké mouky, 150 g konzervovaného hrášku, mletá sladká paprika, olej, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, 1 cibule, mletý pepř, mletý kmín, sůl

Technologický postup: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme se solí. Na oleji zpěníme cibuli, přihodíme nakrájené maso a opečeme. Přidáme česnek a 3 lžíce kečupu. Vše ještě chvíli restujeme. Poté přisypeme kmín a papriku. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme do hrnce malou scezenou plechovku hrášku a krůtí guláš s hráškem zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme. Krůtí guláš s hráškem podáváme s rýží. Porce na talíři zdobíme trochou strouhaného sýra.

Zdroj: Krůtí guláš
Zveřejněno dne: 13.2.2017