Téma: 

sušenky z ovesných vloček


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky od Havlíčka

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 50 g špaldové mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • voda dle potřeby
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

Všechny suroviny smíchejte v míse do hladkého těsta, na závěr přilévejte dle potřeby vodu. Z připraveného těsta dělejte hrudky na plech předem vyložený pečicím papírem. Plný plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, tedy asi 10 minut. Nechte vychladnout a můžete konzumovat.

Detail odstavce: Ovesné sušenky od Havlíčka
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

RECEPTY NA MAKROBIOTICKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Sušenky z ovesných vloček

Suroviny:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g mletého cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Postup:

Vločky si umeleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Vyválíme si asi 0,5 cm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary, které pečeme do zlatova v předem vyhřáté troubě.

Detail odstavce: Sušenky z ovesných vloček
Zdroj: Recepty na makrobiotické vánoční cukroví
Zveřejněno: 7.1.2015

POUŽITÍ ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

Ovesné sušenky s arašídovým máslem

Ingredience: 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce arašídového másla, 2 banány, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce mletých vlašských ořechů, 4 lžíce mléka, borůvková marmeláda

Technologický postup: Všechny ingredience kromě oříšků a marmelády vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké těsto. Vmícháme namleté oříšky a tvoříme sušenky, do kterých uděláme důlky. Sušenky poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 15 minut. Po upečení necháme sušenky chvilku vychladnout a naplníme je marmeládou.

Detail odstavce: Ovesné sušenky s arašídovým máslem
Zdroj: Použití arašídového másla
Zveřejněno: 27.4.2017

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček a tvarohu

Suroviny:

  • 150 g ovesných vloček
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vejce
  • mléko dle potřeby
  • cukr
  • olej na smažení

Postup:

Ovesné vločky rozdrtíme v drtiči na prášek. Dáme do misky, přidáme tvaroh, trošku cukru, vejce. Mléko přilejeme dle potřeby. Vytvoříme kaši. Rozpálíme pánev s trochou oleje a lžící tvoříme menší lívanečky. Pečeme z obou stran do zlatova. Lívanečky mažeme marmeládou nebo sypeme skořicovým cukrem.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček a tvarohu
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček a banánu

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 banány
  • 1 vejce
  • mléko

Postup:

Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme ovesné vločky a banán nakrájený na kousky. Mixérem rozmixujeme na kaši, pokud je moc hustá, naředíme ji mlékem. Rozehřejeme suchou pánev bez použití oleje, ze směsi vytvoříme lívance a pečeme na mírném ohni z obou stran do zlatova. Kdy máme lívance otočit, poznáme tak, že se nám na povrchu začnou tvořit malé bublinky.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček a banánu
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček fitness

Suroviny:

  • 100 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • špetka skořice
  • jogurt nebo tvaroh
  • banán či jiné ovoce na ozdobu

Postup:

Bílek vyšleháme do pěny, k němu postupně přidáme žloutek, vločky, mléko a skořici. Z této směsi tvoříme malé lívanečky a klademe je na rozpálenou suchou pánev. Pečeme do zlatova z obou stran. Hotové ozdobíme tvarohem nebo jogurtem a kousky ovoce, například banánem. A proč jim říkáme fitness lívanečky? Protože jsou bez tuku, cukru a mouky. Prostě zdravé a výživné.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček fitness
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

GRANOLA

Jak udělat tyčinku z granoly

Ingredience: 500 g ovesných vloček, 120 g másla, 50 g třtinového cukru, 2 lžíce medu, banán (či oblíbené ovoce – bobuloviny a podobně), nastrouhané jablko, 6 čtverečků hořké čokolády, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce ořechů, 1 vejce, 1 lžíce mléka

Technologický postup: Ovesné vločky trošku nasekáme. Rozpustíme si máslo s cukrem a přimícháme do ovesných vloček, přidáme 1 vejce, 2 lžíce medu, nakrájený banán, posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Doporučuje se přidat i kapku mléka. Pak celé uplácáme na plech a pečeme cca 20 minut na 170 °C, u horkovzdušné trouby 150 °C. Necháme vychladnout a krájíme na sušenky (velikost a tvary jsou individuální).

Detail odstavce: Jak udělat tyčinku z granoly
Zdroj: Granola
Zveřejněno: 28.10.2016

OVESNÉ SUŠENKY

Recept na sušenky z ovesných vloček

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva

Postup:

Nechte zahřát pánev bez přidání jakéhokoliv tuku a na sucho opražte ovesné vločky dorůžova. Opražené vločky přesypte do mísy, přidejte ostatní odměřené suroviny a důkladně promíchejte. Poté tvořte kuličky a rozmístěte je na plech vyložený pečicím papírem, můžete do nich udělat důlek, například pomocí rukojeti od vařečky, a ten pak naplnit troškou povidel, marmeládou, celým ořechem nebo spařenou a oloupanou mandlí. Chcete-li mít spíše nepravidelné hrudky, pak použijte lžičku, s jejíž pomocí udělejte na pečicí papír hrudky. Teď už jen zahřejte troubu na 180 °C a pečte dorůžova asi 10 minut. Nyní víte, že zdravé ovesné sušenky jsou rychlé a jednoduché na přípravu, stačí už jen ochutnat a ujistit se, že se vám povedly.

Detail odstavce: Recept na sušenky z ovesných vloček
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček bez vajec

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 150 g mletých ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • mletá skořice

Postup:

Rozemleté ovesné vločky dáme do misky, zalijeme 0,25 l ohřátého mléka a necháme zhruba 20 minut odležet. Potom přidáme vanilkový cukr, zbytek mléka, mletou skořici, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidat mléko nebo přisypat vločky můžeme dle potřeby. Záleží na tom, jak husté těsto chceme. Na trošce oleje smažíme malé lívanečky z obou stran do zlatova. Pokud máme teflonovou pánev, můžeme zcela bez tuku. Lívanečky z ovesných vloček servírujeme s tím, co máme rádi. Například s marmeládou, tvarohem, šlehačkou a podobně.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček bez vajec
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky s banánem

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce mléka
  • 4 banány, nejlépe hodně zralé
  • skořice dle chuti

Postup:

Nejprve si v misce rozmačkejte zralé banány, postačí vám k tomu vidlička, nemusíte používat žádný mixér nebo něco podobného. K banánům přidejte med a mléko, trochu skořice a promíchejte. Na závěr po troškách zapracujte do těsta ovesné vločky. Zapněte troubu cca na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem a za pomoci lžičky dělejte malé hrudky, každou hrudku trochu rozetřete, aby měla tvar sušenky nebo malé placičky. Připravený plech můžete vložit do vyhřáté trouby a pečte dozlatova asi 20 minut.

Detail odstavce: Ovesné sušenky s banánem
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

OVESNÉ SUŠENKY

Recept na ovesné IKEA sušenky

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 75 g másla
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce zlatého sirupu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva

Postup:

V hrnci rozpusťte máslo, poté ho odstavte z plotny a přidejte zbylé suroviny, vše důkladně promíchejte. Z připraveného těsta dělejte hrudky na plech předem vyložený pečicím papírem. Je potřeba, abyste mezi jednotlivými hromádkami dělali dostatečné mezery, těsto se při pečení hodně roztéká. Připravený plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova asi 8 až 10 minut. Pak nechte vychladnout, teprve studené sušenky sundávejte z pečicího papíru.

Detail odstavce: Recept na ovesné IKEA sušenky
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Ovesné lívance s jablky

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 150 g ovesných vloček
  • 140 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400 g strouhaných jablek
  • špetka soli
  • 1 skořicový cukr
  • olej na smažení

Postup:

Ovesné vločky dáme do misky, zalijeme 0,25 l ohřátého mléka a necháme zhruba 20 minut nabobtnat. Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka. Takto připravené přidáme do nabobtnalých vloček, přidáme mouku, zbytek mléka, vejce, skořicový cukr, moučkový cukr a špetku soli. Vše pořádně promícháme. Rozpálíme pánev s trochou oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme namazané marmeládou a ozdobené tvarohem. Pro labužníky můžeme pouze obalit ve skořicovém cukru.

Detail odstavce: Ovesné lívance s jablky
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky s kokosem

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 5 lžic medu
  • 5 lžic vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky jedlé sody
  • skořice dle chuti

Postup:

Nejprve v menším hrnci zahřejte máslo a med, až se úplně rozpustí. Pak v druhé míse smíchejte zbylé suroviny. Na závěr přimíchejte rozpuštěné máslo s medem a vypracujte těsto. Těsto by mělo být tužší, takže by vám měly jít tvořit kuličky a ty potom rozmáčkněte do placičky. Placičky přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut, než budou krásně růžové. Nechte vychladnout a můžete konzumovat.

Detail odstavce: Ovesné sušenky s kokosem
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance s ovesnými vločkami bez droždí

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 120 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup:

Vločky dáme do mísy, propláchneme vodou a zalijeme 0,25 l ohřátého mléka. Necháme zhruba 20 minut odležet, nabobtnat. Poté přisypeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme prášek do pečiva a zalijeme zbytkem mléka. Vše důkladně promícháme v lité husté těsto. Rozpálíme pánev, malinko potřeme olejem a začneme smažit lívanečky z obou stran pěkně do růžova. Zdobíme tím, co máme rádi. Třeba pomažeme marmeládou, ozdobíme tvarohem nebo šlehačkou.

Detail odstavce: Lívance s ovesnými vločkami bez droždí
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

LÍVANEČKY

Lívanečky z ovesných vloček

Ingredience: 1 l mléka, 1 kostka droždí, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g ovesných vloček, 1 lžička cukru (na kvásek). Na potření: 200 g borůvkové marmelády. Na smažení: 80 ml oleje.

Postup: Část mléka mírně ohřejeme, přidáme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme zbytek mléka s moukou a vejcem, přidáme ovesné vločky a poté i vzešlý kvásek. Těsto promícháme a necháme půl hodiny v teple kynout. Potom na malém množství oleje smažíme na lívanečníku placičky. Hotové lívanečky s ovesnými vločkami podáváme potřené borůvkovou marmeládou.

Detail odstavce: Lívanečky z ovesných vloček
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky s medem

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 1 a půl lžičky jedlé sody
  • skořice dle chuti

Postup:

V menším hrnci rozehřejte máslo společně s medem a cukrem. Zbylé suroviny promíchejte v míse, přidejte rozpuštěné máslo s medem a cukrem a vše ještě jednou důkladně promíchejte. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a na něj dělejte hromádky z těsta za pomoci malé lžičky. Mezi jednotlivými hromádkami nechte větší mezery, těsto se při pečení bude roztékat. Připravený plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova asi 10 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout a až poté sundávejte z papíru.

Detail odstavce: Ovesné sušenky s medem
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček a jogurtu

Suroviny:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 250‒300 ml hladké mouky
  • 250‒300 ml ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • olej na pečení
  • dle chuti jakýkoli džem, tvaroh, med nebo mletá skořice

Postup:

Do mísy dáme bílý jogurt, hladkou mouku, vločky, vejce, olivový olej, prášek do pečiva, špetku soli a vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto necháme odležet zhruba 20 minut. Ovesné vločky se nasáknou, těsto většinou zhoustne, takže ho poté budeme muset zředit ještě jogurtem nebo vodou. Mělo by mít hustší, ale litou konzistenci. Pánev nebo lívanečník potřeme olejem a z obou stran pečeme lívance do zlatova. Dle chuti si hotové lívance potřeme džemem, na ozdobu použijeme tvaroh, med a mletou skořici. Kdo má rád, může si celé lívance obalit ve skořici s cukrem. Z uvedené dávky upečete zhruba 18 lívanců.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček a jogurtu
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018

LÍVANEČKY

Lívance bez mouky

Ingredience: 100 g nízkotučného sýru cottage, 1 vejce, 160 g mletých ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, 1 banán, 40 ml sójového mléka.

Postup: Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Opékáme na nepřilnavé pánvi na středním plameni cca 2 minuty z každé strany.

Detail odstavce: Lívance bez mouky
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

RECEPTY NA MAKROBIOTICKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Kakaové sušenky slepované

Suroviny na těsto:

  • 160 g celozrnné pšeničné mouky
  • 160 g celých ovesných vloček
  • 80 g Hery (nebo jiného rostlinného tuku)
  • 60 g přírodního hnědého cukru
  • 10 ml mléka (lépe je použít sójové)
  • 2 lžíce kakaa ze svatojánského chlebíčku (karobu)
  • půl prášku do pečiva
  • špetka soli

Suroviny na náplň:

  • 100 g horkých vařených jáhel
  • 50 g jemně mletých ořechů
  • 10 g hrubě sekaných ořechů
  • 20 g přírodního hnědého cukru
  • 1 lžička rumu
  • 1 lžička Solamylu

Postup:

Ze všech surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v lednici alespoň půl hodiny. Poté vyválíme na placku o síle zhruba 3 mm, vykrájíme libovolné tvary a upečeme na plechu s pečicím papírem při asi 150 stupních. Je důležité dávat si pozor, lehce se připaluje. Po vychladnutí slepujeme ořechovou náplní, kterou jsme si nachystali z připravených surovin tak, že jsme je smíchali všechny dohromady. Sušenky můžeme slepovat už za tepla.

Detail odstavce: Kakaové sušenky slepované
Zdroj: Recepty na makrobiotické vánoční cukroví
Zveřejněno: 7.1.2015

OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky bez mouky

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 200 g bílého jogurtu
  • 150 g kukuřičných lupínků
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g sezamových semínek
  • 50 g sekaných lískových ořechů
  • 50 g sušených brusinek
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • skořice dle chuti

Postup:

Kukuřičné lupínky vložte buď do látkového pytlíku a párkrát přejeďte válečkem, nebo například nasypte na pečicí papír a opět si pomožte válečkem, aby vznikly jemnější kousky – neměli byste lupínky rozdrtit na prach, jen rozlámat. Pak je přesypte do mísy, přidejte ovesné vločky, slunečnicová a sezamová semínka, sekané lískové ořechy, brusinky, prášek do pečiva, trochu skořice, moučkový cukr a promíchejte. Na závěr vmíchejte vejce s bílým jogurtem. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a s pomocí lžičky dělejte na papír hrudky, které můžete nechat tak, jak jsou, nebo je rozetřít do placičky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 10 minut. Až se této varianty přejíte a budete ji chtít obměnit, přidejte do těsta čokoládové pecky, med, kousky jiného sušeného ovoce, například švestky, meruňky, jahody, nebo čerstvá jablíčka nakrájená na malé kousky. Na závěr můžete dozdobit čokoládovou polevou.

Detail odstavce: Ovesné sušenky bez mouky
Zdroj: Ovesné sušenky
Zveřejněno: 6.4.2016

POUŽITÍ ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

Brownies s arašídovým máslem

Ingredience: 200 g arašídového másla, 150 ml mandlového mléka, 120 g jemně mletých ovesných vloček, 3 lžíce medu, 4 lžíce kakaa, 2 lžičky jedlé sody, špetka soli

Technologický postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny ingredience společně promícháme. Pro snadnější propojení můžeme použít mixér a mixovat dohladka. Těsto nalijeme do formy 20 x 20 cm, vyložené pečicím papírem. Pečeme při 180 °C po dobu cca 15–20 minut. Poté necháme vychladnout na mřížce, rozdělíme a podáváme.

Detail odstavce: Brownies s arašídovým máslem
Zdroj: Použití arašídového másla
Zveřejněno: 27.4.2017