Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

TĚSTOVINY V SÝROVÉ OMÁČCE


Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny se zelím

Suroviny:

  • 250 g těstovin
  • 1 špekáček
  • 200 g uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g eidamu
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 vejce
  • 1,5 dcl mléka
  • špetka muškátového oříšku, oregana, pepře a soli
  • olej dle potřeby

Postup:

Dejte do osolené vody vařit těstoviny dle návodu. Mezitím si nakrájejte na jemno cibuli a česnek a nechte je na rozpáleném oleji zesklovatět. Uzené maso společně se špekáčkem nakrájejte na malé kostičky, přisypte do pánve k cibulce a česneku a společně restujte. Po chvíli přidejte jemně nakrájené kyselé zelí, špetku oregana a ještě chvíli restujte. V hrnečku rozmíchejte vejce s trochou soli a mléka. Uvařené těstoviny sceďte a dejte do zapékací mísy. Zalijte rozšlehaným vejcem, přidejte směs z pánve a 100 g nastrouhaného sýra. Vše promíchejte a dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Zbylých 100 g nastrouhaného sýra posypte po povrchu a dejte do trouby zapéct.

Zapékané těstoviny s houbami a mletým masem

Suroviny:

  • 350 g těstovin (flíčky)
  • 300 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • špetka drceného kmínu
  • špetka pepře
  • špetka majoránky
  • 2 lžíce sádla
  • hrst sušených uvařených nebo podušených hub
  • 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • máslo
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, slijte do síta, propláchněte rychle studenou vodou a nechte okapat. Mezitím než těstoviny okapou, si na sádle opečte mleté maso s cibulí, česnekem, kmínem, pepřem a majoránkou. Poté přidejte připravené houby a petrželku, směs osolte a promíchejte s těstovinami. Ušlehejte mléko s vejcem (stačí rozmíchat vidličkou v hrníčku) a vymažte máslem ohnivzdornou misku (či běžný pekáček), připravené těstoviny s dalšími přísadami do ní vyklopte, zalijte mlékem s vejci a dejte prudce zapéct. Povrch můžete před zapékáním pokrýt několika plátky másla. Jako příloha se hodí zeleninový salát, kysané zelí nebo sterilované okurky.

Zdroj: článek Recepty na těstoviny

Recepty na penne arrabiata

Penne alla arrabiata

Ingredience:

  • 8 ks čerstvých rajčat
  • 200 g těstovin penne v sušeném stavu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata, kdo neví jak, stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce a bez zbytečných ztát. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte a můžete podávat.

Penne arrabiata se slaninou

Ingredience:

  • 200 g těstovin penne v suchém stavu
  • 150 g slaniny
  • 8 rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl
  • strouhaný parmazán

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata – stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce. Poté nakrájejte cibuli a slaninu na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Penne arrabiata z konzervovaných rajčat

Ingredience:

  • 200 g těstovin penne v suchém stavu
  • 2 plechovky konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • strouhaný parmazán

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a prolisovaným česnekem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte konzervovaná rajčata, chilli papričku a nechte chvíli dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte sůl, uvařené těstoviny a nasekanou petrželku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Penne arrabiata – Kluci v akci

Ingredience:

  • 200 g originálních těstovin penne v suchém stavu
  • 200 g drcených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka sušené chilli papričky

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Penne arrabiata

Těstoviny bez masa

Těstoviny se zeleninou a parmazánem

Suroviny:

  • 250 gramů těstovin (například spirálky)
  • 1 papriku (červenou, nebo žlutou, nebo zelenou)
  • 1 mrkev
  • 1 malou cuketu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu (nejlépe „al dente“) a následně sceďte. Než se vám těstoviny, uvaří, očistěte si všechnu zeleninu. Poté papriky zbavte semínek a nakrájejte je na kousky. Mrkev a cuketu nakrájejte na kostky, česnek rozetřete na drobno. Na pánvi pořádně rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a chvíli pečte (pozor, nespalte ho). Postupně přidávejte papriku, mrkev, na závěr cuketu a společně pečte na mírném plameni cca 15 minut. Následně přidejte uvařené těstoviny, dobře je promíchejte se zeleninou a vše ještě chvíli prohřívejte. Na talíři pokrm dozdobte nastrouhaným parmazánem.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a česnekem

Suroviny:

  • 350 g těstovin
  • 6 zralých rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce petrželky
  • 100 g parmazánu
  • olej dle potřeby
  • sůl a pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Poté je sceďte a nechte okapat. V dostatečném množství rozehřátého oleje osmahněte na plátky nakrájený česnek a nasekanou petrželovou nať. Přidejte nakrájená rajčata, osolte je, opepřete a duste do měkka. Směs prolisujte přes sítko a do hladké omáčky vmíchejte nastrouhaný parmazán. Na talířích polévejte porce těstovin horkou omáčkou, můžete dozdobit čerstvou snítkou petrželky.

Zdroj: článek Recepty na těstoviny

Zapečené těstoviny s uzeninou

Ingredience: 400 g těstovin, 2 vejce, 200 g uzeného masa, 12 ks cherry rajčat, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, 3 papriky, svazek jarní cibulky, sůl, mletý pepř, bylinky, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Vaříme tak o 1–2 minuty méně, dojdou při pečení. Těstoviny scedíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme zeleninu, cibulku nakrájíme na kolečka i s natí, papriky na nudličky, rajčátka rozkrojíme. Na pánvi rozehřejeme olej a cibulku krátce orestujeme, přidáme papriky a znovu restujeme, až nám zelenina trochu chytne barvu. Mírně osolíme, opepříme. Uzené maso nakrájíme na kousky. Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem. Dáme vrstvu těstovin, posypeme částí osmažené zeleniny, uzeninou a poklademe cherry rajčátky. Opět dáme těstoviny, zeleninu, uzené a rajčátka, zasypeme zbytkem těstovin. V hrníčku rozkvedláme vejce se smetanou, důkladně osolíme, opepříme a podle chuti přidáme i nějaké ty bylinky (provensálské, oregano, bazalku). Těstoviny zalijeme a vložíme do předehřáté trouby zapéct asi na 20 minut. 5 minut před koncem zasypeme těstoviny s uzeninou sýrem, aby se sýr roztekl a udělal „krustičku“. Zapečené těstoviny s uzeninou nakrájíme, rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod. Doplníme sterilovanou či čerstvou zeleninou.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou

Suroviny:

  • 1 balení těstovin (nejlépe vrtule)
  • 300 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana (250 ml)
  • 2 dcl bílého vína
  • sůl, pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě do měkka dle návodu. V menším hrnci nechte rozehřát olej, přisypte do něj mouku a připravte světlou jíšku. Pomalu přilévejte bílé víno a smetanu. Omáčku osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Poté přidejte nastrouhaný sýr a nechte jej v omáčce pozvolna na mírném ohni roztavit. Na talíři těstoviny přelévejte sýrovou omáčkou a ihned podávejte.

Těstoviny s nivovou omáčkou

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g nivy
  • 1 balíček těstovin
  • sůl, pepř
  • koření: bazalka, muškátový květ

Postup:

Smetanu pozvolna přiveďte k varu, přidejte nastrouhaný plísňový sýr, omáčku jemně dosolte, opepřete, přisypte trochu muškátového květu a sušené bazalky a za stálého míchání povařte do „hladka“. Dle návodu na obalu uvařte těstoviny a před podáváním omáčku s těstovinami smíchejte. Vynikající je dozdobit omáčku růžičkami brokolice povařené v osolené vodě a dušenou šunkou pokrájenou na čtverečky.

Zdroj: článek Recepty na těstoviny

Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Ingredience: 500 g těstovin, 500 g kuřecího masa, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 200 g mozarelly, 300 ml smetany, 50 ml mléka, 3 lžíce bazalkového pesta, 3 rajčata, mletý pepř, sůl, bylinky, bazalka, olej, máslo

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřátého oleje vložíme česnek, přidáme kuřecí kousky a zprudka osmažíme. Posypeme bylinkami, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny promícháme s bazalkovým pestem a usmaženým masem. Připravíme si 3–4 zapékací misky, záleží na jejich velikosti. Zapékací misky vytřeme máslem a naplníme těstovinami s masem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na těstoviny v miskách. Také mozarellu rozkrájíme na slabé plátky a klademe ji na vrstvu rajčat. Naplněné misky můžeme ještě posypat pepřem a bylinkami. Do smetany přilijeme mléko, přidáme vejce, sůl, trochu nasekané bazalky a rozkvedláme. Pomocí naběračky směsí polijeme připravené těstoviny v zapékacích miskách. Misky vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30 minut, dokud se mozarella navrchu nerozpeče a nezezlátne. Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozarellou ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se smetanou a kuřecím masem

Ingredience: 400 g těstovin, 200 g kuřecího masa, 200 g zeleniny, 1 lžička černého mletého pepře, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, 2 lžičky soli, 3 vejce, 200 ml mléka, 200 ml smetany

Technologický postup: Uvaříme těstoviny podle návodu, přecedíme a necháme okapat. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Zeleninu zvolíme podle chuti. Očistíme ji a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Můžeme použít i mraženou zeleninu. Na pánvi opečeme kuřecí maso a přidáme zeleninu. Když jsou maso i zelenina osmažené, přidáme do pánve těstoviny. Posypeme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Vše důkladně promícháme. Obsah pánve přesypeme do zapékací mísy. V mléce rozmícháme vejce a smetanu se lžičkou soli a přelijeme těstoviny. Těstoviny s kuřecím masem pečeme v troubě přibližně půl hodiny, dokud se na povrchu nevytvoří růžová kůrka. Zapečené těstoviny s kuřecím masem podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Zdroj: článek Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Ingredience: 350 g těstovin, 1 cibule, 3 vejce, 250 g uzeného masa, 200 g sýra, 200 ml smetany ke šlehání, mletý černý pepř, sůl, sterilovaná zelenina

Technologický postup: Nejprve cibuli a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme cibuli s masem. Směs opepříme, osolíme a orestujeme dozlatova. Mezitím dáme těstoviny vařit do slané vody. Těstoviny mohou být v podstatě jakékoliv, nejlepší jsou však vřetena nebo mašličky. Sterilovanou zeleninu slijeme z nálevu a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme podle chuti sádlem, olejem či máslem. Do misky vložíme uvařené a propláchnuté těstoviny. Přidáme směs z pánve, sterilovanou zeleninu a vše důkladně promícháme. Smetanu smícháme s vejci, směs nalijeme rovnoměrně na těstoviny a vše posypeme sýrem. Těstoviny dáme péct asi na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se salámem a smetanou

Ingredience: 500 g těstovin, 400 g gothajského salámu, 5 vajec, 1 cibule, sůl, majoránka, mletý pepř, máslo

Technologický postup: Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a scedíme. Gothajský salám (vcelku) nahrubo nastrouháme. Mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku na másle, do které vysypeme nastrouhaný salám. Smažíme za stálého míchání několik minut, dokud salám nepustí šťávu. Hmotu smícháme s těstovinami. Vše nasypeme do vymaštěného pekáče a rozprostřeme. Rozšleháme si 5 vajec, které osolíme a okořeníme, nezapomene, že salám a těstoviny už jsou ochucené. Vejce vlijeme rovnoměrně na těstoviny se salámem. Pekáček přikryjeme a pečeme v troubě při 170 °C asi 35–40 minut. Poté sejmeme pokličku a přibližně 5 minut pečeme bez ní, dokud vrchní těstoviny nezačnou hnědnout. Dobré je, když křupou mezi zuby. Zapečené těstoviny se salámem podáváme se sladkokyselou okurkou.

Zdroj: článek Zapečené těstoviny se smetanou

Správné vaření těstovin

Nejdůležitějším krokem při přípravě jakýchkoli těstovin je správný způsob jejich vaření. Pokud budete připravovat celozrnné těstoviny, platí pro ně podobné zásady jako pro přípravu těstovin z bílé mouky. K dokonalému uvaření těstovin je zapotřebí opravdu velkého hrnce s dostatkem vody. Na dvě stě gramů těstovin budete potřebovat nejméně dva litry vody. Vodu dobře osolte, přidejte do ní pár kapek olivového oleje a přiveďte k bouřlivému varu. Teprve do vroucí vody vsypte těstoviny a dobře je promíchejte. Mícháním během vaření zamezíte jejich slepení. Doba varu se pohybuje mezi 8–12 minutami, záleží na druhu těstovin a jejich složení. Vždy dodržte doporučenou dobu varu uvedenou na obale, zabráníte tak nechtěnému rozvaření. Veškeré těstoviny by se měly vařit takzvaně „al dente“, na skus, tedy tak, aby po uvaření zůstaly těstoviny na skusu stále mírně tuhé, ale přitom nerozvařené a v ústech příjemně pružily. Dobře uvařené těstoviny by měly jít lehce rozkousnout, měly by držet tvar a neměly by mít moučnou příchuť.

Zdroj: článek Recepty na těstoviny

Poznámky k receptu

  1. Žampiony – hodí jakékoli houby. Standardní bílé knoflíkové žampiony, hnědé žampiony. Můžete použít i více hub, zvlášť čerstvě nasbírané lesní huby. Ty jsou dokonalé v této omáčce, když je dáte do pečených vydlabaných brambor.
  2. Víno – zde se hodí jakékoliv suché bílé, vyhněte se dřevitým / dubovým (např. Chardonnay) a sladkým vínům, jako je například Sklepmistr. Výborný je Sauvignon Blanc a příbuzné odrůdy, Rulandské šedé a růžová vína jsou také skvělá. Nechcete víno: Použijte navíc 1/4 šálku vývaru a nevynechejte parmazán! Nezbytné pro chuť.
  3. Smetana – pokud nemůžete najít zahuštěnou nebo hustou smetanu, použijte smetanu s vysokým procentem tuku (30 %+, zkontrolujte na obalu). Pokud chcete dietní verzi, tak použijte nízkotučnou zahuštěnou smetanu. Pokud seženete jen normální nízkotučnou smetanu (tj. ne zahuštěnou smetanu), upravte recept následovně: Smíchejte 1 lžičku kukuřičného škrobu s trochou nízkotučné smetany. Po rozpuštění vmíchejte zbývající smetanu. Kukuřičný škrob bude působit jako zahušťovadlo, které vykompenzuje použití nízkotučné smetany.
  4. Parmazán – důležité je nastrouhat si vlastní na jemném struhadle, aby se pěkně v omáčce rozpustil. Nepoužívejte v obchodě koupený strouhaný nebo pískový parmazán, ten se v omáčce pořádně nerozpustí - parmezán omáčku zahustí a zároveň dodá skvělou chuť, nechutná sýrově, jen dodává pikantnost.
  5. Použití omáčky – jako omáčka na proteiny, těstoviny, pečené brambory, dušenou zeleninu.
  6. Vydatnost receptu – vystačí na polití 4 - 5 steaků nebo jiných kousků bílkovin. Nebo na 250 g nevařených špaget nebo asi 300 g nevařených krátkých těstovin. Velkoryse naplní 2 - 3 velké batáty.

Zdroj: článek Žampionová omáčka jako od Pohlreicha

Těstoviny carbonara

Suroviny:

  • 1 balíček těstovin
  • 1 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 2 dcl bílého vína
  • 100 g anglická slaniny vcelku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 balíček těstoviny
  • sůl
  • petrželka
  • mletý bílý pepř

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Mezitím si rozetřete česnek, cibuli a anglickou slaninu pokrájejte na kostičky. Tyto přísady osmažte na rozehřátém olivovém oleji. Po chvilce přilijte víno a krátce poduste. V misce rozmíchejte vejce, nastrouhaný sýr, smetanu a okořeňte mletým bílým pepřem. Poté vlijte společně se směsí z česneku, cibule a slaniny do hotových a ještě teplých těstovin. Za stálého míchání ohřívejte těstoviny carbonara na mírném plameni. Na závěr posypte petrželkou a servírujte.

Zdroj: článek Recepty na těstoviny

Zapečené těstoviny bez smetany

Ingredience: 500 g těstovin, 250 ml mléka, 150 g šunky, 2 vejce, 100 g sterilovaného hrášku, sůl, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, ale ne příliš doměkka. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a scezeným hráškem. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme těstovinami. Vejce rozmícháme v mléce se solí a polovinou směsi zalijeme těstoviny. Pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut. Pak je přelijeme zbylou směsí a dopečeme dozlatova.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se šunkou

Ingredience: 500 g těstovin, 150 g šunky, 250 ml mléka, 1 rajče, 2 vejce, 60 g sterilovaného hrášku, sůl, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, ale ne příliš doměkka (měly by být na skus). Scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a se scezeným hráškem. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme těstovinami. Vejce rozmícháme v mléce se solí a polovinou směsi zalijeme těstoviny. Pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut. Pak je přelijeme zbylou směsí, posypeme rajčetem nakrájeným na kostičky a dopečeme dozlatova.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se šalvějí a ricottou

Ingredience: 300 g kuřecího masa, 500 g těstovin, snítka šalvěje, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 ml smetany, 350 g ricotty, 250 g čerstvého baby špenátu, 4 lžíce parmazánu

Technologický postup: Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji ho v hlubší pánvi necháme zatáhnout, přidáme opraný baby špenát, nasekanou šalvěj a plátky česneku. Po deseti minutách přilijeme smetanu, přidáme ricottu, a když se vše rozpustí, tak do základu vmícháme těstoviny uvařené podle návodu. Takto připravené těstoviny přesuneme do pekáčku, posypeme parmazánem a necháme v troubě asi 15 minut dojít při 180 °C.

Zdroj: článek Nejlepší zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí

Ingredience: 500 g těstovin, 300 g šunky, 300 g uzeného masa, 1 pórek, 2 papriky, 250 g tvrdého sýra, 200 ml smetany na vaření, 1 brokolice, ½ kelímku smetany ke šlehání, pepř mletý, provensálské bylinky, niva, sůl, olej

Technologický postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu téměř doměkka. Vaříme je v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme na kostky nakrájené uzené, přidáme nakrájenou šunku, papriku, pórek a spařené růžičky brokolice, vše orestujeme. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Do zapékací misky dáme vrstvu těstovin, pokapeme olejem, dáme vrstvu náplně a takto opakujeme do vyčerpání surovin. Můžeme prosypávat provensálským kořením. V misce rozšleháme smetanu s vajíčky, osolíme, opepříme. Těstoviny s brokolicí zalijeme vaječnou směsí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 1 hodinu. Nakonec posypeme nastrouhanou nivou a necháme roztát. Zapékané těstoviny s brokolicí rozkrájíme, poklademe na nahřáté talíře a podáváme.

Zdroj: článek Zapečené těstoviny se smetanou

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Michal Vinš

 Mgr. Jana Válková

 Nina Vinšová

 Mgr. Jiří Dvořák


těstoviny sušená rajčata
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
těstoviny v syrové omáčce s brokolici
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.