Jak připravit mexické fazole s klobásou z konzervy
Ingredience: 200 g kvalitních vepřových klobás, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, 1 konzerva tmavých fazolí v pikantním nálevu, 1 konzerva sterilované kukuřice, 3–4 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka pálivé mleté papriky, ½ kostky vývaru, 1 naťová cibulka, sůl
Postup: Do rozpáleného oleje na pánev dejte nadrobno pokrájenou cibuli (jednu červenou a jednu bílou), až bude dorůžova opečená, tak přidejte domácí klobásu pokrájenou na tenká půlkolečka a řádně opečte.
Přisypte trochu sladké a špetku pálivé papriky, promíchejte a vsypte do pánve obsah konzervy tmavých fazolí v pikantním nálevu, zároveň se sterilovanou kukuřicí.
Poté přidejte ještě několik lžic rajského protlaku, prohřejte a zastříkněte červeným sudovým jihomoravským vínem a rozdrobte půl kostky vývaru. Opět provařte a nakonec hustě zasypejte naťovou zelenou cibulkou, pokrájenou na tenká kolečka.
Na talíři ozdobte zelenou bylinkovou natí a kolečkem citronu.
Směs můžete podávat v tortille nebo s chlebem (toast nebo topinka), vhodná je i vařená rýže, americké nebo v troubě pečené brambory. Použijete-li tortilly, můžete je přelít zakysanou smetanou.
Zdroj: článek Mexické fazole s klobásou