Léčivé účinky ačokči
Plody ačokča obsahují důležité látky pro náš organismus, jako například beta-karoten, vitamíny B1, B2, C, uhlohydráty, rostlinné bílkoviny, soli a minerály, vápník, hořčík, fosfor, selen, železo a zinek.
- Konzumace čerstvých plodů pomáhá tělu metabolizovat cukry a zlepšovat psychickou pohodu.
- V syrovém stavu rostlina velmi dobře pomáhá proti cukrovce.
- Šťávou lze léčit zánět středního ucha.
- Listy mají protizánětlivé účinky.
- Sušený plod se používá při léčbě i prevenci nemocí oběhového systému.
- Plody snižují hladinu cholesterolu v krvi a snižují krevní tlak.
- Může napomáhat při snižování nadváhy.
- Pomáhá zpomalovat stárnutí buněk a příznivě je ovlivňuje.
Zdroj: článek Jak se pěstuje ačokča