Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

YUKA TABLETY

OBSAH

S pokojovými rostlinami se cítíme lépe, to není domněnka, ale vědecky ověřená skutečnost. Rostliny čistí vzduch a zachytávají prach a další nečistoty. Zvyšují také vzdušnou vlhkost, zlepšují prostředí domova. Základním předpokladem ovšem je, že vaši „péči“ přežijí.

Zdroj: Nenáročné pokojové rostliny

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZENÍ. ODROST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora Skalická.

Dobry den. Potrebuji poradit. Mam lecive aloe a cas od casu odlupuji list na zpracovani do napoju atd. Ale jak roste a ja ji odlupuju listky tvori se jakoby stonek/kmen. A ja si nejsem jista jestli to nevadi. A pri presarovani... jak to mam zasadit hloubeji po nove listy nebo furt stejne? Nedokazu si predstavit jak bude vypadat treba za rok. Mohla bych vas poprosit o radu? Nejlepe telefonicky? Nemam moc pristup na internet. Bylo by to pro me jednodussi. Ale budu rada prinejhorsim i za psanou odpoved. Nikde na internetu sem k tomu nic nenasla. Dekuju Skalicka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aloe normálně tvoří stonek podobně jako třeba yuka. Když ji přesazujete, tak ji zakrývejte zeminou do podobné úrovně, jako před přesazením. Když vás stonek začne otravovat, tak ho můžete zamaskovat dosazením další rostliny, například scindapsus, který jde omotávat kolem okraje květináče. Jak vypadá starší aloe vera je vidět tady: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Přesazení. odrost

Tablety

Ženy, které se v létě nemohou moc opálit, hledají různé možnosti zhnědnutí. Od použití betakarotenu, solária, samoopalovacích krémů až po Beauty sun tablety. Beauty sun tablety obecně zaručují krásné opálení. Otázkou je, zda je to pravda, protože na internetu nelze dohledat žádné recenze ani smysluplné diskuze. Myslíte, že zázračné tablety na zhnědnutí existují?

Rada závěrem: Nechte tablety tabletami, chroupejte mrkev, buďte každý den chvilku na slunci, pořiďte si kvalitní opalovací krém s vyšším faktorem (dle typu pokožky), hýbejte se a užívejte života. Zachováte si dušení zdraví a pohodu, a to je přeci více než být tmavohnědá, či dokonce spálená.

Zdroj: Melanin tablety

Diskuze

V diskuzi NA ODVODNĚNÍ FURON NEBO VEROSPIRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

Z jakých důvodů je nové balení FURON 40 mg o 50 % větší (krabička). Kde je ekologie. Převáží i skladuje se vzduch. To nikomu nevadí? Horší pro pacienty je to, že nejdou tablety půlit i když mají dělící šáru.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Dávkování

Přesné dávkování a délku léčby vždy určuje lékař!

Při léčbě chronické žilní nedostatečnosti je doporučená dávka 2 tablety denně užité v jedné dávce nebo dvou oddělených dávkách.

V případě akutního zánětu hemoroidů se užívá 6 tablet denně po dobu prvních 4 dnů, poté 4 tablety denně po dobu následujících 3 dnů. Udržovací dávka je 2 tablety denně.

Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou. Předávkování je málo pravděpodobné. Mohly by být pozorovány pouze mírné zažívací obtíže. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku se poraďte s lékařem.

Zdroj: Detralex na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX - PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Ezedchýlová.

Dobrý den, užívám lék Detralex na posílení žil dvě tablety ráno. Dne 3.6. mám rezervovaný termín na 1. očkování proti Covidu. Mám dotaz, zda mohu užívat lék před očkováním, případně vysadit a jak dlouho před dnem očkování.
Je mi 66 let, lék detralex užívám dlouhodobě.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex nijak neovlivňuje účinky vankcíny proti COVID-19 a ani vakcína neovlivní účinky Detralexu. Takže není třeba přerušovat léčbu Detralexem z důvodu vakcinace proti onemocnění COVID-19.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex - příbalový leták

Tablety do myčky na bělení prádla

I ve vaší kuchyni se pravděpodobně skrývá tajný nástroj pro bělení, a to tablety do myčky. Jednoduše přidejte tabletu do myčky k běžnému pracímu prostředku a znečištěné bílé prádlo po obvyklém pracím cyklu bude zářivé.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku Chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích nebo vepřových chrupavek. Chondroitin sulfát nemá při dlouhodobém užívání žádný negativní vliv na zdraví a můžete ho bez obav takto dále používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Jde Kolchicin koupit

Colchicum dispert se vyrábí jako tablety o síle 0,5 miligramu a při akutních obtížích se u dospělého obvykle podávají 1-2 tablety. Tato dávka může být opakována každé 2 hodiny do celkové denní dávky 8 miligramů. Při zánětech osrdečníku se lék podává v dávce 1 miligram denně po několik týdnů. Užívání léku bez doporučení lékaře je zakázáno, tudíž nelze tento lék koupit bez lékařského předpisu.

Cena COLCHICUM-DISPERT 0,5MG TBL OBD 50 je 559,74 Kč, lék je bez doplatku. Produkt nelze zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Lék Kolchicin

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Ivermektin se v USA normálně používá i pro lidi a přípravek se jmenuje Stromectol. Stromectol je v USA k dostání v tabletách po 3 miligramech ivermectinu a jen na lékařský předpis. Dospělý 90 kilový člověk potřebuje 18 miligramů ivermectinu (6 tablet). Žena 60 kg potřebuje 12 miligramů ivermectinu (3 tablety). V Evropě je ivermektin dostupný jen pro zvířata jako veterinární léčivo s názvem Biomectin. K dostání je volně bez předpisu například v Anglii a dá se objednat přes internet tady například www.viovet.co.uk/Bim…
Jde o dávku pro koně s obsahem 100 miligramů ivermektinu, takže vystačí pro 5 až 6 lidí. Před použitím těchto veterinárních přípravků pro lidi varoval v posledních dnech Federální úřad pro kontrolu léčiv v USA a to ve smyslu, že bezpečnost těchto přípravků byla ověřena jen na zvířatech a u lidí není známa míra bezpečnosti.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Nežádoucí účinky Endiaronu

Po polknutí tablety se zřídka vyskytuje nevolnost a zvracení.

Použití v těhotenství a při kojení

Užívání tablet se v těhotenství ani při kojení nedoporučuje.

Interakce s jinými léky

Žádné interakce nebyly popsány.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Diskuze

V diskuzi BLECHY V BYTĚ BEZ ZVÍŘETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandra.

Už 5 let se nemůžu zbavit blech v bytě. Jsou malinké 1,5 až 2 milimetry a černé - asi lidské. Občas je zahlédnu, lezou mi do šatů, rychle po sobě dvakrát kousnou někdy i hladově tři krát, špatné je, že letou často do intimních oblasti a svědí to a pak to bolí. Nemám zvíře, takže od něj to být nemůže. Kde jsem k nim přišla - nevím. Žiji sama a tak žerou jenom mně. Úplně mi změnily život, nikde nechodím - abych je někomu nechtíc nezavlekla. Nepomohly postřiky proti blechám a ani postřiky deratizačních firem, opakovaně. Pořád peru, denně převlékám postel, vysávám a vytírám 1x týdně dlážku savem. Abych aspoň něco zlikvidovala a mezi nimi vydržela a nějak přežila. Všechen nábytek jsem vyhodila, nemám koberce, záclony skříně - jenom kovové regály, kovou postel, židli, stůl a věci v pytlích. Co vyperu a vysuším v sušičce, hned balím do sáčků po jenom kuse a zauzluji. Jsem na všechno sama. Prosím, poraďte mi něco, co konečně na blechy zabere. Už jsem strašně z toho vyčerpaná a řešení nikde. Závidím psům, že mají proti bleší obojky a tablety na požití které je zabíjejí a mají šanci se tak blechám ubránit. Na člověka nic není. Prakticky je nechráněn, je pořád potravou pro blechy a šance se jich zbavit - nulová. Výrobci, zdá se - vůbec nepočítají s tím, že člověk je taky tvor s krví a když jej blechy napadnou a zamoří mu byt - nemá se jak chránit a jak s nimi bojovat. Chemie nezabírá a nic nepomáhá - jak se jich zbavit. A zvíře, aby na sebe lapalo blechy a mně se ulevilo - si dovolit nemůžu. Děkuji vám za jakoukoliv radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ája.

použijte Frontline Pet Care Difuzér proti hmyzu a roztočům.
Před použitím pozavírejte všechna okna a naopak potvírejte všechny skříně, zásuvky, zvedněte matrace v postelích a polštáře a deky rozvěste po bytě tak, aby k nim měl přístup plyn. Spusťte difuzér a opustě byt alespoň na 4 hodiny. Po té důkladně vyvětrejte a máte po starostech. Je potřeba 1 difuzér na cca 50 - 80 m2 podlahové plochy bytu.
Spolehlivě to zahubí veškerý hmyz, který se v bytě může vyskytovat. Nemusíte se ani bát nějakého zápachu - voní to asi jako stromečky do auta a dobře se to vyvětrá. Nezanechává žádný povlak ani na nábytku ani na čalounění.
Funguje spolehlivě na všechna vývojová stadia blech.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě bez zvířete


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP