Téma: 

bílkový moučník


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník na plech

Ingredience na těsto: 250 g cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, ¼ l mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 1 vejce

Ingredience na polevu: 100 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, 2–3 lžíce studené vody, 2 lžíce rumu (nemusí být), 3 lžíce kakaa

Postup: Ingredience na těsto smícháme dohromady, nalijeme na větší plech s pečicím papírem a pečeme 10–15 minut na 200 C v předehřáté troubě. Ingredience na polevu smícháme dohromady a natřeme na vychladlou buchtu, můžeme posypat kokosem, oříšky, prostě tím, kdo co má rád. Tento moučník pro návštěvu je opravdu rychlovka, je lahodný a krásně nadýchaný. Moučník vám i s pečením a úklidem zabere maximálně 30 minut.

Detail odstavce: Rychlý moučník na plech
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda I.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžíce horké vody
  • ½ balíčku vanilkového cukru

Postup:

Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem umícháme, přidáme vodu a přisypeme mouku, vše lehce promícháme a po částech vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme krátce v předem vyhřáté troubě.

Když z upečeného plátu stáhneme papír, můžeme potřít libovolnou náplní – ovocným džemem, marmeládou nebo máslovou náplní, do které můžeme přidávat ovoce, tvaroh, kokos, ořechy a podobně. Dle chuti a fantazie.

Detail odstavce: Piškotová roláda I.
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience na těsto: 4 celá vejce, 200 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml teplé vody

Ingredience na náplň: 1 l mléka, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce instantní kávy, 3 lžíce cukru, 2 kelímky zakysané smetany, 2 lžičky pískového cukru, 2 sáčky skořicového cukru

Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvařte pudink, do ještě horkého vmíchejte instantní kávu. Našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, přidejte tenkým pramínkem olej a vodu a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, syrové polijte horkým pudinkem, vložte do předehřáté trouby a pečte cca při 180 °C asi 30 minut. Rozmíchejte zakysanou smetanu s pískovým a skořicovým cukrem, natřete na upečený moučník a nechte vychladnout. Toto je recept na rychlý slavnostní moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník bez vajec

Ingredience na těsto: 6 lžic cukru krupice, 8 lžic rostlinného oleje, ¼ l mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, pomerančová kůra, ovoce čerstvé nebo mražené: borůvky, ostružiny, maliny a podobně

Ingredience na drobenku: 50 g másla, 250 g hrubé mouky, 2 lžíce cukru

Postup: V míse prošleháme cukr s olejem, mlékem, šťávou a kůrou z pomeranče a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Toto je skvělý recept, pokud spěcháte a potřebujete rychlý, voňavý moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník bez vajec
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník z mikrovlnky

Ingredience: 3 lžíce oleje, 0,5 lžíce kypřicího prášku, 1 vejce, 2 lžíce Granka, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mléka, 4 lžíce hladké mouky

Postup: Připravíme si 1 hrneček. V hrnečku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a Granko. Přidáme vejce, mléko a olej, dobře promícháme. Hrnek dáme do mikrovlnky cca na 2 minuty. Až buchta začne stoupat, vypneme a necháme 5 minut odpočinout. Hrnkovou buchtu z mikrovlny vyklopíme a podáváme zdobenou šlehačkou a Grankem. Toto je ideální rychlovka pro dítě nebo „vlka samotáře“.

Detail odstavce: Rychlý moučník z mikrovlnky
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník s pudinkem a jablky

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 balení piškotů, 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr krystal, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky

Ingredience: Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 °C do zlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Detail odstavce: Moučník s pudinkem a jablky
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 1 balíček prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 100 ml vody, 200 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 150 g hladké mouky

Ingredience na krém: cukr, rum, 2 kelímky zakysané smetany, 2 kelímky pomazánkového másla, 1–2 kelímky smetany ke šlehání

Ingredience na ozdobu: 2 balíčky hořké čokolády

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Letní moučník ze zakysané smetany dáme vychladit do ledničky.

Detail odstavce: Rychlý moučník se zakysanou smetanou
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

BÁBOVKA S PUDINKEM

Pudinková bábovka z domácí pekárny

Ingredience: 4 vejce, 4 vanilkové pudinky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 140 ml oleje, 140 g moučkového cukru

Technologický postup: Do pečicí nádoby dáváme následující suroviny v daném pořadí. Vejce, olej, cukr, pudinky, kypřicí prášek. Dáme do pekárny a zapneme na program moučník. Bábovku z domácí pekárny necháme vychladnout a můžeme se do ní pustit. Bábovku lze ocukrovat nebo přelít polevou. Můžeme ji také napříč rozříznout a promazat marmeládou či krémem. Pokud máte pocit, že moučník z pekárny nevypadá moc pěkně, zkuste nakrájet na plátky, ty překrojit a narovnat za sebe jako třeba biskupský chlebíček.

Detail odstavce: Pudinková bábovka z domácí pekárny
Zdroj: Bábovka s pudinkem
Zveřejněno: 13.2.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience: 200 g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná), 150 g přírodního cukru, 4 vejce, 100 ml řepkového nebo kokosového oleje, 100 ml vlažné vody, 1/2 bio prášku do pečiva, uvařený bio vanilkový pudink (klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený)

Ingredience na krém: 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr

Ingredience na posypání krému: kakao, skořici

Postup: Připravte pudink dle návodu na obalu a dejte ho stranou. Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte. Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm a pak na něj pomocí lžíce cikcak naneste pudink. Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 minut. Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem, oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, Grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s jablky

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 jablek, tuk a strouhanka na vymazání plechu

Postup: Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Koláč kontrolujeme podle špejle – až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečený. Do koláče z jablek můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným sezónním ovocem.

Detail odstavce: Rychlý moučník s jablky
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník na neděli

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku moučkového cukru, 100 g másla, 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

Ingredience na náplň: 500 g měkkého tvarohu (v kostce), 1 kelímek zakysané smetany, 200 ml mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy. Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a nakonec posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světle zlaté barvy.

Detail odstavce: Rychlý moučník na neděli
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s tvarohem

Ingredience na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka pokojové teploty, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Ingredience na náplň: 2 tvarohy ve vaničce, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink v prášku, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka (pokud připravujete z tvarohu ve vaničce, tak mléka jen 3/4 hrnku), ½ hrnku povidel

Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse. V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň: opět vše smícháme dohromady – tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko. Pokud náplň připravujeme z tvarohu ve vaničce, dáme mléka méně. Na plech vyložený pečicím papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova. Buchta je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče. Pokud potřebujete inspiraci na rychlý moučník na neděli, tak tento recept je ten pravý.

Detail odstavce: Rychlý moučník s tvarohem
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Moučník z BeBe sušenek

Ingredience: 1 l mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 balíčky světlých BeBe sušenek, 4 lžíce cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 2 balíčky tmavých BeBe sušenek, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 1 balíček ztužovače šlehačky, čokoláda na ozdobu

Postup: Velký plech na pečení vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii poskládáme vedle sebe tmavé BeBe sušenky a na ně nalijeme pudink připravený z 1 litru mléka, 4 lžic cukru a 2 pudinkových prášků.

Na pudink poskládáme světlé BeBe sušenky a na ně rozetřeme krém připravený ze šlehačky, kterou ušleháme se ztužovačem. Do ušlehané smetany zamícháme kysanou smetanu a bílý jogurt. Povrch BeBe řezů posypeme čokoládovými hoblinkami nebo Grankem. Necháme vychladit do druhého dne. Když si řezy připravíme dopoledne, můžeme je klidně podávat již odpoledne ke kávě nebo čaji.

Detail odstavce: Moučník z BeBe sušenek
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Moučník z bílků

Ingredience: 7 bílků, 120 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce sekaných ořechů, 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk, 2 lžíce krájené čokolády na kousky, 5 lžic oleje, špetka soli

Postup: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak lehce do těsta vmícháme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky. Bílky, které právě nepotřebujeme, si schováme v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělejte čárku, když do skleničky přidáte bílek, abyste věděli, kolik jich tam je. I po měsíci jdou takto uskladněné bílky našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25–30 g.

Detail odstavce: Moučník z bílků
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

PAŘÍŽSKÉ ŘEZY

Pařížské řezy s banánem

Ingredience na těsto: 6 vajec, 18 dkg cukru, 16 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa

Ingredience na šlehačku: 2 smetany (33%), 4 tyčinky ledových kaštanů, 1 ztužovač šlehačky

Ingredience na dohotovení: 2 velké banány (nebo 3 menší), Granko na posypání

Postup: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Necháme vychladnout. Den předem svaříme šlehačky a ledové kaštany. Vychladlé dáme do lednice přes noc. Druhý den ráno vyšleháme společně se ztužovačem. Korpus podélně překrojíme a pomažeme částí šlehačky, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a potřeme další částí šlehačky. Přiklopíme druhou částí korpusu a celý moučník pomažeme zbytkem šlehačky. Celý moučník posypeme Grankem a dáme cca na 2 hodiny chladit. Krájíme řezy, které zdobíme šlehačkou. Postup není tak složitý, jak vypadá.

Detail odstavce: Pařížské řezy s banánem
Zdroj: Pařížské řezy
Zveřejněno: 8.3.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Detail odstavce: Jednoduché a rychlé moučníky
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém do dortu s jahodami

Ingredience na krém: 400 ml smetany ke šlehání, 200 g cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru nebo vanilkové aroma, 500 g tučného tvarohu

Ingredience na náplň: cukr moučka, 300 g jahod

Ingredience podle potřeby: tuk na vymazání, dětská krupice na vysypání

Ingredience na těsto: 2 lžíce vařící vody, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka

Postup: Nejprve upečeme jednoduchý korpus. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky s polovinou cukru vyšleháme na sníh. Pak vyšleháme žloutky, vařící vodu a zbylou polovinu cukru. Vyšlehané jsou světlé a objem je mnohem větší než na začátku šlehání. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a můžeme i malinko oleje, popřípadě kakaa pro tmavou variantu. Zašleháme. Nakonec přidáme bílkový sníh a ručně zamícháme – opatrně, aby těsto nespadlo. Hotové těsto poté nalijeme do předem vymazané (máslem nebo Herou) a vysypané formy (dětskou krupicí). Korpus na dort pečeme podle typu trouby, například na 150 °C, a podle velikosti formy, tedy cca 20 až 30 minut menší korpus, větší dort déle. Korpus necháme vychladnout, kdo nechce čekat, může koupit korpus již hotový nebo jej nahradit piškoty.

Jahody nakrájíme na plátky a posypeme cukrem a necháme v lednici odpočinout, aby se cukr do jahod nasákl. Pokud máme jahody dostatečně sladké, sladit je nemusíme. Připravíme si krém. Nejprve vyšleháme smetanu (nesladíme, cukr přidáme až do tvarohu) a odložíme do lednice, poté vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem nebo aroma, můžeme také použít rum nebo jiný oblíbený alkohol. Do tvarohového dortového krému pak opatrně vmícháme šlehačku.

Připravený krém natíráme na korpus ve formě (asi v centimetrové tloušťce), pak klademe plátky jahod, další vrstvu krému, další jahody a tak postupně, dokud nemáme formu plnou. Smetanovo-tvarohový dort dáme zatuhnout do lednice přibližně na 2 hodiny a podáváme.

Samozřejmě můžeme ovoce měnit za jiné podle potřeby – banány, broskve, nektarinky, osvěžující jsou mandarinky nebo pomeranč s mátou, zajímavé je jablko sypané skořicí. Fantazii se meze nekladou a z dortu pro děti uděláme neodolatelnou pochoutku.

Detail odstavce: Tvarohový krém do dortu s jahodami
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017

PERNÍK NA PLECH

Perník s jablky

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky moučkového cukru, 2 vejce, 1,5 hrnku mléka, 3/4 šálku oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce rybízového džemu, 8 oloupaných a nastrouhaných jablek

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme olej. Mouku smíchanou s kakaem a perníkovým kypřicím práškem vmícháme spolu s mlékem do vyšlehaných vajec. Přidáme džem, jablka a promícháme. Tuto směs rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pozvolna pečeme v troubě při 190 °C. Vychladlý moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout a podáváme.

Detail odstavce: Perník s jablky
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Detail odstavce: Moučník z listového těsta s nutellou
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

CITRÓNOVÁ POLEVA

Svěží citronová poleva

Ingredience: 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g moučkového cukru

Technologický postup: Vodu a citronovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci. Citronovou polevu můžeme mazat na vychladlý moučník a necháme ztuhnout. Podle potřeby můžeme přidat cukr nebo citron, záleží samozřejmě na konzistenci polevy. Na klasický plech moučníku je většinou třeba dávku minimálně ztrojnásobit. Citronová poleva se hodí na perníky, cuketové moučníky a podobně.

Detail odstavce: Svěží citronová poleva
Zdroj: Citrónová poleva
Zveřejněno: 23.5.2016

PERNÍK NA PLECH

Recept na domácí perník

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 balíček prášku do perníku, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 0,5 l studeného mléka, 1 dl rostlinného oleje, 2 lžíce švestkových povidel, 1 hrst rozinek, 1 hrst ořechů, čokoládová poleva

Postup: Všechny suroviny smícháme, těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme společně s rozdrcenými ořechy. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou. Krájíme po vychladnutí namočeným nožem v horké vodě, aby se nepolámala čokoládová poleva. Moučník je výborný i bez polevy, pouze posypaný moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Recept na domácí perník
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017